Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Flagg
Trener

Re: Stadion

#8026 Postautor: Flagg » 2 grudnia 2022, o 13:57

kdsz pisze:
istred pisze:A tak poważnie, to ciekaw jestem czy gdziekolwiek na świecie istnieje obiekt, który łączy funkcje stadionu i hali, tzn. na którym można uprawiać piłkę nożną w stadionowym wydaniu, futbol amerykański czy bejsbol i np. piłkę ręczną czy siatkówkę.

AT&T Stadium w Dallas (80 tys. widzów) i U.S. Bank Stadium w Minneapolis (66 tys.) są w zasadzie gigantycznymi halami sportowymi:

https://en.wikipedia.org/wiki/AT%26T_Stadium
https://www.thedallassocials.com/blog/a ... arlington/

https://en.wikipedia.org/wiki/U.S._Bank_Stadium
https://www.cbsnews.com/minnesota/news/ ... k-stadium/

Już w 1994 mecze MŚ w piłce były rozgrywane na stadionie- hali - Silverdome W Detroit. Obecnie stadion już nie istnieje.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Silverdome
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8027 Postautor: Gelo » 2 grudnia 2022, o 13:58

istred pisze:Bardzo podstawowe wartości takie jak - niezależność władzy sądowniczej, niezawisłość sędziowska, wolność mediów, wolność zgromadzeń, wolność i rzetelność wyborów, decentralizacja władzy, rzetelność procesu ustawodawczego. Nie wspominając nawet o takich ludzkich wartościach jak uczciwość, odpowiedzialność czy tolerancja.

Bardzo piękne, chociaż trochę okrągłe hasła. Rzecz w tym, że większość sędziów to zwykłe, zdemoralizowane przygłupy. Jeżeli są od czegoś niezależni to od mózgu. Równolegle są przekonani, że należą (jak to sami określają) do kasty nadzwyczajnej, która chciałaby być nietykalna i poza jakąkolwiek kontrolą. Tą stajnię Augiasza należało zacząć sprzątać w 89 roku. Nie zrobiono tego, a teraz chyba dobierane są niewłaściwe miotły.

Sebekmotor
Kadrowicz

#8028 Postautor: Sebekmotor » 2 grudnia 2022, o 14:00

owen1989 pisze:
Sebekmotor pisze:To jest naprawdę wzruszające, że zgotowano mu piekło, błagam gość jest sędzia i ludzie tacy czy inni oceniają jego prace. Dobrze wiesz, że sędziowie poszli na wojne z Ziobrą co według mnie jest już wejściem w politykę. A to o czym piszesz to już są potyczki w tej politycznej wojnie. Winny jest rząd, nie mniej winni są sędziowie. Jedni i drudzy grają bardzo brzydko, a o co chodzi? O to o co chodzi w polityce czyli o władze. Tylko nie wciskaj kitu, że chodzi o jakaś praworządność , czy dobro obywateli. Tak widzi to prosty człowiek. Np policjant wyleciałby na zbity pysk z roboty za podobne cyrki i nikt by go nie żałował.

Następny etap to już chyba łączenie kropek i włączanie myślenia? :cool: :lol:

Może też do niego dojdziesz. Trzymam kciuki

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#8029 Postautor: Cooper » 2 grudnia 2022, o 14:00

kdsz pisze:
istred pisze:A tak poważnie, to ciekaw jestem czy gdziekolwiek na świecie istnieje obiekt, który łączy funkcje stadionu i hali, tzn. na którym można uprawiać piłkę nożną w stadionowym wydaniu, futbol amerykański czy bejsbol i np. piłkę ręczną czy siatkówkę.

AT&T Stadium w Dallas (80 tys. widzów) i U.S. Bank Stadium w Minneapolis (66 tys.) są w zasadzie gigantycznymi halami sportowymi:

Friends Arena w Sztokholmie. Byłem tam na GP, wchodzi się jak na halę praktycznie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#8030 Postautor: istred » 2 grudnia 2022, o 14:03

Bardzo piękne, chociaż trochę okrągłe hasła. Rzecz w tym, że większość sędziów to zwykłe, zdemoralizowane przygłupy. Jeżeli są od czegoś niezależni to od mózgu. Równolegle są przekonani, że należą (jak to sami określają) do kasty nadzwyczajnej, która chciałaby być nietykalna i poza jakąkolwiek kontrolą. Tą stajnię Augiasza należało zacząć sprzątać w 89 roku. Nie zrobiono tego, a teraz chyba dobierane są niewłaściwe miotły.

