czy chcÄ…???
czy chcÄ…???
my kibice, emocjonujemy się czy będą baraże, czy się uda choćby spróbować... Dlaczego nikt nie pyta, czy Nasi chcą tego samego. Po krótkiej rozmowie z JS, JM i ST stwierdzam, że niby chcą, ale jak sami mówią: "jak tu jeździć w Ekstralidze z takim stadionem, z takim zapleczem i taką sytuacją finansową..." , "to będzie wstyd się pokazać...", "wejdziemy na rok i... żużel całkiem zginie w Lublinie". Śledziowy wirus działa. Gawrzyk, powiedz o czym się gada we własnym gronie. FK staje na głowie, aby oprawa była na miarę Ekstraligi, wielu przebiera nogami i głowi się skąd wziąć na nowy karnet, Leszek zapina budżet, a Wy?
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Fantys pisze:Hmmmm o Tym to ja nawet jeszcze nie myslałem.Ale jeśli nawet wejdziemy do Tej Ekstraligi to i tak nasz budżet tego nie wytrzyma.Np bedzie trzeba zamatować jupiter conajmniej cztery na stadionie.Krzesełka lub ławki bo na betonie siedziec to różnie bywa.
Jakbyśmy weszli do Ekstraligi to i tak klub nie płaciłby za jupitery tylko płaciłoby za to Miasto Lublin. Jak sama nazwa wskazuje "Stadion Miejski" należy do miasta, a TŻ go tylko dzierżawi/wynajmuje.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Fantys pisze:Hmmmm o Tym to ja nawet jeszcze nie myslałem.Ale jeśli nawet wejdziemy do Tej Ekstraligi to i tak nasz budżet tego nie wytrzyma.Np bedzie trzeba zamatować jupiter conajmniej cztery na stadionie.Krzesełka lub ławki bo na betonie siedziec to różnie bywa.
z krzesełkami i oświetleniem w ekstralidze 2005 to fikcja. Połowa obecnych zespołów z Ekstra nie ma jupiterów i co? tylko dlatego nie pojadą? Toruń nie ma oświetlenia a przecież chyba nikt nie wyobraża sobie, żeby Apator nie wystartował w Ekstralidze tylko dlatego, że komuś przyszło do głowy wymyslać głupie przepisy. Znając GKSŻ zniosą ten przepis, więc nie ma problemu, jesli chodzi o zaplecze techniczne to Lublin się nadaje. Wiadomo o co chodzi.
pozdrawia:
Rafał Borowski
- _piotrusss
- Kadrowicz
lukas pisze:ludzie krzesełek i tak nie będzie po jednym meczu MOTORU
Chybaże odrazu zainstalowaliby porządny monitoring... choć ja tez wątpię aby one długo wytrzymały.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
- jas
- Senior
- Kontakt:
lukas pisze:ludzie krzesełek i tak nie będzie po jednym meczu MOTORU
Może się czepiam, ale czy jesteś w stanie napisać posta, który coś bedzie wnosił do dyskusji i będzie dłuzszy niż 2 linijki( bo większość Twoich ma poł, ale widziałem 2 które miały półtorej)
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!
czepiasz sie
co powiedziec o takich postach jak np.: o ktorej trening (siodmy raz na tym samym temacie), albo cos w stylu, "tez tak sadze" albo "dzieki bardzo". Te to dopiero wnosza do dyskusji.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
radzio_
ale sie przyczepili co nie ktorzy do MOTORU czy wy sie naprawde tak boicie lubelskiej piłki, tak wiem wiem przekroczenie bram stadionu w dzien meczu piłki to smierc tam dzieci biegają z maczetami a starsi siedzą walą gas od czasu do czasu krzykną motor a jak sie nudzą to biją policje ?? jak tak to nie mam pytan dziekuje i powodzenia
proponuje przyjść na mecz
a co do tematu to jesli MOTOR (zuzel) wejdzie do ekstraligi a MOTOR (pilka) do 2 ligi to te dwa podzielone kluby i miasto powinny zrobić zrzute na jakiś bajerek na stadionie (oświetlenie, krzesełka itp.) kasa napewno by sie znalazła, a kluby i tak bedą korzystały z tego stadionu wiele lat wiec....
a tak wogole to chyba nie opłaca sie w tym roku wchodzić do ekstraligi
no chyba ze chcemy podzielić los rkm-u
pozdro
a co do tematu to jesli MOTOR (zuzel) wejdzie do ekstraligi a MOTOR (pilka) do 2 ligi to te dwa podzielone kluby i miasto powinny zrobić zrzute na jakiś bajerek na stadionie (oświetlenie, krzesełka itp.) kasa napewno by sie znalazła, a kluby i tak bedą korzystały z tego stadionu wiele lat wiec....
a tak wogole to chyba nie opłaca sie w tym roku wchodzić do ekstraligi
pozdro
Prawda jest taka, że nie macie co szukać w extralidze. W barażach będziecie bo pokonacie józków (macie lepszą druzynę i atut własnego toru). Zielona Góra w barażach dokopie wam u siebie, a na swoim torze nie odrobicie przewagi punktowej o ile mecz wogóle wygracie.
