Maksym Drabik
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Re: Maksym Drabik
Da radę. Finał będzie jego. Życzę Jemu tego i w to wierzę.Mi osobiście jest cholernie żal że odchodzi mimo to że niby nie czuje ducha drużyny.
Ale, że co? Że teraz robi na złość komuś w klubie i nie zarabia pieniędzy na torze? Proszę Cię ;)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
mikas pisze:Ale, że co? Że teraz robi na złość komuś w klubie i nie zarabia pieniędzy na torze? Proszę Cię ;)
"Czy Maks na to się zgodzi to już inna kwestia" sam dopuszczasz możliwość, że Maks może się nie zgodzić na to, by klub pomógł mu zarobić pieniądze na torze :)
Przecież tego typu wypowiedź zawsze ma charakter opinii.
Po meczu z Ostrowem Drabik zdążył trzasnąć prawie komplet z Gorzowem, w innych meczach też potrafił osiągać przyzwoite wyniki. Problem dotyczy ewidentnie ostatnich kilku spotkań, w których Maksym jedzie bardzo wyraźnie poniżej oczekiwań.
Po meczu z Ostrowem Drabik zdążył trzasnąć prawie komplet z Gorzowem, w innych meczach też potrafił osiągać przyzwoite wyniki. Problem dotyczy ewidentnie ostatnich kilku spotkań, w których Maksym jedzie bardzo wyraźnie poniżej oczekiwań.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
istred pisze:Przecież tego typu wypowiedź zawsze ma charakter opinii.
Czyli jeśli problem jest tylko w sprzęcie, to nie powinniśmy się martwić. Klub zrobi wszystko, by ogarnąć najlepszy sprzęt (choćby Hampel pożyczał Mikkelowi na Zieloną dwa lata temu) i mamy awansik z dwucyfrowym Maksem :)
Ostatnio zmieniony 13 września 2022, o 23:30 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślę, że problem jest zbyt głęboki, by samo publiczne napisanie o nim wystarczyło do resetu. Bez terapii Maks na pewno sobie z tym nie poradzi, natomiast nie podzielam obaw, że stan ten może prowadzić do jakiejś autodestrukcji.
Myślę, że podobny problem ma w Polsce bardzo wiele osób, bo rodzin patologicznych jest i było zawsze więcej, niż by się wydawało.
Jeśli to prawda, że Maks ma klubowi za złe, że nie jest po jego stronie, gdy popełnia błahe, ale oczywiste błędy, to chyba rzeczywiście psychika jest krucha i "szuka matki" - bezwarunkowej akceptacji. W sporcie, a zwłaszcza w żużlu, bardzo o nią trudno.
Myślę, że podobny problem ma w Polsce bardzo wiele osób, bo rodzin patologicznych jest i było zawsze więcej, niż by się wydawało.
Jeśli to prawda, że Maks ma klubowi za złe, że nie jest po jego stronie, gdy popełnia błahe, ale oczywiste błędy, to chyba rzeczywiście psychika jest krucha i "szuka matki" - bezwarunkowej akceptacji. W sporcie, a zwłaszcza w żużlu, bardzo o nią trudno.
Nie mam pojęcia z czego wynika problem. Moja wypowiedź dotyczyła jedynie tego, że stwierdzenie, które padło w 5:1 było jedynie opinią, a nie faktem jak to traktują niektórzy forumowicze.KrzyczącyK1b1c pisze:istred pisze:Przecież tego typu wypowiedź zawsze ma charakter opinii.
Czyli jeśli problem jest tylko w sprzęcie, to nie powinniśmy się martwić. Klub zrobi wszystko, by ogarnąć najlepszy sprzęt (choćby Hampel pożyczał Mikkelowi na Zieloną dwa lata temu) i mamy awansik z dwucyfrowym Maksem :)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
istred pisze:Nie mam pojęcia z czego wynika problem. Moja wypowiedź dotyczyła jedynie tego, że stwierdzenie, które padło w 5:1 było jedynie opinią, a nie faktem jak to traktują niektórzy forumowicze.KrzyczącyK1b1c pisze:istred pisze:Przecież tego typu wypowiedź zawsze ma charakter opinii.
Ja jednak twierdzę, że ludzie z Pięć Jeden są bliżej klubu niż większość z nas i raczej nie mówią randomowych opinii.
Nikt tak nie twierdzi. Tylko, że to wciąż wyłącznie czyjaś opinia.
- tezetomaniak
- Trener
Przed meczem z Ostrowem był dwumecz ze Spartą, gdzie Drabik pojechał bardzo słabo. Po incydencie z Walaskiem zaliczył dobre mecze z Włókniarzem i Stalą. Ich nierandomowa opinia nie trzyma się kupy.
Glownie Roman slynie z tworzenia wlasnych teorii i bronienia ich za wszelka cene. Teoria z Drabikiem bezsensowna.
Nie jestem psychologiem, więc może to być mylne wrażenie. Albo chłopak jest skory do egzaltacji i na rzeczywistość reaguje silnymi emocjami, albo jest pogrążony w rozpaczy. Bardzo przykro czytało się ten tekst. Myślę, że obecnie "możebność" skutecznej jazdy na motocyklu nie jest dla niego priorytetem. Autentycznie szkoda mi Maksyma.
A Roman robi z siebie idiotę nie pierwszy raz. Taki z niego dziennikarz, jak ze mnie koordynator drobiu. Nie rozumiem po cholerę go cytujecie.
A Roman robi z siebie idiotę nie pierwszy raz. Taki z niego dziennikarz, jak ze mnie koordynator drobiu. Nie rozumiem po cholerę go cytujecie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Roman na siłę chce zaistnieć w tym bagienku żużlowym. Nie wierzę w ani jedno słowo padające z ust tego chłopaczyny. Ale jak widać sporo ludzi łyka te jego historie jak młode pelikany. Więcej szkody niż pożytku.
Jeszcze dostał jakaś fuchę od canalu+. Majewski i Roman idealny duet dzbanów.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
kdsz pisze:A Roman robi z siebie idiotę nie pierwszy raz. Taki z niego dziennikarz, jak ze mnie koordynator drobiu. Nie rozumiem po cholerę go cytujecie.
Swietne podsumowanie. Ten chlopak juz wiele razy udowodnil ze zuzel nie jest jego najmocniejsza strona.
Czy ktoś wie co się stało Maksymowi, że był taki usmarowany na twarzy gdy odbierali medale ?
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Pewnie nie zdążył zmaterializować się w łazience. Na poważnie to pewnie smar, grzebał przy motorach i ręce też pewnie brudne. Wnioskuję po rękawiczkach. Odruchowo wytarł nos i ciężko było zmyć. BTW cholernie będzie mi szkoda jak odejdzie.
Ciekawy jestem Wszych opinii o wywiadzie z Maksem… sam już nie do końca wiem co o Tym „chłopaku” myśleć … jeździecko fantastyczny. Ale ta maniera wypowiadania się dość zagadkowa… to taki pomysł na oryginalność ?
W dawnych wywiadach to był zupełnie inny człowiek. Otwarty, wyluzowany, normalny. Teraz mi go szkoda, bo ewidentnie ktoś go popsuł. Osobowość narcystyczna ?
Już widzę jego elokwentne rozmowy z trenerem Kędziorą.
Ge(L)o pisze:W dawnych wywiadach to był zupełnie inny człowiek. Otwarty, wyluzowany, normalny. Teraz mi go szkoda, bo ewidentnie ktoś go popsuł. Osobowość narcystyczna ?
I Madsenem jak mu się nie spodoba wybór pól startowych
A wszystko zakończy się na rozmowie z wszechwiedzącym Świącikiem.
A co go popsuło ? Sezon 2020, a później zawieszenie w 2021.
A co go popsuło ? Sezon 2020, a później zawieszenie w 2021.
Chyba gdzieś w jakimś materiale z tego roku z jakiegoś meczu widać było że Maks się normalnie zachowuje, a dopiero jak widzi kamery to wraca do swojego bełkotu, ale za Chiny sobie nie przypomnę. Moim zdaniem to tylko taka poza, ale po co? Nie wiem
Motor mocny
Zarzucanie dziennikarzom niewłaściwego języka, samemu kalecząc kontekst, znacznie i rozumienie swoich słów to kabaret na kółkach. Zaczynam mieć poważne obawy czy ta wlewka na pewno była witaminowa.
Zawsze w rozmowach starałam się być po stronie Maksa, broniłam, usprawiedliwiałam.Teraz opadły mi ręce.
Chwilami niegrzeczny, opryskliwy, z cechami zarozumialca.Zgodził się na wywiad, ale parawanik w postaci ciemnych okularów musiał zostawić. Dobrze podsumował go M. Musiał. O przeszłości nie rozmawiamy bo to juź historia, o przyszłości równieź, bo jej nie zna, a tak w ogóle to nie ma ulubionych pytań, bo nie lubi rozmawiać.Kręci, wije się, robi uniki.
Biedny, pokaleczony chłopak, musi mu być źle nawet samemu ze sobą.
Chwilami niegrzeczny, opryskliwy, z cechami zarozumialca.Zgodził się na wywiad, ale parawanik w postaci ciemnych okularów musiał zostawić. Dobrze podsumował go M. Musiał. O przeszłości nie rozmawiamy bo to juź historia, o przyszłości równieź, bo jej nie zna, a tak w ogóle to nie ma ulubionych pytań, bo nie lubi rozmawiać.Kręci, wije się, robi uniki.
Biedny, pokaleczony chłopak, musi mu być źle nawet samemu ze sobą.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~