Motor Lublin w sezonie 2023
Re: Motor Lublin w sezonie 2023
Układ sił w Elidze w przyszłym roku raczej na dzień dzisiejszy nie pokazuje tego, że Motor będzie jeszcze mocniejszy. Za to zdecydowanie na mocy zyskują Wrocław i Czewa i to bez dwóch zdań. Z uwagi na wiek ubył nam klasowy junior, odszedł Mikkel. Dwa jakże ważne ogniwa. Zmarzlik nie trafił do Motoru za MM tylko w planie Prezesa za Drabika. Teraz jeśli spojrzymy na wiek Jarka również nie możemy być do końca niczego pewni w kwestii jego formy. Lindgren i Holder to niewątpliwie solidni rzemieślnicy (asami ich nie nazwę) ale w tej sytuacji teza Kuby Kępy, że Motor będzie jeszcze mocniejszy jest w mojej ocenie powiedziana mocno na wyrost.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Zmarzlik doszedł za ZZ jeżeli być precyzyjnym. Plan był prosty utrzymać skład i dokoptować Zmarzlika za Łagutę. W trakcie sezonu okazało się że z Drabikiem dalej nie da się pracować a Mikkel wykonał fikołka. Czy będziemy mocniejsi? Raczej nie. Zmarzlik jest kosmitą, Dominik rośnie. Ale Jarek jest w takim wieku że w każdej chwili może mu się włączyć tryb turystyczny. Fred i Jack to rzeczywiście top. Żeby to tylko potwierdzić...
A w moim odczuciu będziemy drużyną mocniejszą niż w play offach i stabilniejszą, bo od hegemona z RZ mocniejszym być po prostu nie sposób. Tracimy Wiktora, gdzie jego postawa potrafiła przechylić losy meczu, ale niejednokrotnie, poza punktami na najsłabszych juniorach niczego więcej nie mogliśmy być pewni z jego strony. Każdy uraz seniora powodował, że juniorzy i pozostali seniorzy musieli jechać sezon życia. Teraz tego unikniemy.
Ostateczny efekt będzie taki, że trójka:
Lublin
Wrocław
Częstochowa
Będzie się boksować o tytuł, być może włączy się w to mniej lub bardziej śmiało Toruń, a reszta będzie się kotłować na dole. Kto spadnie? Moim zdaniem każdy z 4' Stal, Unia, Wilki, GKM mają podobne ,,szanse".
Ostateczny efekt będzie taki, że trójka:
Lublin
Wrocław
Częstochowa
Będzie się boksować o tytuł, być może włączy się w to mniej lub bardziej śmiało Toruń, a reszta będzie się kotłować na dole. Kto spadnie? Moim zdaniem każdy z 4' Stal, Unia, Wilki, GKM mają podobne ,,szanse".
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Również uważam, że Włókniarz i Sparta prezentują się mocniej od nas. Ale, mówiąc tak szczerze jak na spowiedzi, Motor wygrał fazę zasadniczą sezonu 2022, bo był najlepszy, ale już play-offach trzęśliśmy portkami (przynajmniej ja) myśląc o formie Drabika i kontuzji Michelsena. Rozpędzonemu Włókniarzowi, niepokonanemu od ośmiu meczów, nie wyszło jedno spotkanie i zabrakło 3 punktów biegowych do awansu do finału. Dlatego dywagacje w listopadzie o tym kto sięgnie po tytuł, a kto spadnie z ligi, są, delikatnie mówiąc, obarczone sporym ryzykiem błędu. Ale jakoś trzeba zabijać czas na forum.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Maxx pisze:Za to zdecydowanie na mocy zyskują Wrocław i Czewa i to bez dwóch zdań. Z uwagi na wiek ubył nam klasowy junior, odszedł Mikkel.
Ciekawe, że w tych dywagacjach o Włókniarzu wszyscy ignorują fakt, że im ubył nie jeden, a dwoch klasowych juniorów. A to przecież tylko dzięki nim, Włókniarz w ogóle e tej walce o medale był.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Maxx pisze: Zmarzlik nie trafił do Motoru za MM tylko w planie Prezesa za Drabika.
A nie za Griszę?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Flagg pisze:Maxx pisze:Za to zdecydowanie na mocy zyskują Wrocław i Czewa i to bez dwóch zdań. Z uwagi na wiek ubył nam klasowy junior, odszedł Mikkel.
Ciekawe, że w tych dywagacjach o Włókniarzu wszyscy ignorują fakt, że im ubył nie jeden, a dwoch klasowych juniorów. A to przecież tylko dzięki nim, Włókniarz w ogóle e tej walce o medale był.
Do tego niestabilny Drabik, Miskowiak już na seniorce, Woryna, który będzie już bez Lewickiego. No nie tylko u nas wiele znaków zapytania.
- niespokojny
- Trener
kdsz pisze:Również uważam, że Włókniarz i Sparta prezentują się mocniej od nas.
Patrzac po ostatnim sezonie
Zmarzlik > Madsen
Lindgren < Michelsen
Kubera > Woryna
Hampel > Drabik
Holder = Miśkowiak
Cierniak > Karczewski
???
No to mi wyszlo z Czewa 4-1.
Sparta:
Zmarzlik > Laguta
Lindgren = Woffinden
Kubera = Janowski
Hampel = Pawlicki
Holder < Bewley
Cierniak = Kowalski
?
Wynik 1-1.
