Motor Lublin - Apator Toruń 55:35 (103:77)
Motor Lublin - Apator Toruń 55:35 (103:77)
Z czterech ostatnich meczów Motoru w rundzie zasadniczej, ten jakoś najmniej mnie jara. My mamy niemal zagwarantowane rozstawienie z jedynką przed play-offami, a Apator nie ma jak spaść za Grudziądz, więc może się powoli szykować do decydujących spotkań. W niedzielę w pełnym słońcu czeka nas kolejny mecz o pietruszkę.
Ostatnio zmieniony 3 lipca 2022, o 21:41 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Re: Motor Lublin - Apator Toruń 03.07.2022, godz. 16:30
Ciekawe czy juniorzy i Maksym się trochę ogarną? 51:39 dla Motoru.
Apator to sie predzej będzieć bić z Gorzowem o 2 miejsce niż walczyć z Grudziądzem o 6 :) Mają 2 spotkania u siebie + Ostrrów na wyjeździe i realną perspektywę na 8 pkt.
Co do meczu to Lambert z Dudkiem powinni trzymać względnie wynik, ale jednak mamy równiejszy zespół, wiec coś koło zeszłorocznego wyniku powinnismy się zakręcić. 50-40
Co do meczu to Lambert z Dudkiem powinni trzymać względnie wynik, ale jednak mamy równiejszy zespół, wiec coś koło zeszłorocznego wyniku powinnismy się zakręcić. 50-40
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Apator to sie predzej będzieć bić z Gorzowem o 2 miejsce niż walczyć z Grudziądzem o 6 :) Mają 2 spotkania u siebie + Ostrrów na wyjeździe i realną perspektywę na 8 pkt.
Ja im daję 3pkt. U siebie mają mocny GOR i jadącą już na żyletki Spartę, wyjazd do nas :)
Pierwszy raz (poza meczem z OST ze zrozumiałych powodów) nie chce mi się iść na stadion i raczej nie pójdę. Wczesna godzina, upał, brak stawki. Czy już jestem casusem leszczyńskim? :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
- Retrospeedway
- Senior
Na te 12 punktów które ma Toruń składa się : 2x wygrane z słabym Grudziądzem 5 punktów,wygrana z Ostrowem u siebie 2 punkty,wygrana z Częstochową 2 punkty i wygrana ze dziesiątkowaną Unią Leszno za 3 punkty.
Z tego wynika że Toruń wygrał tylko jeden mecz u siebie 48-42 z dobrą drużyną Włókniarza,reszta punktów ze słabeuszami.
Punkty Torunia do końca rundy podstawowej powinny wyglądać tak :
Lublin wyjazd 0
Gorzów dom 0
Ostrów wyjazd 3
Wrocław dom ?
Z tego wynika że Toruń wygrał tylko jeden mecz u siebie 48-42 z dobrą drużyną Włókniarza,reszta punktów ze słabeuszami.
Punkty Torunia do końca rundy podstawowej powinny wyglądać tak :
Lublin wyjazd 0
Gorzów dom 0
Ostrów wyjazd 3
Wrocław dom ?
blajar pisze:Pierwszy raz (poza meczem z OST ze zrozumiałych powodów) nie chce mi się iść na stadion i raczej nie pójdę. Wczesna godzina, upał, brak stawki. Czy już jestem casusem leszczyńskim? :)
Jeśli nie akceptujesz Motoru jadącego o pietruszkę, to cholernie pewne, że nie zasługujesz na bilet na playoffy :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Jeśli nie akceptujesz Motoru jadącego o pietruszkę, to cholernie pewne, że nie zasługujesz na bilet na playoffy :D
Tak, tak :) "Jeśli nie akceptujesz mnie, kiedy jestem najgorsza to nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza" :)
No niestety, w tyłkach się poprzewracało:) Swego czasu leciał człowiek na mecz z Gdańskiem w taki skwar, że buty w asfalt przed stadionem wpadały i to na jakąś 14:00, a nie 16:30, ale szczerze przyznaję, że a) gorąco, b) brak przyjemnych płynów do schłodzenia organizmu, c) konieczność przyjścia minimum 2h przed meczem żeby jakieś miejsca siedzące zająć, d) mecz o pietruszkę jakoś tak mnie nastroiły, że wybiorę dobre piwo, powtórki, lepsze, niż jarający dwa rzędy niżej viceroje janusz towarzystwo :)
Co do samego meczu to 2 zawodników na świetnym poziomie na tak wyrównaną, jak nasza, ekipę, to raczej za mało. Juniorzy TOR nie powinni poszaleć tak, jak u siebie nawet przy lekkiej zadyszce Mateusza i Wiktora, Przedpełski pod formą, Holder pod formą. U Duzersa i Lambo też kompletów nie ma się co spodziewać :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
blajar pisze:No niestety, w tyłkach się poprzewracało:) Swego czasu leciał człowiek na mecz z Gdańskiem w taki skwar, że buty w asfalt przed stadionem wpadały i to na jakąś 14:00, a nie 16:30...
