Unia Leszno - Motor Lublin 43:47 (75:105)
Re: Unia Leszno - Motor Lublin 43:47 (75:105)
To z tego że nasi juniorzy mają dołek. I to jest raczej dół. To samo Drabik. O ile w przypadku Mateusza i Drabika ewidentnie sprzęt to Wiktor niemal tradycyjnie jedzie głupio. W Lesznie wchodzić w łuk w 3/4 szerokości toru to tylko szkołkowicz. Do tego majta nogami co chwila dziobie w tor skutecznie się spowalniając. Do tego szarpie i kantuje. Nie pozwala jechać motocyklowi.
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2022, o 21:51 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Unia Leszno - Motor Lublin 26.06, 16:30
Perez pisze:papi pisze:Perez pisze:Watpie.
;)
Sorry ale nie wiedziałem że Thomsen położy im mecz.
Bez tego już bym przepraszał.
Chyba Woźniak? Thomsen przywiózł za plecami dwóch rywali, a ,,Pan Leżanka" żadnego.
I tak Częstochowa była lepsza.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Gelo to się chyba powoli w Czarka zmienia. Wygralismy final Ekstraligi 74-16? Przpierd***e się do tego, co punkt stracil ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Bez przesady. Mecz fajny ze względu na wynik, bo na torze niewiele się działo. Zwycięstwo cieszy. Trzeba jednak pamiętać, że ściganie rozpocznie się dopiero pod koniec sierpnia. Wtedy trzeba będzie wygrywać.
Nie przeszkadza nam to przecież komentować tego co się wczoraj wydarzyło, zarówno dobrego jak i złego. O ile Hampel w pierwszym biegu ewidentnie nie miał prędkości nawet do bronienia swojej pozycji, o tyle Lampart wydaje się, że prędkość miał, a pozycja stracona została - kolejny raz - przez nieprawidłowe obieranie ścieżek.
Fajnie wygląda tabela i seria zwycięstw w Ekstralidze. Nie można tego oczywiście pominąć, jednak ja niestety (może jestem jakimś skrajnym pesymistą) uważam, że to pokazuje nie tyle jak Motor jest silny i zdominował ligę (choć zdominował), ale jak ta liga jest słaba. Najsłabsza od lat. A Motor trafił akurat w znakomitą formę Michelsena, Kubery i Hampela. Oby ta forma pozostała jak najdłużej, przynajmniej do końca sezonu.
Nie przeszkadza nam to przecież komentować tego co się wczoraj wydarzyło, zarówno dobrego jak i złego. O ile Hampel w pierwszym biegu ewidentnie nie miał prędkości nawet do bronienia swojej pozycji, o tyle Lampart wydaje się, że prędkość miał, a pozycja stracona została - kolejny raz - przez nieprawidłowe obieranie ścieżek.
Fajnie wygląda tabela i seria zwycięstw w Ekstralidze. Nie można tego oczywiście pominąć, jednak ja niestety (może jestem jakimś skrajnym pesymistą) uważam, że to pokazuje nie tyle jak Motor jest silny i zdominował ligę (choć zdominował), ale jak ta liga jest słaba. Najsłabsza od lat. A Motor trafił akurat w znakomitą formę Michelsena, Kubery i Hampela. Oby ta forma pozostała jak najdłużej, przynajmniej do końca sezonu.
Istred zgadzam się częściowo.
To, że liga jest słabsza, to fakt, bo po słusznym wykluczeniu zawodników część czołówki odpadło (Straciliśmy my, Wrocław i Toruń), odpadli kontuzjowani Nicki, Piter, Fredka, Walasek, teraz niepewną sytuację zdrowotną mają Koldi, Thomsen i Mikkel.
Ale argumentu o tym, że progres Mikkela, Domina i Małego jest zaskoczeniem, czy trafem nie kupuję. To jest pochodna właśnie unikatowej wartości Motoru z ostatnich lat. Potrafił stworzyć takie środowisko, w którym zawodnicy w kłopotach mają warunki się z nich wygrzebać, a Ci którzy mają potencjał rozwojowy - ten potencjał wykorzystują. Pewnie jest to wynik głębokiego rozumienia tego sportu i zarządzania presją.
Kiedy cały ten sport w aspektach technicznych jest bardzo wyrównany, Motor stosuje drobną przewagę organizacyjną, która daje spory efekt. Tak to czytam i jestem dumny z ekipy zarządzającej. Trzeba mieć świadomość, że efekt końcowy w jakiejś niedużej mierze zależy od warunków losowych (pogoda, kontuzje) i na koniec sezonu wcale się to nie musi przekuć w złoto DMP, ale myślę, że niewiele więcej można zrobić w obszarach na które klub ma wpływ, żeby to złoto 2022 osiągnąć. Więc klubowi, życzę konsekwencji i czujności a my ściskajmy kciuki :).
