GKM Grudziądz - Motor Lublin (14.05.2021 g.18)
Re: GKM Grudziądz - Motor Lublin (14.05.2021 g.18)
Oby znów nie odwołali meczu bo jakieś opady pokazuje pogoda od czwartku.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
YR mówi o 0-2mm między 14, a 20. Myślę, że pojadą.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Odbędzie się na bank. Już tyle tych męczy było przekładanych że wystarczy. Chyba że walnie deszczem jak złe :)
Zimni ogrodnicy idą. Ma padać od środy nieprzerwanie przez 2 tygodnie...chociaż do Grudziądza może nie dojść fala deszczu.
No i mamy standardowy awizowany.
Ktoś by coś zmienił?
Łaguta
Buczek
Hampel
Karion
Michelsen
Lampart
Cierniak
Ktoś by coś zmienił?
Łaguta
Buczek
Hampel
Karion
Michelsen
Lampart
Cierniak
Nic - to nie ma znaczenia. O ile zawsze jestem ostrożny w ocenie meczów wyjazdowych to jeśli w tym przypadku nie wygramy to będzie po prostu katastrofa.
radonis pisze:Zimni ogrodnicy idą. Ma padać od środy nieprzerwanie przez 2 tygodnie...chociaż do Grudziądza może nie dojść fala deszczu.
Dzisiaj środa. 25 st. bezchmurne niebo.
...coś słaba ta prognoza.
- Retrospeedway
- Senior
Poziom trudności naszych wyjazdów oceniam od najłatwiejszego do najtrudniejszego
Częstochowa
Toruń
Grudziądz
Wrocław
Leszno
Częstochowa
Toruń
Grudziądz
Wrocław
Leszno
Retrospeedway pisze:Poziom trudności naszych wyjazdów oceniam od najłatwiejszego do najtrudniejszego
Częstochowa
Toruń
Grudziądz
Wrocław
Leszno
Zamień miejscami Czewe i GKM i prawie zgoda. Myślę że Wrocek będzie trudniejszy niż Leszno. W sobotę, lekko 42 48
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Jak tak patrzę na tabelę biegową to Grudziądz naprawdę nie ma jak wygrywać nawet pojedynczych wyścigów.
Po dwóch biegach powinno być minimum 3:9, w trzecim mogą powalczyć, a w czwartym Wiktor i Domin na Lachbauma i Zielińskiego...
Skład węgla i papy niewiele lepszy od zeszłorocznego Rybnika, i to o ile Bjerre się ogarnie.
Stawiam na pewne zwycięstwo w okolicach 51:39, nie widzę opcji żeby nie wywieźć stamtąd 2 dużych oczek. Każdy wynik poniżej 48 punktów będzie dla mnie niespodzianką.
Po dwóch biegach powinno być minimum 3:9, w trzecim mogą powalczyć, a w czwartym Wiktor i Domin na Lachbauma i Zielińskiego...
Skład węgla i papy niewiele lepszy od zeszłorocznego Rybnika, i to o ile Bjerre się ogarnie.
Stawiam na pewne zwycięstwo w okolicach 51:39, nie widzę opcji żeby nie wywieźć stamtąd 2 dużych oczek. Każdy wynik poniżej 48 punktów będzie dla mnie niespodzianką.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
W obecnej ekstralidze goście nigdy nie są faworytem. Oczywiście wierzę w naszych chłopaków. I paradoksalnie - najmniej w Buczka. Mam nadzieję, że na juniorów, Łełka i Romana wystarczy. Ale jak sobie przypomnę Jelenia w Łodzi...
Dajcie spokoj z tym tłumaczeniem, że gospodarz zawsze może wygrac, bla bla bla.
Nie, w sobotę jesteśmy faworytami, mamy lepszy skład na każdej pozycji, od seniorów po juniorów. 2 lata temu bym lykal teorie, że "wszystko się może zdarzyć", ale jesteśmy 3 sezon w Elidze i takie mecze po prostu trzeba wygrywać. Zacznijmy wreszcie stawiać pewne wymagania temu zespołowi. Ja prędzej zrozumiem porażkę u siebie z Lesznem czy Gorzowem, niż przegrana w Grudziądzu
Nie, w sobotę jesteśmy faworytami, mamy lepszy skład na każdej pozycji, od seniorów po juniorów. 2 lata temu bym lykal teorie, że "wszystko się może zdarzyć", ale jesteśmy 3 sezon w Elidze i takie mecze po prostu trzeba wygrywać. Zacznijmy wreszcie stawiać pewne wymagania temu zespołowi. Ja prędzej zrozumiem porażkę u siebie z Lesznem czy Gorzowem, niż przegrana w Grudziądzu
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Kargolo pisze:Jak tak patrzę na tabelę biegową to Grudziądz naprawdę nie ma jak wygrywać nawet pojedynczych wyścigów.
