Motor Lublin - Włókniarz Częstochowa 47:43

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Flagg
Trener

Re: Motor Lublin - Włókniarz Częstochowa 17.04.2022, godz. 19:15

#101 Postautor: Flagg » 17 kwietnia 2022, o 22:38

Wróciłem i...strasznie frustrujący mecz do oglądania. Nie wiem, może dlatego, że trochę wbrew logice. Biegi, które teoretycznie powinny być dla nas ciężkie, wygrywaliśmy, a tam, gdzie niby nie mogła nam stać krzywda kończyły sie wtopami. No wszystkiego mogłem się w tym meczu spodziewać, ale na pewno nie 1:5 w 13 biegu ze spasowanym już MM. Albo klęski w 11 gdzie dwóch świetnych przecież startowców zostało o motocykl za rywalami już na 30 metrze. I tak to już wygladało, napdany euforii mieszane z napadami rozczarowania i zawodu.

Jarek Hampel, Jarek. Osobny temat. Niestety, na chwile obecną jest naszym Buczkiem 2022 i nie mamy absolutnie innego wyjścia, jak go po prostu budować. Dziś prawie położył nam mecz. Uratowali go Drabik z młodymi. Cała reszta też mocno w kratkę, za wyjątkiem Maksa. Ale przewagę budowaliśmy w biegach z Cierniakiem i Lampartem, czego jednak chyba nie do końca się spodziewaliśmy w meczu z Włókniarzem.

Domin po tym defekcie kompletnie siadł. Nie było już ani startu, ani trasy.

Znów słowa pochwały dla sztabu. Moim zdaniem mecz rozegrany niemal idealnie. Pewnie część domagałaby się RZ już w 9 biegu i wstawienia Wiktora za Jarka, ale moim zdaniem dobrze zrobiono, że Wiktor tam nie pojechał. Raz - Cierniak wygladał słabo w swoim drugim starcie i nie był brany na tym etapie jako kandydat do RZ. Dwa - Wiktor musiałby jechac za Jarka jeszcze 2 razy jako RZ, czyli w biegu 9 i 11. To by oznaczało, ze w nominowanych jedzie Jarek. Bez sensu. No i trzy - Jarek miał pierwsze pole, była nadzieja, że moze jednak coś z niego ugra. Decyzja o wystawieniu Mateusza w 14 też jak najbardziej prawidłowa. ZZ-tki tez rozegrane optymalnie.

Natomiast co do Maksa. Dwa pierwsze biegi to słabo nba starcie, ale widać był prędkość i moc na trasie. A to, co robił od swojego trzeciego startu to poezja. Nikt nawet nie miał do niego podjazdu. Ostatnia taka dominacja zawodnika z Lublina na naszym torze to chyba komplet Griszy ze Spartą w 2020. No chłopak petarda.

CO do próby toru, to chyba MM i Hampel byliby najlepszym wyborem? Ale z drugiej strony nie wiemy, jak sami zawodnicy do tego podchodzą.

Cieszy to zwycięstwo, bo wywalczone z cholernie ciężkim i niewygodnym rywalem. Czewa dzisiaj pokazała, że ten lubelski tor jej pasuje. Strasznie wyrównana jest liga, walka będzie na żyletki.

Papi pisze:Swoją drogą, @Flagg, taka prośba, jeśli będziesz na potrzeby statystyk rozbierał sporo danych, może pokusisz się też o odrębne wyliczenie dla średniej w 1 biegu dla każdego zawodnika w porównaniu do całkowitej średniej biegowej? Byłbym wdzięczny :)

W sensie, że dla pierwszego startu kazdego zawodnika w meczu, a nie w pierwszym biegu zawodów? Dobrze zrozumiałem? Jeśli tak, to raczej jest to do zrobienia :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#102 Postautor: Gelo » 17 kwietnia 2022, o 22:46

Jeżeli dojdziemy do wniosku, że Jarek jest do odstrzału to mamy trzech gości do wymiany. Za Griszę... Madsen, za Lamparta Przyjemski za Hampela... może Przemo?

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#103 Postautor: RadeKas » 17 kwietnia 2022, o 22:50

Za Hampela będzie najpewniej Lampart po prostu. I moim zdaniem to może wypalić. Skoro Krakowiak jedzie to i Lampart może być sensownym seniorem.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

samba
Senior

#104 Postautor: samba » 17 kwietnia 2022, o 22:51

Za rok Lampart u24 a Kubera wskakuje na seniorke, zreszta chyba Wiktor ma 2 letni kontrakt o ile sie nie myle wiec pewnie taki jest plan

Flagg
Trener

#105 Postautor: Flagg » 17 kwietnia 2022, o 22:52

Kubera nadal bedzie przecież U24 :) Róznica będzie taka, że nie będzie już U23, wiec nie będzie mógł jechać spod 8/16. I tutaj wskoczy WIktor.