Ja się przyznaję, że mecz z Piłą w 2018 to też było już zdecydowanie za dużo jak na moją kibicowską miłość ;) Wybrałem wypad z rodzina nad jezioro :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
blajar pisze:Kargolo pisze:Jeśli nie akceptujesz Motoru jadącego o pietruszkę, to cholernie pewne, że nie zasługujesz na bilet na playoffy :D
Tak, tak :) "Jeśli nie akceptujesz mnie, kiedy jestem najgorsza to nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza" :)
Oczywiście ten tekst miałem na myśli, tak z przymrużeniem oka.
Mi jeszcze nie przeszła pełna zajawka, na przykład dzisiaj idę żreć kurz na U24, ale doskonale rozumiem Twój punkt widzenia. Przy 4 drużynach w PO Apator przyjechałby gryźć tor, za wszelką cenę szukać w Lublinie punktów, a tak to mam nadzieję, że chociaż na torze będzie się trochę działo :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Oczywiście ten tekst miałem na myśli, tak z przymrużeniem oka.
Mi jeszcze nie przeszła pełna zajawka, na przykład dzisiaj idę żreć kurz na U24, ale doskonale rozumiem Twój punkt widzenia. Przy 4 drużynach w PO Apator przyjechałby gryźć tor, za wszelką cenę szukać w Lublinie punktów, a tak to mam nadzieję, że chociaż na torze będzie się trochę działo :)
Pierwszy mi po przeczytaniu posta przyszedł do głowy, upewniłem się tylko więc trafiony :)
Co do samego Torunia to liczę, że jednak "za chwilę" pojedziemy z nimi dwumecz w pierwszej fazie PO i wtedy już obecność obowiązkowa :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
kdsz pisze:Z czterech ostatnich meczów Motoru w rundzie zasadniczej, ten jakoś najmniej mnie jara. My mamy niemal zagwarantowane rozstawienie z jedynką przed play-offami, a Apator nie ma jak spaść za Grudziądz, więc może się powoli szykować do decydujących spotkań. W niedzielę w pełnym słońcu czeka nas kolejny mecz o pietruszkę.
Ten mecz jest bardzo ważny w kontekście tego z kim Motor ma jechać w play off.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Meczyk zapowiada się ciekawie. W Toruniu są ciekawe nazwiska a ich główny problem to juniorzy, którzy ostatnio coś lepiej jadą ;-). Skład seniorski to wiadomo sami uczestnicy cyklu GP. Nie ma łatwych meczów i na pewno ten też taki nie będzie. W sobotę ma być jakaś burza więc zapewne znów będzie założona plandeka.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Dobra. Juniorzy już chyba po remontach silników
.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
I to tyle jeśli chodzi o ten mecz. Nuda i kilogramy kurzu.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Sawina wywiesił białą flagę. W 11 powinna być co najmniej jedna taktyczna, a po 3 Dudka, skłaniałbym się ku 2. Wyniku by to nie zmieniło, ale Lambo jako jedyny walczy w każdym wyścigu, za samą postawę zasługuje na dodatkowy bieg i wynagrodzenie.
Nasi niemal kompletni, w dalszym ciągu słabszy Drabik, ale reszta bez zarzutu. I ponownie napiszę - dlaczego Mikkel nie wyjeżdża na próbę toru, a potem przywozi 0 w pierwszym biegu? :)
Nasi niemal kompletni, w dalszym ciągu słabszy Drabik, ale reszta bez zarzutu. I ponownie napiszę - dlaczego Mikkel nie wyjeżdża na próbę toru, a potem przywozi 0 w pierwszym biegu? :)
Bo startował z C? :) Toi pole w ogóle nie chodziło w pierwszej części zawodów, nie dało się wyjechać :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
no może :) chociaż dwa 0 przywieźli juniorzy Apatora, a Drabik w 1 biegu aż tak źle nie wystartował
Inna sprawa, że Mikkel dziś nie dominuje tak, jak zazwyczaj :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
blajar pisze:Inna sprawa, że Mikkel dziś nie dominuje tak, jak zazwyczaj :)
Iluzja bo jechał przeciwko szybkiemu Lambo
- tezetomaniak
- Trener
Po Drabiku nie widać agresywności i zadziorności z początku sezonu. Sylwetka niby Drabikowa, ale jak wystartuje tak dojedzie.
Dzisiaj tor był tragiczny do walki.
Richie Faulkner:
z tego co widać w TV, Drabik wyszedł do kibiców :)
byli wszyscy poza Jarkiem, który udzielał wywiadu w mix-zonie
byli wszyscy poza Jarkiem, który udzielał wywiadu w mix-zonie
Co hydra, to hydra. 4 seniorów (z Dominem) cyknęło dziś 45 bez bonusów. Do tego juniorzy dołożyli po 5 bez bonusów i wygląda to, jak wygląda. Mimo tego, że nominowane pojechane bez dwóch liderów. Miażdżymy tę ligę przeokrutnie :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
tezetomaniak pisze:Po Drabiku nie widać agresywności i zadziorności z początku sezonu. Sylwetka niby Drabikowa, ale jak wystartuje tak dojedzie.
Jak nie jesteś pewny tego co masz po dupą, to i agresywności brak. To samo co z Hampelem