Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
mema
Senior

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#126 Postautor: mema » 17 stycznia 2022, o 09:29

Kargolo pisze:
mema pisze:
RadeKas pisze:
Chyba za 2 karnety? Jeden ze zniżką, a drugi bez.

A za ten za 320 z 2020 roku kiedy wchodziłeś?

Jak tak to liczysz to ok.
Tylko tutaj też była jasna sprawa. Prawo do przedsprzedaży i zniżki albo pełny zwrot pieniędzy. Brak możliwości przeniesienia karnetu był słaby, ale był już czas żeby się z tym oswoić.

Do tego dochodzi jeszcze zamieszanie z miejscami numerowanymi.Na 2021 przechodziły później już nie było informacji.Teraz się okazuje że jednak nie będzie numerowania.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#127 Postautor: niespokojny » 17 stycznia 2022, o 09:32

75 zl ale miales pierwszenstwo w sciganiu sie o pule 50% biletow na mecz z Lesznem, Gorzowem i Apatorem (na Falubaz i Grudziadz bilety zostaly w kasie). w sezonie 2021 :-P

Lepiej jezdzic na wyjazdy.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#128 Postautor: _piotrusss » 17 stycznia 2022, o 10:28

Wygląda na to, że prezes na tym meczu NBA zapatrzył się na cheerlideki i nie spojrzał ze swojego (numerowanego) miejsca na warunki, w których widowisko oglądają kibice. Wszyscy wiemy, że naszemu stadionowi daleko do komfortowego, więc tym bardziej skazywanie kibiców w 2022 roku na niemal fizyczną walkę o sensowne miejsca to kpina, szczególnie w sytuacji gdy mowa o osobach, które w sumie za tę przyjemność zapłacą ponad 500 zł. Widocznie klub w taki sposób poradził sobie z apelami o pomoc ochrony przy egzekwowaniu zajmowanych miejsc przez kibiców. Bardzo mnie ciekawi, jak sobie poradzą z innymi kwestiami jak choćby palacze. Zaoferują odpłatnie niepalącej części widowni wachlarzyki do odganiania dymu sprzed twarzy?
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#129 Postautor: kibicLBN » 17 stycznia 2022, o 10:46

niespokojny pisze:Lepiej jezdzic na wyjazdy.

Mówiłem nie raz. Szkoda nerwów, a tak zaplanujesz czas, zrezygnujesz z czegoś a biletu nie dostaniesz, albo jeśli dostaniesz to siedzieć będziesz na schodach, chyba że jesteś członkiem elitarnej ,,grupy stretch".
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

peterix
Szkółkowicz

#130 Postautor: peterix » 17 stycznia 2022, o 11:44

niespokojny pisze:75 zl ale miales pierwszenstwo w sciganiu sie o pule 50% biletow na mecz z Lesznem, Gorzowem i Apatorem (na Falubaz i Grudziadz bilety zostaly w kasie). w sezonie 2021 :-P

Tylko, że poza tym pierwszeństwem normalnie zapłaciłem - 50 zł. No chyba żeby to pierwszeństwo uznać za bezcenne - to ok :lol:
A do elitarnej "grupy stretch" nie należę i nie planuję - jestem zwykłym szarym kibicem od ponad 30 lat. Miałem tylko nadzieję, że zarząd lepiej ogarnie temat karnetów, a tu kolejny sezon z koczowaniem pod bramami się kroi. Patrząc na wpisy na FB widzę, że nie tylko ja jestem rozczarowany.
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#131 Postautor: dannie » 17 stycznia 2022, o 12:23

Wydaje się, że klubowi chodzi wyłącznie o to, żeby sprzedać więcej karnetów/biletów niż faktycznie jest miejsc na stadionie. Stąd taki opór przed numerowaniem miejsc.

Swoją drogą rzeczywiście, nikt nie wyjaśnił, co w sytuacji, w której wejdą ograniczenia - tzn. którzy z posiadaczy karnetów wejdą i na jakich zasadach? Nie jest to sytuacja totalnie abstrakcyjna jak w 2020 r., ale zupełnie realny scenariusz. Klub już teraz powinien mieć rozwiązanie przewidziane i je (przed sprzedażą karnetów) zaprezentować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#132 Postautor: Kshyhu » 17 stycznia 2022, o 12:48

Zrobią to samo, co w 2020 i 2021 roku - anulują możliwość wejścia na karnet, uruchomią sprzedaż ograniczonej ilości biletów na zasadzie "kto pierwszy - ten lepszy" i jazda.

