Stal Gorzów- Motor Lublin 08.04.2022 (piatek)
Re: Stal Gorzów- Motor Lublin 08.04.2022 (piatek)
Słuchając wywiadu z Maksymem miałem wrażenie, że albo szuka harmonii duchowej w wierzeniach rodem z dalekiego wschodu, albo po prostu robi sobie jaja z dziennikarzy.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
ale on jeszcze przed zawieszeniem miał odchyły rodem z kursu PR-owego. Na gali Ekstraligi 2019 (tej co pozdrawiał psa), też machał rękami udając jakiegoś wielkiego mówce. Widocznie nadmiar czasu pozwolił mu rozwinąć pasję ;)
Poczekajmy na ten niby wywiad rzeka z Dryłą, który ma się pojawić, wedle plotek, po trzeciej kolejce ligowej.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
kdsz pisze:Słuchając wywiadu z Maksymem miałem wrażenie, że albo szuka harmonii duchowej w wierzeniach rodem z dalekiego wschodu, albo po prostu robi sobie jaja z dziennikarzy.
Raczej to drugie. Jak się na niego patrzy i slucha to widać gołym okiem, że gość jest mega nienaturalny.
Może w wywiadzie z Dryłą będzie inaczej. Najważniejsze, że mimo wszystko widać, że żużel jest dla niego bardzo ważny i to dla nas i dla Maksa dobrze.
Czepiacie się, co by chłopak nie powiedział, to będzie źle. Tak jak było z jego ubiorem przy podpisywaniu kontraktu.
Każdy jest inny i nie nam osądzać, czy zachowuje się normalnie czy nie. Ważne żeby sobie wszystko poukładał po tej całej aferze i dalej, bez kontrowersji, rozwijał swoją karierę. Najlepiej oczywiście w Motorze
.
Każdy jest inny i nie nam osądzać, czy zachowuje się normalnie czy nie. Ważne żeby sobie wszystko poukładał po tej całej aferze i dalej, bez kontrowersji, rozwijał swoją karierę. Najlepiej oczywiście w Motorze
Ja się z kolei obawiam, że Drabik nie robił sobie jaj.kdsz pisze:Słuchając wywiadu z Maksymem miałem wrażenie, że albo szuka harmonii duchowej w wierzeniach rodem z dalekiego wschodu, albo po prostu robi sobie jaja z dziennikarzy.
Mnie ten wywiad lekko przeraził.
Oj czepiacie się :) Też mi się podczas oglądania tego wywiadu duże oczy zrobiły ale może Maks lubi sobie podczas i po biegu "porozkminiać" tematy egzystencjalne i pomaga Mu to :)
"Jeden lubi jak mu grają cyganie..." :) Ważne, żeby poczuł się lepiej na motocyklu i podczas zawodów, bo to ważne dla drużyny punkty, a czy do tego potrzebuje posłuchać disco polo, czy poczytać Shakespeare'a, jakoś mnie zupełnie nie interesuje. Co by nie mówić, bardzo fajna odmiana i coś nowego w wywiadach z zawodnikami :)
"Jeden lubi jak mu grają cyganie..." :) Ważne, żeby poczuł się lepiej na motocyklu i podczas zawodów, bo to ważne dla drużyny punkty, a czy do tego potrzebuje posłuchać disco polo, czy poczytać Shakespeare'a, jakoś mnie zupełnie nie interesuje. Co by nie mówić, bardzo fajna odmiana i coś nowego w wywiadach z zawodnikami :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Dokładnie. Tylko, żeby do tych rozkminek nie stosował tego co Dudek, czy Łoktajew :d
Ważne żeby był zdrowy. Żużel, punkty drużyny, czucie na motocyklu. Serio, to nie są najważniejsze na świecie rzeczy.blajar pisze:Oj czepiacie się :) Też mi się podczas oglądania tego wywiadu duże oczy zrobiły ale może Maks lubi sobie podczas i po biegu "porozkminiać" tematy egzystencjalne i pomaga Mu to :)
Całkiem niedawno był taki żużlowiec, z pewnej żużlowej rodziny, co stwierdził, że będzie raperem. Pewnie było mu to potrzebne żeby lepiej się poczuł na motocyklu... od tego rapowania wylądował w szpitalu.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2022, o 10:46 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
