Apator Toruń - Motor Lublin (1.05.2022 g.19:15)
Re: Apator Toruń - Motor Lublin (1.05.2022 g.19:15)
Gdzie się podział Gelo? Nic nie skomentuje? Ciekawe...
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Sawina jest zabawny. Przegrali głównie dlatego, że mają czterech seniorów a nie pięciu. Ciekawe kiedy się doliczy ilu seniorów ma Motor w tym sezonie, a przede wszystkim ilu miał w tym meczu :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kaman pisze:Perez pisze:Ta, geniuszu i kto by miał jeździć za niego na juniorce?
Kubera U-24. Lampart kończy wiek juniora. Przyjemski in. Do tego nowy Polak, zagraniczny na seniorkę. Da się geniuszu?
Geniuszu, napisałeś że już tym sezonie byś wypożyczył Lamparta. Nie mając za niego porządnego zastępstwa. Myślisz że wyjecie Przyjemskiego z Bydzi to jest bułka z masłem? Dalej chcesz brnąć i się kompromitować?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Maksym Drabik od początku sezonu jest filarem naszych wygranych. Dziś w Toruniu potwierdził, że jest asem. Jest genialny. Oczywiście dziś pojechali wszyscy tak jak powinni, zatem szacunek dla całej drużyny. Podkreślę jednak postawę Maksyma. Jest genialny. Ktoś, kto nazwał tego chłopaka "beztalenciem" jest albo eunuchem albo ma "problemy"...
MOTOR LUBLIN
Perez pisze:Kaman pisze:Perez pisze:Ta, geniuszu i kto by miał jeździć za niego na juniorce?
Kubera U-24. Lampart kończy wiek juniora. Przyjemski in. Do tego nowy Polak, zagraniczny na seniorkę. Da się geniuszu?
Geniuszu, napisałeś że już tym sezonie byś wypożyczył Lamparta. Nie mając za niego porządnego zastępstwa. Myślisz że wyjecie Przyjemskiego z Bydzi to jest bułka z masłem? Dalej chcesz brnąć i się kompromitować?
Sprostowałem wcześniej. Chodziło mi po sezonie oczywiście. (Teoretycznie w tym roku bo w listopadzie...)
Ostatnio zmieniony 1 maja 2022, o 21:46 przez Kaman, łącznie zmieniany 1 raz.
Drużyna pokazała charakter. Coś niesamowitego, mimo mniejszej niż zakładałem zdobyczy juniorów. Brawo!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Przed sezonem wolałem Dudka - jednak Kępa ma nosa a Toruń może żałować bo też z Maksem rozmawiali :)
-
BobTheMonter77
Kaman pisze:Perez pisze:Kaman pisze:Kubera U-24. Lampart kończy wiek juniora. Przyjemski in. Do tego nowy Polak, zagraniczny na seniorkę. Da się geniuszu?
Sprostowałem wcześniej. Chodziło mi po sezonie oczywiście. (Teoretycznie w tym roku bo w listopadzie...)
Proponuje najpierw myśleć potem pisać, tym bardziej, że na trzeźwo. Zrobienie dwóch konkretnych transferów (senior i zagraniczny) plus ściągniecie Przyjemskiego przy panującej na rynku zawodniczym sytuacji będzie graniczyło z cudem.
Inna sprawa, że biorąc pod uwagę ilu zawodników wypada w przyszłym sezonie z U24, to Lampart wcale nie będzie takim złym rozwiązaniem.
Na wschodzie, w mrokach Polski C urosła nowa siła .. Mordor Lublin :) ... A na powaznie ...ależ to mila niespodzianka. Czesto jak ogladalem nasze mecze to wkurzał mnie jakis wynalazek ktory akurat przeciwko nam zaliczal mecz sezonu, a dzisiaj to Hampel wkurzał innych. Nasi juniorzy wrocili do punktu wyjscia tzn do ogrania rowiesników i pojedynczych strzalów na seniorach przeciwnika ale to i tak byl duzy zastrzyk punktów. Wygralismy dzis 10 biegów wiec jak tu nie lubić Motoareny :)

Gelo jest na miejscu w Toruniu lajkonikuMaxx pisze:Gdzie się podział Gelo? Nic nie skomentuje? Ciekawe...
L(o)katy pisze:Na wschodzie, w mrokach Polski C urosła nowa siła .. Mordor Lublin :) ... A na powaznie ...ależ to mila niespodzianka. Czesto jak ogladalem nasze mecze to wkurzał mnie jakis wynalazek ktory akurat przeciwko nam zaliczal mecz sezonu, a dzisiaj to Hampel wkurzał innych. Nasi juniorzy wrocili do punktu wyjscia tzn do ogrania rowiesników i pojedynczych strzalów na seniorach przeciwnika ale to i tak byl duzy zastrzyk punktów. Wygralismy dzis 10 biegów wiec jak tu nie lubić Motoareny :)
Wygralismy dzis 5 biegow.....Gratulacje dla duzyny !!!
