GKM Grudziądz - Motor Lublin (14.05.2021 g.18)
Re: GKM Grudziądz - Motor Lublin (14.05.2021 g.18)
Po 12 wyścigu chyba mało kto wierzył, że możemy cokolwiek przywieźć z Grudziądza. Trzy biegi do końca, w tym dwa przeciw Nickiemu - przecież to brzmi jak wyrok. Potrzebowaliśmy czegoś niespodziewanego, no i jak na zawołanie Pedersen wjechał w taśmę i spadł deszcz. Mieliśmy masę szczęścia. Mogło być lepiej, szczególnie że sędzia nam zdecydowanie nie pomagał, ale punkt po takim meczu i tak smakuje bardzo dobrze. Za to Grudziądz może czuć się rozczarowany. Mieli nas na widelcu. Przy czym przed sezonem chyba nie spodziewali się trzech punktów na Sparcie i Motorze, więc jakby nie patrzeć są bliżej utrzymania niż ZG. Ja im życzę powodzenia. Jechali z takim samym zębem jak my w 2019.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
- niespokojny
- Trener
Flagg pisze:niespokojny pisze:A Hampel to z kim wygral? Mimo wszystko mlody wygladal dla mnie lepiej na trasie a i z Bjerre chwile powalczyl.
No patrz, a Hampel z Bjerre to nie walczył "chwilę", ale ponad 3 kółka. Poza tym wygrał z tym Miesiącem. Nie było żadnych przesłanek, żeby wstawiać Wiktora do 14 biegu. Żadnych. To już jest szukanie na siłę, żeby dopieprzyć naszemu sztabowi. I to nawet pomijajac tak drobny szczegół, że Hampel ma ponad 20 lat doswiadczenia na torach zuzlowych, a Wiktor nawet tyle po świecie nie chodzi. Hampel l ogólnie zawiodł, ale nadal był pewniejszym wyborem ba nominowane niż Wiktor
Za to wolny byl jak fura z sianem. Walka wynikala z dobrych startow, na trasie byla rozpacz. Ja bym zaryzykowal, tyle w temacie. Jakby Wiktor wystrzelil a na Miesiaca byla okazja to by to dowiozl.
Po meczu wszyscy zadowoleni z 1 pkt a mialo byc pewne zwyciestwo. Historie ze sie Grudziadz przygotowal to zadne tlumaczenie. Co bedzie jak sie Leszno przygotuje albo Wroclaw? :).
Na Torun popracowac od nowa na torze, zeby nie bylo zaskoczenia temperatura. A Grisze wyslac na joge bo ta liczba literek co mecz wyglada jak wynik jakiegos mlodego Rosjanina przyjezdzajacego podbic 2 lige a nie tak doseiadczonego zawodnika.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Przygotować to jedno, zobacz jak nasi byli tam zagubieni. Powiedzieć że im nie szło- to jakby nic nie powiedziec, przecież tam tylko Mikkel miał prędkość.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
niespokojny pisze:Za to wolny byl jak fura z sianem. Walka wynikala z dobrych startow, na trasie byla rozpacz. Ja bym zaryzykowal, tyle w temacie. Jakby Wiktor wystrzelil a na Miesiaca byla okazja to by to dowiozl.
Wiktor to miał problem z Bartkowiakiem, a jedynym seniorem jakiego przywiózł w całym meczu był Lachbaum. I nie widziałem specjalnej szybkości w jego motocyklach. Fajnie, że Ty byś zaryzykował, ale poza twoim przeczuciem, to nie było absolutnie żadnych logicznych podstaw do tego, żeby wysyłąć Wiktora w 14 biegu.
niespokojny pisze:Po meczu wszyscy zadowoleni z 1 pkt a mialo byc pewne zwyciestwo. Historie ze sie Grudziadz przygotowal to zadne tlumaczenie. Co bedzie jak sie Leszno przygotuje albo Wroclaw? :).
