Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp. 51:39 (106:74)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp. 51:39 (106:74)

#226 Postautor: istred » 21 czerwca 2022, o 10:56

Jak większość na forum :-P

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#227 Postautor: dannie » 21 czerwca 2022, o 11:53

Tłumaczą Walaskowi, dlaczego Drabik zjechał :D
https://youtu.be/WXceRQDsJdo?t=247
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#228 Postautor: kdsz » 21 czerwca 2022, o 12:00

Gelo pisze:przypomnę Ci Majewskiego, który bezskutecznie chciał z nim przeprowadzić wywiad

Ja akurat też bym nie chciał gadać z tym podejrzanym wścibskim typkiem, więc w pełni rozumiem Drabika.
Zjechanie z toru 20 metrów przed metą to jak, za przeproszeniem, pierdzenie w miejscu publicznym. Nie rozumiem jak można bronić zawodnika za tak prymitywne, niekoleżeńskie i niesportowe zachowanie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#229 Postautor: ravajas » 21 czerwca 2022, o 12:09

kdsz pisze:Zjechanie z toru 20 metrów przed metą to jak, za przeproszeniem, pierdzenie w miejscu publicznym.
Ale złamał konstytucję czy nie?

;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#230 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2022, o 12:18

Tylko, że nie za bardzo można sobie wybierać z kim się rozmawia a z kim nie. Nie przepadam za Majewskim, ale zawiaduje żużlem w firmie, która płaci niemałe pieniądze na to, żeby Drabik mógł uprawiać swój zawód. Sorry - Pan płaci - Pan wymaga. Wywiady są jego obowiązkiem i nikomu łaski tu nie robi. Jeżeli ma lęki, niechęć lub czuje, że nie wystarcza mu intelektu do złożenia kilku zdań - niech zamiata ulice lub struga łódki z kory. Jest naprawdę tyle zajęć, przy których nikt nie zapyta o zdanie. I tak telewizja obchodzi się z nim jak z jajkiem, bo nic mi nie wiadomo na ten temat kar finansowych. Dominik porozmawiał z Majewskim na trudne tematy i nikomu korona z głowy nie spadła. Wprost przeciwnie.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#231 Postautor: kdsz » 21 czerwca 2022, o 12:35

Wywiady są obowiązkowe i Drabik ich udziela. Pomijam formę :lol:. Natomiast wydaje mi się, że udział w autorskim programie Majewskiego jest dobrowolny i wcale się nie dziwię, że Maksym odrzucał zaproszenia. Po kiego grzyba setny raz wałkować tematy wlewek i relacji z ojcem? Bo przecież z góry wiadomo, że o żużlu za dużo by nie gadali. Przytoczona przez Ciebie rozmowa z Dominikiem w dużym stopniu koncentrowała się na śmierci matki i kontrowersjach z odszkodowaniem na linii Leszno-Lublin. Czyli na szukaniu taniej sensacji w stylu Ostafińskiego.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Karamba
Kadrowicz

#232 Postautor: Karamba » 21 czerwca 2022, o 12:35

Z tym ,że w jakiej kondycji i atmosferze Max kończył jazdę przed zawieszeniem to chyba każdy pamięta a Majewski mało się nie zesrał z tą chęcią wywiadu zanim jeszcze sezon ruszył także jak mawiał klasyk odpieprzcie się od Generała.

Flagg
Trener

#233 Postautor: Flagg » 21 czerwca 2022, o 12:39

Gelo pisze:. Dominik porozmawiał z Majewskim na trudne tematy i nikomu korona z głowy nie spadła. Wprost przeciwnie.

Widocznie czuł taka potrzebę. Drabik jej nie czuje i to jego prawo. KOntrakt telewizyjny zobowiazuje go do udzielania wywiadów przed/w trakcie i po meczu, obecności w mix zonie i pewnie jakiś tam jeszcze innych pierdół. Natomiast w zadnym wypadku nie zobowiazuje go do udzielania wywiadu w autorskim programi Pana Majewskiego i opowiadania o swoim życiu prywatnym. Jeśli masz z tym problem, to jest to....Twoj problem. Na pewno nie Drabika.

