Motor Lublin - Włókniarz Częstochowa 47:43
Motor Lublin - Włókniarz Częstochowa 47:43
W drugiej kolejce podejmujemy Włókniarza. W ostatnich trzech sezonach strasznie się z nimi męczyliśmy na torze w Lublinie.
2019: 45:45
2020: 39:51
2021: 49:41
Wydaje mi się, że może to być najtrudniejszy mecz domowy dla Motoru. Nie mamy przewagi na pozycjach juniorskich. Pogoda jest taka sobie, więc trudno będzie solidnie potrenować. Włókniarz przyjedzie zmotywowany po porażce z Unią i łatwo skóry nie sprzeda. Czeka nas mecz na styku, który finalnie powinniśmy wygrać różnicą maksymalnie 6-10 punktów.
2019: 45:45
2020: 39:51
2021: 49:41
Wydaje mi się, że może to być najtrudniejszy mecz domowy dla Motoru. Nie mamy przewagi na pozycjach juniorskich. Pogoda jest taka sobie, więc trudno będzie solidnie potrenować. Włókniarz przyjedzie zmotywowany po porażce z Unią i łatwo skóry nie sprzeda. Czeka nas mecz na styku, który finalnie powinniśmy wygrać różnicą maksymalnie 6-10 punktów.
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2022, o 09:12 przez kdsz, łącznie zmieniany 2 razy.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Re: Motor Lublin - Włókniarz Częstochowa 17.04.2022, godz. 19:15
Ten sezon będzie bardzo ciężki dla drużyny: presja sportowa i ambicje nie będą działały na korzyść zawodników. Tutaj dużą rolę ma do spełnienia psycholog, trener, menedżer i cały sztab, pod kątem stworzenia atmosfery. Zawodnicy muszą mieć oparcie również w kibicach.
Wczorajszy mecz pokazał, że mechanizm działa sprawnie, bo jeśli nawet przebieg spotkania nie dawał żadnych pewności na korzystny rezultat, tak obrót spraw dał pożądany efekt: mimo kilku sytuacji, które pozbawiły drużynę zwycięstwa bardziej okazałego.
To buduje. Wszyscy wiedzą nad czym mają pracować, a otoczenie, w tym kibice, musi stworzyć dobre warunki do kiełkowania dla sukcesów. Pamiętajmy, że wydobywanie złota jest bardzo ciężkim przedsięwzięciem.
Wczorajszy mecz pokazał, że mechanizm działa sprawnie, bo jeśli nawet przebieg spotkania nie dawał żadnych pewności na korzystny rezultat, tak obrót spraw dał pożądany efekt: mimo kilku sytuacji, które pozbawiły drużynę zwycięstwa bardziej okazałego.
To buduje. Wszyscy wiedzą nad czym mają pracować, a otoczenie, w tym kibice, musi stworzyć dobre warunki do kiełkowania dla sukcesów. Pamiętajmy, że wydobywanie złota jest bardzo ciężkim przedsięwzięciem.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
Ja jestem za to zdecydowanym optymistą. Większości naszych tor nie będzie sprawiał takich trudności jak ten gorzowski. Ponadto postawa Lindgrena, Jeppesena i juniorów bardzo źle wróżą dla Częstochowian. Myślę że będzie 5 z przodu.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
po tym co wczoraj pokazały obie drużyny, trudno być pesymistą. Wszyscy wiemy, że Włókniarz też ma zadatki na "hydrę", ale z jakiegoś powodu od kilku lat nic im nie wychodzi. Wczoraj nawet Madsen nie zachwycał choć punktów narobił. U nas po wczoraj widać duże rezerwy w Drabiku i Hampelu, a i Dominik pewnie pojedzie lepiej.
Oczywiście lekceważyć nie można, ale po pierwszym meczu widać moc
Oczywiście lekceważyć nie można, ale po pierwszym meczu widać moc
Ja również :) Napisałem swoje spostrzeżenia na temat drogi do złota.kibicLBN pisze:Ja jestem za to zdecydowanym optymistą.
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
kdsz pisze: Włókniarz przyjedzie zmotywowany po porażce z Unią i łatwo skóry nie sprzeda
A jakby wygrał, to przyjechałby podbudowany zwycięstwem i łatwo skóry nie sprzeda :)
Ale zgadzam się, że Włókniarz jest niewygodnym dla nas rywalem ze wzgledu na juniorów, którzy są po prostu lepsi od naszych i nawet na naszym torze nie mamy gwarancji tych kilku punktów, które przeważnie zgarniamy w rywalizacji młodych.
Włókniarz w pierwszym meczu wyglądał jak Włókniarz 2021, czyli niezły Madsen (ale żaden kosmita) + 4 gości, którzy mogą zrobić kazdy wynik od 0 do 10 pkt. Z Unią przegrali, bo słabiej pojechał przede wszystkim Miśkowiak. Jeśli pogoda dopisze, to powinniśmy to wziąć. Bez jakiegos pogromu, ale wynik w okolicach zeszłorocznego bardzo mozliwy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Nie spodziewałbym się łatwego spotkania. Włókniarz jest dla mnie największą zagadką tej dyscypliny od lat. Myślałem, że w tym roku poradzą sobie ze swoimi problemami. Tym bardzie, że - jak się wydawało - Woryna i Smektała w końcu wyszli na prostą. Jak widać nie.