Sebekmotor pisze:Dokładnie. Tylko, żeby do tych rozkminek nie stosował tego co Dudek, czy Łoktajew :d
A przynajmniej nie przed zawodami
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
istred pisze:Ważne żeby był zdrowy. Żużel, punkty drużyny, czucie na motocyklu. Serio, to nie są najważniejsze na świecie rzeczy.blajar pisze:Oj czepiacie się :) Też mi się podczas oglądania tego wywiadu duże oczy zrobiły ale może Maks lubi sobie podczas i po biegu "porozkminiać" tematy egzystencjalne i pomaga Mu to :)
Całkiem niedawno był taki żużlowiec, z pewnej żużlowej rodziny, co stwierdził, że będzie raperem. Pewnie było mu to potrzebne żeby lepiej się poczuł na motocyklu... od tego rapowania wylądował w szpitalu.
Jest nawet dwoch takich, ten drugi to swego czasu lubelski obiekt pożądania dj Cysio :))
Sebekmotor pisze:istred pisze:Ważne żeby był zdrowy. Żużel, punkty drużyny, czucie na motocyklu. Serio, to nie są najważniejsze na świecie rzeczy.blajar pisze:Oj czepiacie się :) Też mi się podczas oglądania tego wywiadu duże oczy zrobiły ale może Maks lubi sobie podczas i po biegu "porozkminiać" tematy egzystencjalne i pomaga Mu to :)
Jest nawet dwoch takich, ten drugi to swego czasu lubelski obiekt pożądania dj Cysio :))
Chryste, jak dobrze, że Gorzów przepłacił :D
istred pisze:Ważne żeby był zdrowy. Żużel, punkty drużyny, czucie na motocyklu. Serio, to nie są najważniejsze na świecie rzeczy.
Chyba za daleko w diagnozie, a przynajmniej porównaniu, idziesz. Czas pokaże, co do pierwszej części zdania, pełna zgoda.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Ja nie stawiam żadnej diagnozy. Bardzo daleki od tego jestem.
Widziałem chłopa przez kilka minut podczas wywiadu. Nie mam żadnej wiedzy pozwalającej stawiać jakieś diagnozy.
Po prostu zaniepokoiło mnie to w jaki sposób się wypowiadał. Od diagnozowania jest lekarz. Zakładam, że skoro został dopuszczony do zawodowego uprawiania sportu to wszystko powinno być ok...
Chociaż z drugiej strony Dados, Kurmański, Romanek, Jędrzejak też zostali przez lekarzy dopuszczeni do startów, a kibice nie zakładali co może się stać.
Drabik akurat przed zawieszeniem w kluczowym momencie sezonu opuścił swój klub. Później - jak sam twierdzi - zaszył się na okres zawieszenia i nawet nie myślał o żużlu. Teraz podczas swojego pierwszego meczu udziela "dziwnego wywiadu". Chyba przyznasz, że ma prawo to zaniepokoić?
Gdyby podobnego wywiadu udzielił jakikolwiek inny zawodnik to pewnie też bym się śmiał.
Widziałem chłopa przez kilka minut podczas wywiadu. Nie mam żadnej wiedzy pozwalającej stawiać jakieś diagnozy.
Po prostu zaniepokoiło mnie to w jaki sposób się wypowiadał. Od diagnozowania jest lekarz. Zakładam, że skoro został dopuszczony do zawodowego uprawiania sportu to wszystko powinno być ok...
Chociaż z drugiej strony Dados, Kurmański, Romanek, Jędrzejak też zostali przez lekarzy dopuszczeni do startów, a kibice nie zakładali co może się stać.
Drabik akurat przed zawieszeniem w kluczowym momencie sezonu opuścił swój klub. Później - jak sam twierdzi - zaszył się na okres zawieszenia i nawet nie myślał o żużlu. Teraz podczas swojego pierwszego meczu udziela "dziwnego wywiadu". Chyba przyznasz, że ma prawo to zaniepokoić?
Gdyby podobnego wywiadu udzielił jakikolwiek inny zawodnik to pewnie też bym się śmiał.
