Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
rumburaquee
Zawodowiec

Re: Żużlowe różności

#16151 Postautor: rumburaquee » 29 września 2022, o 23:07

Co kamery pokażą to pokażą, pewnie że szatnia ma swoje za uszami i tajemnice. Z resztą sam jak pojadę z " młodym" na turniej to adrenalinka skacze:) co mówić o zawodostwie

samba
Senior

#16152 Postautor: samba » 29 września 2022, o 23:38

Jakby nie było to gdyby nie komplet Karczewskiego w meczu u siebie to Andrzej eligi by nawet nie powąchał i dalej jeździłby z półamatorami. Emocje emocjami ale zamiast czepiać się 16 latka, który jadąc 1 sezon w lidze jak najbardziej ma prawo popełniac błędy, to już raczej powinien polecieć z mordą do Musielaka który na tamten moment miał zdobyty 1 punkt.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#16153 Postautor: istred » 30 września 2022, o 12:10

Lebiediew to dla mnie jedyny zawodnik z I ligi - pomijam Fricka - który ma szanse pójść drogą Michelsena i wejść na poziom GP.
Duńczyk też miał sezony, w których nie poradził sobie w Ekstralidze, obaj mają podobne charaktery.

Mnie również nie ruszały słowa Zmarzlika w meczu w Gorzowie i pisałem to wiele razy na forum. To są nerwy, emocje, testosteron, to nie jest miejsce na wymianę uprzejmości.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16154 Postautor: Gelo » 30 września 2022, o 12:19

Wyobrażasz sobie Hansa Nielsena w takiej sytuacji? Zakładam, że bywały momenty w których był zdenerwowany i też kiedyś w co trudno uwierzyć był młody...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#16155 Postautor: Cooper » 30 września 2022, o 12:21

Zakładam, że w tamtych czasach sporo rzeczy nie ujrzało światła dziennego, co przy aktualnie wszechobecnych kamerach, mikrofonach, smartfonach itd. jest prawie niemożliwe. Obecnie w parku maszyn ciężko dyskretnie się wysmarkać, żeby ktoś nie nagrał.

Akurat co do lat 90 to jestem pewien, że nie takie pociski leciały w stronę młodych, nie mówie, że akurat od Hansa.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16156 Postautor: Gelo » 30 września 2022, o 12:24

Ale już wtedy były wywiady. Wystarczyło posłuchać żeby dostrzec różnicę. Pan profesor i banda polskich smarowozów, którzy nie potrafią sklecić dwóch zdań na krzyż, bo to przecież zawodówki nie skończyło. Tu nie chodzi o testosteron, emocje, nerwy. Tu chodzi o klasę i szacunek do rywali/kolegów. A od mistrza świata chyba można tej klasy oczekiwać. A tak w ogóle to chciałbym podziękować mojemu timu.

rumburaquee
Zawodowiec

#16157 Postautor: rumburaquee » 30 września 2022, o 12:29

Czasy inne, młodzież inaczej się zachowuje. Mnie ciężko znieść zachowanie czy "odzywki" np. nauczycieli w szkole dzieci a są już młodsi o 10 lat niż ja. Wiem że kultura powinna być zawsze, ale....

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#16158 Postautor: Torsen » 30 września 2022, o 12:30

Na podstawie ogólnie dostępnych, przygotowanych materiałów to samo powiedziałbyś o Hampelku. Ale już materiały "kuchenne" pokazują Jarka trochę innego - i bluzgą rzuci, i z decyzją sędziego się nie zgodzi.
Żeby nie było, ja też Nielsena w takiej roli sobie w ogóle nie wyobrażam, ale trzeba pamiętać, że nasze wyobrażenie o Nielsenie jest ukształtowane wyłącznie przez to, co mówił dziennikarzom w pełnej świadomości, że zobaczą to i usłyszą ludzie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#16159 Postautor: Cooper » 30 września 2022, o 12:33

Gelo pisze:Ale już wtedy były wywiady. Wystarczyło posłuchać żeby dostrzec różnicę. Pan profesor i banda polskich smarowozów, którzy nie potrafią sklecić dwóch zdań na krzyż, bo to przecież zawodówki nie skończyło. Tu nie chodzi o testosteron, emocje, nerwy. Tu chodzi o klasę i szacunek do rywali/kolegów. A od mistrza świata chyba można tej klasy oczekiwać. A tak w ogóle to chciałbym podziękować mojemu timu.

Przecież BZ udziela bardzo kulturalnych wywiadów i wypowiada się raczej z klasą (nie zauważyłem by było inaczej).

Zresztą mieszasz trochę różne dwa tematy - ochrzan Lebiediewa (buracki), z tym, że Bartek w nerwach przeklął, a w wywiadzie mówi czasem "po lubusku", co na swoj sposob jest charakterystyczne dla niego i w sumie sympatyczne, bo nic sie nie zmienil od lat.

