Sparta Wrocław - Motor Lublin 45:45 (85:95)
Re: Sparta Wrocław - Motor Lublin 45:45 (85:95)
w 5 to własnie Tai tańczył sambę
Pierwsza moja reakcja bez powtórek była, że Mikkel do wykluczenia. Rzeczywiście dopiero z kamery od tyłu widać, że Gleb ściął w lewo. Nieprawdą jest też, że Mikkel nie zmienił toru jazdy. Też się wyniósł. W myśl zasady, że to atakujący ponosi odpowiedzialność za atak nie mówiłbym w tym przypadku o jakimś wielkim babolu sędziego. Całe zdarzenie jakby nie było jest konsekwencją przegranego startu.
konia z rzędem temu kto przewidywał taki wynik przed meczem, a ten kto po 13 był pewny takiego obrotu sprawy, to już chyba bliżej było kierunku na Abramowice :)
fajne spotkanie, genialny wynik, a w świat poszło, że Motor to nie tylko Z5, łatwy Ostrów i Gorzów gdzie jechali bez przesadnej ilości treningów. Był jeszcze oczywiście Toruń, ale uważam że wczorajszy remis był bardziej spektakularny i mniej przewidywalny aniżeli zwycięstwo w Toruniu. W kolejnych meczach zbroje obsrane, jesteśmy mocni.
Co do Wiktora - porzuciłem nadzieję na jakąkolwiek poprawę. Wczoraj 1984626ty raz odjechał od kredy robiąc autostradę. Brakuje już sił, patrząc na chęć do jazdy, styl, podejście, Mateusz wciągnie go nosem, a dorosły zużel dla Wiktora skończy się tak samo szybko jak zaczął młodzieżowy. Brejdak czeka w Rzeszowie, za rok, może dwa.
Maksym - musimy pamiętać, gdzie jeździł i gdzie został wykorzystany, wierzę w to, że pomimo wszystko nie można przejść obok takich spraw obojętnie. Podniesie się na Ostrowie i wróci do swoich 13+. Róbcie screeny xD
fajne spotkanie, genialny wynik, a w świat poszło, że Motor to nie tylko Z5, łatwy Ostrów i Gorzów gdzie jechali bez przesadnej ilości treningów. Był jeszcze oczywiście Toruń, ale uważam że wczorajszy remis był bardziej spektakularny i mniej przewidywalny aniżeli zwycięstwo w Toruniu. W kolejnych meczach zbroje obsrane, jesteśmy mocni.
Co do Wiktora - porzuciłem nadzieję na jakąkolwiek poprawę. Wczoraj 1984626ty raz odjechał od kredy robiąc autostradę. Brakuje już sił, patrząc na chęć do jazdy, styl, podejście, Mateusz wciągnie go nosem, a dorosły zużel dla Wiktora skończy się tak samo szybko jak zaczął młodzieżowy. Brejdak czeka w Rzeszowie, za rok, może dwa.
Maksym - musimy pamiętać, gdzie jeździł i gdzie został wykorzystany, wierzę w to, że pomimo wszystko nie można przejść obok takich spraw obojętnie. Podniesie się na Ostrowie i wróci do swoich 13+. Róbcie screeny xD
po 13 uważałem, że możemy to wygrać, ale po 14 straciłem wiarę w remis :)
Czy Mikkel zmienił tor jazdy? Zależy jak na to patrzeć, wjechał bliżej krawężnika, ale manewr był kontynuowany, natomiast Gleb już na prostej zmienił tor jazdy, raczej stąd większość twierdzi, że to Czugunow bardziej zasłużył na wykluczenie
Czy Mikkel zmienił tor jazdy? Zależy jak na to patrzeć, wjechał bliżej krawężnika, ale manewr był kontynuowany, natomiast Gleb już na prostej zmienił tor jazdy, raczej stąd większość twierdzi, że to Czugunow bardziej zasłużył na wykluczenie
papi pisze:po 13 uważałem, że możemy to wygrać, ale po 14 straciłem wiarę w remis :)
No ale sam Gleb mówił, że zmienił tor jazdy i Mikkela nie widział, i był pewien że zostanie wykluczony. To powinno chyba uciąć wszelkie dyskusje na temat tego absurdalnego wykluczenia. Zresztą to nie pierwszy raz, gdy Gleb robi taki manewr. Na Z5 z Griszą było chyba to samo.
