Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
No ale wtedy budowaliśmy skład z MIesiąca i starszego Lamparta :)
Gdyby to był rok 2020 to byłby za sprowadzeniem Zmarzlika wszystkimi czteroma kończynami. Bo byłaby inna sytuacja, możnaby ten sklad rzeczywiście budować w okół niego, a zawodnicy, którzy by do Motoru przychodzili, wiedzieliby na co się piszą. Ze jest Zmarzlik, potem dlugo nikt i potem reszta. Michelsen był wtedy na dorobku, nie było Hampela, Kubery czy Drabika. Teraz z cała ta paczką wiążemy w Lublinie przyszłość, a jednocześnie jednym ruchem chcemy im powiedzieć: "fajnie, że zrobiliście srebro gdy mao kto na Was stawiał, fajnie że klepiecie w tym sezonie kogo się da i może nawet zrobicie złoto, ale wiecie, od przyszłego sezonu będzie nowy szeryf w mieście. Będzie zarabiać minimum 2 razy tyle co Wy, będziemy pod niego ustalać treningi, tor, taktykę, to o nim media będa mówić i pisać non stop, to on będzie bożyszczem kibiców, to on będzie uważany za ojca każdego kolejnego medalu."
Dla mnie utrzymanie w 2019, zeszłoroczny medal, czy tegoroczne zwycięstwa smakuja tak dobrze, bo osiągane są składem bez megagwiazd. Przypominam, że jedynym zawodnikiem, który przychodził do Motoru będąc uczestnikiem SGP był...Matej Zagar. Zdudowaliśmy młody, cholernie wyrównany i mega perspektywiczny skład. Nie psujmy tego dodając do tej układanki gościa, który po prostu do niej nie pasuje. To, że jest genialnym żużlowcem, pewnie najlepszym na świecie nie znaczy, że jest niezbędny w kazdej drużynie.
Gdyby to był rok 2020 to byłby za sprowadzeniem Zmarzlika wszystkimi czteroma kończynami. Bo byłaby inna sytuacja, możnaby ten sklad rzeczywiście budować w okół niego, a zawodnicy, którzy by do Motoru przychodzili, wiedzieliby na co się piszą. Ze jest Zmarzlik, potem dlugo nikt i potem reszta. Michelsen był wtedy na dorobku, nie było Hampela, Kubery czy Drabika. Teraz z cała ta paczką wiążemy w Lublinie przyszłość, a jednocześnie jednym ruchem chcemy im powiedzieć: "fajnie, że zrobiliście srebro gdy mao kto na Was stawiał, fajnie że klepiecie w tym sezonie kogo się da i może nawet zrobicie złoto, ale wiecie, od przyszłego sezonu będzie nowy szeryf w mieście. Będzie zarabiać minimum 2 razy tyle co Wy, będziemy pod niego ustalać treningi, tor, taktykę, to o nim media będa mówić i pisać non stop, to on będzie bożyszczem kibiców, to on będzie uważany za ojca każdego kolejnego medalu."
Dla mnie utrzymanie w 2019, zeszłoroczny medal, czy tegoroczne zwycięstwa smakuja tak dobrze, bo osiągane są składem bez megagwiazd. Przypominam, że jedynym zawodnikiem, który przychodził do Motoru będąc uczestnikiem SGP był...Matej Zagar. Zdudowaliśmy młody, cholernie wyrównany i mega perspektywiczny skład. Nie psujmy tego dodając do tej układanki gościa, który po prostu do niej nie pasuje. To, że jest genialnym żużlowcem, pewnie najlepszym na świecie nie znaczy, że jest niezbędny w kazdej drużynie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- tezetomaniak
- Trener
Jacek Sasin: jestem w drodze do Lublina. Mam dobre informacje.
tezetomaniak pisze:Jacek Sasin: jestem w drodze do Lublina. Mam dobre informacje.
Na swojego następcę namaszczam Grzyba. Władek
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Tutaj CBŚP nie wskazuje postawienia osobom zatrzymanym w PL zarzutów wyłudzeń VAT-u, tylko pranie brudnych pieniędzy i udział w zorganizowanej grupie przestępczej. To raczej zmniejsza ryzyko dla samego klubu jako spółki, ale straty wizerunkowe...
Myślę, że w klubie z takimi przepływami da się prać na dużą skalę.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Będzie miał teraz pan prezes G specjalną loże VIP :D we Wronkach :D
Ciekawe jak nastroje w Ostrowie ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Władek kogoś ogarnie na prezia, może kolegę Dowhana? Ale jaja z tym zatrzymaniem, a już była taka radość Paluch skończ ył 16 lat :))
- niespokojny
- Trener
Gelo pisze:niespokojny pisze:W czym transfer Zmarzlika mialby zaszkodzic?
Ta kokieteria niektórych jest dość zabawna. Ja uwielbiam drużynę którą mamy i mam obawy czy Zmarzlik nie wpłynąłby na atmosferę. Nie wyobrażam sobie żeby wszystko kręciło się wokół niego a reszta odsunięta na boczny tor do roli tła.
A dlaczego sie kreci wokol Zmarzlika? Bo jest magnesem na sponsorow i kibicow i jest po prostu najlepszym obecnie zuzlowcem? To Grzyb na Zmarzliku sie promowal, nikt nie kaze powtarzac tego w Lublinie. Zaloze sie ze zaden zawodnik od nas nie pogniewalby sie na wspolprace ze Zmarzlikiem. Skoro z Michelsenem robia sobie fotki na urodzinach u Gortata to jaki problem sie znosic w parku maszyn? Z Kubera sobie slodzili rok temu na GP. Wiec tak naprawde zostaje zdanie Drabika bo Jarek zapewne by sie pozegnal z nami.