I tak, Wiktor ma 2-letnia umowę.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Kaman
Kadrowicz

#106 Postautor: Kaman » 17 kwietnia 2022, o 22:57

Gelo pisze:Jeżeli dojdziemy do wniosku, że Jarek jest do odstrzału to mamy trzech gości do wymiany. Za Griszę... Madsen, za Lamparta Przyjemski za Hampela... może Przemo?

Zmarzlik :)

Maretzky76
Szkółkowicz

#107 Postautor: Maretzky76 » 17 kwietnia 2022, o 23:02

Moim zdaniem szukacie dziury w całym w sposobie wypowiadania się Drabika. Chłopak mówi ciekawie i inaczej niż pozostali żużlowcy, ale to nie oznacza że głównie pracuje. Wystarczy zobaczyć jak się cieszy zwycięstwami, widać że jazda go cieszy, a jego postawa wobec mediów to pewnie efekt nagonki za wlewke. Za to rajder pierwsza klasa, dawno nie było tu kozaka który by fruwał tak po dużej.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#108 Postautor: Perez » 17 kwietnia 2022, o 23:07

Dorzucić Jakiegoś Doyla czy Madsena za rok plus Przyjemski i niszczymy tą ligę.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Flagg
Trener

#109 Postautor: Flagg » 17 kwietnia 2022, o 23:09

Na Przyjemskiego to się rzuci cała liga, o Ile Bydgoszcz nie wejdzie do Elipy. I Motor, ze względu na odległość, raczej nie będzie faworytem w tym wyścigu.

Ale bym nie dramatyzował. Spadnie Ostrów i stamtąd będzie kilku do wyjęcia :) No i zobaczymy co z Mateuszem Jabłońskim :)

A no i chroń nas Kępo przed Zmarzlikiem
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2022, o 23:10 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#110 Postautor: maestro76 » 17 kwietnia 2022, o 23:10

O to to, Przyjemski , Madsen i nie ma podejścia na kilka lat
never ride faster than your angel can fly

FanatykMotoru
Szkółkowicz

#111 Postautor: FanatykMotoru » 17 kwietnia 2022, o 23:15

Zwycięstwo cieszy szczególnie po tak emocjonującym widowisku , ale można było mecz zamknąć nawet różnicą 10 oczek zdecydowanie wcześniej i z większymi nadziejami jechać po minimum bonusa do Częstochowy . Prowadząc przez praktycznie całe spotkanie kilkoma punktami , nie wypada tracić oczek we frajerski sposób i przed 15 biegiem drżeć o końcowy wynik. Niestety nerwówkę zapewniły dwa defekty Dominika oraz bardzo słaby występ Jarka. Mikkelowi też zdarzyły się dwie śliwki co zawodnikowi kreowanemu na lidera po protu nie przystoi. Świetny debiut Maksa, widać ,że tor w Lublinie pasuje mu idealnie. Juniorzy swoje zrobili. Zaskoczenie in minus to postawa Miśkowiaka, który zawsze sobie tutaj dobrze radził, ale to nie nasz problem. Ogólnie mecz na bardzo dobrym poziomie , szkoda tylko kilku straconych punktów, bo mogło być jeszcze lepiej.

samba
Senior

#112 Postautor: samba » 17 kwietnia 2022, o 23:20

O ile dobrze policzyłem to z/z dziś dała 5 punktów

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#113 Postautor: RadeKas » 17 kwietnia 2022, o 23:23

Dzisiaj generalnie wyszła słabość jazdy w 4 seniorów. Niestety w tym sezonie przy ZZ każdy z nich musi robić punkty lub NYC zastępowany przez punkty juniora. Dzisiaj był z tym trochę problem, zwłaszcza w końcówce, i dlatego mecz na takim styku.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#114 Postautor: papi » 17 kwietnia 2022, o 23:24

Flagg pisze:W sensie, że dla pierwszego startu kazdego zawodnika w meczu, a nie w pierwszym biegu zawodów? Dobrze zrozumiałem? Jeśli tak, to raczej jest to do zrobienia :)

Dokładnie, tylko pierwszy start. Bez znaczenia czy to juniorski, z/z czy planowy wyścig :)

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#115 Postautor: Saeyl » 18 kwietnia 2022, o 00:00

Drabik? Kocur.
Co do jego wypowiedzi to jest to trolling w kierunku dziennikarzy i głównie Majewskiego za to jak linczowali go w trakcie kary, a jacy teraz z uśmieszkami do niego lgną.
Mecz taki jaki obstawiałem, czyli na styku, bo Włókniarz u nas lubi jechać.
Hampel niestety słabiutko... Michelsen jak na lidera też szału nie robił, ale w 15 biegu stanął na wysokości zadania.
Kubera po defekcie niestety już gorzej.