Żeby być w extralidze to po pierwsze trzeba mieć przynajmniej 2-krotnie większy budżet niż w I lidze, a ztego co wiem to u was ze sponsorami cienko. Po drugie musielibyście wymienić większość składu (tylko Karlsson i Knapp mogliby zostać). Także nie ma co się podniecać bo w przyszłym roku nadal będziecie mieli 1 lige. Tylko, że po tak rozbudzonych apetytach jak baraże , ludzie będą chcieli w przyszłym roku extralige. A gdy jej nie zdobędziecie w przyszłym roku to frekwencja w sezonie 2006 wam klapnie na pysk, bo większości ludzi po prostu znudzą ciągłe boje o pierwszą czwórkę w I lidze.
Życzę trzeźwego spojrzenia na speedway !
Pozdrawiam
Żeby być w extralidze to po pierwsze trzeba mieć przynajmniej 2-krotnie większy budżet niż w I lidze, a ztego co wiem to u was ze sponsorami cienko. Po drugie musielibyście wymienić większość składu (tylko Karlsson i Knapp mogliby zostać). Także nie ma co się podniecać bo w przyszłym roku nadal będziecie mieli 1 lige. Tylko, że po tak rozbudzonych apetytach jak baraże , ludzie będą chcieli w przyszłym roku extralige. A gdy jej nie zdobędziecie w przyszłym roku to frekwencja w sezonie 2006 wam klapnie na pysk, bo większości ludzi po prostu znudzą ciągłe boje o pierwszą czwórkę w I lidze.
Pozdrawiam
Zygfryd pisze:Prawda jest taka, że nie macie co szukać w extralidze. W barażach będziecie bo pokonacie józków (macie lepszą druzynę i atut własnego toru). Zielona Góra w barażach dokopie wam u siebie, a na swoim torze nie odrobicie przewagi punktowej o ile mecz wogóle wygracie.
Pozdrawiam
Prorok jakis czy co??
A poza tym to z tego co wiem to nie będziemy musieli nic odrabiać, bo pierwszy mecz barażowy jest na torze pierwszoligowca
Zygfryd pisze:Prawda jest taka, że nie macie co szukać w extralidze. W barażach będziecie bo pokonacie józków (macie lepszą druzynę i atut własnego toru). Zielona Góra w barażach dokopie wam u siebie, a na swoim torze nie odrobicie przewagi punktowej o ile mecz wogóle wygracie.
Pozdrawiam
Ja Tobie życzę tego samego - bo jak na razie chyba nienajlepiej to wygląda. Wydawało mi sie, że pierwszy mecz barażowy jest na torze pierwszoligowca - to po pierwsze. A po drugie budżety budżetami - a przypomnę nie tak odległą historię pojedynku Tarnowa z Gdańskiem. Gadania o przepaści między ligami było co nie miara, a wszystko wzięło w łeb. Zielona Góra jest faworytem - nie ma wątpliwości (jeżeli po decyzji Trybunału będzie to Zielona) ale to drużyna własnego toru. Myślęże przy dosprzętowieniu możemy z nimi wygrać w Lublinie.
no tak pomyliłem się , faktycznie pierwszy mecz jest u pierwszoligowca, ale to przecież i tak nic nie zmieni w waszej sytuacji, bo i tak z Falubazem popłyniecie na wyjeździe znaczną różnicą punktów. A' propos poprzedniego sezonu, Unia Tarnów miała i ma niezłego sponsora Rafinerię Trzebinia(Orlen) no i zawodników na miarę extraligi : Kołodzieja ( z tego co wiem robił na waszym torze co chciał), Marcina Rempałę. Ale oczywiście to trochę za mało sami widzicie,że trzon obecnej Unii stanowią Gollobowie i Rickardsson bo gdyby nie oni to Unia w składzie z poprzedniego sezonu podzieliłaby los Rowu Rybnik. A Wybrzeże w obecnym składzie(jak i z zeszłego roku) to taka przecietna drużyna na pograniczu extra i 1 ligi. Także akurat to,że przgrali baraże z Unią to żadna niespodzianka.
