Motor Lublin- GKM 26.07.2021

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
SwiDarek
Junior

Re: Motor Lublin- GKM 26.07.2021

#151 Postautor: SwiDarek » 29 lipca 2021, o 10:03

Wszystkie te kalkulacje rozlecą się jak House of Cards jeśli w październiku Elipa wyduma se KSM - jeszcze się okaże, że w naszej koncepcji składu będzie musiała się znajdować taka cienizna pokroju Buczkowskiego... albo ktoś z Nice
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#152 Postautor: Łoptymista » 29 lipca 2021, o 10:09

Biorąc pod uwagę średnie naszych liderów to może ten KSM nie taki głupi. ;)

Choc mam szczerą nadzieję, że żaden KSM nie zacznie obowiązywac.

Flagg
Trener

#153 Postautor: Flagg » 29 lipca 2021, o 10:12

Łoptymista pisze:Biorąc pod uwagę średnie naszych liderów to może ten KSM nie taki głupi. ;)

Tylko ten KSM byłby liczony z ostatnich 5 sezonów. A w tej sytuacji to nasze KSM jest jedne z najwyższych w lidze.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

blajar
Trener

#154 Postautor: blajar » 29 lipca 2021, o 10:19

łosiem pisze:Nikt nie bierze pod uwagę Pawła Przedpełskiego?
Nie do wyciągnięcia? Za dobrze w Toruniu? Toruń taki fajny, nie za dobry. Ciepło i bezpiecznie jak u mamusi. Z listy przedstawionej wyżej wydaje się dość sensownym rozwiązaniem.
Smyk - jest szansa, że z dawnymi ziomkami się odbuduje. Ale ktoś już napisał, za dużo Unii w Motorze.
Woryna - cyt. "weź ode mnie to wrocławskie coś" czy jakoś tak. No nie, po prostu k... no nie.

Ja bym Przedpełskiego chętnie powitał ale myslę, że Toruń będzie bardzo zdeterminowany żeby Paweł tam został. Jeśli chcą powalczyć o coś więcej w przyszłym roku to i tak już muszą Miedziuna wymienić, a sytuacja na rynku jest, jaka jest. Na moje, nie mogą sobie pozwolić na stratę Pawła i szukanie dwóch Polaków bo i tak jest problem ze znalezieniem jednego. W tym kontekście sa w takiej samej sytuacji, jak my.

Flagg pisze:Genialne rozwiązanie. Skoro nie bierzemy nikogo, a dodatkowo pozbywamy się Krzycha, to rozumiem, że w składzie kevlar, tak? Jakiś Sledź czy Firmuga. Super. Wiktor może jechac 5 biegów? Super. Czyli taki kevlar ma do odjechania jeszcze dwa biegi. Niby można je obstawić Cierniakiem. SUper. Co tam, że na nominowane wtedy mamy tylko i wyłacznie 4 zawodników i nie ważne jak się prezentuja w meczu, ta czówrka musi w nich jechać, bo juniorzy wykorzystają już limit startów, a 5 seniora nie będzie.

A co jeśli jednak Wiktor i Mateusz nie będą jechać lepiej?

Ja myślę, ze większa ilośc starów w naszych juniorów w ostatnim czasie wskazuje na to, że na taki lub podobny scenariusz się szykujemy. Jeden lub max dwa starty dla Buczka i jak coś jedzie, to jedzie dalej ale kolejne stoja pod dużym znakiem zapytania.

Gelo pisze:Jeżeli piekarnie mają rację to pomysł jest genialny w swojej prostocie.