Roznice ponizej 0,1 potraktowalem znakiem rownosci, choc to my tracimy takimi podejsciem w stosunku 3 do 1, ale nie chce na sile udowadniac ze ktos jest lepszy bo roznica jest znikoma moim zdaniem.
Podsumowujac powyzsze Motor ze Sparta wygladaja na najsilniejsze zestawienia o podobnym potencjale.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Cooper pisze:Maxx pisze: Zmarzlik nie trafił do Motoru za MM tylko w planie Prezesa za Drabika.
A nie za Griszę?
patrząc na dyspozycję to za obu
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Gdzieś pisali, że zapewne Trześniewski
Perez pisze:Kto drugim juniorem w Sparcie?
w Sparcie jak w Sparcie ale u nas kto będzie drugim młodzieżowym napieraczem ?
Karamba pisze:Perez pisze:Kto drugim juniorem w Sparcie?
w Sparcie jak w Sparcie ale u nas kto będzie drugim młodzieżowym napieraczem ?
Napieracza wolnego nie ma. Bańbor niech zbiera doświadczenie. Cierniak będzie miał za zadanie dowozić na 3-3 ;)
W Lesznie mają trochę nadmiarowo, Mencel czy Borowiak mogą pójść w Polskę, pytanie czy do Eligi.
Dla mnie najlepszym tropem był Mateusz Dul, objeżdżony chłopak, ostatni rok juniora, dobra opcja dla niego i dla nas. Ale chyba nie ma tematu.
Dla mnie najlepszym tropem był Mateusz Dul, objeżdżony chłopak, ostatni rok juniora, dobra opcja dla niego i dla nas. Ale chyba nie ma tematu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Raczej sobie zostawią przynajmniej jednego i co najmniej do połowy sezonu.
W tym roku i Jabłoński i Ratajczak byli przez jakiś czas kontuzjowani, a w obecnym składzie Unii margines błędu będzie bardzo wąski w dolnej połowie tabeli.
No chyba, że Jankes znowu wyciągnie z rękawa jakiegoś kocura ;)
W tym roku i Jabłoński i Ratajczak byli przez jakiś czas kontuzjowani, a w obecnym składzie Unii margines błędu będzie bardzo wąski w dolnej połowie tabeli.
No chyba, że Jankes znowu wyciągnie z rękawa jakiegoś kocura ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Cooper pisze:Dla mnie najlepszym tropem był Mateusz Dul, objeżdżony chłopak, ostatni rok juniora, dobra opcja dla niego i dla nas. Ale chyba nie ma tematu.
Też od 2021 się zaciekawiłem tym Dulem. Potrafił dobrych grajków spokojnie dowieźć za plecami w 1. Lidze. Ale, no właśnie ale jest takie, że przez ostatni rok nie ruszył do przodu i średnia 1.1, czy coś w tym guście jakoś nie napawa hurraoptymizmem.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Cooper pisze:W Lesznie mają trochę nadmiarowo, Mencel czy Borowiak mogą pójść w Polskę, pytanie czy do Eligi.
A Borowiak nie podpisał już w Falubazie?
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Nie da się wiecznie jechać na kupowanych kocurach na juniorce. Szczególnie teraz, gdy posucha jest gigantyczna. Mając jeszcze przez rok Cierniaka, to IMO chyba najlepszy moment, żeby zainwestować w Bańbora, Grzeszczyka i Jaworskiego i liczyć na to, że chociaż jeden, a najlepiej dwoch za rok będzie nadawać sie na Eligę. Wprawdzie nasi mogą jeździć tylko w juniorskich, ale Bańbor miałby przynajmniej jeden sezon doświadczenia za sobą.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Dominik Tyman z Rybnika (ten co zdaje sie wyleciał z klubu przez konflikt z Mrozkiem, surprise!) właśnie ogłosił, że będzie jeździć w Motorze. Chłopak ma 19 lat, wiec wciąż junior. Pytanie czy do U-24, czy jakieś inne plany mam względem niego.
On w lidze to chyba nie jeździł. A jakie jego wyniki w młodzieżówkach ? Swojego czasu okrzyknięto go następcą Szombierskiego…. Ale wyników nie znalałem
Flagg pisze:Dominik Tyman z Rybnika (ten co zdaje sie wyleciał z klubu przez konflikt z Mrozkiem, surprise!) właśnie ogłosił, że będzie jeździć w Motorze. Chłopak ma 19 lat, wiec wciąż junior. Pytanie czy do U-24, czy jakieś inne plany mam względem niego.
U24! podobne umiejętności do Szpytmy, Firmugi... :D
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
To jakiś żart? Motor będzie organizował walki MMA?
Oby tylko na torze.Saint pisze:Swojego czasu okrzyknięto go następcą Szombierskiego….
Zawsze jakaś promocjaSebekmotor pisze:To jakiś żart? Motor będzie organizował walki MMA?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Sebekmotor pisze:To jakiś żart? Motor będzie organizował walki MMA?
Tak, zorganizuje je na trybunach wśród kibiców o wolne miejsce, ew. gdyby wróciła numeracja to "pan tu nie siedział, ja tu siedzę od 30 lat. A co mnie to, że pan masz karnet?".
A później w parkingu maszyn będzie z Tymanem, który walczył na gali Najmana kiedyś i miał przerwę od żużla
Sebekmotor pisze:To jakiś żart? Motor będzie organizował walki MMA?
a co tylko Tai z Leonem mogą ?