Kiedyś Demski odpowiadał, że dane telemetryczne nie obligują sędziego do podejmowania konkretnych decyzji tylko mu stwarzają możliwość. Zatem jeśli sędzia własnymi oczami nie zauważył nieprawidłowości (zwłaszcza tak kuriozalnej jak -0,5 sek.) to nie musi przerywać biegu tylko dlatego, że telemetria mówi co innego.Kargolo pisze:
Liczę na to, że ktoś w niedzielę zapyta Demskiego co by było gdyby sędzia puścił bieg mimo "alarmu" telemetrii.
GKM Grudziądz - Motor Lublin (15.07.2022 r, g.20:30)
Re: GKM Grudziądz - Motor Lublin (15.07.2022 r, g.20:30)
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Tylko sędziowie w elidze to boją się dziś własnego cienia i po prostu w tym stresie głupieją. Efekty widzieliśmy wczoraj. Niech mi ktoś wytłumaczy jakim cudem ten brzuchomówca Demski jest jeszcze szefem sędziów? Publiczne ocenianie swoich podwładnych to według mnie zwykle kurestwo.
Przerwanie wyścigu w którym nikt się nie poruszył to zbrodnia normalnie. Dobrze że nie miało to zupełnie wpływu na przebieg meczu. Jeszcze bym zrozumiał jakby sędzia przerwał to od razu po starcie, ale nie po tym jak przejechali tyle dystansu...
Meczyk zdecydowanie pod nasze dyktando. Mamy w tym roku bardzo mocna drużynę. Jedziemy po Złoto! Domin Jarek Mikkel świetna forma Maksym ma problemy z prędkością musi jakoś się z tym uporać. Mateusz jedzie bardzo fajnie, lepiej niż wskazują na to punkty ale przegrywa po ostrej walce z doświadczonymi zawodnikami. Wiktor... cóż... wyścig juniorski wygrany zdecydowanie a później nie istniał, oj będzie miał problem aby dostać jakaś szansę w przyszłym sezonie.
Meczyk zdecydowanie pod nasze dyktando. Mamy w tym roku bardzo mocna drużynę. Jedziemy po Złoto! Domin Jarek Mikkel świetna forma Maksym ma problemy z prędkością musi jakoś się z tym uporać. Mateusz jedzie bardzo fajnie, lepiej niż wskazują na to punkty ale przegrywa po ostrej walce z doświadczonymi zawodnikami. Wiktor... cóż... wyścig juniorski wygrany zdecydowanie a później nie istniał, oj będzie miał problem aby dostać jakaś szansę w przyszłym sezonie.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Sebekmotor pisze:Tylko sędziowie w elidze to boją się dziś własnego cienia i po prostu w tym stresie głupieją. Efekty widzieliśmy wczoraj. Niech mi ktoś wytłumaczy jakim cudem ten brzuchomówca Demski jest jeszcze szefem sędziów? Publiczne ocenianie swoich podwładnych to według mnie zwykle kurestwo.
Ale chyba on tegoż sam nie wymyślił, tylko do tego kurestwa zmusza go ekstraliga i tv.
To prawda co piszesz o sędziach. Presja na nich jest taka, że powoli tracą głowę. Nie wiem jak dla was ale jak dla mnie czołganie i tak jest lepsze, niż przerywanie biegów niesłusznie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Nie wiem, kto i kiedy wymyślił, że zawodnicy pod taśmą mają stać nieruchomo. Ale ten człowiek zabił w jakimś procencie żużel. Jak świat światem, manewry pod taśmą były już częścią wyścigu. Kto sprytniejszy, kto przechytrzy sędziego, a kto wbije się w taśmę, bo sędziego przechytrzyć się nie udało. Tego badziewia, co jest teraz, odechciewa się oglądać. I sędziom w tym aspekcie należy trochę współczuć (mowa o samym starcie).
Niech zrobią zawodnikom pod taśmą takie boksy i blokady, w których nie będą mogli się poruszyć i problem rozwiązany. Debile i złodzieje.
Niech zrobią zawodnikom pod taśmą takie boksy i blokady, w których nie będą mogli się poruszyć i problem rozwiązany. Debile i złodzieje.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Jak dla koni na Służewcu :)
Coraz bardziej mnie przeraża ta ekipa Stepniewskiego, Demskiego itd. Z tymi klaunami liga pedzi w przepaść.
Coraz bardziej mnie przeraża ta ekipa Stepniewskiego, Demskiego itd. Z tymi klaunami liga pedzi w przepaść.
Po wczorajszym meczu pozostał już tylko jeden tor, na którym jeszcze nie wygraliśmy od czasu powrotu do Eligi - Wrocław.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
21 sierpnia może się to zmienić ;)
ravajas pisze:Kiedyś Demski odpowiadał, że dane telemetryczne nie obligują sędziego do podejmowania konkretnych decyzji tylko mu stwarzają możliwość. Zatem jeśli sędzia własnymi oczami nie zauważył nieprawidłowości (zwłaszcza tak kuriozalnej jak -0,5 sek.) to nie musi przerywać biegu tylko dlatego, że telemetria mówi co innego.Kargolo pisze:
Liczę na to, że ktoś w niedzielę zapyta Demskiego co by było gdyby sędzia puścił bieg mimo "alarmu" telemetrii.
To nie znaczy, że jutro wieczorem nie powie czegoś zupełnie innego
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
no to kuchnia chyba będzie pożywką dla osób, które zarzucają Maksymowi brak współpracy z drużyną
papi pisze:no to kuchnia chyba będzie pożywką dla osób, które zarzucają Maksymowi brak współpracy z drużyną
Nie powiedziałbym "pożywką" tylko "potwierdzeniem"...
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
No cóż... nie ma co się łudzić, team spirit jest Maksymowi obcy niestety. Typ ekscentryka indywidualisty, po prostu.
Ktokolwiek kto myślał, że Drabik zaaklimatyzuje się gdzieś poza Marsem, był po prostu naiwny.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
W końcu :) tak było na tym forum nudno, nawet polityka szła na pełnej ;)))
Co się stało, bo nie oglądam magazynów ?
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Włącz jeszcze wszystko przed Tobą
to włącz, bo była tylko zajawka. Drabik został zrugany za to, że "jest w dupie" z ustawieniami, a nie chodzi na narady
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Niech każdy zobaczy i będziemy oceniać
Swoją droga w końcu. Niektórym tego brakło. A może było tylko w końcu coś takiego widzimy i nas szokuje?
Np mi brakło
Swoją droga w końcu. Niektórym tego brakło. A może było tylko w końcu coś takiego widzimy i nas szokuje?
Np mi brakło
Dominik już wyjaśnił z dużej chmury mały deszcz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Dominik to jedno, ale późniejsza część kuchni zdecydowanie bardziej optymistyczna :)
Nie widzę żadnego powodu do paniki. Na początku dostał reprymendę od Kuciapy, ale później sam Drabik go przeprosił, że chciał z mechanikami pogadać.
Ale mi to potwierdzenie i pożywka. Dajcie spokój. Indywidualista? Ekscentryk?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Szukanie sensacji na siłę jak zwykle. W naszej drużynie wszystko układa się super. I wyniki to potwierdzają.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Dobrze, że tą drugą rozmowę Maksa z Maćkiem złapali.
Z mojej strony duży plus dla Maćka za szybką reakcję, widać nie jest on tylko dla sztuki.
Z mojej strony duży plus dla Maćka za szybką reakcję, widać nie jest on tylko dla sztuki.