Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Głazik oficjalnie odpowiadał z ramienia C+ na żale artioma dot. serialu. Więc nie jest chyba wielkim zaskoczeniem, że to on przejmuje dowodzenie po Majewskim.
edit
Majewski jest jaki jest, ale trzeba mu kilka rzeczy oddać. Jakość transmisji eligowych nie odbiega od poziomu Grand Prix, a nawet ją tu i ówdzie przewyższa. Majewski niepodważalnie miał udział w przywróceniu Tomasza Golloba do świata żywych i mocno zaangażował stację C+ we wsparcie dla Niny Słupskiej. Wpadki oczywiście swoje miał, jak lansowanie Demskiego i Cieślaka, czy pisanie głupot na twitterze. Ale finalnie czas spędzony w redakcji żużlowej C+ może zapisać po stronie plusów.
edit
Majewski jest jaki jest, ale trzeba mu kilka rzeczy oddać. Jakość transmisji eligowych nie odbiega od poziomu Grand Prix, a nawet ją tu i ówdzie przewyższa. Majewski niepodważalnie miał udział w przywróceniu Tomasza Golloba do świata żywych i mocno zaangażował stację C+ we wsparcie dla Niny Słupskiej. Wpadki oczywiście swoje miał, jak lansowanie Demskiego i Cieślaka, czy pisanie głupot na twitterze. Ale finalnie czas spędzony w redakcji żużlowej C+ może zapisać po stronie plusów.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Dobry był póki się sam przed kamerę nie pchał, ale najgorzej jak szef chce być wszędzie i każdym. Akcje Gollob i Nina wiadomo, że na plus (choc czy Gollob jest dobrym ekspertem to bym polemizował, ale fajnie, że mu tv pomogła), natomiast czerstwy i chaotyczny styl prowadzenia programów, brak wiedzy, wręcz ogłady (łapanie za ręce rozmówców), poczucia humoru oraz umiejetnosci płynnego wysławiania to nie są cechy pożądane w poważnej tv.
Rzeczywiście, oceniamy go głównie przez pryzmat występów na wizji (plus twittera), być może niesprawiedliwie - niemniej sam sobie winien.
Rzeczywiście, oceniamy go głównie przez pryzmat występów na wizji (plus twittera), być może niesprawiedliwie - niemniej sam sobie winien.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:czy Gollob jest dobrym ekspertem to bym polemizował, ale fajnie, że mu tv pomogła
Dobrym nie. Najwyżej średnim. Początkowo był wręcz słaby i wyraźnie męczył się przed kamerą. Być może wynikało to z problemów zdrowotnych i przyjmowanych leków. Ale wiadomo, nie o to chodzi. Majewski dał Gollobowi szansę powrotu do tego całego cyrku. Myślę, że Tomasz bardzo tego potrzebował.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
kdsz pisze:Głazik oficjalnie odpowiadał z ramienia C+ na żale artioma dot. serialu. Więc nie jest chyba wielkim zaskoczeniem, że to on przejmuje dowodzenie po Majewskim.
edit
Majewski jest jaki jest, ale trzeba mu kilka rzeczy oddać. Jakość transmisji eligowych nie odbiega od poziomu Grand Prix, a nawet ją tu i ówdzie przewyższa.
Maciek Glazik w tej roli nie jest zaskoczeniem.
O ile dla kibiców jest osobą anonimową, o tyle dla osób zaangażowanych w żużel z drugiej strony był to naturalny następca Marcina Majewskiego.
Od lat odpowiadał za transmisje z ligi, GP, Czarne Charaktery. Generalnie za wszystko co pojawiało się żużlowego w C+.
Nie spodziewam się, aby nagle pojawił się gdziekolwiek na wizji.
W sumie można powiedzieć - oby.
Ja jestem ciekawy ruchów kadrowych, bo w samym "robieniu żużla" jakichś rewolucji od razu się nie spodziewam (i nie wiem czy są potrzebne).
Zatrudni Darię to zyska 100 punktów u kibiców od razu. Co nie zmienia faktu, że na polu komentatorskim i prowadzenia studia sporo jest do ogarnięcia, porównując choćby do Eleven.
Jeśli główną gwiazdą C+ w 2023 zostanie np. Łopata to trochę z deszczu pod rynnę.
Ja jestem ciekawy ruchów kadrowych, bo w samym "robieniu żużla" jakichś rewolucji od razu się nie spodziewam (i nie wiem czy są potrzebne).
Zatrudni Darię to zyska 100 punktów u kibiców od razu. Co nie zmienia faktu, że na polu komentatorskim i prowadzenia studia sporo jest do ogarnięcia, porównując choćby do Eleven.
Jeśli główną gwiazdą C+ w 2023 zostanie np. Łopata to trochę z deszczu pod rynnę.
W sumie to nie widziałem ostatnio (po rezygnacji Majewskiego) nigdzie odpowiedzi na pytanie czy Daria Kabała-Malarz chciałaby się (w rozumieniu chce i jej to pasuje) w ogóle znów żużlem zajmować, np. z rozmowy sprzed dwóch lat wynika, że zdecydowały względy logistyczne, a w domyśle - pewnie też finansowe.
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-daria-k ... -odeszlam/
Dlaczego zniknęłaś z żużla? Czy była to Twoja indywidualna decyzja, czy może ktoś lub coś Tobą kierowało?