Dryła w jednym z magazynów mówił, że ma długi wywiad nakręcony z Maksem już po jego powrocie i czeka z jego emisją na zgode szefów. Wiec jak widać znów wyciagasz argumenty z dupy i interpretujesz ją pod tezę, którą sobie wbiłeś do głowy i za wszelką cenę chcesz udowodnić.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#234 Postautor: niespokojny » 21 czerwca 2022, o 12:46

Skoro 7 zer Drabik dowiozl w tym sezonie i 1 defekt to ewidentnie wskazuje na jakis problem z Walaskiem. Osobiscie to juz mam dosc tego cukierkowego obrazka, monotonnego slodkiego pierdzenia w wywiadach, rundy zasadniczej bez emocji, coraz nizszy poziom zawodnikow, debilna drabinke zawodow i upierdliwe powtarzanie biegow po mikroruchach. Chlopak zawrocil przed meta jak wielu przed nim... i przynajmniej sie cos dzieje. To pokazuje jaki mamy obecnie poziom emocji. Takie osoby jak Drabik, Pedersen, Pawlicki, Walasek sa potrzebne w tym sporcie, zeby przelamywac golna bezplciowosc ktora nastala.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#235 Postautor: Kshyhu » 21 czerwca 2022, o 12:55

Chyba się co niektórym trochę jednak w głowach poprzewracało. Brak szacunku do przeciwnika receptą na przełamanie nudy i monotonii w żużlu? Serio?
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#236 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2022, o 12:59

Jeśli masz z tym problem, to jest to....Twoj problem. Na pewno nie Drabika.
Dryła w jednym z magazynów mówił, że ma długi wywiad nakręcony z Maksem już po jego powrocie i czeka z jego emisją na zgode szefów. Wiec jak widać znów wyciagasz argumenty z dupy i interpretujesz ją pod tezę, którą sobie wbiłeś do głowy i za wszelką cenę chcesz udowodnić.

Coś się znowu przypierdaczył... nie mam z Drabikiem żadnego problemu. Jego stan psychiczny mnie w ogóle nie interesuje. Jego relacje z ojcem i Spartą również. Nie muszę udowadniać żadnych tez, bo koń jaki jest każdy widzi. Chłopak zachowuje się i wypowiada jak czubek. W tym przypadku moje kibicowskie oczekiwania ograniczają się wyłącznie do punktów jakie zdobywa dla mojej drużyny.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#237 Postautor: papi » 21 czerwca 2022, o 13:03

Flagg pisze:Dryła w jednym z magazynów mówił, że ma długi wywiad nakręcony z Maksem już po jego powrocie i czeka z jego emisją na zgode szefów.

no akurat to jest dziwna sprawa, bo mówiło się o tym w marcu(?). Mamy 2 połowę czerwca, a wywiadu jak nie było, tak nie ma.
Choć biorąc pod uwagę w jaki sposób się wypowiada przy innych okazjach, może ktoś uznał, że szkoda czasu antenowego, ale to tylko jakieś luźne przypuszczenie. Faktem jest, że nikt tego wywiadu nie widział

Flagg
Trener

#238 Postautor: Flagg » 21 czerwca 2022, o 13:07

Gelo pisze:
Jeśli masz z tym problem, to jest to....Twoj problem. Na pewno nie Drabika.

Coś się znowu przypierdaczył... nie mam z Drabikiem żadnego problemu. Jego stan psychiczny mnie w ogóle nie interesuje. Jego relacje z ojcem i Spartą również. Nie muszę udowadniać żadnych tez, bo koń jaki jest każdy widzi. Chłopak zachowuje się i wypowiada jak czubek. W tym przypadku moje kibicowskie oczekiwania ograniczają się wyłącznie do punktów jakie zdobywa dla mojej drużyny.

No proszę Cię. Dopiero co kilka postów wyżej jedziesz po Drabiku, że ma wszystko w dupie, ze nikogo nie szanuje, bo odmówił Majewskiemy wywiadu i niech lepiej idzie strugać łódki z kory. A teraz jak Ci kilka oób uswiadomiło, że nie miał zadnego obowiązku tego wywiadu udzielać, to udajesz głupiego, że przeciez Ty nigdy nic...
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#239 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2022, o 13:25

Znowu manipulujesz i w dodatku kłamiesz. Zaczynam mieć podejrzenia, że ten typ tak ma. Nikt nie jest mi w stanie niczego udowodnić, bo nikt tutaj piszący nie zna obowiązków zawodnika. To tylko przypuszczenia bardziej lub mniej oderwane od rzeczywistości. Natomiast ja oceniam co widzę i słyszę. Był na zgrupowaniu z drużyną? Nie był. Wyszedł do kibiców z drużyną podziękować za doping w Toruniu? Nie wyszedł. Wyszedł podziękować kibicom za doping po meczu ze Spartą? Nie wyszedł. Unika wywiadów i generalnie kontaktu z ludźmi? Unika. Czego nie rozumiesz?
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2022, o 13:41 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Karamba
Kadrowicz

#240 Postautor: Karamba » 21 czerwca 2022, o 13:30

Max jak każdy ma przede wszystkim punkty przywozić a nie za celebrytę robić .