Mnie bawi szukanie dziury na sile, brak obiektywnego, chlodnego spojrzenia na sklad. Od sraczki po Lagucie, przez wysylanie na emeryture Hampela do samozachwytu i przekonania ze w tym zestawieniu jestesmy niezwyciezeni. Od żądania gwiazd by zaspokoic swoje ego do minimalizmu i sentymemtow.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Większa satysfakcja wygrać przeciw Zmarzlikowi, niż ze Zmarzlikiem - ja to rozumiem i jestem tego samego zdania.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Kurcze jak się tak chwilę zastanowić to konsekwencje dla Stali mogą być straszne. Kto normalny ten wózek teraz pociągnie? Strach tam pewnie w kwity zaglądać, a co dopiero coś podpisywać? Jak się teraz zachowa miasto? Oleje klub, czy będzie chciało ratować? No nie zazdroszczę
- niespokojny
- Trener
Idac dalej, najwieksza satysfakcja to jazda wychowankami. Tylko wtedy nawet skladu bysmy nie ulepili. Skoro jedziemy najemnikami to wieksza satysfakcje przyniesie DMP i dolaczenie Lublina do grona zlotych medalistow. To jest sport i niczego nie mozna byc pewnym ale srednia w ostatnich 5 latach mowi wiele.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Na wychowanków jeszcze poczekamy, ale będą napewno.
Znam takich, którzy uważają, że nie jest. A dlaczego się kręci?niespokojny pisze:A dlaczego sie kreci wokol Zmarzlika? Bo jest magnesem na sponsorow i kibicow i jest po prostu najlepszym obecnie zuzlowcem?
Bo tak po prostu jest. Vaculik, Thomsen i Woźniak to niewiele znaczące zaplecze, które "znany" z zespołowej jazdy Bartuś kilka razy wykotłował i uchodziło mu to płazem. Najlepszy jest. Punktuje świetnie. Czy jest magnesem na kibiców? Tu można polemizować. Raczej poza Gorzowem nie jest lubiany. Zapewne dlatego, że jest dobry...
dawać Grand Prix na Zygmuntowskie, Grudziądz do play-off, a Ostrovie zostawić w Elidze
Oczywiście, że między innymi dlatego że jest dobry.
Ale też dlatego, że każda jego krzywa akcja na torze jest kuriozalnie tłumaczona przez Golloba, ewentualnie przemilczana przez resztę telewizyjnej ekipy.
To ubóstwianie Zmarzlika mnie denerwuje, a gdyby któryś z naszych był tak traktowany jeszcze bardziej by mnie uwierało.
Ale też dlatego, że każda jego krzywa akcja na torze jest kuriozalnie tłumaczona przez Golloba, ewentualnie przemilczana przez resztę telewizyjnej ekipy.
To ubóstwianie Zmarzlika mnie denerwuje, a gdyby któryś z naszych był tak traktowany jeszcze bardziej by mnie uwierało.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- Retrospeedway
- Senior
Przeczytałem właśnie w prasie branżowej o zatrzymaniu prezesa Stali i nasuwa się logiczny wniosek że chyba Stal Gorzów nie może jechać w lidze.
Speedway Grand Prix to chyba muszą przenieść do innego miasta,to do nas chyba bo niby gdzie indziej przeniosą ?
Speedway Grand Prix to chyba muszą przenieść do innego miasta,to do nas chyba bo niby gdzie indziej przeniosą ?
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
A najbardziej się kiedyś podniecal Piszcz na komentatorce podczas meczu w Lublinie. Myślałem, że zwymiotuje.
Ludzie, którzy się znają, będą się podniecać - i nie w tym problem. Problem jest w tym, że gość się zrobił krystaliczny, wszystko co robi jest usprawiedliwiane - a "robi" sporo.
Gelo pisze:Znam takich, którzy uważają, że nie jest. A dlaczego się kręci?niespokojny pisze:A dlaczego sie kreci wokol Zmarzlika? Bo jest magnesem na sponsorow i kibicow i jest po prostu najlepszym obecnie zuzlowcem?
Bo tak po prostu jest. Vaculik, Thomsen i Woźniak to niewiele znaczące zaplecze, które "znany" z zespołowej jazdy Bartuś kilka razy wykotłował i uchodziło mu to płazem. Najlepszy jest. Punktuje świetnie. Czy jest magnesem na kibiców? Tu można polemizować. Raczej poza Gorzowem nie jest lubiany. Zapewne dlatego, że jest dobry...
Postawiłbym pytanie inaczej. Czy w Lublinie, na tym etapie, naprawdę potrzebujemy magnesu na kibiców, który kosztuje 4-5 milionów? Czemu miałoby to służyć? Żeby bilety sprzedawały się w 10, a nie 13 sekund?
Dlatego zadałem pytanie. Co w głowie ma Kuba? Na ile jest inspirowany, na ile podejmuje swoje decyzje? Czy celem samym w sobie jest mistrzostwo Polski, obrona tytułu czy zdominowanie na lata? Czy kibicom się to nie znudzi? Na dziś nie wyobrażam sobie Zmarzlika w Lublinie i żeby Mikkel był odsunięty. Mam wielką satysfakcję jak nasz kapitan kroi mistrza świata trzy razy na jego torze.
I kolejne pytanie ode mnie :) jakim gwarantem sukcesu jest Zmarzlik. Stal ostatnie mistrzostwo zdobyła, jak Zmarzlik miał...21 lat. Teraz ma 27
Na "gwarancję sukcesu" w ogóle nie warto chodzić.
- niespokojny
- Trener
Wychodze jednak z zalozenia ze lepiej Zmarzlika miec u nas niz np. we Wroclawiu. Drugie miejsca tez sie ludziom moga znudzic.