A co do samej organizacji meczu to nie spodziewałem się, że nawet sprawnie to wszystko pójdzie i nie będzie zabójczych kolejek jak w 2019 roku, ale może to przez Wielkanoc.
Nagłośnienie niestety wciąż szwankuje...
Czy na naszym obiekcie jest jakakolwiek ochrona w trakcie meczu? Nie widziałem ani jednej takiej osoby, a przy wejściu w pierwszy łuk było parę osób po głębszych, których przydałoby się ogarnąć, bo szarpali za ogrodzenie, a raz jeden facet otworzył bramkę i chciał wejść za ogrodzenie na tor. Na szczęście ludzie go złapali. Jakby wbiegł w trakcie biegu to tragedia na wyciągnięcie ręki.
I najważniejsze chyba, co rzuciło mi się w oczy, a raczej uszy. Speedway Euphoria.
Ja rozumiem, że teraz w modzie są przyśpiewki na stadionach w kierunku Putina, ale chyba 2 albo i 3 razy próbowali zaintonować "Je*ać Putina" oraz "Ruska ku*wa" i w dodatku krzyczeli, że cały stadion śpiewa z nami.
Piękne to było jak stadion ich olał i w sumie tylko sami pokrzyczeli trochę i mało kto się dołączył.
Jak już chcą krzyczeć to niech sami sobie krzyczą, a nie się drą cały stadion śpiewa z nami, bo najwidoczniej nikt nie chce takich przyśpiewek.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#116 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 18 kwietnia 2022, o 00:16

Saeyl pisze:Czy na naszym obiekcie jest jakakolwiek ochrona w trakcie meczu?

Przy A widziałem chyba 4 ochroniarzy.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#117 Postautor: Maxx » 18 kwietnia 2022, o 00:33

2 mecze, dwie wygrane. Jest bardzo dobrze. Domyślałem się, że u nas będzie ciężej i tak w istocie było. Ale w żadnym wypadku przez myśl mi nie przeszło, że Maksym pojedzie taki "Sztos". To, co ten chłopak dzisiaj pokazał to była poezja, niesamowity kunszt i wola walki. Fakt, że Włókniarz dziś poległ w Lublinie jest w dużej mierze zasługą tego częstochowskiego wychowanka... Maks Wielkie Dzięki!

mema
Senior

#118 Postautor: mema » 18 kwietnia 2022, o 01:09

Ciekawe co myślał Sławek Drabik przed 15 biegiem.Pokazywali go jak wzdycha w TV.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#119 Postautor: kibicLBN » 18 kwietnia 2022, o 07:20

Ktoś tu pisał o minusach jazdy ZZ-tka, racja że ma swoje wady. Ale wczoraj na swoim poziomie pojechało 1.5 seniora. Nie 4, nie 3 - tylko półtora. Mam nadzieję, że to się nie będzie powtarzać zwłaszcza w domowych spotkaniach. Dlatego przytaczanie tego meczu - jako przykładu, to trochę naciąganie rzeczywistości. Dupę ratowali juniorzy, tradycja się robi z Czewą. Rok temu przeca Wiktor szczelił dwucyfrówke. Apropos Wiktora to wczorajsza jazda z Miskowiakiem, a przede wszystkim z Lindgrenem pokazała, że nasz Dzieciaczek dojrzał sportowo. 2-3 lata temu obsral by zbroję i odpuścił w obu przypadkach.
Kubera musi popracować. Powtórzyła się sytuacja z Landsberga, gdzie po fajnym początku przestał jechać zupełnie. O Hampela nie wspominam, wyjazd był słaby, a o wczoraj wolę zapomnieć. Oby się to nie okazało regułą, mam nadzieję że w kolejnym meczu wyjedzie całkiem inny facet w skórze Jarka.
Co do Przyjemskiego, to faktycznie jeśli Bydzia nie awansuje, to rzuci się cała eliga, ale z tego co wiem mamy w tej rozgrywce handicap. Skoro jeździł w naszych barwach w młodzieżówkach to znaczy, że był kontakt, jest zalążek współpracy. Być może to będzie kluczowe. Ale to co? Nie ma u nas w szkółce brylancika żadnego? Trochę to już irytujące.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Czarek
Trener

#120 Postautor: Czarek » 18 kwietnia 2022, o 07:43

Saeyl pisze:Drabik? Kocur.
Co do jego wypowiedzi to jest to trolling w kierunku dziennikarzy i głównie Majewskiego za to jak linczowali go w trakcie kary, a jacy teraz z uśmieszkami do niego lgną.
Mecz taki jaki obstawiałem, czyli na styku, bo Włókniarz u nas lubi jechać.
Hampel niestety słabiutko... Michelsen jak na lidera też szału nie robił, ale w 15 biegu stanął na wysokości zadania.
Kubera po defekcie niestety już gorzej.