Ja zadowolony nie jestem. Oczekiwałem zwycięstwa i nadal uważam, że było to naszym wręcz obowiązkiem. Wozili nas Kenneth Bjerre z Przemysławem Pawlickim, a Hampel przegrał 2 razy z Miesiącem, który ostatni raz startował jakieś 10 miesięcy temu. Zespół, który chce walczyć o medale nie powinien sobie na coś takiego pozwalać.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
KrzyczącyK1b1c pisze:Torsen pisze:i jeszcze nie wiadomo dlaczego zejść z toru
Bo Mikkel prowadził? XD
Należało wstać i KONTYNUOWAĆ JAZDĘ, tym bardziej w tych warunkach. Ktoś z przeciwników też mógł wydzwonić.
- niespokojny
- Trener
Flagg pisze:ajnie, że Ty byś zaryzykował, ale poza twoim przeczuciem, to nie było absolutnie żadnych logicznych podstaw do tego, żeby wysyłąć Wiktora w 14 biegu.
Była, średnia na bieg Wiktora w tym meczu i na tym etapie była lepsza niż Hampela. I dealuj z tym teraz :).
A Krakowiak miał wyższa od Miesiąca. So what?
Argument tak słaby, że nawet Sandał się na niego nie nabrał.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Wygralibyśmy, gdyby na swoim poziomie pojechał Hampel, Cierniak oraz Kubera. Taki jest sport. Trzeba się cieszyć z remisu. Jest pole do poprawy na wyjazdach, ale ten Grudziądz nam po prostu od lat nie leży.
- niespokojny
- Trener
Flagg pisze:A Krakowiak miał wyższa od Miesiąca. So what?
Paweł Miesiąc przed nominowanymi = (0,2*,t,2) = średnia 1,25
Norbert Krakowiak przed nominowanymi = (1*,0,1) = średnia 1,0
Coś jeszcze? :)
Grisza w tym absurdalnym i komicznym upadku po przerwanym starcie do pierwszego biegu poważnie uszkodził lewą dłoń. Było to dobrze widać w TV. Ręka była zakrwawiona i do końca meczu poruszał się po parkingu podtrzymując ją za pomocą drugiej. Oczywiście, to również jego wina, ale zawsze jakieś usprawiedliwienie, szczególnie słabszego wychodzenia ze startu.Gelo pisze:Wykluczenie Griszy - po raz kolejny na własne życzenie prokuruje sobie kłopoty słabym startem.
niespokojny pisze:Flagg pisze:A Krakowiak miał wyższa od Miesiąca. So what?
Tak czy siak, prezentujesz tutak postawe klasycznego kibica mądrego po fakcie.
Pojechał Hampel - ja bym puścił Wiktora
Pojechałby Wiktor - czego nie jechał Hampel???
MM nie wygrałby 15 biegu - dlaczego nie pojechał Laguta w 15???
Pojechałby Laguta i nie wygrał - trzeba było dać MM w 15!!!
Wiktor przez cały mecz z seniorów wygrał jedynie z Lachbaumem. Przegrał z Bartkowiakiem. Był wolny, nie imponował startami. No ale ważniejsze, że nabił sobie średnia na Zielińskim.
Pomijamy już zupełnie fakt, że Miesiac był szybki, jest waleczny i nie odpuszcza. A Wiktor jest znany z tego, że wspaniałe potrafi bronić pozycji, prawda?
Przed meczem liczyłem na nasze niewielkie zwycięstwo. Zdawałem sobie sprawę że będzie to potwornie ciężka przeprawa bo Grudziądz od zawsze był dla nas zaczarowany. Był moment kiedy to zwycięstwo było bardzo daleko jednak uśmiechnęło się do nas szczęście. Wyjeżdżamy z grudziądza z 1 bardzo ważnym punktem i myślę że warto go docenić. Mam też nadzieję że po tym meczu Buczek zaskoczy.
- niespokojny
- Trener
Flagg pisze:niespokojny pisze:Flagg pisze:A Krakowiak miał wyższa od Miesiąca. So what?
Tak czy siak, prezentujesz tutak postawe klasycznego kibica mądrego po fakcie.
Pojechał Hampel - ja bym puścił Wiktora
Pojechałby Wiktor - czego nie jechał Hampel???
MM nie wygrałby 15 biegu - dlaczego nie pojechał Laguta w 15???
Pojechałby Laguta i nie wygrał - trzeba było dać MM w 15!!!