Nie męcz już, mów :cool:
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
papi
Trener

#155 Postautor: papi » 29 lipca 2021, o 10:33

Genialny w prostocie to chyba byłby transfer Janowskiego :)

blajar
Trener

#156 Postautor: blajar » 29 lipca 2021, o 10:37

papi pisze:Genialny w prostocie to chyba byłby transfer Janowskiego :)

Kołodzieja/Dudka/Zmarzlika :D
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
papi
Trener

#157 Postautor: papi » 29 lipca 2021, o 10:40

Jeśli przyjmujemy, że Sparta może być nowa Unia i zdominować ligę na dłuższy czas, to jednak Janos

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#158 Postautor: Retrospeedway » 29 lipca 2021, o 10:56

Przegląd Sportowy potwierdza to co pisałem
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ko/cgljvfc

Robson
Senior

#159 Postautor: Robson » 29 lipca 2021, o 11:03

Przeglad to chyba informacje czerpie z tego forum.

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#160 Postautor: Retrospeedway » 29 lipca 2021, o 11:09

Robson pisze:Przeglad to chyba informacje czerpie z tego forum.

Przecież nikt nie wymienił nazwiska Smektały na forum,Ja napisałem zawodnik którego transfer w tamtym roku nie wyszedł,skąd Przegląd mógł wiedzieć o kogo mi chodziło? ;)
Przegląd Sportowy akurat informacje transferowe ma dobre,praktycznie wszystko co pisali potem się sprawdzało.
Zuzel Interia Sport za to to plotkarski portal gdzie redaktorzy Ostafiński i Hynek wymyślają głupoty.

Flagg
Trener

#161 Postautor: Flagg » 29 lipca 2021, o 11:17

1) Nie, Przegląd Sportowy ma zerową wiarygodność. Już Ostafa jest od nich bardziej sprawdzonym źródłem.
2) Nawet jeśli, to PS nie pisze o tym, że Motor jest dogadany ze Smykiem. Ba, oni nie pisza nawet o jakichkolwiek rozmowach!. Przedstawiają jedynie Smyka, jako jedną z możliwych dla Motoru opcji. Do tego nie trzeba mieć wtyk w klubach czy piekarniach, bo połowa ludzi na tym forum pisała, że Smyk to jedna z alternatyw dla Buczka. Czytaj dokładnie, na co się powołujesz.
3) Dalej nie wiemy, co się stało z przyklepanym za gruby hajs Zmarzlikiem
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#162 Postautor: Kargolo » 29 lipca 2021, o 11:30

Flagg pisze:
Łoptymista pisze:Biorąc pod uwagę średnie naszych liderów to może ten KSM nie taki głupi. ;)

Tylko ten KSM byłby liczony z ostatnich 5 sezonów. A w tej sytuacji to nasze KSM jest jedne z najwyższych w lidze.

Ja bym poszedł o krok dalej i liczył z całej kariery, a co tam.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#163 Postautor: Gelo » 29 lipca 2021, o 11:30

Piekarnie nic nie mówią o Smyku :) mówić nie należy bo to niesprawdzone informacje i nie chcę dostać bana. Po drugie to niedobrze służy ewentualnym negocjacjom - o ile jeszcze trwają. Powiedzieć mogę że chodzi o zawodnika, którego tu na forum nikt nie bierze pod uwagę, a w każdym razie ja nie zauważyłem.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2021, o 11:37 przez Gelo, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#164 Postautor: Retrospeedway » 29 lipca 2021, o 11:34

Zmarzlik otrzymał propozycje kontraktu taką że kapcie spadają,w innych klubach musiałby jeździć dwa sezony na takie pieniądze.Tylko sprawa jest złożona i zależy od dwóch czynników.Nikt nie wie jakie będą zasady kontraktowania zawodników chodzi tu o KSM.Druga sprawa nie wiadomo jak zakończymy ten sezon,jeżeli jakimś cudem zdobędziemy złoto to sprawa Zmarzlika upadnie i dojdzie tylko Smektała.

Flagg
Trener

#165 Postautor: Flagg » 29 lipca 2021, o 11:42

Wow, fajny ten Kępa, taki profejsonalny.