I o ile moze rzeczywiscie ciezko wyobrazic sobie ze Hans czolga tak mlodego (podobnie ciezko sobie wyobrazic sobie, że Zmarzlik tak robi), tak juz sposob wyslawiania sie i barwa glosu to nie sa cechy ktore swiadcza o klasie sportowca - Bartek jest soba, zwyklym chlopakiem, ale to nie znaczy, ze nie ma klasy i jest niekulturalny.

Nielsen sie wtedy wyroznial, zadne odkrycie, ale teraz co drugi zuzlowiec gada plynnie w dwoch jezykach.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#16160 Postautor: kdsz » 30 września 2022, o 12:44

Cooper pisze:w wywiadzie mówi czasem "po lubusku", co na swoj sposob jest charakterystyczne dla niego i w sumie sympatyczne, bo nic sie nie zmienil od lat.

No nie powiesz mi, że zdanie "Nie mam żadnych plejlistów, słucham co jest w radiu" to po lubusku :lol: A faktycznie słyszałem takie słowa Bartosza w jednej z dużych rozgłośni.
Dla mnie wypowiedzi Zmarzlika są ok, chociaż oczywiście wirtuozem języka nie jest. Bardzo fajnie załatwił sprawę odejścia ze Stali. Konsekwentnie zachowywał klasę w swoich wypowiedziach, chociaż i tak dla tamtejszych neandertalczyków będzie zdrajcą na wieki.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
istred
Trener

#16161 Postautor: istred » 30 września 2022, o 12:54

Gelo pisze:Wyobrażasz sobie Hansa Nielsena w takiej sytuacji? Zakładam, że bywały momenty w których był zdenerwowany i też kiedyś w co trudno uwierzyć był młody...

Nie każdy musi być Hansem.

Zresztą, Hans był gościem w tym całym cyrku. Robił swoje, kasował za to wynagrodzenia i znikał do swoich obowiązków. Emocje mniejsze, zaangażowanie w sprawy i wynik drużyny kompletnie inne.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16162 Postautor: Gelo » 30 września 2022, o 13:19

Tu się zgadzam - sprawę odejścia rozwiązał z klasą. Dystans jaki zachował w stosunku do pytań dziennikarskich, chociaż dla mnie emocjonalnie zbyt duży - też się broni. Chociaż tutaj zapewne chodziło o to, żeby uniknąć wszelkich podejrzeń, że odwala fuszerkę, odpuszcza mając ważny kontrakt ze Stalą. Podszedł do tematu profesjonalnie. W sumie chyba jestem przewrażliwiony. Gdyby nie chodziło o Motor i o to, że jako beniaminek mogliśmy wygrać w Gorzowie zapewne dzisiaj nie byłoby tematu. A tak nie potrafię zapomnieć. Jak mawia rzeczony klasyk - wybaczam ale nie zapominam :)

Raczejj
Junior

#16163 Postautor: Raczejj » 30 września 2022, o 14:01

Gelo pisze:Ale już wtedy były wywiady. Wystarczyło posłuchać żeby dostrzec różnicę. Pan profesor i banda polskich smarowozów, którzy nie potrafią sklecić dwóch zdań na krzyż, bo to przecież zawodówki nie skończyło. Tu nie chodzi o testosteron, emocje, nerwy. Tu chodzi o klasę i szacunek do rywali/kolegów. A od mistrza świata chyba można tej klasy oczekiwać. A tak w ogóle to chciałbym podziękować mojemu timu.
Nie jeden seryjny morderca czy inny pedofil mówił sąsiadom Dzień Dobry, zakupy wniósł po schodach. Oczywiście piszę to na marginesie bo klasy pana Nielsena nie zamierzam podważać, tego zrobić się po prostu nie da.
Ja natomiast porozumiewam się różnymi językami :lol: . Zależy w jakim jestem gronie, w jakiej sytuacji, miejscu itd ;)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16164 Postautor: Gelo » 30 września 2022, o 14:05

Gratuluję elastyczności i zdolności asymilacji :)

Leniu
Szkółkowicz

#16165 Postautor: Leniu » 30 września 2022, o 14:52

Obejrzałem właśnie 1 odcinek serialu C+ i w jednym zdaniu, a w zasadzie, to nawet zdaniem tego nazwać nie można Jarek użył 3 przekleństw. Ja sam pracuję w takim środowisku, że rzucanie mięsem jest na porządku dziennym, ale w domu praktycznie nie zdarzy mi się nawet w złości użycie słów niecenzuralnych. Moja mama chyba nie słyszała mnie przeklinającego, choć już trochę lat temu poszedłem na swoje, ale podejrzewam, że dalej bym się hamował przy niej. To, co widzimy w wywiadach, to jedno, a w parkingu zaczynają działać prymitywne instynkty. Ja widzę po sobie, że ten wulgarny język, to taki wentyl bezpieczeństwa, żeby wrócić myśleniem na właściwe tory i skupić się na zadaniu do wykonania.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#16166 Postautor: Kargolo » 30 września 2022, o 14:54

Cooper pisze:Akurat co do lat 90 to jestem pewien, że nie takie pociski leciały w stronę młodych, nie mówie, że akurat od Hansa.