I Myk defekt taśma wykluczenie xD
Albo defekt, defekt, defekt, defekt, taśma...
Wysłane z mojego SM-G981B przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G981B przy użyciu Tapatalka
Ta i może jeszcze w tym 3 kapcie? Niemożliwe 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Żużel uczy pokory - na całe szczęście. Grudziądz wygrywa z Wrocławiem, który być może będzie mistrzem Polski. My powinniśmy wygrać z Falubazem dwudziestoma, a Grisza szaleńczym atakiem ratuje nam dwa punkty w ostatnim wyścigu. Dlatego wstrzymałbym się z wyrokami. Papier mówi, że powinniśmy wygrać. Ale w zeszłym roku też tak było...
Generalnie zgadzam się, że trzeba tonować nastroje, ale nie odnosiłbym się do ubiegłego roku. Grudziądz był silniejszy, my słabsi.
W tym roku w Grudziądzu brakuje niekwestionowanego lidera - Laguty, a dodatkowo ich zawodnicy mają problemy.
W Motorze wygląda to odwrotnie. Nie dość, że wzmocniliśmy się kadrowo to jeszcze juniorzy i Hampel są w formie.
Zgadzam się, że w żużlu nic nie jest pewne, szczególnie jak się jedzie na wyjeździe, ale w tym meczu jesteśmy faworytem.
W tym roku w Grudziądzu brakuje niekwestionowanego lidera - Laguty, a dodatkowo ich zawodnicy mają problemy.
W Motorze wygląda to odwrotnie. Nie dość, że wzmocniliśmy się kadrowo to jeszcze juniorzy i Hampel są w formie.
Zgadzam się, że w żużlu nic nie jest pewne, szczególnie jak się jedzie na wyjeździe, ale w tym meczu jesteśmy faworytem.
kibicLBN pisze:Ta i może jeszcze w tym 3 kapcie? Niemożliwe
Taa... i może jeszcze na prowadzeniu? :D
Fantazjujecie ;)
Ja się z tym wszystkim zgadzam, w sporcie potrzeba pokory, wszystko się może zdarzyć, defekty, taśmy, nie daj Boże kontuzje.
Ale tego wszystkiego przecież nie możemy przewidzieć, dlatego możemy sobie prognozować wynik w normalnych warunkach.
Jeśli nic nieprzewidzianego się nie wydarzy, jeżeli Mikkel zadba o odpowiednie ogumienie itd. to każdy wynik poniżej 50 pkt w Grudziądzu będzie dla mnie niespodzianką.
Bez pechowych zbiegów okoliczności po prostu chłopaki nie mają z kim tam przegrywać, oprócz Nickiego.
Ale tego wszystkiego przecież nie możemy przewidzieć, dlatego możemy sobie prognozować wynik w normalnych warunkach.
Jeśli nic nieprzewidzianego się nie wydarzy, jeżeli Mikkel zadba o odpowiednie ogumienie itd. to każdy wynik poniżej 50 pkt w Grudziądzu będzie dla mnie niespodzianką.
Bez pechowych zbiegów okoliczności po prostu chłopaki nie mają z kim tam przegrywać, oprócz Nickiego.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Trochę się pogubiłem. Mecz jest jutro o 18 zgodnie z tym co na forum czy niedziela 21 wierząc sportowym faktom?
W sobotę o 21 :)
- Dragon_Juventino
- Junior
Ale jestem nakręcony na ten mecz. Odczarowalismy Zieloną, czas na Grudziądz. Mam jednak obawy, musimy to wygrać!

Dragon_Juventino pisze:Ale jestem nakręcony na ten mecz. Odczarowalismy Zieloną, czas na Grudziądz. Mam jednak obawy, musimy to wygrać!
W teorii mamy silniejszą ekipę jednak musimy to udowodnić. A mecz jest na terenie w Grudziądzu który jakoś tak zawsze nam nie leży... Ale właśnie, czas odczarować to miejsce i pokazać moc.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
A kibice z Lublina już czekają na stadionie :)
Jakiś mocno zlany ten tor, chyba przyczepnie jest trochę.

Jakiś mocno zlany ten tor, chyba przyczepnie jest trochę.