"Cześć Bartek, tu masz kontrakt na X baniek"
"Cześć Kuba, spoko, dzieki, fajny ten kontrakt, zgadzam się"
"Spoko, ale wiesz, jak zdobędziemy złoto bez Ciebie to wyrzuć go do kosza"
"Jasne Kubuś, dla Ciebie wszystko"

Zadam wiec ponownie pytanie. Co się stało, że transfer Zmarzlika, który tydzień temu był dopięty i pozamiatany, teraz jest zależny od KSM (tydzień temu nie był? I dlaczego KSM nie dotyczy Smyka, skoro juz w obecnym zestawieniu jestesmy grubo ponad KSM, a Smyk ma prognozowaną KSM wyższą od Buczka czy Kubery). NO i dlaczego tydzień temu nie miało znaczenia czy zdobędziemy złoto, a teraz nagle ma?

blajar
Trener

#166 Postautor: blajar » 29 lipca 2021, o 11:46

Flagg pisze:Wow, fajny ten Kępa, taki profejsonalny.

"Cześć Bartek, tu masz kontrakt na X baniek"
"Cześć Kuba, spoko, dzieki, fajny ten kontrakt, zgadzam się"
"Spoko, ale wiesz, jak zdobędziemy złoto bez Ciebie to wyrzuć go do kosza"
"Jasne Kubuś, dla Ciebie wszystko"

Zadam wiec ponownie pytanie. Co się stało, że transfer Zmarzlika, który tydzień temu był dopięty i pozamiatany, teraz jest zależny od KSM (tydzień temu nie był? I dlaczego KSM nie dotyczy Smyka, skoro juz w obecnym zestawieniu jestesmy grubo ponad KSM, a Smyk ma prognozowaną KSM wyższą od Buczka czy Kubery). NO i dlaczego tydzień temu nie miało znaczenia czy zdobędziemy złoto, a teraz nagle ma?

Zmiana leków :lol:
Czytał Łukasz Benz

Czarek
Trener

#167 Postautor: Czarek » 29 lipca 2021, o 11:48

Retrospeedway pisze:Zmarzlik otrzymał propozycje kontraktu taką że kapcie spadają,w innych klubach musiałby jeździć dwa sezony na takie pieniądze.Tylko sprawa jest złożona i zależy od dwóch czynników.Nikt nie wie jakie będą zasady kontraktowania zawodników chodzi tu o KSM.Druga sprawa nie wiadomo jak zakończymy ten sezon,jeżeli jakimś cudem zdobędziemy złoto to sprawa Zmarzlika upadnie i dojdzie tylko Smektała.

Ewidentnie to samo źródło co przy kontrakcie Woffindena.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#168 Postautor: Łoptymista » 29 lipca 2021, o 11:53

To za chwilę poznamy szczegóły kontraktu: punktówkę i kasę za przygotpowanie. xD

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#169 Postautor: Fantys » 29 lipca 2021, o 11:54

Czarek pisze:
Retrospeedway pisze:Zmarzlik otrzymał propozycje kontraktu taką że kapcie spadają,w innych klubach musiałby jeździć dwa sezony na takie pieniądze.Tylko sprawa jest złożona i zależy od dwóch czynników.Nikt nie wie jakie będą zasady kontraktowania zawodników chodzi tu o KSM.Druga sprawa nie wiadomo jak zakończymy ten sezon,jeżeli jakimś cudem zdobędziemy złoto to sprawa Zmarzlika upadnie i dojdzie tylko Smektała.

Ewidentnie to samo źródło co przy kontrakcie Woffindena.

Posiadam zdjęcie,stoją na lotnisku z flagą i czekają na niego :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#170 Postautor: Retrospeedway » 29 lipca 2021, o 11:58

Flagg KSM nie może sobie narzucić Ekstraliga bo tak sobie chcę,musi to być odpowiednio przegłosowane.Z tego tytułu może powstać wielkie zamieszanie bo kluby mają podpisane kilku letnie kontrakty zawodnicze i sponsorskie.
Po co Kępa chce Zmarzlika? Żeby zrobić złoto jak zrobi w tym roku to Zmarzlik nie będzie mu potrzebny.
Wywaliłbyś 4,5 mln na zawodnika skoro już masz upragniony cel?
Tydzień temu nie byliśmy pewni wejścia w ogóle do playof,a teraz jeśli trafimy na Stal Gorzów to w finale różnie może być.
Smektała był w tamtym roku przymierzany razem z Kuberą,transfer nie wyszedł ale Smyk ponoć nie najlepiej czuje się we Włókniarzu i Kępa chce to wykorzystać.Ciągle problemem jednak jest to że nie wiemy co z tym KSM,dlatego narazie możemy sobie pogadać.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#171 Postautor: istred » 29 lipca 2021, o 12:14

Retrospeedway pisze:Przegląd Sportowy potwierdza to co pisałem
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ko/cgljvfc

15 minut później...
Przecież nikt nie wymienił nazwiska Smektały na forum,Ja napisałem zawodnik którego transfer w tamtym roku nie wyszedł,skąd Przegląd mógł wiedzieć o kogo mi chodziło? ;)

:shock: :lol: :lol: :lol:

Myślę, że Grzesieck nie przez przypadek zamknął temat "ploteczki".

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#172 Postautor: Retrospeedway » 29 lipca 2021, o 12:35

Następny ciężko myślący.Cieszysz się że nie potrafisz zrozumieć tekstu pisanego?
Moje słowa przynajmniej potem sprawdzają się w mediach,a nie tak jak na sektorze w Toruniu ktoś puścił plotkę że Madsen idzie do Lublina;) Laguta i Michelsen są nie do ruszenia w klubie,i żaden obcokrajowy senior do nas nie przyjdzie.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#173 Postautor: papi » 29 lipca 2021, o 12:38

to że w klubie są nie do ruszenia, to nie znaczy, że inny klub ich nie ruszy(ł)

a teoretycznie, jeśli zdobędziemy złoto i Kępa nasyci się sukcesem to co z pieniędzmi, które miały być przeznaczone na Zmarzlika? Rozumiem, że klub na nie splunie (jeśli to były pieniądze tylko na Zmarzlika) lub będą palone w piecu (jeśli były do dowolnej dyspozycji)?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#174 Postautor: istred » 29 lipca 2021, o 12:45

Retrospeedway pisze:Następny ciężko myślący.Cieszysz się że nie potrafisz zrozumieć tekstu pisanego?
Moje słowa przynajmniej potem sprawdzają się w mediach,a nie tak jak na sektorze w Toruniu ktoś puścił plotkę że Madsen idzie do Lublina;) Laguta i Michelsen są nie do ruszenia w klubie,i żaden obcokrajowy senior do nas nie przyjdzie.

1. PS potwierdził to co napisałem.
2. Nikt nie napisał o Smektale, ja jedynie o nim pomyślałem.
3. Moje słowa (zakładam, że te z pkt 2) "sprawdzają się" w mediach.

Tzw. fuck logic.

I widzę, że kolejny popis.
Przegląd Sportowy akurat informacje transferowe ma dobre,praktycznie wszystko co pisali potem się sprawdzało.
Zuzel Interia Sport za to to plotkarski portal gdzie redaktorzy Ostafiński i Hynek wymyślają głupoty.

https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... in/wftrztj
Dajesz dalej. Pośmiejemy się ;)

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#175 Postautor: Retrospeedway » 29 lipca 2021, o 12:47

PAPI Jeżeli sami nie będą chcieli odejść z przyczyn że im się w Lublinie nie podoba to żaden klub nie jest w stanie zaproponować im wyższych kontraktów.Kępa chce ich zostawić bo jadą to co oczekuje.
W klubie jest walka wyłącznie o polskich zawodników.Urwałeś się z księżyca myślisz że klub pokrywa w całości taki kontrakt? Może góra 30% tej sumy może pokryć klub.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2021, o 12:52 przez Retrospeedway, łącznie zmieniany 1 raz.