Początek wskazuje, że idziemy na Mizdrza. I Złotówa niepotrzebny. Czy może być piękniej? Sami sobie odpowiedzcie. Ja mam wyjątkowy sentyment do Jarka, w dzieciństwie i wczesnej młodości kibicowałem mu bo przełamywał dominację Golloba i był drugim z Polaków na światowym poziomie. W poprzednich dwóch sezonach miał wzloty i upadki, ale w tym roku już obawiałem się że nie wróci. Mam nadzieję że mi wybaczy: Jarek Hampel, Jarek <klap, klap>
Nie zapominajmy - Jarek zdobywał tytuł z każdą drużyną w której startował i oby tradycji stało się zadość!
Nie zapominajmy - Jarek zdobywał tytuł z każdą drużyną w której startował i oby tradycji stało się zadość!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Byłem na meczu w sektorze gospodarzy na wejściu w pierwszy łuk.
Mecz doskonały, emocje niesamowite.
Ale kibice toruńscy to jednak bydło. Zamiast przekrzyczeć doping stosunkowo niewielkiej liczebnie grupy kibiców Motoru woleli gwizdać i wykrzykiwać pod ich adresem niezbyt wyrafinowane obelgi. Wygwizdywanie swoich zawodników to też niestety standard. Tam już się to chyba nigdy zmieni.
Mecz doskonały, emocje niesamowite.
Ale kibice toruńscy to jednak bydło. Zamiast przekrzyczeć doping stosunkowo niewielkiej liczebnie grupy kibiców Motoru woleli gwizdać i wykrzykiwać pod ich adresem niezbyt wyrafinowane obelgi. Wygwizdywanie swoich zawodników to też niestety standard. Tam już się to chyba nigdy zmieni.
Skrót meczu z trybuny.
https://youtu.be/P_Bmo4jxDaw
https://youtu.be/P_Bmo4jxDaw
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Jarek był kluczem do drzwi MA nie zwiódł i je otworzył trzymał wynik jak na początku Mikkel i Max błądzili ale właśnie poza Maxem w nominowanych który po raz kolejny pokazał mega układ nerwowy i klasę to cichym bohaterem jest dla mnie Mikkel ( także po GP jak 4 z Torunia ) . Po tym uślizgu Jarek go przyćmił bo wszyscy tylko na Jarka patrzyli a Mikkel po cichu taki o to wynik strzelił u,3,3,2,3,3 i 14 pkt w kolejnych 5 startach przywiózł oczywiście w nominowanych 3 .
Pozostałe chłopaki wiadomo , że każdy podorzucał swoje Juniorzy klasyczne 5:1 nawet ostatnia nadzieja Kangurów punkcik dorzuciła . Brawo
Pozostałe chłopaki wiadomo , że każdy podorzucał swoje Juniorzy klasyczne 5:1 nawet ostatnia nadzieja Kangurów punkcik dorzuciła . Brawo
Mikkel to nie tak po cichu. On bardzo lubi MA.
2019 - 14 w 5 (3 w 15 biegu)
2021 - 11+1 w 5 (2* w 15 biegu o zwycięstwo)
2022 - 14 w 6 (3 w 15 biegu o zwycięstwo, uślizg przy jeździe po pewne 2 oczka)
Szczególnie te dwie trójki pod rząd z pola D były imponujące, świetnie się napędzał po dużej. Dopiero Jack był w stanie go tam zamknąć.
Wygląda na to, że zaczyna się spełniać to o czym marzyliśmy - Mikkel stał się liderem z prawdziwego zdarzenia i dobił do światowej czołówki. Na początku przygody z Ekstraligą było trochę marudzenia, że żadna taka strzelba nie chciała przyjść do Motoru, ale to mega uczucie, że wychowaliśmy sobie kogoś takiego. Być może to "opaska kapitana" dała mu dodatkowego kopa.
Fajnie jakby udało mu się wygrać jakiś turniej GP, może być np. MotoArena ;)
2019 - 14 w 5 (3 w 15 biegu)
2021 - 11+1 w 5 (2* w 15 biegu o zwycięstwo)
2022 - 14 w 6 (3 w 15 biegu o zwycięstwo, uślizg przy jeździe po pewne 2 oczka)
Szczególnie te dwie trójki pod rząd z pola D były imponujące, świetnie się napędzał po dużej. Dopiero Jack był w stanie go tam zamknąć.
Wygląda na to, że zaczyna się spełniać to o czym marzyliśmy - Mikkel stał się liderem z prawdziwego zdarzenia i dobił do światowej czołówki. Na początku przygody z Ekstraligą było trochę marudzenia, że żadna taka strzelba nie chciała przyjść do Motoru, ale to mega uczucie, że wychowaliśmy sobie kogoś takiego. Być może to "opaska kapitana" dała mu dodatkowego kopa.
Fajnie jakby udało mu się wygrać jakiś turniej GP, może być np. MotoArena ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Odnotowania warta jest też akcja Maksyma w 14 biegu w I łuku. Wydawało się, że Toruń wyskoczy na 5:1, a tu Drabik przefrunął sobie po szerokiej wspaniale zakładając się na Dudka. Szacun.
Nie spodziewałem się, że ich na tej MA pykniemy :) I to w sumie mając mecz praktycznie cały czas pod kontrolą. Gospodarze remis mieli tylko po pierwszm i trzecim biegu, a i to tylko przez błąd MIkkela.