Wiktor przez cały mecz z seniorów wygrał jedynie z Lachbaumem. Przegrał z Bartkowiakiem. Był wolny, nie imponował startami. No ale ważniejsze, że nabił sobie średnia na Zielińskim.
Pomijamy już zupełnie fakt, że Miesiac był szybki, jest waleczny i nie odpuszcza. A Wiktor jest znany z tego, że wspaniałe potrafi bronić pozycji, prawda?
Przed Frickiem w ZG ładnie się obronił. To że Hampel walnie 0 to wiedziałem po tym jak Michelsen hamował nogami żeby mu pomoc w biegu 13. Holował go jak juniora przed Krakowiakiem i Bartkowiakiem. Oczywiście że Hampel był bezpieczniejsza opcją z powodu argumentów które przytoczyłeś, ale ja bym zaryzykował nie patrząc czysto na pkt tylko na postawę na torze. Hampel mniej więcej co dwa okrążenia przeciągał wyłamanie z łuku - tzn. za pozno prostował motocykl tak ze robił zygzaka - dzięki temu minął go Miesiąc w 2 starcie. Uważam, że gdyby Lampart zabrał się ze startu to by to dowiózł. Jest to moje zdanie, możesz się z nim zgadzać albo nie, tylko po co sie tak spinasz? :)
Jeden punkt zawsze bedzie lepszy niz zero. Martwic jedynie moze fakt ze nikt nie byl w stanie naziazac walki z Nickim Pedersenem. Trzeba dobrze spiac poslady bo z Toruniem tez latwo nie bedzie.
Męki pańskie - chyba tylko tak można nazwać to jak przebiegał mecz w wykonaniu naszych. Gdyby nie taśma Nicki'ego bylibyśmy zapewne w czarnej d... Spodziewałem się, że to będzie trudny mecz ale bezradność naszych momentami była rozbrajająca. Należało się spodziewać, że GKM pojedzie o przysłowiowe "życie" u siebie i tak też było. Dlatego też nie podzielałem hurraoptymizmu wielu osób mówiących, że Motor tam wygra, pytanie tylko w jakich rozmiarach. Grudziądz wczoraj wykonał dobrą robotę i pokazał nam, że sport to sport i tu niczego nie można być niczego nigdy pewnym. Trzeba jednak szczerze powiedzieć, że gdyby GKM wczoraj wygrał to byłaby to wygrana w pełni zasłużona. Determinacją na pewno ten mecz wygrali, my natomiast możemy mówić o dużym szczęściu w postaci wywiezionego z Grudziądza punktu.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Ale wczoraj komentatorzy powiedzieli coś bardzo prawdziwego: Nickiego po odejściu będzie nam strasznie brakować, niezależnie od tego czy się go lubi czy nie. Sceny po taśmie w 13. Biegu, to klasyka gatunku. Facet jeździ 30 lat, z czego ponad 20 w czołówce światowej, a nie mógł się z tym pogodzić tak samo jak od wielu lat. Ale już się nieco zmieniło, powiedział dziennikarzowi zdecydowanie, ale w miarę wyważone: ,,widzieliście już wystarczająco dużo "
Ja przeczuwałem, że może być bardzo ciężko. Zwłaszcza, że Bjerre ewidentnie zaczął jechać i o ile na wyjazdach może nadal być słaby, to jak połapał się na domowym torze, to będzie tłukł dwucyfrowki po kolei. Ten typ tak ma.
Ja przeczuwałem, że może być bardzo ciężko. Zwłaszcza, że Bjerre ewidentnie zaczął jechać i o ile na wyjazdach może nadal być słaby, to jak połapał się na domowym torze, to będzie tłukł dwucyfrowki po kolei. Ten typ tak ma.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Przede wszystkim Grudziądz przygotował tor inny niż w poprzednich meczach. Taki, do którego ich zawodnicy byli nieźle spasowani. I chyba tym torem trochę Motor zaskoczyli. Przyznał to choćby Bjerre, który mówił, że u niego niewiele się zmieniło, tylko zmienił się tor i dlatego zaczął jechać.