To, że liga jest słabsza, to fakt, bo po słusznym wykluczeniu zawodników część czołówki odpadło (Straciliśmy my, Wrocław i Toruń), odpadli kontuzjowani Nicki, Piter, Fredka, Walasek, teraz niepewną sytuację zdrowotną mają Koldi, Thomsen i Mikkel.
Ale argumentu o tym, że progres Mikkela, Domina i Małego jest zaskoczeniem, czy trafem nie kupuję. To jest pochodna właśnie unikatowej wartości Motoru z ostatnich lat. Potrafił stworzyć takie środowisko, w którym zawodnicy w kłopotach mają warunki się z nich wygrzebać, a Ci którzy mają potencjał rozwojowy - ten potencjał wykorzystują. Pewnie jest to wynik głębokiego rozumienia tego sportu i zarządzania presją.
Kiedy cały ten sport w aspektach technicznych jest bardzo wyrównany, Motor stosuje drobną przewagę organizacyjną, która daje spory efekt. Tak to czytam i jestem dumny z ekipy zarządzającej. Trzeba mieć świadomość, że efekt końcowy w jakiejś niedużej mierze zależy od warunków losowych (pogoda, kontuzje) i na koniec sezonu wcale się to nie musi przekuć w złoto DMP, ale myślę, że niewiele więcej można zrobić w obszarach na które klub ma wpływ, żeby to złoto 2022 osiągnąć. Więc klubowi, życzę konsekwencji i czujności a my ściskajmy kciuki :).
Dobra był ten rekord toru czy nie? Bo w magazynie coś tam Majewski się jąkał ze to była pomyłka.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Nie było. Czas Jarka 60,22 porównywali do wyniku z maja, a w czerwcu Koldi poprawił rekord 59.77 s.
Perez pisze:Dobra był ten rekord toru czy nie? Bo w magazynie coś tam Majewski się jąkał ze to była pomyłka.
No raczej pomyłka, bo wedle oficjalnej strony PGE Ekstraligi:
Rekord toru 59.77 s - Janusz Kołodziej - 10.06.2022
https://speedwayekstraliga.pl/druzyny/f ... informacje
Hampel miał zdaje sie 60,22
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
radonis pisze:Ale argumentu o tym, że progres Mikkela, Domina i Małego jest zaskoczeniem, czy trafem nie kupuję. To jest pochodna właśnie unikatowej wartości Motoru z ostatnich lat. Potrafił stworzyć takie środowisko, w którym zawodnicy w kłopotach mają warunki się z nich wygrzebać, a Ci którzy mają potencjał rozwojowy - ten potencjał wykorzystują. Pewnie jest to wynik głębokiego rozumienia tego sportu i zarządzania presją.
Ależ nigdzie nie pisałem, że forma Kubery, Michelsena czy Hampela to przypadek. Zgadzam się z Tobą w pełni.
Z tyłu głowy tkwi jednak, że w przypadku eksplozji formy istnieje spore ryzyko, że w końcu przyjdzie dołek, oby nie w kluczowym momencie.
Bardzo się cieszę z wyników osiąganych przez Motor, obawiam się jednak, że nadzieje zostaną tak rozdmuchane, że będzie ogromna afera (wśród lubelskich kibiców) jeśli sezon nie zakończy się złotem (a nie chcę nawet myśleć co będzie jeśli drużyna w ogóle medalu nie zdobędzie). Jednocześnie uważam, że w dwumeczu z Częstochową, Wrocławiem czy Gorzowem (a możemy na nich trafić nawet w I rundzie play off) wcale nie musimy być murowanym faworytem - wbrew temu co pokazuje tabela.
Jak usłyszałem wczoraj Janka, że próbowali lodem maszyny okładać to aż się prosi, żeby wymodzić na ciepłe miesiące (a jest ich w żużlu sporo) jakieś ustrojstwo do efektywniejszego chłodzenia. Może i tu by Politechnika pomogła? :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Perez pisze:Dobra był ten rekord toru czy nie? Bo w magazynie coś tam Majewski się jąkał ze to była pomyłka.
Pomyłka. Po prostu C+ nie ogarnął ani nowego rekordu z czerwca Kołodzieja ani grafiki i ciągle widniała stara informacja o 60,27.
Ale co się dziwić jak oni dopiero po 8 rundzie zorientowali się, że w PO jedzie 6 drużyn i zrobili tabelę z sześcioma drużynami na zielono, które są premiowane do PO.
Cały czas jest dobrze Drabik z juniorami pod kreską i kolejny wygrany mecz .
istred pisze:radonis pisze:Ale argumentu o tym, że progres Mikkela, Domina i Małego jest zaskoczeniem, czy trafem nie kupuję. To jest pochodna właśnie unikatowej wartości Motoru z ostatnich lat. Potrafił stworzyć takie środowisko, w którym zawodnicy w kłopotach mają warunki się z nich wygrzebać, a Ci którzy mają potencjał rozwojowy - ten potencjał wykorzystują. Pewnie jest to wynik głębokiego rozumienia tego sportu i zarządzania presją.
Ależ nigdzie nie pisałem, że forma Kubery, Michelsena czy Hampela to przypadek. Zgadzam się z Tobą w pełni.