Tak jak większość przewidywała, kluczem był Jarek, bo Maks ,Mikkel i młodzi zrobili swoje. Cichym bohaterem też Bowes, który zrobił to, co miał zrobić :) Potwierdza się to, co mówili o nim choćby po sparingach ze Spartą - chłopak zadziora, gazu nie zamyka. Umiejętności i sprzętu jeszcze brakuje, ale potencjał jest :) Ciekaw jestem jego jutrzejszego występu na U-24.
Lampart z Cierniakiem zrobili swoje. Jeśli ktoś oczekiwał, że co mecz będą robić Grudziądz, to chyba trochę odpłynął. Oni jechali przeciwko czterem zawodnikom z SGP i to na ich torze. Zrobili co mieli zrobić.
No i znów słowa pochwały dla sztabu. Dużo było obaw, czy taktycznie ogarną ten sezon z Z/Z, a tutaj jeszcze doszły rezerwy za Bowesa. Ale czwarty mecz i czwarty raz nie ma się w sumie do czego przyczepić. Wszystkie decyzje optymalne. Brawo!
Maks i Mikkel są niepokonani w nominowanych. Maks 4 x3 pkt. Mikkel 3x3 pkt. A niedawno narzekaliśmy, że nie mamy armat na końcówkę ;)
I dalej chcę Duzersa w Motorze. On do nas pasuje. Za Grisze byłby jak znalazł.
Tak jak większość przewidywała, kluczem był Jarek, bo Maks ,Mikkel i młodzi zrobili swoje. Cichym bohaterem też Bowes, który zrobił to, co miał zrobić :) Potwierdza się to, co mówili o nim choćby po sparingach ze Spartą - chłopak zadziora, gazu nie zamyka. Umiejętności i sprzętu jeszcze brakuje, ale potencjał jest :) Ciekaw jestem jego jutrzejszego występu na U-24.
Lampart z Cierniakiem zrobili swoje. Jeśli ktoś oczekiwał, że co mecz będą robić Grudziądz, to chyba trochę odpłynął. Oni jechali przeciwko czterem zawodnikom z SGP i to na ich torze. Zrobili co mieli zrobić.
No i znów słowa pochwały dla sztabu. Dużo było obaw, czy taktycznie ogarną ten sezon z Z/Z, a tutaj jeszcze doszły rezerwy za Bowesa. Ale czwarty mecz i czwarty raz nie ma się w sumie do czego przyczepić. Wszystkie decyzje optymalne. Brawo!
Maks i Mikkel są niepokonani w nominowanych. Maks 4 x3 pkt. Mikkel 3x3 pkt. A niedawno narzekaliśmy, że nie mamy armat na końcówkę ;)
I dalej chcę Duzersa w Motorze. On do nas pasuje. Za Grisze byłby jak znalazł.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
No właśnie. Chciałbym ze swojej strony podkreślić bezbłędne prowadzenie zespołu. To nie był łatwy temat. Puszczenie Bowsa, kolejność zmian, zblokowanie taktycznej w 13 wyścigu - super. To ostatnie to bardziej zasługa zawodników ale wyszło rewelacyjnie.
U nas jechała drużyna. Wprawdzie niekompletna, ale bardziej zmobilizowana i pewna siebie niż Toruń. To co wyprawia Toruń ze swoim torem, działając przeciwko swoimi zawodnikom i frekwencji to woła o kolejną degradację z ligi. Mają kilku walczaków, którzy chętnie wyciągnęliby parę punktów na trasie, ale tam się po prostu nie da. Zewnętrzna ścieżka nie istnieje. Kompletnie tego nie rozumiem.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Może chcieli w ten sposób zneutralizować Maksa i Mikkela? Tylko okazało się, że u nas są starty a w Apatorze w tym elemencie była tragedia.
Co do meczu to zespół pojechał idealnie, otarliśmy się w tym meczu o perfekcje. Zagrało po prostu wszystko. W mojej ocenie nasz najlepszy mecz w Elidze od 2019 roku.
Co do meczu to zespół pojechał idealnie, otarliśmy się w tym meczu o perfekcje. Zagrało po prostu wszystko. W mojej ocenie nasz najlepszy mecz w Elidze od 2019 roku.
Bez jaj. Dobry mecz, nawet bardzo dobry, ale najlepszy?
Toruń 2019
Gorzów PO 2021
Czewa 2020
Nawet Wrocław 2019, choć przegrany też był świetny.
Toruń 2019
Gorzów PO 2021
Czewa 2020
Nawet Wrocław 2019, choć przegrany też był świetny.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Pod względem emocji i widowiska masz racje tamte były lepsze, ale ja mówiąc o najlepszym naszym meczu miałem na myśli, że każdy wykonał swoją robotę idealnie.
zrobienie toru pod startowców z ciężkim wyprzedzaniem Jarek Hampel lubi to he he
Ostatnio zmieniony 2 maja 2022, o 11:40 przez Karamba, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakby na to nie patrzeć to Toruń nie wygrał z nami od 1995 r. ;)