Potem się anuluje 60% wartości karnetu, albo zwróci 192zł (bo przecież tyle w tym roku kosztował!), jednocześnie zarabiając dużo więcej na sprzedaży biletów jednorazowych. Biznes jest biznes.
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#133 Postautor: tezetomaniak » 17 stycznia 2022, o 14:10

Kargolo pisze:Brak możliwości przeniesienia karnetu był słaby, ale był już czas żeby się z tym oswoić.

Trzeba słuchać ludu, obiecać mu czego oczekują, a potem wygaszać ich oczekiwania :cool:

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#134 Postautor: kibicLBN » 17 stycznia 2022, o 14:48

Nie przypuszczałem, że będę w ogóle psioczyc na ten zarząd poza transferami, do czasu przyjścia Drabika. Ale. No właśnie, trochę to wygląda na zagrywkę:
,,Przykro nam, ale Pana karnet jest nieważny 'bo covid' "
I nagle z pandemii robi się atut. Każdy ma te słynne wyjaśnienie ,,bo covid".
Droga nieodśnieżona - bo covid.
Gaz droższy - bo covid.
Legnica i Lubin robią rekordy wydobycia i produkcji miedzi, miedź drożeje - bo covid.
Drugi lockdown się kończył, zapotrzebowanie na stal wracało do starego poziomu, to wygaszono jedną hutę, stal 100% w górę - bo covid.
I to samo u nas w klubie, zamiast zrezygnować z karnetów, zamiast uregulować sprawę starych, to sprzedajemy, a później powiemy, że nie nasza wina, tylko covida.
A specjaliści mówią jasno ,,Omikron zabije większość z nas, ale nieliczni ocaleni dadzą początek nowej cywilizacji", ,,do marca na Omikron zachoruje 60mln Polaków" itd. a tu sprzedaż idzie pewnie na 80% trybun. Jak dla mnie przeginają pałę.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#135 Postautor: niespokojny » 17 stycznia 2022, o 15:33

Pala to sie przegla jak mowili ze za karnet jest pierwszenstwo zakupu biletu na wszystkie mecze sezonu 2022, a jak przyszlo co do czego to okazlo sie ze na 5 z 9 bo play off nie jest sezonem...

Karnetowicz nie zyskuje nic poza pewnoscia wstepu na mecze rundy zasadniczej z ktorych z Grudziądzem i Ostrowem beda do zapomnienia a przy dobrych wiatrach 3 z pozostalych 5 powtorza sie w PO...

Many

#136 Postautor: Many » 17 stycznia 2022, o 16:02

dannie pisze:Wydaje się, że klubowi chodzi wyłącznie o to, żeby sprzedać więcej karnetów/biletów niż faktycznie jest miejsc na stadionie. Stąd taki opór przed numerowaniem miejsc.

Coś w tym jest:
Miłosz Bednarczyk, rzecznik spółki MOSiR "Bystrzyca", która zarządza obiektem przy Al. Zygmuntowskich, mówi nam, że w oficjalnej instrukcji przeciwpożarowej jest 8326 miejsc siedzących na trybunach. Natomiast Piotr Więckowski podaje, że w ubiegłym sezonie służby wydały pozwolenie na maksymalnie ok. 9800 osób na stadionie.

https://www.dziennikwschodni.pl/sport/z ... 01766.html

Czyli klub oficjalnie ,,dorzuca'' 1500 osób ekstra. Nie wiem czy wliczają się do nich osoby, które dostały bilety np. za oddanie krwi.

peterix
Szkółkowicz

#137 Postautor: peterix » 17 stycznia 2022, o 16:26

niespokojny pisze:Pala to sie przegla jak mowili ze za karnet jest pierwszenstwo zakupu biletu na wszystkie mecze sezonu 2022, a jak przyszlo co do czego to okazlo sie ze na 5 z 9 bo play off nie jest sezonem...
Karnetowicz nie zyskuje nic poza pewnoscia wstepu na mecze rundy zasadniczej z ktorych z Grudziądzem i Ostrowem beda do zapomnienia a przy dobrych wiatrach 3 z pozostalych 5 powtorza sie w PO...