Jakby nie było na wyjeździe ten zespół jest szalenie groźny, szczególnie dla Motoru.
Jakby nie było na wyjeździe ten zespół jest szalenie groźny, szczególnie dla Motoru.
Ale to jednak my wygraliśmy na wyjeździe i to nie byle z jakim przeciwnikiem patrząc na wykluczenie Rosjan a nie Włókniarz i to raczej ciśnienie jest nie po naszej stronie oczywiście pomijając to , ze jakby nam się nie jeżdzi łatwo z Czewą . NIby juniorzy nie dają przewagi ale to nie nasi pojechali poniżej oczekiwań także czekamy głowa spokojna .
Myślę, że żadna z drużyn poza Ostrowem i Grudziądzem nie ma ciśnienia przynajmniej do lata.
Natomiast mecz meczowi nierówny. Fajnie, że wygraliśmy, ale nie ma co wyciągać zbyt daleko idących wniosków. Tak jak nie byłoby tragedii jakbyśmy przegrali, tak nie ma co popadać w huraoptymizm po wygranej.
Rok temu w podobnym momencie sezonu boleśnie tam przegraliśmy, a finalnie zdobiliśmy srebro.
Natomiast mecz meczowi nierówny. Fajnie, że wygraliśmy, ale nie ma co wyciągać zbyt daleko idących wniosków. Tak jak nie byłoby tragedii jakbyśmy przegrali, tak nie ma co popadać w huraoptymizm po wygranej.
Rok temu w podobnym momencie sezonu boleśnie tam przegraliśmy, a finalnie zdobiliśmy srebro.
Nie przesadzałbym z tym cisnieniem i jego kompletnym brakiem. Pamiętajcie, że dla żużlowców pieniądze leżą na torze i nikt nie bedzie sobie podchodził do spotkań RZ na zasadzie "wyjeb***ne, bo przeciez PO i tam mamy pewne". Poza tym wraz z porażkami wkrada się nerwowość i kiepska atmosfera, a dodatkowo niepewność co jest nie tak. Czy silniki sa lewe? Czy coś z formą?
Dla kibica moze i faktycznie RZ będzie lekko wyprane z emocji, ale jestem przekonany, że druzyny i sami zawodnicy podchodzą do tych spotkań tak samo, jakby do PO wchodziły tylko 4 zespoly.
Dla kibica moze i faktycznie RZ będzie lekko wyprane z emocji, ale jestem przekonany, że druzyny i sami zawodnicy podchodzą do tych spotkań tak samo, jakby do PO wchodziły tylko 4 zespoly.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
CKM1946
- Zawodowiec
Stawiam że wynik będzie podobny do zeszłego sezonu. Do pewnego czasu będziemy się trzymać ale na koniec braknie argumentów.
Nie przecież nie twierdzi, że zawodnikom nie zależy. To jasne, że każdy z nich staje pod taśmą żeby wygrać.Flagg pisze:Nie przesadzałbym z tym cisnieniem i jego kompletnym brakiem. Pamiętajcie, że dla żużlowców pieniądze leżą na torze i nikt nie bedzie sobie podchodził do spotkań RZ na zasadzie "wyjeb***ne, bo przeciez PO i tam mamy pewne". Poza tym wraz z porażkami wkrada się nerwowość i kiepska atmosfera, a dodatkowo niepewność co jest nie tak. Czy silniki sa lewe? Czy coś z formą?
Jednak presja jaką mają jest zdecydowanie niższa niż w ubiegłych sezonach, w których każdy wynik mógł zaważyć na być albo nie być w play off tj. na 4 kolejnych meczach tj. pewnie grubo ponad 100 tys. dodatkowej kasy na łebka.
Fajnie, że wygraliśmy w Gorzowie, ale jakby wynik był odwrotny to nikt by tego jakoś bardzo nie przeżywał. I zawodnicy mają tego świadomość.
Stawiam że mecz nie będzie łatwy ale z uwagi na idiotyczne PO nawet porażka nie będzie miała żadnego znaczenia.
A mnie ciekawi czy w Gorzowie jeszcze ktokolwiek wygra.
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
Ja się obawiam tego meczu. Nie będzie to odkrywcze - na wykluczeniu ruskich najbardziej zyskuje Gorzów i Częstochowa. Czy w zwiazku z regulaminem jest mniej ciekawie? Trudno sobie wyobrazić lepsze rozpoczęcie sezonu niż dwa razy 46:44 dla gości. Więc ja bym nie narzekał. Jednak jakaś stawka jest. Lepiej pojechać z szóstą niż z pierwszą czy drugą.
Zapowiada się fajny dzień. Ma być super pogoda, z rana uroczystość świąteczna, a później Z5. Brakowało zawodów w takie dni, chodź niekoniecznie akurat w Wielkanoc, bo zawsze to było w lany poniedziałek, ale nie ma co wybrzydzać tylko jedziemy po drugie zwycięstwo :)
Witam wszystkich. Wiadomo coś kiedy i gdzie będzie prowadzona sprzedaż biletów na mecz z Włókniarzem?