pozdrawiam
pozdrawiam
ten temat byl juz poruszany w w kilku innych watkach - ale dobrze ze zostal zalozony jako oddzielny.
nie wiem, jakie sa szanse na zapiecie budzetu ekstraligowego, gdyby udalo sie awansowac. nikt tego raczej nie wie, bo to bedzie wiadome dopiero po awansie i zakonczeniu rozmow z potencjalnymi sponsorami.
nie wiem tez, czy Sipma moze wylozyc dwa razy wiecej niz wyklada teraz. oby. ale jesli nie, to zawsze Eliga jest poziom wyzej - w przypadku wejscia do Ekstraligi - TÅ» bylby jednym z nielicznych klubow z Lublina w najwyzszej klasie rozgrywkowej. SPR (ex Montex ex Polskone) niby wciaz gra i wciaz sie liczy, ale to juz nie to, co pare lat temu. Budowlani (rugby) nigdy nie sciagali na stadion wielu widzow - wylacznie pasjonatow. wiadomo - sa jeszcze brydzysci, szachisci, snukerzeysci, dartowcy itd.
ale duze firmy nie sa zainteresowane wrzucaniem w to SWOICH pieniedzy, bo to zadna reklama.
myslac pozytywnie: bedzie wiecej zuzla w telewizji, MOTOR (pilkarski) bedzie zwyzkowal, TÅ» wejdzie do Ekstraligi --> powinny sie znalezc srodki miejskie na drobny remont stadionu (nikt tu nie mowi od razu o robieniu jakiegos wypasionego - wystarcza solidne remonty tego co juz jest! swiatlo na stadionie to tez fikcja przez najblizsze X lat - w calej Polsce) oraz powinno sie znalezc wiecej firm/osob, ktore beda zainteresowane promocja swoich marek przez zuzel. trzeba w to wierzyc.
smiesza mnie troche takie wypowiedzi: "a po co sie pchac do barazy", "a po co jechac na 100%", "a moze jeszcze poczekac".
NA CO CZEKAC?
to jest tylko sport - z Rzeszowem mozemy wygrac lub przegrac (remis to przegrana
). wygramy z Rzeszowem - jedziemy w barazach, to proste. wygramy w barazach - jedziemy w Ekstralidze i dobrze. nie wygramy, trudno, bedzie przynajmniej mnostwo emocji, duzo zainteresowania mediow i lokalnego biznesu itd.
a na koniec spytam prowokacyjnie -
a moze byscie woleli zeby to Stal Marma jechala w barazach?
I CO? i myslicie ze ma duzo wieksze szanse niz my???
bzdura.
wieksze szanse bedzie mial ten, kto wygra w czystym meczu w najblizsza niedziele.
nie wiem, jakie sa szanse na zapiecie budzetu ekstraligowego, gdyby udalo sie awansowac. nikt tego raczej nie wie, bo to bedzie wiadome dopiero po awansie i zakonczeniu rozmow z potencjalnymi sponsorami.
nie wiem tez, czy Sipma moze wylozyc dwa razy wiecej niz wyklada teraz. oby. ale jesli nie, to zawsze Eliga jest poziom wyzej - w przypadku wejscia do Ekstraligi - TÅ» bylby jednym z nielicznych klubow z Lublina w najwyzszej klasie rozgrywkowej. SPR (ex Montex ex Polskone) niby wciaz gra i wciaz sie liczy, ale to juz nie to, co pare lat temu. Budowlani (rugby) nigdy nie sciagali na stadion wielu widzow - wylacznie pasjonatow. wiadomo - sa jeszcze brydzysci, szachisci, snukerzeysci, dartowcy itd.
myslac pozytywnie: bedzie wiecej zuzla w telewizji, MOTOR (pilkarski) bedzie zwyzkowal, TÅ» wejdzie do Ekstraligi --> powinny sie znalezc srodki miejskie na drobny remont stadionu (nikt tu nie mowi od razu o robieniu jakiegos wypasionego - wystarcza solidne remonty tego co juz jest! swiatlo na stadionie to tez fikcja przez najblizsze X lat - w calej Polsce) oraz powinno sie znalezc wiecej firm/osob, ktore beda zainteresowane promocja swoich marek przez zuzel. trzeba w to wierzyc.
smiesza mnie troche takie wypowiedzi: "a po co sie pchac do barazy", "a po co jechac na 100%", "a moze jeszcze poczekac".
NA CO CZEKAC?
to jest tylko sport - z Rzeszowem mozemy wygrac lub przegrac (remis to przegrana
a na koniec spytam prowokacyjnie -
a moze byscie woleli zeby to Stal Marma jechala w barazach?