Pała to się już przegła jak jakiś mózg wymyślił w 2019 roku sprzedaż po 10 sztuk karnetów na osobę i jednocześnie przeznaczył kilka setek karnetów (a może więcej?) dla zakładów pracy, które w większości trafiły do przypadkowych osób. Do tego całkowicie pominięto dotychczasowych karnetowiczów (2017-2019), którzy np. w 2017 roku kupowali karnety w ciemno nie znając nawet składu i możliwości drużyny. Tu (w 2019 roku) narodził się cały syf z karnetami. Trzeba było wtedy wprowadzić limit 2 karnety na osobę i sprzedać max 5000 karnetów (połowę), reszta na bilety.
Ale kasa się zgadzała i o to pewnie chodziło!
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#138 Postautor: maestro76 » 17 stycznia 2022, o 17:01

Cena jak cena - jednemu pasuje innemu nie .

Ale rezygnacja z numerowanych miejsc to znowu jest traktowanie kibiców jak bydła. Żenada . Jakbym wcześniej o tym wiedział to poprzedni karnet bym oddał. Zostawiłem tylko dlatego że miałem mieć swoje miejsce i jak biały człowiek wchodzić na stadion.
Trudno, kupię jeszcze raz ale chyba mocno się zastanowię następnym razem
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#139 Postautor: Kshyhu » 17 stycznia 2022, o 17:29

A ja coraz poważniej myślę nad kupieniem tylko po to żeby potem odsprzedać i dzięki temu odzyskać choć część utopionej kasy. Czuję przeogromny niesmak jeśli chodzi o bardzo wiele działań tzw. zarządu, niektórzy tu wiedzą, co mam na myśli. Od pewnego momentu dla naszych włodarzy ewidentnie liczy się tylko kasa. Nie oszukujmy się - kibica ma się w dupie.
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#140 Postautor: Speedway » 17 stycznia 2022, o 17:40

3. Czy karnety z zakładów pracy też działają i można je przedłużyć? (ktoś na Fb pisał że karnety z Bogdanki nie dawały możliwości zakupu biletów w 2021 roku!)

Dzis dzwonilem do socjalnego na Bogdance.
Kopalniane karnety nie upowazniaja do znizki i sa juz nic niewarte. Argumentacja, poniekad sluszna, jest taka ze ich posiadacze mieli przywilej dostania w 2021 biletow na mecze z bogdankowej puli. Oczywiscie jesli sie zalapali na liste.
Karnetow Bogdanka w 2022 miec nie bedzie. Tylko bilety na poszczegolne mecze w jakiejs, ustalonej z klubem, ilosci.
Obrazek

mema
Senior

#141 Postautor: mema » 17 stycznia 2022, o 17:46

Kshyhu pisze:A ja coraz poważniej myślę nad kupieniem tylko po to żeby potem odsprzedać i dzięki temu odzyskać choć część utopionej kasy. Czuję przeogromny niesmak jeśli chodzi o bardzo wiele działań tzw. zarządu, niektórzy tu wiedzą, co mam na myśli. Od pewnego momentu dla naszych włodarzy ewidentnie liczy się tylko kasa. Nie oszukujmy się - kibica ma się w dupie.

Idealnie w punkt.Też sie zastanawiam nad odsprzedaniem.Powstrzymuje mnie tylko to,żę syn złapał zajawkę.Co do kasy i kibiców mają świadomość,że jest ogromne zapotrzebowanie nie muszą walczyć o ludzi.Jak nie ten to inny i tak przyjdzie.Kasa będzie się zgadzała.Szkoda tylko tych prawdziwych kibiców szczególnie starszych którzy od lat chodzili.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#142 Postautor: niespokojny » 17 stycznia 2022, o 18:22

Najlepsze jest to ze jakies starsze przepite mordy mowia ze od 30 lat tu siedza jak szukam miejsca na C4-C5. Na A nawet nie probuje. Do takiego stwierdzenia upowaznia ich chyba fakt ze kiedys 30 lat temu tam siedzieli na jakims meczu. Jakos od 2009 do 2019 nigdy nie slyszalem podobnych "argumentow". I to dla nich jest ten brak numeracji? A za LKZ to moglem sam na calym sektorze siadac ;)

qpa
Junior

#143 Postautor: qpa » 17 stycznia 2022, o 20:55

Ja również czuje się oszukany tym że nie ma numeracji miejsc, mogli to powiedzieć jakiś czas temu jak była możliwość zwrotu.,