Ale czy to naprawdę jest dziwny wywiad? Drabik zawsze miał bardzo specyficzny sposób bycia i wypowiadania się. Tylko przeważnie było to takie, powiedziałbym nonszalanckie. Teraz ton i tembr głosu jest ten sam, tylko sposób wypowiedzi bardziej "filozoficzny". Znam kilka osób, które mają dość specyficzny sposób bycia i wypowiadania się i nie dla tego, że mają coś z psychą.
Umówmy się, że Sławek też rzadko kiedy udzielał normalnych wywiadów.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Argumentem, że wszystko z Maksem ok jest też to, że jest bardzo dobrze przygotowany do sezonu. Trudno mu teraz zarzucić brak profesjonalizmu.
wywiad z Jackiem :
Kiedy ściągaliśmy Duńczyka do siebie dochodziły do mnie różne słuchy z innych klubów, że Mikkel nie jest najłatwiejszym zawodnikiem do prowadzenia. Wręcz ostrzegano mnie przed nim, żebym przygotował się na "przeboje" z Duńczykiem. Ale u nas ci zawodnicy jakoś potulnieją - mówi o bohaterze I kolejki PGE Ekstraligi Jacek Ziółkowski, menedżer Motoru Lublin.
Mikkel Michelsen vs. Bartosz Zmarzlik 3:0. Duńczyk mógł wpędzić w kompleksy polskiego dwukrotnego mistrza świata.
- Ograć Bartka chociaż raz w jego królestwie, to karkołomne zadanie, ale pokazać mu plecy trzykrotnie? Takie historie można opowiadać na starość dzieciom (śmiech). Nie zdarza się to często. A tak na serio, Mikkelowi wychodziło w piątek prawie wszystko. Wisienką na torcie był powtórzony bieg piętnasty, w którym Duńczyk wszedł między parę gospodarzy. Z 1:5 zrobiło się 3:3, a potem nasz żużlowiec umiejętnie bronił się przed wściekłymi atakami Zmarzlika
https://sport.interia.pl/zuzel/news-ost ... r=polecamy
Kiedy ściągaliśmy Duńczyka do siebie dochodziły do mnie różne słuchy z innych klubów, że Mikkel nie jest najłatwiejszym zawodnikiem do prowadzenia. Wręcz ostrzegano mnie przed nim, żebym przygotował się na "przeboje" z Duńczykiem. Ale u nas ci zawodnicy jakoś potulnieją - mówi o bohaterze I kolejki PGE Ekstraligi Jacek Ziółkowski, menedżer Motoru Lublin.
Mikkel Michelsen vs. Bartosz Zmarzlik 3:0. Duńczyk mógł wpędzić w kompleksy polskiego dwukrotnego mistrza świata.
- Ograć Bartka chociaż raz w jego królestwie, to karkołomne zadanie, ale pokazać mu plecy trzykrotnie? Takie historie można opowiadać na starość dzieciom (śmiech). Nie zdarza się to często. A tak na serio, Mikkelowi wychodziło w piątek prawie wszystko. Wisienką na torcie był powtórzony bieg piętnasty, w którym Duńczyk wszedł między parę gospodarzy. Z 1:5 zrobiło się 3:3, a potem nasz żużlowiec umiejętnie bronił się przed wściekłymi atakami Zmarzlika
https://sport.interia.pl/zuzel/news-ost ... r=polecamy
Flagg pisze:Ale czy to naprawdę jest dziwny wywiad? Drabik zawsze miał bardzo specyficzny sposób bycia i wypowiadania się. Tylko przeważnie było to takie, powiedziałbym nonszalanckie. Teraz ton i tembr głosu jest ten sam, tylko sposób wypowiedzi bardziej "filozoficzny". Znam kilka osób, które mają dość specyficzny sposób bycia i wypowiadania się i nie dla tego, że mają coś z psychą.
Gdzie ten wywiad można zobaczyć? Gdzieś kiedyś miałem linka, nie obejrzałem od razu, a teraz za grosz nie mogę znaleźć :)
Motor mocnyj!
Stwierdziłem, że po kazdym meczu, do wątku meczowego, będę wrzucać statystyki obejmujące to spotkanie. Macie tez mniej wiecej pogląd, czego mozna się spodziewać w głównym wątku :) Zaczynamy wiec od Gorzowa. Dzisiaj albo jutro uzupełnie również Czewe.
JEŚŁI WYŁAPIECIE BŁĄD TO DAJCIE ZNAĆ. BARDZO MI TO POMOŻE W UPEWNIENIU SIĘ, ŻE STATYSTYKI SA DOKŁADNE
1. Statystyki ogólne, to samo co za rok poprzedni, wiec nie będę tutaj niczego tłumaczyć

2. Biegi Nominowane + Rezerwa Taktyczna + Z/Z

3. Rezerwy zwykłe w wykonaniu Juniorów (tylko juniorów)

4. Bilans H2H naszych zawodników kolejno z : U-21, U-24 (Hansen), Polskimi seniorami, Zagranicznymi seniorami

5. Jak wyżej tylko rozkład procentowy

6. Również H2H tylko formacja vs. formacja
Tu wyłapałem bład. Naprawa "in progress" :)
7. Bilans wyników biegów, czyli ile razy dany zawodnik i druzyna robili 5-1, 4-2 etc.

8. Wyniki biegu młodzieżowego. SB BM to oczywiście średnia biegu młodzieżowego, natomiast ŚB BBM to...średnia juniorów bez biegu młodziezowego.

9. Szczegółowe wyniki Z/Z-tki

10. To jest bardziej w ramach ciekawostki. To mianowicie pokazuje zawodnika, który pojechał w Biegach Nominowanych, a gdyby byli Rosjanie, to najpewniej by go tam nie było. Szerzej opiszę to przy zamieszczaniu ogólnych statystyk. Ale w skrócie, pokazuje start zawodnika, który w teorii zastąpił Łagutę w nominowanych, ile zdobył pkt, jaki był wynik biegu i wynik meczu po tym biegu.

11. Statystyka indywidualna i druzynowa biegów po równaniu i pozostałych

12. Na życzenie Papiego :) Statystyka biegów otwarcia każdego z naszych zawodników :)

JEŚŁI WYŁAPIECIE BŁĄD TO DAJCIE ZNAĆ. BARDZO MI TO POMOŻE W UPEWNIENIU SIĘ, ŻE STATYSTYKI SA DOKŁADNE
1. Statystyki ogólne, to samo co za rok poprzedni, wiec nie będę tutaj niczego tłumaczyć

2. Biegi Nominowane + Rezerwa Taktyczna + Z/Z

3. Rezerwy zwykłe w wykonaniu Juniorów (tylko juniorów)

4. Bilans H2H naszych zawodników kolejno z : U-21, U-24 (Hansen), Polskimi seniorami, Zagranicznymi seniorami

5. Jak wyżej tylko rozkład procentowy

6. Również H2H tylko formacja vs. formacja
Tu wyłapałem bład. Naprawa "in progress" :)
7. Bilans wyników biegów, czyli ile razy dany zawodnik i druzyna robili 5-1, 4-2 etc.

8. Wyniki biegu młodzieżowego. SB BM to oczywiście średnia biegu młodzieżowego, natomiast ŚB BBM to...średnia juniorów bez biegu młodziezowego.

9. Szczegółowe wyniki Z/Z-tki

10. To jest bardziej w ramach ciekawostki. To mianowicie pokazuje zawodnika, który pojechał w Biegach Nominowanych, a gdyby byli Rosjanie, to najpewniej by go tam nie było. Szerzej opiszę to przy zamieszczaniu ogólnych statystyk. Ale w skrócie, pokazuje start zawodnika, który w teorii zastąpił Łagutę w nominowanych, ile zdobył pkt, jaki był wynik biegu i wynik meczu po tym biegu.

11. Statystyka indywidualna i druzynowa biegów po równaniu i pozostałych

12. Na życzenie Papiego :) Statystyka biegów otwarcia każdego z naszych zawodników :)