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#241 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2022, o 13:35

Karamba pisze:Max jak każdy ma przede wszystkim punkty przywozić a nie za celebrytę robić .

Niestety - uprawiając taki zawód na takim poziomie z natury rzeczy stajesz się celebrytą. A przynajmniej osobą rozpoznawalną. Dla wielu młodych ludzi możesz też być idolem.

Flagg
Trener

#242 Postautor: Flagg » 21 czerwca 2022, o 13:45

Gelo pisze:Znowu manipulujesz. i zaczynam mieć podejrzenia, że ten typ tak ma. Nikt nie jest mi w stanie niczego udowodnić, bo nikt tutaj piszący nie zna obowiązków zawodnika. To tylko przypuszczenia bardziej lub mniej oderwane od rzeczywistości. Natomiast ja oceniam co widzę i słyszę. Był na zgrupowaniu z drużyną? Nie był. Wyszedł do kibiców z drużyną podziękować za doping w Toruniu? Nie wyszedł. Wyszedł podziękować kibicom za doping po meczu ze Spartą? Nie wyszedł. Unika wywiadów i generalnie kontaktu z ludźmi? Unika. Czego nie rozumiesz?

I na tej podstawie wyciagasz wnioski z dupy.

Nie byl na zgrupowaniu - nie integruje sie z druzyną
Nie wychodzi do kibiców - nie integruje się z druzyną
Zawodnicy, sztab mówią co innego - nieistotne co mówią, ja wiem lepiej
Na filmikach widać normalnego Maksa - nieistotne, ja wiem lepiej ze trzyma się z dala od wszystkich

Zadna z powyższch zajść nie jest dowodem na to, że jest jakiś problem na linii Maks - reszta druzyny. A Ty uparcie próbujesz wszystkich przekonać, że właśnie tak jest. Więc to nie ja manipuluje, tylko Ty. Raz piszesz, że nie masz zadnego problemu z Maksem i oczekujesz tylko punktów, zeby po chwili pisać tyrady na jego zachowanie. A jak ktoś Ci wskaże lukę w Twoim rozumowaniu, to zaczynasz odwracac kota ogonem, że przecież Ty nigdy nic. Słabe to jest.

Maks nie był na zgrupowaniu. Nie wiemy dlaczego, bo ta informacja nie została nigdy podana do wiadomości. Nigdy też nie pojawiły się zadne sygnaly ze strony klubu/zawodników/mediów, że coś jest z tego powodu nie tak. W przeszłości zdarzało się już, ze zawodnicy opuszczali cały lub część obozu, ale wtedy nikt z tego dramy nie robił.

Maks nie wychodzi do kibiców - dalej nie rozumiem, jaki to ma związek z relacjami na linii Drabik - reszta drużyny.

Twoim jedynym, wątpliwej jakości, "Dowodem" na rzekome złe stosunku Maksa z resztą chłopaków są te mityczne "głosy z klubu", których oczywiście nikt nie jest w stanie zweryfikować. Wiec uzycie takiego argumentu jest bardzo wygodne.

Masz problem z Drabikiem. Na wielu płaszczyznach i to aż bije z Twoich postów. Nie lubisz go i na siłę próbujesz udowodnić całemu światu, że z samym Maksem też jest wszystko źle.

Aha, i na koniec. Oczywiście, że wiemy jakie obowiazki ma zawodnik względem choćby TV. Bo to jest jasno i klarownie opisane w regulaminie GKSŻ. Wystarczy zadać sobie trud i poczytac.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#243 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2022, o 13:54

Manipulacja i kłamstwa poganiają manipulacje i kłamstwa. Proszę jednak nie wmawiać mi czegoś czego nigdy nie napisałem. Nie będę musiał pisać tyrad a konkretniej mówiąc prostować kłamstw.
Maks nie wychodzi do kibiców - dalej nie rozumiem, jaki to ma związek z relacjami na linii Drabik - reszta drużyny.
Tym się najwyraźniej różnimy - ja rozumiem.