Do tych "okrągłych haseł" dodałbym jeszcze szacunek.

Jeżeli chodzi o stadion to trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem. Obiekty łączące różne funkcje są, choćby Narodowy, na którym odbywały się wszelakie sporty zarówno stadionowe jak i halowe.
Chodzi mi o obiekt, nie na którym możliwe jest organizowanie takich zawodów, a na którym odbywają się one regularnie, który jest obiektem podstawowym dla dwóch drużyn ligowych - stadionowej i halowej.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8031 Postautor: Gelo » 2 grudnia 2022, o 14:24

Sorry - ale ubecy lub ich pomioty (z których próbuje się tu na forum robić męczenników) nie zasługują na szacunek porządnego człowieka.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#8032 Postautor: Torsen » 2 grudnia 2022, o 14:45

Oczywiście grzebanie w zyciorysach przodków to też specjalność ubecka, kulturze łacińskiej nieznana i dla jej przedstawicieli niezrozumiała. Uprawiana za to z luboscia i z wypiekami na twarzy 13-letniego onanisty przez takie gnidy jak były szef tvp i ci dwaj nieprawomocnie skazani przestępcy z MWiA.
Ciekaw jestem, Gelu, ilu to sędziów znasz, albo chociaż z iloma rozmawiałeś, aby wygłaszać tak kategoryczne sądy o kondycji moralnej i intelektualnej ich, jak wspomniałeś, "większości". Bo moje doświadczenia są np. zgoła odmienne, a osmiele się założyć, że są również znacznie większe.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#8033 Postautor: istred » 2 grudnia 2022, o 14:49

Pomijając już kogo masz na myśli pisząc o ubekach (szczególnie że mamy 2022 rok i wśród sędziów sporo jest osób, które w dorosłość weszły grubo po 1989 r.) szacunek należy się każdemu człowiekowi z samego faktu, że jest człowiekiem, bez względu czy jest/był robotnikiem czy profesorem, sędzią czy przestępcą, politykiem czy porządnym obywatelem.

Ciekawe jest, że z jednej strony piszesz o sobie "porządny człowiek", jednocześnie nie masz najmniejszych oporów, żeby w stosunku do innych ludzi, których przecież nawet nie znasz, używać sformułowań "zdemoralizowane przygłupy", "niezależni to od mózgu". Ja widzę tu pewną sprzeczność, Ty pewnie nie...
Ale to jest właśnie ta mentalność wschodnia, gdzie szacunek do człowieka jako jednostki jest pojęciem nieznanym, a prawa człowieka nie dotarły - co doskonale widać właśnie obecnie na Ukrainie.

Tak z ciekawości sprawdziłem kiedy urodzili się Tuleya i Juszczyszyn.
Jeden w 1989 r. miał 29 lat, drugi 26. Zarówno jeden jak i drugi nie byli sędziami w okresie PRLu. Co ciekawe Tuleyę na sędziego Sądu Okręgowego mianował Lech Kaczyński. To oczywiście nie przeszkadza Ci w pisaniu w ich kontekście, że to ubecy i nie zostali "wyczyszczeni" po PRLu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8034 Postautor: Gelo » 2 grudnia 2022, o 15:02

Kilku znam osobiście. Adwokatów i prokuratorów również. Nie będę się licytował na ilość, bo nie w tym rzecz. Tylko w Polsce możesz mieć sędziego na telefon. Tylko w Polsce możesz być sędzią, ukraść babince 50 złotych i dalej pracować w zawodzie. Tylko w Polsce możesz wynieść ze sklepu wkrętarkę, nie zapłacić i dalej być sędzią. Tylko w Polsce w SN mógł być prezesem ubek, który skazywał ludzi w stanie wojennym. Tylko w Polsce prezes SN mogła zapomnieć, że stała ze świeczką na wiecu kodziarstwa. Tylko w Polsce Rzeplińskie i Żurki wychodziły pod rękę z posłami z siedziby platformy po naradach. Tylko w Polsce możesz być dziennikarskim celebrytą otwarcie sprzyjającym opozycji żeby sąd orzekł, że staruszka, którą potrąciłeś na pasach po pijaku i bez dokumentów tak naprawdę weszła na pasy z prędkością światła. Tylko w Polsce możesz jeździć po krawężnikach a następnie wypaść z samochodu mając kilka promili we krwi i pozostać bezkarnym, bo jesteś "piosenkarką z bogatym dorobkiem".