A co do meczu uważam że będzie bardzo ciekawy. Najbardziej ostrzę sobie zęby na pojedynek Mikkela z Leonem
. Bodajże chyba Jarek będzie w niedzielę obchodził urodziny. Trzeba będzie je uczcić wygraną.
A co do meczu uważam że będzie bardzo ciekawy. Najbardziej ostrzę sobie zęby na pojedynek Mikkela z Leonem
. Bodajże chyba Jarek będzie w niedzielę obchodził urodziny. Trzeba będzie je uczcić wygraną.
Sledzio pisze:Brakowało zawodów w takie dni
Jak zwykle, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jeśli spędzasz Święta w Lublinie to super sprawa, ale jednak wielu ludzi wyjeżdża i w najlepszym wypadku obejrzy go w TV. Szkoda, że o tym nikt nie pomyślał.
Motor mocnyj!
Ja co prawda spędzam w Lublinie, ale ten pomysł jak dla mnie idiotyczny.
Lubię w święta posiedzieć z rodziną, przez lata kolejka była w Poniedziałek Wielkanocny i było dobrze.
Jest piątek, sobota i poniedziałek na odjechanie wszystkich meczów, to jeszcze w Wielkanoc dopieprzyli.
Lubię w święta posiedzieć z rodziną, przez lata kolejka była w Poniedziałek Wielkanocny i było dobrze.
Jest piątek, sobota i poniedziałek na odjechanie wszystkich meczów, to jeszcze w Wielkanoc dopieprzyli.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Niestety takie czasy, że kibic na stadionie nie ma większego znaczenia. Jedyne co się liczy, to oglądalność w TV. A ta w święta będzie najwyższa, bo każdy po obiadku z rodziną chętnie obejrzy sobie żużel.
Ale zdecydujcie się czego w końcu checie. 6 baniek dla klubu jest spoko, meczki Eligi, 1 ligi i 2 ligi w TV sa spoko. Ale TV ustawiająca kalendarz pod siebie już nie jest spoko, bo ważniejszy powinien byc kibic na trybunach? No przecież oczywistym jest, że TV chce pokazywac żużel wtedy, gdy im sie to najbardziej opłaca. Wolicie powrotu do czasów, gdzie wszystkie mecze odbywały się o tej samej porze, a w TV leciał jeden? Którego i tak nie mozna było obejrzeć, bo w tym samym czasie było się...na trybunach.
NIewygodny jeden czy dwa terminy spotkania domowego to, przynajmniej dla mnie, niewielka cena za to, że obecnie moge sobie obejrzeć w TV praktycznie dowolne spotkanie i to o dowolnym czasie.
NIewygodny jeden czy dwa terminy spotkania domowego to, przynajmniej dla mnie, niewielka cena za to, że obecnie moge sobie obejrzeć w TV praktycznie dowolne spotkanie i to o dowolnym czasie.
Ale przecież ja nie mówię, że telewizja zła itd., bo teraz mamy komfort, jakiego nigdy nie było.
Co do terminu - wystarczyło jak kiedyś zrobić kolejkę w Wielkanocny Poniedziałek - ludzie i tak by obejrzeli, wszak dzień wolny od pracy, a ci, którzy wyjeżdżają na Święta zdążyliby z wyjazdów wrócić. Ale nic to, mamy to, co mamy.
Co do terminu - wystarczyło jak kiedyś zrobić kolejkę w Wielkanocny Poniedziałek - ludzie i tak by obejrzeli, wszak dzień wolny od pracy, a ci, którzy wyjeżdżają na Święta zdążyliby z wyjazdów wrócić. Ale nic to, mamy to, co mamy.
Motor mocnyj!
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Kshyhu pisze:Sledzio pisze:Brakowało zawodów w takie dni
Jak zwykle, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jeśli spędzasz Święta w Lublinie to super sprawa, ale jednak wielu ludzi wyjeżdża i w najlepszym wypadku obejrzy go w TV. Szkoda, że o tym nikt nie pomyślał.
Są też tacy, którzy przyjeżdżają do Lublina na święta :)))
Mi się ten termin podoba. Rano kościół, śniadanko, flaszeczka i na meczyk :)))
Z innej beczki. Gdzieś czytałem, że zamówiona przez Motor plandeka nie dojechała (miała być szyta w Kijowie?).
Patrzę na prognozy i od jutra do piątku ma być ładnie więc sobie potrenują, ale piątek i sobota to deszcz, w niedzielę możliwy śnieg. Rozumiem, że tej plandeki nie mamy i będziemy zabezpieczać tylko prostą startową?
Patrzę na prognozy i od jutra do piątku ma być ładnie więc sobie potrenują, ale piątek i sobota to deszcz, w niedzielę możliwy śnieg. Rozumiem, że tej plandeki nie mamy i będziemy zabezpieczać tylko prostą startową?
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Kshyhu pisze:Sledzio pisze:Brakowało zawodów w takie dni
Wielu tzn ilu? Sugerujesz, że stadion będzie świecił pustkami?