Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Mnie to zmusiło do refleksji. Śmieje się wielu z nas z Miedzińskiego, że mecz bez upadku w jego wykonaniu jest nie zaliczony. Przywykliśmy, że żużlowcy doznają złamań, urazu Vaculikowi każdy współczuł, ale przecież taki jest ten sport. I dopiero jak wydarzy się coś takiego, widzimy jak naprawdę ten sport jest niebezpieczny i chyba za szybko o tym zapominamy.oby wyszedł z tego cały i mógł normalnie żyć.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Mirosław Jablonski pisze:Czekamy...walczy o życie...powstrzymajcie się od komentarzy, że nie żyje bo cierpią na tym nasi najbliżsi...
https://www.facebook.com/27354549640638 ... 730569056/
Oby wszystko się szczęśliwie skończyło
Bardzo smutna sprawa. Brak słów...
Niestety przekonałem się jak to jest, gdy własne dziecko walczy o życie. Ta pieprzona bezsilność, te chwile kiedy musisz czekać i liczyć, że organizm twojego synka jest na tyle mocny, że sobie poradzi. Kiedy nie możesz nic zrobić i po prostu wierzysz, że lekarze nie popełnią błędu i wyciągną go z tego. Chyba wiem co czuje Mirek i z całego serca mu współczuję. Mam nadzieję, że za 3 miesiące Mirek będzie mógł, tak jak ja teraz, powiedzieć że wszystko już ok i zostanie tylko przykre wspomnienie.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Nie widziałem filmiku z wypadku.
Może trochę głupie pytanie ale czy to nie była powtórka casus'u Rempały ? W sensie niezapiętego kasku ?
Nie potrafię sobie wyobrazić jak przy zapiętym kasku mogłoby dojść do tak drastycznej kontuzji.
Może trochę głupie pytanie ale czy to nie była powtórka casus'u Rempały ? W sensie niezapiętego kasku ?
Nie potrafię sobie wyobrazić jak przy zapiętym kasku mogłoby dojść do tak drastycznej kontuzji.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
DrPaiHiWo pisze:Nie widziałem filmiku z wypadku.
Skąd wiesz, że kontuzja jest drastyczna?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarek pisze: Skąd wiesz, że kontuzja jest drastyczna?
Kargolo pisze:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2325987134197883&id=100003598576433NIEOFICJALNIE MÓWI SIĘ W TORUNIU O PĘKNIĘTEJ PODSTAWIE CZASZKI, WEWNĘTRZNYM KRWOTOKU.. I.. RESPIRATORZE!
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
DrPaiHiWo pisze:Czarek pisze: Skąd wiesz, że kontuzja jest drastyczna?Kargolo pisze:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2325987134197883&id=100003598576433NIEOFICJALNIE MÓWI SIĘ W TORUNIU O PĘKNIĘTEJ PODSTAWIE CZASZKI, WEWNĘTRZNYM KRWOTOKU.. I.. RESPIRATORZE!
To na razie tylko plotki.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Ale stary Jabłoński napisał na swoim FB, że młody walczy o życie, więc raczej nie są to otarcia i zwichnięty palec.
Mateusz poszedł prostym motocyklem ze szczytu łuku w bandę, podejrzewam że nakręcając po drodze gaz. Motor odbił się od balotow i wystrzelił w górę, po czym spadł na niego.
Mateusz poszedł prostym motocyklem ze szczytu łuku w bandę, podejrzewam że nakręcając po drodze gaz. Motor odbił się od balotow i wystrzelił w górę, po czym spadł na niego.
DrPaiHiWo pisze:Nie widziałem filmiku z wypadku.
Nie. Zahaczył o tylne koło i wyrzuciło go na zewnątrz. Nie zdarzył wyjść z motocykla. Prawdopodobnie przy zderzeniu z bandą dostał w głowę właśnie motocyklem.
Podobnie jak Ward. Przykra sprawa. Młody pewnie wyjdzie z tego ale powrót do żużla raczej wątpliwy
never ride faster than your angel can fly