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#8035 Postautor: Cooper » 2 grudnia 2022, o 15:03

Tak to już jest, że niektórym przeszkadza Tuleya, a nie zauważa, że ta sama władza obsadza w Trybunale Konstytucyjnym PRLowskiego prokuratora (działającego wtedy "z sukcesami") Piotrowicza, albo jeszcze wcześniej na stanowisku ministerialnym Andrzeja Kryże, sędziego PRL który skazywał opozycjonistów, a przy okazji syna Romana Kryże, sędziego, który m.in. skazywał rot. Pileckiego.

Coś tam o drzazdze i belce się tylko nasuwa.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8036 Postautor: Gelo » 2 grudnia 2022, o 15:10

Z tego co mi wiadomo w Polsce sądzą i sądzili sędziowie a nie prokuratorzy (Piotrowicz). Poza tym dla Pana Boga najcenniejsze są zbłąkane owieczki.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8037 Postautor: Gelo » 2 grudnia 2022, o 15:12

istred pisze: Tak z ciekawości sprawdziłem kiedy urodzili się Tuleya i Juszczyszyn.
Jeden w 1989 r. miał 29 lat, drugi 26. Zarówno jeden jak i drugi nie byli sędziami w okresie PRLu. Co ciekawe Tuleyę na sędziego Sądu Okręgowego mianował Lech Kaczyński. To oczywiście nie przeszkadza Ci w pisaniu w ich kontekście, że to ubecy i nie zostali "wyczyszczeni" po PRLu.

To dla uzupełnienia wiedzy - z ciekawości sprawdź kim byli rodzice Tulei, ze szczególnym uwzględnieniem matki. Wtedy cała ukladanka staje się jasna i przejrzysta.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#8038 Postautor: istred » 2 grudnia 2022, o 15:18

Wikipedia nic w tym zakresie nie podaje. Sorry, ale ja nie z tych co ludziom po życiorysach rodziców grzebią. Autentycznie się tym brzydzę, tak jak wszystkimi innymi ubeckimi metodami upodlenia ludzi.

Z tego co mi wiadomo w Polsce sądzą i sądzili sędziowie a nie prokuratorzy (Piotrowicz).
Piotrowicz jest obecnie sędzią.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#8039 Postautor: Cz@rek » 2 grudnia 2022, o 15:21

Duży szacunek dla tych z Was szczególnie dla Torsena że Wam się jeszcze chce merytorycznie tłumaczyć oczywiste oczywistości, i odpisywać na półprawdy i przekłamania wprost z pasków pewniej rządowej telewizji które serwuje tu jeden bardzo doświadczony użytkownik.
To jest jak gra w szachy z gołębiem. Ja bym odpuścił po kilku postach, ale jak macie siłę to piszcie, ja tylko czytam i podziwiam choć chyba już czas żeby admin przeniósł tę dyskusję w inne miejsce.
Tu chętnie poczytałbym co merytorycznie myślicie o tym całym projekcie stadionu/hali spotów wszelakich ;)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8040 Postautor: Gelo » 2 grudnia 2022, o 15:25

W Wikipedii tego nie znajdziesz. Poszukaj po szczerych wywiadach w wyborczej. Nie namawiam Cię do grzebania po życiorysach a tylko chcę żebyś znalazł źródło wojenki z Ziobrą i donoszenia na Polskę pod rządami pisu. Przy okazji może przekonasz się, że w tym wszystkim nie chodzi o jakąś zasraną praworządność cokolwiek to znaczy. A przez Piotrowicza z racji wykonywanego zawodu w PRL nikt nie poszedł siedzieć. W sensie nie mógł być przez niego skazany.
Ostatnio zmieniony 2 grudnia 2022, o 15:31 przez Gelo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#8041 Postautor: Cooper » 2 grudnia 2022, o 15:29

To oczywiście pomijamy, zbłąkana owieczka. Sorry, dwie.

jeszcze wcześniej na stanowisku ministerialnym Andrzeja Kryże, sędziego PRL który skazywał opozycjonistów, a przy okazji syna Romana Kryże, sędziego, który m.in. skazywał rot. Pileckiego.