Flagg
Trener

#244 Postautor: Flagg » 21 czerwca 2022, o 14:04

Jeśli wskażesz kłamstwo w moim poście, to bardzo chętnie je sprostuję.

Karamba
Kadrowicz

#245 Postautor: Karamba » 21 czerwca 2022, o 14:04

Gelo pisze:
Karamba pisze:Max jak każdy ma przede wszystkim punkty przywozić a nie za celebrytę robić .

Niestety - uprawiając taki zawód na takim poziomie z natury rzeczy stajesz się celebrytą. A przynajmniej osobą rozpoznawalną. Dla wielu młodych ludzi możesz też być idolem.

Co oznacza przede wszystkim ? Nie każdy jest Mikkelem choć i z nim początki były różne wrócił po mega perypetiach i niech się odbuduje trójki wozi a nie wywiad albo śmierć .

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#246 Postautor: niespokojny » 21 czerwca 2022, o 14:14

Kshyhu pisze:Chyba się co niektórym trochę jednak w głowach poprzewracało. Brak szacunku do przeciwnika receptą na przełamanie nudy i monotonii w żużlu? Serio?

Bo Walasek to slynie z szacunku do kolegow z toru i sedziow :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#247 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2022, o 14:34

Flagg pisze:Jeśli wskażesz kłamstwo w moim poście, to bardzo chętnie je sprostuję.

służę:
No proszę Cię. Dopiero co kilka postów wyżej jedziesz po Drabiku, że ma wszystko w dupie, ze nikogo nie szanuje, bo odmówił Majewskiemy wywiadu i niech lepiej idzie strugać łódki z kory. A teraz jak Ci kilka oób uswiadomiło, że nie miał zadnego obowiązku tego wywiadu udzielać, to udajesz głupiego, że przeciez Ty nigdy nic...

1. nigdy nie napisałem, że ma wszystko w dupie
2. nigdy nie napisałem, że nikogo nie szanuje, bo... odmówił wywiadu Majewskiemu :) (co to za idiotyczna implikacja tak na marginesie?)
3. o łódkach z kory napisałem w kontekście - jeżeli ma problem z udzielaniem wypowiedzi itd... oczywiście kontekst został pominięty...
4. napisałem że nie mam żadnego problemu z Drabikiem. Ty mi go wmawiasz i to... wielopłaszczyznowo. Zastanawia mnie - co autor miał na myśli? O jakich innych płaszczyznach tu może być mowa poza płaszczyzną kibic - zawodnik.
5. podczas gdy ja skupiam się na fakcie - nie było Maksa na zgrupowaniu integracyjnym z drużyną - Ty skupiasz się na ewentualnych przyczynach nieobecności. Czyli próbujesz go usprawiedliwić. A dla mnie tego usprawiedliwienia nie ma. Nawet krnąbrny Zagar pojawił się w Hiszpanii po nieobecności we Włoszech, a po sezonie był na tyle zżyty, że nie chciał odchodzić. I w przeciwieństwie do Drabika - tam "na filmikach" było rzeczywiście widać "normalność" i rozmowy.
6. o ile powyższe można jakoś próbować obronić (przyczyny nieobecności) - brak podziękowań dla kibiców po meczu jest dla mnie niewytłumaczalny. To się nie broni - tak po prostu. Ale po gościu, który odmawia startu w Grudziądzu, bo ma sraczkę albo po gościu, który z dnia na dzień wyłącza komórkę na pół roku i nie ma z nim kontaktu w trakcie sezonu albo po gościu, który nie wpuszcza swojego ojca na rozmowę lub pozdrawiającego swojego psa na gali - w sumie można spodziewać się wszystkiego. Tylko na litość boską nie odbierajcie prawa do nazywania rzeczy po imieniu.
7. zaskoczę Cię - tu nie ma żadnej tezy. I nie jest tak, że ja go nie lubię. On jest po prostu nieprzewidywalny - pod względem sportowym jak i zachowania. Do tej pory Motor był konstruowany bardzo dobrze także pod względem charakterologicznym. Drabik wywołuje u mnie niepokój, że w każdej chwili może wywinąć jakiś numer.