To jest właśnie to o czym wielokrotnie pisał Torsen - jaki jest naturalny tor jazdy. Naturalne jest wynoszenie się po wyjściu z łuku, natomiast na pewno nie jest naturalnym torem jazdy ścinanie na wyjściu z łuku do wewnętrznej. Inna sprawa, że generalnie nie wiadomo co może zawodnik jadący z przodu, a czego nie. Czy może dowolnie kształtować swój tor jazdy, a zawodnik z tyłu ma się po prostu do tego dostosować czy jednak pewnych manewrów jadącemu z przodu nie wolno. Są argumenty w jedną i drugą stronę. Z jednej strony jak jedzie z przodu to nie musi widzieć co się dzieje z tyłu, zatem przy kształtowaniu swojego toru jazdy nie może uwzględniać toru jazdy zawodnika z tyłu, a z drugiej strony motocykl żużlowy nie ma hamulców i ściganie musi cechować minimalna przewidywalność tego co może a czego nie może zrobić zawodnik jadący z przodu (bo ten z tyłu nie ma możliwości nagłego zahamowania). To jest ten brak przepisów, każdy działa tutaj trochę po omacku.
Sytuacja nie jest na pewno zerojedynkowa i trzeba - co ja akurat lubię :) - zgodzić się z Demskim: "50:50 ze wskazaniem na wykluczenie Gleba".
A co do startów. To jeszcze niedawno wszyscy narzekali na drobiazgowość sędziów przy startach, teraz lament, że się czołgają. Albo w jedną, albo w drugą.
Chciałbym jeszcze zaznaczyć bardzo dobre prowadzenie meczu przez Kuciapę. Niby prosta sprawa w 15 wyścigu (układ pól startowych), ale jestem przekonany, że jeszcze rok-dwa lata temu dla "sztabu trenerskiego" nie byłoby to takie oczywiste. Na grafice w TV początkowo źle pokazali, który zawodnik z którego pola jedzie... jedyna szansa była właśnie w tym, żeby Hampel wygrał start z pola wewnętrznego, a Michelsen wszystkich objechał na pierwszył-drugim wirażu. Co było możliwe wiedząc jak Hampel startuje i jaką prędkością MM dysponował w poprzednim swoim wyścigu.
Sytuacja nie jest na pewno zerojedynkowa i trzeba - co ja akurat lubię :) - zgodzić się z Demskim: "50:50 ze wskazaniem na wykluczenie Gleba".
A co do startów. To jeszcze niedawno wszyscy narzekali na drobiazgowość sędziów przy startach, teraz lament, że się czołgają. Albo w jedną, albo w drugą.
Chciałbym jeszcze zaznaczyć bardzo dobre prowadzenie meczu przez Kuciapę. Niby prosta sprawa w 15 wyścigu (układ pól startowych), ale jestem przekonany, że jeszcze rok-dwa lata temu dla "sztabu trenerskiego" nie byłoby to takie oczywiste. Na grafice w TV początkowo źle pokazali, który zawodnik z którego pola jedzie... jedyna szansa była właśnie w tym, żeby Hampel wygrał start z pola wewnętrznego, a Michelsen wszystkich objechał na pierwszył-drugim wirażu. Co było możliwe wiedząc jak Hampel startuje i jaką prędkością MM dysponował w poprzednim swoim wyścigu.
ja tam od dawna jestem za tym żeby pozwalać się czołgać. To też element cwaniactwa, umiejętności, skłonności do ryzyka, niech każdy sobie wybierze co uważa.
Ale skoro są reguły, to niech obowiązują wszystkich
Ale skoro są reguły, to niech obowiązują wszystkich
Re: Sparta Wrocław - Motor Lublin, 12.06. godz. 19:15
kibicLBN pisze:Co najciekawsze czeka nas teraz trening punktowany z Zerovią, a później wyjazd do Leszna bez Pawlickiego.
A Drabik chyba się musi skontaktować z Panem Rysiem... Albo zmienić tunera
Przesadziłeś z tą dużą literą. ;)
Z oburzeniem odnośnie startów chodzi o to, żeby zasady były jednakowe dla wszystkich. A nie kurna na Hamepla przyglądają się z lupą i każde drgnięcie to przerwanie biegu z ostrzeżeniem, a taki Kowalski czy reszta Sparty dostaje ataku padaczki i nic.
A wracając do wykluczeń przy upadkach, największa patola że ktoś musi być winien. Prowadzi to, do szukania winnego na siłę.
A wracając do wykluczeń przy upadkach, największa patola że ktoś musi być winien. Prowadzi to, do szukania winnego na siłę.
Re: Sparta Wrocław - Motor Lublin, 12.06. godz. 19:15
KrzyczącyK1b1c pisze:Flagg pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:
Tai po dzisiejszym meczu. Łącząc to z ubiegłotygodniowymi kółeczkami po meczu, puszcza do nas ewidentnie oczko.
Jaja sobie robisz? Poważnie on po takim występie założył te okulary! I jeszcze podszedł z nimi pod nasz sektor? nie chcę mi się wierzyć.
Nie dlatego, że niby ma do nas przyjść, bo nie przyjdzie, ale to średnio na miejscu takie zachowane by było :D szczególnie, że był najsłabszym seniorem Sparty w tym meczu
No ta fotka lata po grupie na FB no i z tego sezonu kevlar
Elton John jak malowany :D
Haron90 pisze:Z oburzeniem odnośnie startów chodzi o to, żeby zasady były jednakowe dla wszystkich. A nie kurna na Hamepla przyglądają się z lupą i każde drgnięcie to przerwanie biegu z ostrzeżeniem, a taki Kowalski czy reszta Sparty dostaje ataku padaczki i nic.
dokładnie w punkt to co wczoraj było wyprawiane to pojęcie ludzkie przechodziło .
najważniejsze ,że Ci wszyscy "kibice Motoru" podusili się w opłotkach po 15 biegu wyczekując pierwszej przegranej jak rolnik deszczu a po 14 już szampany musujące "szczelały"
Karamba pisze:najważniejsze ,że Ci wszyscy "kibice Motoru" podusili się w opłotkach po 15 biegu wyczekując pierwszej przegranej jak rolnik deszczu a po 14 już szampany musujące "szczelały"
Mógłbyś to przetłumaczyć na polski?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Koledze chodzi o to, że cicho było we Wrocku w trakcie i po 15 biegu. Ale to tylko moja interpretacja.
Co do samych zawodów, remis można uznać za sprawiedliwy. Fajne spotkanie. Czekamy na powrót Maksa do formy i jedziemy dalej. Dobra okazja do potestowania sprzętu bez spiny już w piątek.
Co do samych zawodów, remis można uznać za sprawiedliwy. Fajne spotkanie. Czekamy na powrót Maksa do formy i jedziemy dalej. Dobra okazja do potestowania sprzętu bez spiny już w piątek.
Badzia pisze:Koledze chodzi o to, że cicho było we Wrocku w trakcie i po 15 biegu. Ale to tylko moja interpretacja.
w takim razie byloby bardziej przejrzyscie jakby kibicow Sparty nie nazywal 'kibicami Motoru' :D
METHANOL ADVENTURE TEAM
Dlatego użyłem cudzysłowu ale ok będę miał na uwadze na przyszłość . Miałem na myśli tych co już na tacę dali ,żeby ten Motor wreszcie przegrał a tu wała.
Karamba pisze:Dlatego użyłem cudzysłowu ale ok będę miał na uwadze na przyszłość . Miałem na myśli tych co już na tacę dali ,żeby ten Motor wreszcie przegrał a tu wała.
Jeżeli zamierzasz umieszczać w cudzysłowie kibiców Motoru po to by opisać postawy innych kibiców i niekibiców to przekraczasz pewne granice i poziomy.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Wydawało się, że Betard Sparta Wrocław po wywalczeniu tytułu w 2021 roku, ze Stadionu Olimpijskiego zrobi twierdzę nie do zdobycia. Myliliśmy się. Kilka tygodni temu dość niespodziewanie wygrała tam Fogo Unia Leszno, a w niedzielę punkty Maciejowi Janowskiemu i spółce zabrał niepokonany jak dotychczas Motor Lublin.
Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/zuzel/news-prz ... ign=chrome
Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/zuzel/news-prz ... ign=chrome