Z tyłu głowy tkwi jednak, że w przypadku eksplozji formy istnieje spore ryzyko, że w końcu przyjdzie dołek, oby nie w kluczowym momencie.
Bardzo się cieszę z wyników osiąganych przez Motor, obawiam się jednak, że nadzieje zostaną tak rozdmuchane, że będzie ogromna afera (wśród lubelskich kibiców) jeśli sezon nie zakończy się złotem (a nie chcę nawet myśleć co będzie jeśli drużyna w ogóle medalu nie zdobędzie). Jednocześnie uważam, że w dwumeczu z Częstochową, Wrocławiem czy Gorzowem (a możemy na nich trafić nawet w I rundzie play off) wcale nie musimy być murowanym faworytem - wbrew temu co pokazuje tabela.
Plus jest taki, że drużyna nic sobie nie robi z tego, czy jest faworytem czy nie. Jest praca na bieżąco, podejście na zrównoważonym mentalu. Jeżeli nie dotkną nas nieszczęścia, o czym pisałem powyżej i co wcale wykluczone nie jest, to sądzę że pozycja faworyta nam nie szkodzi. Uważam, że mecze wygrane i wysokie punktówki (563 punktów i bonusów), przy założeniu płacenia na bieżąco, dają naszym rajderom spokój finansowy i czystą głowę.
Czekałem na to 31 lat. Pięknych czasów się doczekałem, a myślałem że takie rzeczy już są niemożliwe w Lbn. Brawo Motorze Mój Kochany jedziemy dalej.
Oczywiście gratulacje za wygrany mecz. Super sprawa po tylu latach wygrać w Lesznie. Zdominowaliśmy totalnie Eligę w tym sezonie i za to szacunek i słowa uznania. Ale za chwilę zacznie się faza Play Off i tu zabawa zacznie się od nowa. W kontekście tego niepokoi postawa juniorów i niestety Drabika, który początek sezonu miał rewelacyjny a teraz jakby gdzieś się pogubił. Trzeba chłopakom pomóc i liczę na to, że w klubie wiedzą jak to zrobić. Jeśli dojdą do ładu z czym trzeba to wówczas realny będzie finał Ekstraligi.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Ja jakoś jestem spokojny. Sparta cilęła wszystkich u nas poległa strasznie ale w finale w Lublinie to była inna drużyna. My też urośliśmy jako team. My mamy swoje problemy ale nie jest to jakiś dramat. Juniorzy plus Drabik pewnie do finałów jeszcze ze dwa serwisy
Również liczę na to, że chłopaki wszystko poukładają i niejako "z marszu" weźmiemy każdą twierdzę. Czas pokaże.
MOTOR LUBLIN
Z tym "zaraz Play-offy" to się tak nie rozpedzajcie, bo fakt, że tylko 4 kolejki ligowe, ale czasowo do startu ćwierćfinałów jest niemal dwa miesiące. Be żużlu to szmat czasu
Ciekawostka. Dla pary Lampart - Cierniakto był pierwszy przegrany bieg juniorski od kiedy jeżdża razem w Motorze.
- niespokojny
- Trener
Ale z Mencelem przegrac to nie przystoi. Nie juniorom walczacym o tytuł IMŚJ.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Wczoraj Mati też był wolny na tle U24 Ostrovii.
Wygląda na to, że faktycznie ma jakiś problem z ustawieniami na taki upał. Z drugiej strony w Lesznie w ostatnim starcie to 5:1 z Dominikiem przywiózł bardzo pewnie. Ciekawa sprawa, w niedzielę ciężko będzie zweryfikować czy coś ruszyło do przodu. Z juniorami Apatora powinien wygrać bez wymówek, a porażka z każdym z toruńskich seniorów wstydem nie będzie.
Wygląda na to, że faktycznie ma jakiś problem z ustawieniami na taki upał. Z drugiej strony w Lesznie w ostatnim starcie to 5:1 z Dominikiem przywiózł bardzo pewnie. Ciekawa sprawa, w niedzielę ciężko będzie zweryfikować czy coś ruszyło do przodu. Z juniorami Apatora powinien wygrać bez wymówek, a porażka z każdym z toruńskich seniorów wstydem nie będzie.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
W ogóle nie przywiązywałbym wagi do wynikow w U24. Tam idą jakieś grubsze testy zapewne. Co nie zmienia faktu, ze problem jest. W przypadku Mateusza nie pierwszy raz, gdy temperatury ida ostro w górę. Pocieszać sie możemy, że jednak decydujące mecze PO powinny być rozgrywane przy bardziej ludzkich temperaturach
Wszystko się zgadza. Dla jednych to pole do pokazania się, dla innych do nabrania pewności albo doświadczenia na różnych torach, a dla takiego Mateusza zapewne głównie do testów.
Zwróciłem tylko uwagę, że znowu nie wyglądał na szybkiego.
Zwróciłem tylko uwagę, że znowu nie wyglądał na szybkiego.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!