Ge(L)o
Trener

#144 Postautor: Ge(L)o » 17 stycznia 2022, o 21:13

A ja na ten przykład bardzo się cieszę z nienumerowanych miejsc. W końcu żaden dekiel nie przyjdzie 5 minut przed meczem i nie będzie płakał, że to jego miejsce, bo mu tak napisali na bilecie.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#145 Postautor: Kshyhu » 17 stycznia 2022, o 21:36

Nie "dekiel", tylko człowiek, który za to miejsce zapłacił. Trochę szacunku do ludzi!
Motor mocnyj!

mema
Senior

#146 Postautor: mema » 17 stycznia 2022, o 21:51

Ge(L)o pisze:A ja na ten przykład bardzo się cieszę z nienumerowanych miejsc. W końcu żaden dekiel nie przyjdzie 5 minut przed meczem i nie będzie płakał, że to jego miejsce, bo mu tak napisali na bilecie.

Za to inny dekiel ostreczuje Ci pół sektora a kolejny rozłoży cztery koce i tak nie siądziesz.

Ge(L)o
Trener

#147 Postautor: Ge(L)o » 17 stycznia 2022, o 22:58

Kshyhu pisze:Nie "dekiel", tylko człowiek, który za to miejsce zapłacił. Trochę szacunku do ludzi!

Nie zapłacił za to konkretne miejsce, tylko program mu wygenerował takie miejsce na bilecie. Zapłacił za możliwość wejścia na stadion i obejrzenie na żywo meczu. Nie chce mi się po raz kolejny tego tłumaczyć. Chcecie komfort siadania na numerowanych miejscach (wcześniej wybranych) na 5 minut przed pierwszym biegiem to musicie się przerzucić na chodzenie na bardziej cywilizowane i nowoczesne stadiony żużlowe (strzelam Toruń, Wrocław).

Przepraszam za "dekla", ale jak staje nade mną dorosły facet z kiełbasą w jednej ręce i piwem w drugiej, zawodnicy wyjeżdżają do pierwszego wyścigu, a on mi nadaje, że siedzę na jego miejscu i mam se szukać swojego; to sorry, ale "dekiel" w tej sytuacji to raczej dość łagodny i sympatyczny epitet.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#148 Postautor: papi » 17 stycznia 2022, o 23:07

tak to już się przyjęło w cywilizowanym świecie, że oznaczenie na bilecie upoważnia do zajęcia określonego miejsca, bez względu czy to Madison Square Garden, Stadion Narodowy czy Stadion Mosir Bystrzyca przy Zygmuntowskich 5. Bez znaczenia jest także, czy ktoś siada na tym miejscu od 1957 czy od wczoraj, ani czy kupił je wybierając, losując miejsce czy wygrał w radiowym konkursie

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#149 Postautor: Torsen » 17 stycznia 2022, o 23:17

Ja tam nie widzę żadnej różnicy między numerowanym miejscem w Toruniu i numerowanym miejscem w Lublinie. Nikogo nie obchodzi, czy miejsce mam wybrane przez system, czy przez siebie. Mam je a bilecie i jest moje. Przychodzę 5 minut przed pierwszy biegiem, bo takie moje prawo i żaden ciul nie będzie zajmował mojego miejsca. Jest to całkowicie zrozumiałe dla każdego średnio ogarniętego człowieka w cywilizowanym świecie. Niestety jednak w Polsce, a szczególnie w Lublinie przeważa mentalność neandertalska, pozaborowa, albo po prostu wschodnia, która każdą normę postępowania każe uważać za opresyjną. Klub się do tego dostosował, bo ma z tego własne korzyści, przycinając po januszowemu za dodatkowe wejściówki.
Co za żenujący pokaz chciwości z jednej strony i prymitywizmu z drugiej. Odechciewa się.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#150 Postautor: niespokojny » 18 stycznia 2022, o 08:43

Kurtyna.