I CO? i myslicie ze ma duzo wieksze szanse niz my???
bzdura.
wieksze szanse bedzie mial ten, kto wygra w czystym meczu w najblizsza niedziele.
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
Nikou chyba nie musze mowic jak nasza Lubelszczyzna jest biedna, nasze miasto nie ma pieniedzy na remont kamienic,wiezowcow o ktore prosza ludzie a wy marzycie o zamontowaniu na stadionie Jupiterow, to jest temat marzenie jeszcze przez kilka najblizszych lat (jak nie kilkanascie).
Kolejna sprawa sa sponsorzy, w podwojenie sponsoringu przez Sipme nie wierze bo to nierealne. Jedynym wyjsciem byl by kolejny duzy sponsor ale to juz melodia przyszlosci. Jesli chodzi o sama nasza walke w barazach to jesli wygramy z Rzeszowem to i tak nasze zwyciestwo z Zielonka bylo by swoistym cudem
. Mysle ze na naszym torze przy dosprzetowaniu stac nas na zwyciestwo ale nie wiecej niz 49:41 taka jest prawda. Na wyjezdzie nawet z Karlsson watpie zebysmy zdobyli wiecej niz 32,33 pkt. Takie sa realia, nasz awans graniczy z cudem.
Kolejna sprawa sa sponsorzy, w podwojenie sponsoringu przez Sipme nie wierze bo to nierealne. Jedynym wyjsciem byl by kolejny duzy sponsor ale to juz melodia przyszlosci. Jesli chodzi o sama nasza walke w barazach to jesli wygramy z Rzeszowem to i tak nasze zwyciestwo z Zielonka bylo by swoistym cudem
prt prowokuje wiec ja odpowiadam
boicie sie ze bedzie obserwator, ktory wam mecz przegra o sedziego tez sie boicie bo jego rodzian pochodzi z Rzeszowa ,boicie sie Marmy bo oni cos wykombinuja , boicie sie Frankowa bo sprzeda mecz, zresztÄ… boicie sie tez piszcza ze tym razem wjdzie w swojego bo mu sie kaski pomylÄ…
ale najbardziej boicie sie przyznac do tego co nieuchronne
porazki ze STALÄ„
ZKS
porazki ze STALÄ„
ZKS
ZKS STAL RZESZÓW
- Łoptymista
- Trener
- _piotrusss
- Kadrowicz
superman pisze:prt prowokuje wiec ja odpowiadamboicie sie ze bedzie obserwator, ktory wam mecz przegra o sedziego tez sie boicie bo jego rodzian pochodzi z Rzeszowa ,boicie sie Marmy bo oni cos wykombinuja , boicie sie Frankowa bo sprzeda mecz, zresztÄ… boicie sie tez piszcza ze tym razem wjdzie w swojego bo mu sie kaski pomylÄ…
porazki ze STALÄ„
ZKS
Strach dodaje nogom skrzydeł. Wergiliusz
Sperman może jednak poptrz choc raz obiektywnie na Stal... choć wątpię abyś potrafił, bo się boisz tego co byś ujrzał.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
superman pisze:prt prowokuje wiec ja odpowiadamboicie sie ze bedzie obserwator, ktory wam mecz przegra o sedziego tez sie boicie bo jego rodzian pochodzi z Rzeszowa ,boicie sie Marmy bo oni cos wykombinuja , boicie sie Frankowa bo sprzeda mecz, zresztÄ… boicie sie tez piszcza ze tym razem wjdzie w swojego bo mu sie kaski pomylÄ…
porazki ze STALÄ„
ZKS
Superman (to Twoj idol, rozumiem...) zobaczyl dwa slowa z mojej wypowiedzi "prowokacja" i "Marma" i od razu ruszyl do ataku (w tym wypadku trudno to nawet nazwac atakiem slepej kiszki).
gdybys Supermanie przeczytal nieco wnikliwiej, zauwazylbys, ze byla to prowokacja wymierzona w kibicow lubelskiego TÅ».
bo i wydaje mi sie, ze czesc z nas przestraszyla sie Waszej potegi (mocni w gebie) i chyba marzy im sie, by TÅ» w niedziele polegl minimalnie na Zygmuntowskich. nastepny krok marzen jest taki, ze Stal Marma pojedzie Zielona jak chce w obu meczach (ROTFL) i wtedy beda tacy mowic: "ha! my tez pojechalibysmy Zielonke, ale nie chcielismy wygrywac z Rzeszowem, bo i tak Lublina nie stac na Ekstralige"
takie jest moje wrazenie. i to mialem na mysli, piszac, ze prowokuje (co juz samo w sobie nie bylo prowokacja, nota bene)
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.