Po pierwsze chciałabym zaznaczyć, że ja nie odeszłam. Zniknęłam na jakiś czas, jednak nie odeszłam. Nie zamknęłam tego rozdziału w swoim życiu. Na moją decyzję wpływ miał przede wszystkim terminarz, kalendarz oraz ramówka jaka obowiązuje w mojej firmie. Jak pewnie wiecie, zajmuję się również piłką nożną, a niestety zazwyczaj te transmisje nakładają się na siebie. Nie byłabym w stanie ze studia w Warszawie docierać na czas na poszczególne zawody żużlowe, które są porozrzucane po całej Polsce czy Europie. Na ten moment zostałam przy piłce nożnej, ale mam nadzieję, że w przyszłości pojawi się możliwość powrotu do żużla.
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-daria-k ... -odeszlam/
Praktycznie to samo Daria powiedziała w ostatnim Parku Maszyn w Kanale Sportowym - niestety na żużel w związku z obowiązkami wynikającymi z amatorskiej piłki nie ma czasu :(
Motor mocny
Myślę, że to taki wybieg "negocjacyjny" lub zwykłe kokietowanie, co to za gadki, że nie ma czasu, przecież tego samego szefa (na górze) ma i od żużla i od piłki i to on może ostateczne zadecydować, gdzie panią Darię "przesunąć".
Chyba chodzi o to, że nie miałaby czasu pogodzić Ekstraklasę z Ekstraligą i po prostu wybiera bycie przy piłce zamiast żużla.
Motor mocny
Raczej to nie ona wybiera tylko jej pracodawca. Być może w porozumieniu z nią, ale tego nie wiemy. Z jej wypowiedzi wynika, że raczej nie ona naciskała na tę zmianę.
Podejrzewam, że to, że Daria pracuje w piłce jest związane z jej małżeństwem w tym sensie, że pasuje do schematu i ma ten sport w domu.
Ma wszystko czego potrzeba w tym fachu: inteligentna, taktowna, ekstremalnie pracowita i na dokładkę piękna. Podejrzewam, że nie będzie łatwo o transfer do żużla.
Marcin Majewski przepracował w C+ 10 lat. Na wizji było słabo, organizacyjnie dużo lepiej. To wystarczający czas, żeby się wypalić...
Ma wszystko czego potrzeba w tym fachu: inteligentna, taktowna, ekstremalnie pracowita i na dokładkę piękna. Podejrzewam, że nie będzie łatwo o transfer do żużla.
Marcin Majewski przepracował w C+ 10 lat. Na wizji było słabo, organizacyjnie dużo lepiej. To wystarczający czas, żeby się wypalić...
Bartosz Zmarzlik, "To jest żużel" odc. 9 pisze:"Bynajmniej w moim odczuciu chcem to robić".
Ach ten "nasz" Bartula :D
A widzisz. Mógł dodać "i chuj", ale się wyrobił.
Nie wiem po jakiemu on mówi ale jeździć motocyklem zużlowym umie...
Czy ma ktoś te odcinki od Kamana to jest zuzel i mógłby gdzieś wrzucić raz jeszcze? Mi wygasły a nie ściągnąłem :(
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
W radiu Freee oraz na kanale YouTube audycja Pięć Jeden gościem Marek Kępa dla zainteresowanych start godzina 20.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Dziesiąty odcinek Dryłowego serialu warto obejrzeć. Poświęcony głównie Hampelowi i okolicznościom jego powrotu do formy po słabej wiośnie oraz Pedersenowi po wypadku w meczu z Lesznem. Obaj są bardzo ciekawymi rozmówcami, fajnie mówią o swoich uczuciach - szczególnie Jarek.
A z zapowiedzi następnego wynika, że "saga" powraca ;)
A z zapowiedzi następnego wynika, że "saga" powraca ;)
Torsen pisze:A z zapowiedzi następnego wynika, że "saga" powraca ;)
Wyłączyłem jakieś 50 sekund przed końcem i nie skumałem, obejrzałem kolejnych 15 ... ta saga się skończy dopiero przed 1 meczem, ale powróci przed meczem z Częstochową znowu ...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Info od ripera odcinek jutro, ale nie mam pojęcia o której.
Kaman pisze:Info od ripera odcinek jutro, ale nie mam pojęcia o której.
Nie pali się :) dzień po to i tak rewelka :) podziękował! :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
pięknie sobie Doyle z kibicem pogadali :D
Ciekawa też akcja MM z Drabikiem. To już kolejny raz kiedy Maks został nagrany w sytuacji, w której ma poczucie jakiejś słabości/niewiedzy. Wcześniej chyba ze 2 razy były nagrania jak pytał czy startować z koleiny, jeśli tak to czy ją przysypać czy z gołej. Mam wrażenie, że mocno mu brakuje pewności siebie. I nie chodzi mi o jakieś wnikanie szczegółowe w psychikę, ale o to co i jak robi na torze żużlowym
Ciekawa też akcja MM z Drabikiem. To już kolejny raz kiedy Maks został nagrany w sytuacji, w której ma poczucie jakiejś słabości/niewiedzy. Wcześniej chyba ze 2 razy były nagrania jak pytał czy startować z koleiny, jeśli tak to czy ją przysypać czy z gołej. Mam wrażenie, że mocno mu brakuje pewności siebie. I nie chodzi mi o jakieś wnikanie szczegółowe w psychikę, ale o to co i jak robi na torze żużlowym
Odnoszę podobne wrażenie.
Dziś w "pięć jeden" Kępa i Zmarzlik.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Kępa i BZ w 5:1, a tu taka cisza?