Eltrox Włókniarz Częstochowa - Motor Lublin (4.06.2021 g. 20.30)
- Retrospeedway
- Senior
Re: Eltrox Włókniarz Częstochowa - Motor Lublin (4.06.2021 g. 20.30)
Wiecie jaki jest przepis na sukces w tym meczu? Jacek nie może pojechać do Częstochowy.Czasami pewne rytuały się sprawdzają.
Ponoc go znasz, idz i mu to powiedz. Jak wygramy to wszyscy na forum beda wdzieczni :)
CKM1946 pisze:Mecz wagi ciężkiej dla Włókniarza. Tylko wygrana utrzyma nas w grze o coś więcej. Lublin może ale porażka w zasadzie nic im nie zrobi.
Już podczas poprzedniego meczu wrócił stary toromistrz i mam nadzieje że nie przekombinują. 46 pkt biore w ciemno.
Piszesz tu o nas w trzeciej osobie. Ogłady trochę...
- Łoptymista
- Trener
radonis wyluzuj.
- Retrospeedway
- Senior
Wiecie że Ekstraliga wyznaczyła na komisarza toru tego meczu naszego byłego zawodnika? Mamy komisarza po naszej stronie;)
radonis pisze:CKM1946 pisze:Mecz wagi ciężkiej dla Włókniarza. Tylko wygrana utrzyma nas w grze o coś więcej. Lublin może ale porażka w zasadzie nic im nie zrobi.
Już podczas poprzedniego meczu wrócił stary toromistrz i mam nadzieje że nie przekombinują. 46 pkt biore w ciemno.
komus sie w dupie poprzewracalo od tego liderowania w tabeli :D
METHANOL ADVENTURE TEAM
radonis pisze:Piszesz tu o nas w trzeciej osobie. Ogłady trochę...
O sobie przeciez tez, wiele osob tutaj tak robi. Nie wiem o co ci chodzi...
Oups, sorry "Nie wiem o co Ci chodzi..."
grzesieck pisze:radonis pisze:CKM1946 pisze:Mecz wagi ciężkiej dla Włókniarza. Tylko wygrana utrzyma nas w grze o coś więcej. Lublin może ale porażka w zasadzie nic im nie zrobi.
![]()
Może nie wszyscy jeszcze wytrzeźwieli. W końcu wczoraj było co świętować ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Nastepnym razem CKM pan Motor :D
:)grzesieck pisze:radonis pisze:CKM1946 pisze:Mecz wagi ciężkiej dla Włókniarza. Tylko wygrana utrzyma nas w grze o coś więcej. Lublin może ale porażka w zasadzie nic im nie zrobi.
![]()
Wysłane z mojego SM-G981B przy użyciu Tapatalka
-
FanatykMotoru
- Szkółkowicz
Włókniarz w ostatnich meczach złapał wiatr w żagle. Świetnie jedzie Madsen i przede wszystkim Miśkowiak.Wyznacznikiem formy nie może być jednak słaby na wyjazdach GKM.Na pewno łatwo nie będzie, ale oczywiście do Częstochowy trzeba jechać po pełną pulę. Mamy mocny zespół i jeśli nie będą przydarzały się głupie straty punktów typu taśma, defekty,pęknięta opona to możemy wygrać.Myślę ,że każdemu naszemu rajderowi nawierzchnia jaka jest w Częstochowie będzie pasować. Plan minimum to bonus, ale wierzę w interesujące widowisko i zwycięstwo.
Obawiam się, że Motor też coś musi wyszarpać, a mianowicie co najmniej bonus.
Po wygranych w Toruniu i Gorzowie oraz w obliczu perypetii sportowo-logistycznych Zielonki i GKMu, Czewa powinna wykręcić 20 punktów na tych 4 drużynach.
Tymczasem u nas najpewniej będzie 14 punktów za mecze domowe, do tego 5 za Zielonkę + GKM oraz to, co się uda wywieźć z Torunia (~ 1-3), Wrocławia (~ 0-1) i Leszna (~ 0-1).
Pomijając wyniki bezpośredniej rywalizacji, jak i wszelkie czarne łabędzie (np. wygrana Gorzowa przy Z5 czy pod Jasną Górą albo nie-porażki jednych czy drugich we Wrocławiu) najbardziej pachnie mi to 20 punktami dla jednych i drugich.
Czyli piątkowy mecz to prawie nieformalny, rozegrany awansem baraż o playoffy :D
Po wygranych w Toruniu i Gorzowie oraz w obliczu perypetii sportowo-logistycznych Zielonki i GKMu, Czewa powinna wykręcić 20 punktów na tych 4 drużynach.
Tymczasem u nas najpewniej będzie 14 punktów za mecze domowe, do tego 5 za Zielonkę + GKM oraz to, co się uda wywieźć z Torunia (~ 1-3), Wrocławia (~ 0-1) i Leszna (~ 0-1).
Pomijając wyniki bezpośredniej rywalizacji, jak i wszelkie czarne łabędzie (np. wygrana Gorzowa przy Z5 czy pod Jasną Górą albo nie-porażki jednych czy drugich we Wrocławiu) najbardziej pachnie mi to 20 punktami dla jednych i drugich.
Czyli piątkowy mecz to prawie nieformalny, rozegrany awansem baraż o playoffy :D
Dobrze by było zdobyć ten bonus. O wygraną będzie bardzo ciężko. Włókniarz już się z torem chyba oswoił i nasze wyjazdy a mecze domowe to jak dwa światy. Hurraoptymistom warto przypomnieć, że póki co na wyjeździe porażka w Gorzowie, remis w Grudziądzu i minimalna wygrana z outsiderem.
W Gorzowie bez Kubery, z beznadziejnym Lampartem, bez sparingów, bez treningów. Biorąc pod uwagę okoliczności to i tak się nieźle trzymaliśmy.
W Zielonej jakby nie kuriozalne wypadku losowe, to skończyłoby się 50+
Grudziądz po prostu naszym nie leży.
Na wszystko da się znaleźć wytłumaczenie :) a skupiając sie na faktach, te są takie, że na 3 wyjazdy przywieźliśmy 4 pkt. Calkiem fajny wynik.
Nie pisze tego żeby dmuchać w balonik. Ale my chyba tak do końca nie wiemy na co stać Motor na wyjazdach. Jutro się przekonamy
W Zielonej jakby nie kuriozalne wypadku losowe, to skończyłoby się 50+
Grudziądz po prostu naszym nie leży.
Na wszystko da się znaleźć wytłumaczenie :) a skupiając sie na faktach, te są takie, że na 3 wyjazdy przywieźliśmy 4 pkt. Calkiem fajny wynik.
Nie pisze tego żeby dmuchać w balonik. Ale my chyba tak do końca nie wiemy na co stać Motor na wyjazdach. Jutro się przekonamy
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Bonus to jest nasz cel w tym meczu. Tak się składa, że Częstochowa także pasuje Kuberze i Buczkowi., 42 pkty biorę w ciemno.