A co do samej organizacji meczu to nie spodziewałem się, że nawet sprawnie to wszystko pójdzie i nie będzie zabójczych kolejek jak w 2019 roku, ale może to przez Wielkanoc.
Nagłośnienie niestety wciąż szwankuje...
Czy na naszym obiekcie jest jakakolwiek ochrona w trakcie meczu? Nie widziałem ani jednej takiej osoby, a przy wejściu w pierwszy łuk było parę osób po głębszych, których przydałoby się ogarnąć, bo szarpali za ogrodzenie, a raz jeden facet otworzył bramkę i chciał wejść za ogrodzenie na tor. Na szczęście ludzie go złapali. Jakby wbiegł w trakcie biegu to tragedia na wyciągnięcie ręki.
I najważniejsze chyba, co rzuciło mi się w oczy, a raczej uszy. Speedway Euphoria.
Ja rozumiem, że teraz w modzie są przyśpiewki na stadionach w kierunku Putina, ale chyba 2 albo i 3 razy próbowali zaintonować "Je*ać Putina" oraz "Ruska ku*wa" i w dodatku krzyczeli, że cały stadion śpiewa z nami.
Piękne to było jak stadion ich olał i w sumie tylko sami pokrzyczeli trochę i mało kto się dołączył.
Jak już chcą krzyczeć to niech sami sobie krzyczą, a nie się drą cały stadion śpiewa z nami, bo najwidoczniej nikt nie chce takich przyśpiewek.

Na stadionie nie ma porządku i nikt nie zwraca uwagi palaczom, których jest jakby coraz więcej.
Co do meczu to potwierdziły się tradycyjne obawy przed spotkaniami z Włókniarzem, który lubi ścigać się w Lublinie. Wynik jest niesamowity biorąc pod uwagę to, że Hampel nie podjął walki (sic!), a Kubera miał problemy sprzętowe. W kolejnych meczach powinno być lepiej, ale poważna rozmowa z Hampelem jest niezbędna. Na zmianę rozumowania sztabu szkoleniowego (bieg 14...) nie liczę.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#121 Postautor: kibicLBN » 18 kwietnia 2022, o 07:56

No to miszczu kogo byś w 14. biegu desygnował?
Jak dla mnie lepszego wyjścia nie było Kubera+ Cierniak/Lampart. Dwa biegi wcześniej Cierniak pojechał jak fachura, więc gdzie widzisz problem?
Chyba że chodzi ci o pola startowe. Pod tym względem nie patrzyłem.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#122 Postautor: Gelo » 18 kwietnia 2022, o 08:17

Generalnie jest wśród seniorów problem ze startami. W pierwszej części sparingu z Wrocławiem i wczoraj było to aż kłujące w oczy. Żeby taki Smyk byl na wejściu trzy motocykle z przodu. A w pierwszym biegu Jarek zawalił refleksowo. Prawdopodobnie najtrudniejszy mecz u siebie mamy za sobą. Drabik- szacun. Jeszcze ze dwa takie mecze i zrobię radosne hau hau.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#123 Postautor: kdsz » 18 kwietnia 2022, o 08:53

Zawału można dostać przy tegorocznych meczach Motoru. Mamy 4 punkty, ale przecież równie dobrze mogło być 0. Brawo dla drużyny za super udany początek sezonu.

Wczoraj była straszna męczarnia, ale chyba większość z nas dokładnie tego się spodziewała. Włókniarz w Lublinie jeździ lepiej niż na własnym torze. W play-offach w pierwszej rundzie broń Boże nie trafić na nich lub na Spartę, bo możemy przedwcześnie zakończyć rozgrywki.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Czarek
Trener

#124 Postautor: Czarek » 18 kwietnia 2022, o 08:58

kibicLBN pisze:No to miszczu kogo byś w 14. biegu desygnował?
Jak dla mnie lepszego wyjścia nie było Kubera+ Cierniak/Lampart. Dwa biegi wcześniej Cierniak pojechał jak fachura, więc gdzie widzisz problem?
Chyba że chodzi ci o pola startowe. Pod tym względem nie patrzyłem.

Kubera przez 3 biegi udowadniał, że sprzęt mu nie jedzie, więc wystawienie go w 14 było samobójstwem. Oczywiście, że niestety powinna jechać para Lampart - Cierniak.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#125 Postautor: papi » 18 kwietnia 2022, o 09:03

Po meczu każdy mądry. Wg mnie w 14 podjęto dobra decyzje