Tu akurat w wikipedii można sporo przeczytać np.:
Brał udział w orzekaniu wyroków skazujących, w tym również na karę śmierci, w sprawach przeciwko działaczom podziemia niepodległościowego, m.in. rotmistrza Witolda Pileckiego[4] i majora Tadeusza Pleśniaka. W 1964 był przewodniczącym składu sędziowskiego, który wydał wyroki skazujące w sprawie tzw. afery mięsnej. Wiele z wyroków wydanych przez niego zostało uznanych po 1989 za mordy sądowe. Bezwzględność w wydawaniu wyroków śmierci w okresie stalinowskim przyczyniła się także do ukucia powiedzenia: „Sądzi Kryże – będą krzyże”, a także określenia „ukryżować”

Awatar użytkownika
istred
Trener

#8042 Postautor: istred » 2 grudnia 2022, o 15:32

A przez Piotrowicza z racji wykonywanego zawodu w PRL nikt nie poszedł siedzieć. W sensie nie mógł być przez niego skazany.
:shock:
Że chociaż odrobiny wstydu nie masz...

Karamba
Kadrowicz

#8043 Postautor: Karamba » 2 grudnia 2022, o 15:34

Czyli ustalone już kto likwiduje żużel jaki znamy Pis czy PO ? Czy jednak jesteście w stanie szerzej spojrzeć ?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8044 Postautor: Gelo » 2 grudnia 2022, o 15:41

istred pisze:
A przez Piotrowicza z racji wykonywanego zawodu w PRL nikt nie poszedł siedzieć. W sensie nie mógł być przez niego skazany.

O przepraszam- wyszedłem jedynie naprzeciw gustom literalnego podejścia do wszelkich zagadnień :)

qpa
Junior

#8045 Postautor: qpa » 2 grudnia 2022, o 15:46

istred pisze:

Zbłąkana owieczka ...

Sebekmotor
Kadrowicz

#8046 Postautor: Sebekmotor » 2 grudnia 2022, o 15:52

Jak już szukać pozytywów wojny o sądy to jest jeden dla mnie oczywisty. Ludzie zobaczyli jaki tam panuje syf, kolesiostwo, korupcja i ile tam polityki (w tych najważniejszych sądach) . Przed 2015 rokiem o tym się raczej nie mówiło, bo przecież z wyrokami "niezawisłych " Sądów się nie dyskutuje. Minusem jest natomiast totalny rozpierdol i anarchia, no i co najgozniejsze dla państwa "prośby" przywódców buntu o zewnętrzna interwencję , by przywrócić porządek (czyt. przywrócić do władzy). Jak to nie jest ocieranie się o zdradę to czym jest zdrada?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#8047 Postautor: papi » 2 grudnia 2022, o 16:08

Jestem laikiem więc się wypowiem :P
Obywatele wybierają Prezydenta, Parlament (więc pośrednio także Rząd), ale trzecia władza jest zupełnie poza jakimkolwiek wpływem społeczeństwa. Może dlatego większości osób jest to obojętne czy wybór będzie polityczny czy "klika" będzie wybierać sama z siebie? Czego by nie zrobili, to ani ja ani żaden zwykły człowiek nie będzie mógł zrobić nic żeby "zagłosować" przeciwko.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#8048 Postautor: grzesieck » 2 grudnia 2022, o 16:16

za duzo roboty, wiec nie bede przenosil postow, kilkanascie stron i kazdy post trzeba manualnie zaznaczac zeby go przeniesc do innego tematu.

polityka tutaj - viewtopic.php?f=24&t=17603

kolejne posty na temat nie zwiazany ze stadionem beda lecialy w kosmos, a dla recydywistow beda odpoczynki od forum
METHANOL ADVENTURE TEAM

rumburaquee
Zawodowiec

#8049 Postautor: rumburaquee » 2 grudnia 2022, o 16:42

A już miałem dołożyć swoje 3 grosze. Co do stadionu jak na być do wszystkiego to będzie do niczego.

BR
Senior

#8050 Postautor: BR » 3 grudnia 2022, o 20:17

To będzie obiekt wielofunkcyjny tylko z nazwy. Wg mnie chodzi tylko i wyłącznie o dostosowanie do zapisów planistycznych, które wyznaczają tam sport i rekreację.
Więc tzw. "wielofunkcyjny obiekt sportowo-rekreacyjny" (z funkcją stadionu żużlowego - małym druczkiem) bardziej wpisuje się w rolę, niż zwykły "stadion żużlowy".