Flagg
Trener

#248 Postautor: Flagg » 21 czerwca 2022, o 15:08

1-2 OK, było to swego rodzaju uproszczenie z mojej strony. Słowo w słow tego nie napisałeś
3. W całej swojej wypowiedzi, jak i poprzednich zasugerowałeś wprost, że Maks ma problem z udzielaniem wywiadów. Co NIE JEST faktem, tylko Twoim wymysłem. Obowiązku opwiadania o swoim prywatnym zyciu Panu Majewskiemu nie miał zadnego. W Mix Zonie jest gościem nie rzadziej niż wielu innych zuzlowców, a i wywiadów zarówno przed, jak i po meczu udziela. Że zostal siłą doprowadzony do Mix Zony po pierwszym meczu sobie wymyśliłeś, chyba że pokażesz mi filmik z tej akcji lub wypowiedz kogoś, kto to potwierdzi. Natomiast to, że nie podoba Ci sie wartość merytoryczna jego wypowiedzi, to nie jest problem Drabika. Zresztą nie rózni sie ona specjalnie od 95% wywiadów udzielanych przez żuzlowców. Jedynie użyte słownictwo przez Maksa jest różne. Podsumowując. Odesłałeś go do strugania łódek na podstawie swoich wymysłów, a nie faktów.
4. Napisałeś, że nie masz żadnego problemu z Drabikiem, jednocześnie pisząc, że jest....wkurwiajacy i kibicujesz mu tylko dlatego, że zdobywa punkty dla Motoru. Zarzucasz mu brak integracji z druzyną, olewanie kibiców i mediów. No faktycznie, nie masz z nim żadnego problemu.
5. Skoro skupiasz się jedynie na fakcie to, jedyne co wynika z samego tego faktu, że Maksa nie było na zgrupowaniu to to, że...nie było go na zgrupowaniu. Tyle. Cała reszta to sa tylko i wyłącznie twoje wysmysły i dopowiedzenia. A jedyna osobą, przed którą Maks ma obowiazek się tłumaczyć z braku jego obecności jest klub, nie kibic.
6. Odnosnie niewychodzenia do kibiców - to jest słabe i pisałem to już wcześniej. Nie bronie w tym przypadku samego zachowania. Poddaję jedynie w wątpliwość związek takiego zachowania z kwestią integracji wewnątrzzespołowej. Natomiast cała reszta zarzutów to sprawy prywatne jak kwestia pozdrawiania psa, kontakty z ojcem czy wyłaczanie komórki w sytuacji gdy nie ma zadnego obowiazku byc pod nią dostepny. Sprawy rodzinne to sprawy Drabika. Nie Twoje, nie moje. Osobiście znam ludzi, którzy ze swoimi rodzicami kontaktów nie utrzymują. Z różnych przyczyn. I naprawde nie nam to oceniać.
7. Na tę chwile nie ma zadnych sygnałów płynących z klubu, które świadczyłyby o tym, że Maks jest problemem. Jest wręcz przeciwnie. A skoro klub poradził sobie z takimi ananasami jak Michelsen czy Zagar, to nie ma powodów wątpić, że nie poradzą sobie z Maksem

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#249 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2022, o 15:22

Gdybyś uważniej czytał moje wpisy, a nie jak dotychczas powierzchownie nie musiałbyś pisać replik "z dobudówką". Zauważyłbyś, że to nie Drabik czy jakikolwiek inny zawodnik jest dla mnie problemem. To, że ten czy inny mnie wk.wia też nie jest problemem, bo można z tym żyć i są ważniejsze sprawy w życiu niż żużel. Bez przesadnego patosu - odkąd jestem na forum mam tak naprawdę jeden imperatyw - szeroko rozumiane dobro klubu, któremu kibicuję. Dlatego jeżeli dziwaczne zachowanie tego czy innego uderza w wizerunek, słaba jazda tego czy innego powoduje, że spadamy z ligi albo nie awansujemy do playoffów - to się oburzam. I odwrotnie - jak kogoś lubię lub widzę w kimś potencjał/możliwości - zawsze będę chciał żeby jeździł dla mojej drużyny. To jest tak oczywiste, że aż nie wierzę, że to tłumaczę. Nie ma tu żadnego drugiego dna. A już z pewnością personalnego.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#250 Postautor: ravajas » 21 czerwca 2022, o 15:53

Jaka wewnętrzna siła pcha Was do kontynuowania (a w ogóle do zajęcia się tą sprawą) dyskusji o Maksymie Drabiku? Dlaczego ma to aż taki wielki wpływ na Wasze życie, że poświęcacie temu tyle czasu energii i emocji? Ja się bardzo chętnie dowiem z ciekawości. Poważnie.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks