Stadion
Re: Stadion
Można i trzeba - zwłaszcza że to właśnie on był pomysłodawcą tej ekspresówki. Ale skąd Ty to możesz wiedzieć.
Gelo pisze:Można i trzeba - zwłaszcza że to właśnie on był pomysłodawcą tej ekspresówki. Ale skąd Ty to możesz wiedzieć.
Pomysłodawcą
Jak mawiał klasyk, "taki plan, to ja mam zawsze".
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Flagg pisze:- "Panie Jakubie, jaka jest geneza sukcesów Motoru Lublin w ostatnich 5 latach?"
- "Zlikwidowaliśmy kraty na stadionie"
- "Dziękuję za rozmowę"
Nie udawaj naiwniaka :) dobrze wiesz jak to się wszystko kręci. Bez dobrych pleców Kępą zdziałał by tyle samo co Zając, albo mniej. Poprzednie ekipy były w ratuszu traktowane z buta. Według mnie dlatego żeby nie trzeba było budować stadionu.
Torsen pisze:Gelo pisze:Można i trzeba - zwłaszcza że to właśnie on był pomysłodawcą tej ekspresówki. Ale skąd Ty to możesz wiedzieć.
Pomysłodawcą![]()
Jak mawiał klasyk, "taki plan, to ja mam zawsze".
Na szczęście nie jesteś głową państwa i dzięki Bogu się nie zanosi. Ten poziom niewiedzy i ignorancji jest powalający.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Gelo pisze:Można i trzeba - zwłaszcza że to właśnie on był pomysłodawcą tej ekspresówki. Ale skąd Ty to możesz wiedzieć.
Pomysłodawcą to może za dużo powiedziane, bo trasa wzdłuż wschodniej granicy była już w planach z PRL. Za 1 PiS klepnięto Program Budowy Dróg Krajowych zadaje się do roku 2015 , w którym to planie ta trasa widniała. Rozpoczęły się też pierwsze prace studyjne kontynuowane za rządów PO. Przetargi na odc Lublin Rzeszów ogłosił jeszcze rząd Platformy.
Tak tak. Dopóki światły umysł świętej pamięci prezydenta prof. Lecha Kaczyńskiego nie zwerbalizował myśli o wybudowaniu na wschodzie drogi północ-południe, łączącej budowane lub istniejące autostrady, pomysłu takiego nigdy nie było. Nikt na to nie wpadł, nikt o tym nie myślał. Dopiero on - wizjoner polityki zagranicznej, wewnętrznej i drogownictwa.
Prezydent-pomysłodawca sieci drogowej. Naprawdę paradne. 12-metrowy pomnik w Lublinie należy mu się za to, jak nikomu innemu.
Myślę, że znowu odchodzimy od tematu, co gorsza Ty zmierzasz w stronę wycieczek osobistych, których sobie nie życzę.
Ubiegania się o jakiekolwiek stanowiska polityczne nie planuję, choć według Twojej oceny chyba nadawałbym się idealnie. Dziś tacy rządzą w Polsce wszystkim.
Też bym sobie pooglądał żużel w cywilizowanych warunkach. Ale mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł budowania w Lublinie kolejnej studni bez dna.
Prezydent-pomysłodawca sieci drogowej. Naprawdę paradne. 12-metrowy pomnik w Lublinie należy mu się za to, jak nikomu innemu.
Myślę, że znowu odchodzimy od tematu, co gorsza Ty zmierzasz w stronę wycieczek osobistych, których sobie nie życzę.
Ubiegania się o jakiekolwiek stanowiska polityczne nie planuję, choć według Twojej oceny chyba nadawałbym się idealnie. Dziś tacy rządzą w Polsce wszystkim.
Też bym sobie pooglądał żużel w cywilizowanych warunkach. Ale mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł budowania w Lublinie kolejnej studni bez dna.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Dlatego ja jestem zwolennikiem dalszego cywilizowania Z5.
Malo mnie to interesuje czego sobie zyczysz a czego nie...Torsen pisze:co gorsza Ty zmierzasz w stronę wycieczek osobistych, których sobie nie życzę.
Dlatego ja jestem zwolennikiem dalszego cywilizowania Z5.
I tak sie pewnie skończy (chyba, że koledzy prezydenta upatrzyli już sobie atrakcyjną działkę na apartamentowce). Do wyborów poświecimy lusterkiem w oczy wizualizacjami, projektami, załapiemy się na ostatnią kadencję, postrzyżemy barany enty raz a potem nowy stadion będzie można wreszcie odłożyć ad acta...
Ostatnio zmieniony 9 grudnia 2022, o 11:00 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety dla Ciebie to akurat życzenie zbieżne jest z zasadami publicznego wypowiadania się, w tym również tego forum.
Gelo pisze:Malo mnie to interesuje czego sobie zyczysz a czego nie...Torsen pisze:co gorsza Ty zmierzasz w stronę wycieczek osobistych, których sobie nie życzę.Dlatego ja jestem zwolennikiem dalszego cywilizowania Z5.
I tak sie pewnie skończy (chyba, że koledzy prezydenta upatrzyli już sobie atrakcyjną działkę na apartamentowce). Do wyborów poświecimy lusterkiem w oczy wizualizacjami, projektami, załapiemy się na ostatnią kadencję, postrzyżemy barany enty raz a potem nowy stadion będzie można wreszcie odłożyć ad acta...
Oni to wszystko doskonale wiedzą. Przecież zdają sobie sprawę, że nie ma źródeł finansowania tej budowy, ale wiedzą również, że odbiorcy tych treści (kibice żużla) reprezentują bardzo niski poziom i można im takie bajki wcisnąć, zbijając polityczny kapitał.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Gelo pisze:Do wyborów poświecimy lusterkiem w oczy wizualizacjami, projektami, załapiemy się na ostatnią kadencję, postrzyżemy barany enty raz a potem nowy stadion będzie można wreszcie odłożyć ad acta...
Można śmiało robić screeny. Oby tylko konserwatorowi zabytków ktoś przemówił do głowy, żeby nie pajacował to może uda się zwiększyć pojemność.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Prawda jest taka, że nawet część kibiców żużlowych ma wątpliwości co do nowego stadionu w takiej formie (czy nawet lokalizacji). To jest naprawdę trudny temat, nie tylko ze względu na kasę, ale najlepiej powiedzieć "wina Żuka". A powtórzę tylko jeszcze raz - gdyby nie Żuk, to byśmy się teraz modlili, żeby Z5 dopuścili do drugiej ligi i żeby był ktoś chętny zgłosić kolejny KMŻ do rozgrywek.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
A czyją winą jest obiecywanie cudów na kiju?
Czy wszyscy politycy w Polsce muszą mieć we krwi składanie pustych obietnic? Przecież Żuk i tak utrzyma stołek, jeśli tylko zechce kandydować, nie potrzebuje takich zagrywek jak odgrzewanie tematu stadionu.
Czy wszyscy politycy w Polsce muszą mieć we krwi składanie pustych obietnic? Przecież Żuk i tak utrzyma stołek, jeśli tylko zechce kandydować, nie potrzebuje takich zagrywek jak odgrzewanie tematu stadionu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Tzn. ja uważam że stadion w jakiejś formie powstanie, myślę, że Żuk gra grubo nawet nie tyle pod publiczkę, co względem uzyskania dofinansowania centralnego.
Cooper pisze:Prawda jest taka, że nawet część kibiców żużlowych ma wątpliwości co do nowego stadionu w takiej formie (czy nawet lokalizacji). To jest naprawdę trudny temat, nie tylko ze względu na kasę, ale najlepiej powiedzieć "wina Żuka". A powtórzę tylko jeszcze raz - gdyby nie Żuk, to byśmy się teraz modlili, żeby Z5 dopuścili do drugiej ligi i żeby był ktoś chętny zgłosić kolejny KMŻ do rozgrywek.
Akurat. Tę sytuację można porównać do gnębienia jednego z normalnych uczniów przez nauczyciela, przy faworyzowaniu kilku głąbów. W pewnym momencie nauczyciel przestaje męczyć tego biedaka, daje mu nieco zadośćuczynienia, ale dalej faworyzuje tych głąbów. Taka jest relacja ratusz - żużel.
Czy tylko ja mam wrażenie, że koledze Czarkowi niepowetowanie większą radość niż mistrzostwo Polski, sprawiłby upadek klubu rządzonego przez Kępę, Wieckowskiego ze wsparciem Żuka? :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Cooper pisze:Tzn. ja uważam że stadion w jakiejś formie powstanie, myślę, że Żuk gra grubo nawet nie tyle pod publiczkę, co względem uzyskania dofinansowania centralnego.
A, to na to już nawet podałem gotowy sposób - wystarczy ogłosić, że stadion będzie nosił imię Lecha Kaczyńskiego.
O związki Prezydenta z żużlem nie trzeba się martwić, były liczne. Trzymał średnią wzrostu, a ze swoim "spieprzaj dziadu" mógłby w parkingu bez żadnych kompleksów stać choćby obok samego Zmarzlika. Wtajemniczeni zapewniają też, że odważnie i ochoczo trzymał gaz. Zagorzali fani robią z niego kogoś, kim nigdy nie był, a politycy cynicznie wykorzystują do walki politycznej.
Nie ma za co.
Flagg pisze:Czy tylko ja mam wrażenie, że koledze Czarkowi niepowetowanie większą radość niż mistrzostwo Polski, sprawiłby upadek klubu rządzonego przez Kępę, Wieckowskiego ze wsparciem Żuka? :)
Przestań żyć mitem Motoru wspartego Żukiem, a może i te objawy Ci miną.
wsparcie miasta na niespotykaną wcześniej skalę jest faktem, jeśli nie rozumiesz liczb to można tylko współczuć.
Dla Ciebie chyba rzeczywiście najlepiej jakby nie było żużla. Co prawda straciłbyś obiekt hobby, ale oszczędziłbyś czasu na wylewanie żali. Nie byłoby Kępy, Ziółkowskiego, Żuk dostałby raz czy drugi, ale finalnie za brak chętnego do prowadzenia klubu ciężko byłoby go obwinić.
Dla Ciebie chyba rzeczywiście najlepiej jakby nie było żużla. Co prawda straciłbyś obiekt hobby, ale oszczędziłbyś czasu na wylewanie żali. Nie byłoby Kępy, Ziółkowskiego, Żuk dostałby raz czy drugi, ale finalnie za brak chętnego do prowadzenia klubu ciężko byłoby go obwinić.
Ostatnio zmieniony 9 grudnia 2022, o 14:35 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Bądźmy szczerzy, bez politycznego wsparcia wielkiego Motoru by nie było. Kto to wsparcie daje? To już inna sprawa. Zobaczymy co będzie jak przyjdzie ch sezon, zaczną się kwasy, jakieś zaległości. Miasto pomoże? Czy utopi? Ja nie znam odpowiedzi na to pytanie. Wtedy poznamy prawdziwe intencje.
Sebekmotor pisze:Ja tylko pisze co w tamtym okresie słyszałem, nie upieram się, że tak było na pewno. Ale różnica pomiędzy rokiem np 2010 , a 2017 czy 18 w podejsciu władz miasta do żużla byla i jest "trochę" Inna. A takie "podejscie" Przy pozyskiwaniu sponsorów dla klubu ma kluczowe znaczenie.Także ja tu nie widzę żadnej niespójności.
Akurat w 2010 roku miasto po raz pierwszy bardzo mocno wsparło żużel. Ówczesny prezes, który trafił do klubu z bezrobocia, otrzymał sponsora w postaci Bogdanki i w trakcie sezonu zakontraktował kosmiczny skład. Później koncertowo to spierdzielił (np. krytykując publicznie swojego najwiekszego sponsora) i miasto - całkowicie słusznie - się od klubu odwróciło. Klub upadł i szczęśliwie pojawił się Kępa.
Poczytaj. To forum to naprawdę skarbnica wiedzy.
papi pisze:wsparcie miasta na niespotykaną wcześniej skalę jest faktem, jeśli nie rozumiesz liczb to można tylko współczuć.
Nazywanie tego "wsparciem" jest grubym nadużyciem. Ratusz ma budżet na sport i promocję. Przez lata faworyzował przy jego podziale inne dyscypliny, a po macoszemu traktował żużel, mimo że kibice od lat głosowali nogami na żużel jako dyscypliną nr 1 w Lublinie. Teraz gdy dominacja żużla aż kłuje w oczy przyznano mu więcej, ale i tak nie najwięcej, robiąc wielką łaskę, jakby ratusz miał jakieś swoje pieniądze! Łykanie tej retoryki i stawianie tu pomników łaskawego włodarza to kuriozum.
Trzeba oddać, że Żuk jest chyba najbardziej koncyliacyjnym z platformerskich prezydentów dużych miast. Ale ze stadionem robi NAS WSZYSTKICH w ciula - włącznie z tymi, którzy pieją peany, że jest żużlowym dobrodziejem. A tymczasem to radni z PiS-u wnioskują o zwiększenie dotacji na żużel w przyszłorocznym budżecie. Ciekawe jak się w tej sytuacji zachowa dobrodziej.
Czarek pisze:Nazywanie tego "wsparciem" jest grubym nadużyciem. Ratusz ma budżet na sport i promocję. Przez lata faworyzował przy jego podziale inne dyscypliny, a po macoszemu traktował żużel, mimo że kibice od lat głosowali nogami na żużel jako dyscypliną nr 1 w Lublinie. Teraz gdy dominacja żużla aż kłuje w oczy przyznano mu więcej, ale i tak nie najwięcej, robiąc wielką łaskę, jakby ratusz miał jakieś swoje pieniądze! Łykanie tej retoryki i stawianie tu pomników łaskawego włodarza to kuriozum.
Ale wiesz że miasto dało kasę nawet wtedy gdy nie zgłosiliśmy się do rozgrywek, jeden klub upadł, a drugi był w powijakach (jeśli chodzi o żużel)?
A tymczasem to radni z PiS-u wnioskują o zwiększenie dotacji na żużel w przyszłorocznym budżecie. Ciekawe jak się w tej sytuacji zachowa dobrodziej.
Proszę Cię, mówisz o tych jednozdaniowych interpelacjach w których piszą "panie prezydencie dej pan na żuzel"? Naprawdę myślisz, że dzięki temu żużel dostaje taką a nie inną kasę? :)
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
istred pisze:Sebekmotor pisze:Ja tylko pisze co w tamtym okresie słyszałem, nie upieram się, że tak było na pewno. Ale różnica pomiędzy rokiem np 2010 , a 2017 czy 18 w podejsciu władz miasta do żużla byla i jest "trochę" Inna. A takie "podejscie" Przy pozyskiwaniu sponsorów dla klubu ma kluczowe znaczenie.Także ja tu nie widzę żadnej niespójności.
Akurat w 2010 roku miasto po raz pierwszy bardzo mocno wsparło żużel. Ówczesny prezes, który trafił do klubu z bezrobocia, otrzymał sponsora w postaci Bogdanki i w trakcie sezonu zakontraktował kosmiczny skład. Później koncertowo to spierdzielił (np. krytykując publicznie swojego najwiekszego sponsora) i miasto - całkowicie słusznie - się od klubu odwróciło. Klub upadł i szczęśliwie pojawił się Kępa.
Poczytaj. To forum to naprawdę skarbnica wiedzy.
Pamietam, nawet była na Mosirze prezentacja składu min. Steada. Pamiętam też Sprawkę . I pamietam, że na żużlu bywał prawie cały stadion i pamietam, że tematu stadionu dla żużla nie było. Poza wizualizacjami oczywiście i mglistymi planami.
Ostatnio zmieniony 9 grudnia 2022, o 15:08 przez Sebekmotor, łącznie zmieniany 2 razy.