Fajnie, że mimo tak trudnego spotkania udało się wywalczyć punkt, który może okazać się bardzo cenny w ostatecznym rozrachunku. Zawsze to kolejny punkt wywalczony na wyjeździe i kolejny nieprzegrany mecz. Ktoś ze statystyków orientuje się jaka jest najdłuższa seria nieprzegranych przez Motor meczów w najwyższej klasie rozgrywkowej?
Ciekawy mecz, Grudziądz bardzo zmotywowany do walki o utrzymanie. Ma już 3+ w stosunku do ZG i to chyba Falubaz zaczyna być pierwszym kandydatem do spadku. Co do wyścigu 14 to nie mogło być innej decyzji niż puszczenie Hampela.
Decyzja o wykluczeniu Laguty kuriozalna.
Fajnie, że mimo tak trudnego spotkania udało się wywalczyć punkt, który może okazać się bardzo cenny w ostatecznym rozrachunku. Zawsze to kolejny punkt wywalczony na wyjeździe i kolejny nieprzegrany mecz. Ktoś ze statystyków orientuje się jaka jest najdłuższa seria nieprzegranych przez Motor meczów w najwyższej klasie rozgrywkowej?
Ciekawy mecz, Grudziądz bardzo zmotywowany do walki o utrzymanie. Ma już 3+ w stosunku do ZG i to chyba Falubaz zaczyna być pierwszym kandydatem do spadku. Co do wyścigu 14 to nie mogło być innej decyzji niż puszczenie Hampela.
Decyzja o wykluczeniu Laguty kuriozalna.
kibicLBN pisze:Ale wczoraj komentatorzy powiedzieli coś bardzo prawdziwego: Nickiego po odejściu będzie nam strasznie brakować, niezależnie od tego czy się go lubi czy nie. Sceny po taśmie w 13. Biegu, to klasyka gatunku. Facet jeździ 30 lat, z czego ponad 20 w czołówce światowej, a nie mógł się z tym pogodzić tak samo jak od wielu lat. Ale już się nieco zmieniło, powiedział dziennikarzowi zdecydowanie, ale w miarę wyważone: ,,widzieliście już wystarczająco dużo "
Nicki się zdenerwował bo umowa z Kuśmierzem byla ze im pomaga.Miał puścić taśmę na trzy.
w 14 wg mnie slusznie pojechal Hampel, mi nawet przez mysl nie przeszlo ze mogloby byc inaczej, ale po raz kolejny sztab chyba nie widzi tego jak jedzie w drugiej polowie zawodow (a nawet po swoim pierwszym biegu) Kubera.
w ZG az prosilo sie zeby to jeden z juniorow zastapil Kariona w 4 serii, a nie Dominik i tak sam bylo wczoraj, w 11 biegu powinien pojechac Lampart, a nie Dominik. Oczywiscie nie wiem czy cokolwiek by to zmienilo, byc moze Lampart rowniez przywiozlby 0, ale patrzac na jazde Dominika w 2 i 3 serii mozna bylo zaryzykowac
co do nominowanych ciezko dyskutowac, ja pisalem wczoraj po 13 ze w 14 dalbym Grisze i MM liczac na 5-1, a w 15 Hampela z Buczkiem liczac na to ze jeden z nich przywiezie Bjerre. Pewnie skonczyloby sie takim samym wynikiem
tak czy inaczej w/w nie zdecydowaly o wyniku, a glupio potracone punkty - Cierniak w swoim trzecim starcie, Hampel dwukrotnie na trasie, Laguta ktory mogl poczekac i nie ladowac sie pod Bartkowiaka czy tam Zielinskiego na 1 luku... Niestety czas sobie zdac sprawe ze w takiej sytuacji w 90% przypadkow sedzia wykluczy atakujacego
w ZG az prosilo sie zeby to jeden z juniorow zastapil Kariona w 4 serii, a nie Dominik i tak sam bylo wczoraj, w 11 biegu powinien pojechac Lampart, a nie Dominik. Oczywiscie nie wiem czy cokolwiek by to zmienilo, byc moze Lampart rowniez przywiozlby 0, ale patrzac na jazde Dominika w 2 i 3 serii mozna bylo zaryzykowac
co do nominowanych ciezko dyskutowac, ja pisalem wczoraj po 13 ze w 14 dalbym Grisze i MM liczac na 5-1, a w 15 Hampela z Buczkiem liczac na to ze jeden z nich przywiezie Bjerre. Pewnie skonczyloby sie takim samym wynikiem
tak czy inaczej w/w nie zdecydowaly o wyniku, a glupio potracone punkty - Cierniak w swoim trzecim starcie, Hampel dwukrotnie na trasie, Laguta ktory mogl poczekac i nie ladowac sie pod Bartkowiaka czy tam Zielinskiego na 1 luku... Niestety czas sobie zdac sprawe ze w takiej sytuacji w 90% przypadkow sedzia wykluczy atakujacego
METHANOL ADVENTURE TEAM
Zwróciłbym jeszcze uwagę na to, że Michelsen, tak krytykowany tutaj czasami i już zmieniany w kontekście przyszłego sezonu, nie tyle wywalczył remis ile - po raz kolejny - był najszybszy na koniec meczu. Moim zdaniem Mikkel jest o krok o uzyskania statusu czołowego zawodnika Ekstraligi.
istred pisze: Decyzja o wykluczeniu Laguty kuriozalna.
W trakcie meczu sądziłem, że sędzia długo analizuje, czy puścić w "czteru", czy wykluczyć Bartkowiaka, a tu takie zaskoczenie. Mam wrażenie, że od pewnego czasu obowiązuje interpretacja, wg której winnym kraksy jest zawsze G. Łaguta, o ile znajdował się w miejscu zdarzenia.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Kolejny raz mój optymizm został sprowadzony na ziemię. Stawiałem na wyraźną wygraną Motoru. Teraz mam wrażenie, że był to przełomowy moment sezonu, oczywiście na naszą niekorzyść i znowu zakręcimy się koło 6 miejsca na jego koniec. W drużynie jest coraz gorzej, co ujawnia się w trudnych meczach. Konkretny przykład poprzez porównanie zeszłorocznego meczu w Częstochowie i meczu wczorajszego. Zawodnik, który dobrze zna tor powinien przekazać swoje uwagi kolegom z zespołu. W 2020 r. był to Zagar - efekt znakomity, wczoraj Buczkowski - drużyna pogubiona przez niemal cały mecz, choć Buczek zrobił próbę toru i pojechał bardzo poprawnie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarku, Twój optymizm jeśli się zdarza, to po to, żeby finalnie być rozczarowanym. Myślę, że nikogo na forum nie zaskoczyłeś.
Co do meczu, smieszyly mnie opinie o 50+, spodziewałem się, że Bjerre zrobi punkty, nie jest ogórkiem, a przez spora część tutaj obecnych jest tak traktowany. W GKM zaskoczył Lelek, myślałem że poszaleje ale nic z tego nie będzie, a jednak trochę punktów zrobił.
Biorąc pod uwagę rezultat przed 13 biegiem, to super wynik i trzeba cieszyć się z kolejnego oczka na wyjeździe.
Co do meczu, smieszyly mnie opinie o 50+, spodziewałem się, że Bjerre zrobi punkty, nie jest ogórkiem, a przez spora część tutaj obecnych jest tak traktowany. W GKM zaskoczył Lelek, myślałem że poszaleje ale nic z tego nie będzie, a jednak trochę punktów zrobił.
Biorąc pod uwagę rezultat przed 13 biegiem, to super wynik i trzeba cieszyć się z kolejnego oczka na wyjeździe.
Szczerze, nie wiem, jak w przypadku kolizji Griszy z Bartkowiakiem można było rozważać cokolwiek innego, niż wykluczenie tego pierwszego. Wjechał z tyłu i wywrócił gościa, który jechał swoim torem jazdy i go nie zmieniał; tor jazdy Bartkowiaka pokrywał się w tym wypadku z linią geometryczną łuku i geometryczną "linią wyścigową" - czyli żadnych wątpliwości być nie może. Nie wiem, co Waszym zdaniem miałby niby zrobić Bartkowiak, aby uniknąć wykluczenia, zrobić Łagucie miejsce? Bez jaj.