Tego można być pewnym. Wystarczy poczytać jak wyglądały w latach 80/90 "chrzty" i jak starszyzna traktowała małolatów wchodzących do szatni np. koszykarskiej czy piłkarskiej.
Pod tym względem czasy mamy bardziej cywilizowane, dlatego "przemowa" Andrzeja niektórych szokuje, ale jak ktoś uprawiał kiedyś sport drużynowy, grał "o coś" i decydowały detale nie będzie zdziwiony.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#16167 Postautor: Saint » 30 września 2022, o 22:10

W Krośnie przegłosowali 4 mln z miejskiej kasy na przebudowę stadionu …..!!!! Z naszych pięniędzy !!!!! Sraczka w zachodnich ośrodkach za 1…2…3… start ;)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#16168 Postautor: Cz@rek » 30 września 2022, o 22:15

^^^Najpierw muszą się utrzymać ;)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16169 Postautor: Gelo » 1 października 2022, o 07:37

Saint pisze:W Krośnie przegłosowali 4 mln z miejskiej kasy na przebudowę stadionu …..!!!! Z naszych pięniędzy !!!!! Sraczka w zachodnich ośrodkach za 1…2…3… start ;)

Nie będzie sraczki. Dopiero awansowali więc "będziemy się przyglądać z obojętnym współczuciem". Zacznie się jak awansują do czwórki kosztem Gorzowa, Wrocławia lub Leszna. Wtedy huta szkła, odwierty w Bóbrce i siekierki Cellfastu staną się spółkami skarbu państwa a jak jeszcze Sasin strzeli fotkę z Lebiedewem to już poleci.. Pisowski ciemnogród z naszych podatków kupił sobie sukces... skąd my to znamy. Ja za Krosno trzymam kciuki. Niech wybudują sobie fajny stadion i niech rosną w siłę naszym śladem. Czekam na odrodzenie Rzeszowa Tarnowa i Krakowa. Będzie gdzie jeździć...

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#16170 Postautor: ravajas » 1 października 2022, o 07:45

Gelo pisze:Wyobrażasz sobie Hansa Nielsena w takiej sytuacji? Zakładam, że bywały momenty w których był zdenerwowany i też kiedyś w co trudno uwierzyć był młody...

Wyobrażam. Z tym, że nie miał nad głową mikrofonu na wysięgniku. Mam wrażenie, że w stosunku do Hansa Nielsena odczuwasz rodzaj idolatrii.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16171 Postautor: Gelo » 1 października 2022, o 08:06

Mam wrażenie że w stosunku do Maksyma Drabika odczuwasz coś w rodzaju ciepłej mięty...

Talmai
Junior

#16172 Postautor: Talmai » 1 października 2022, o 08:43

boxing pisze:
Flagg pisze:https://twitter.com/przemekpolgesek/status/1575374794933035009?s=48&t=jHOOJPdJXBEzNyBGFCT3HA

Anżej konkretnie jedzie z półamatorami xD

Lebiediew ostatnio wylewa z siebie frustrację na potęgę. Odwalił chamówę, nie sądzę żeby to było motywujące. Raczej zgasił młodego i dał upust swojej frustracji. Opierd...la za błędy chłopaczynę który jedzie zdaje się pierwszy sezon w lidze i te błędy będą. Extraliga zweryfikowała łotewskiego gwiazdora. Może mu w Krośnie powiedzą że jak ma tak "motywować" to niech zamknie japę i ograniczy się do wożenia punktów.

Niczego nie zgasił. Młody bał się odsunąć od kredy podczas gdy 50-letni Protas szalał pod płotem.
Powinien jeszcze podziękować Andrzejowi za szczery opierdol bo zewsząd słyszy tylko zachwyty. Co innego nie mieć szybkości a co innego źle jechać. Łotysz chyba ceni 16-latka, o czym świadczy tekst o Mencelach.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#16173 Postautor: Kargolo » 1 października 2022, o 10:53

Talmai pisze:Łotysz chyba ceni 16-latka, o czym świadczy tekst o Mencelach.
Kiedyś trener powiedział mi po słabym meczu, żebym się zaczął martwić jak przestanie mnie opieprzać, bo jak nie widzi w zawodniku potencjału to szkoda mu na niego głosu. Ceni go i liczył na jego punkty. Gdyby to był Bartosz Curzytek albo Aleks Rydlewski to Barney by się nie wysilał.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#16174 Postautor: Saint » 1 października 2022, o 10:57

Żony też tak doceniacie ? ;) przepis na wzorową relację …;)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#16175 Postautor: Kargolo » 1 października 2022, o 10:58

Saint pisze:Żony też tak doceniacie ? ;) przepis na wzorową relację …;)

Świetne porównanie :roll: