Motor Lublin w sezonie 2023
Re: Motor Lublin w sezonie 2023
Wszystko się zgadza i temat był poruszany wielokrotnie. Na tak ciasnym stadionie zakaz palenia jest praktycznie nie do wyegzekwowania.
Chodzi o elementarne zasady kultury i współżycia w społeczeństwie, ale czego tu wymagać od półgłówka, który nie widzi nic złego w dmuchaniu dymem obok dziecka czy kobiety w ciąży?
Chodzi o elementarne zasady kultury i współżycia w społeczeństwie, ale czego tu wymagać od półgłówka, który nie widzi nic złego w dmuchaniu dymem obok dziecka czy kobiety w ciąży?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Sam do niedawna paliłem fajki. Kolejny raz w życiu już kilka miesięcy wytrzymuję bez papierosa, ale w trakcie nałogu nigdy nie wyobrażałem sobie palenia w zbiorowisku ludzi. I dla mnie nie ma znaczenia wiek, płeć, ani stan błogosławiony. Tak samo jak nigdy nie byłem w stanie palić w pomieszczeniach, nawet do tego dozwolonych. Są po prostu elementarne zasady kultury i szacunku do innego osobnika. Albo wychodzisz poza trybuny, co u nas jest sportem ekstremalnym, albo wytrzymujesz bez fajki te 2-3h...
A no i dbajmy o latorośle i kobiety w ciąży, może nieco bardziej niż o dorosłych chłopów, ale nie róbmy z tego zjawisk nadprzyrodzonych, bo dym szkodzi i smrodzi również dorosłym, bezdzietnym a nawet bezpłodnym.
A no i dbajmy o latorośle i kobiety w ciąży, może nieco bardziej niż o dorosłych chłopów, ale nie róbmy z tego zjawisk nadprzyrodzonych, bo dym szkodzi i smrodzi również dorosłym, bezdzietnym a nawet bezpłodnym.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:Sam do niedawna paliłem fajki. Kolejny raz w życiu już kilka miesięcy wytrzymuję bez papierosa, ale w trakcie nałogu nigdy nie wyobrażałem sobie palenia w zbiorowisku ludzi. I dla mnie nie ma znaczenia wiek, płeć, ani stan błogosławiony. Tak samo jak nigdy nie byłem w stanie palić w pomieszczeniach, nawet do tego dozwolonych. Są po prostu elementarne zasady kultury i szacunku do innego osobnika. Albo wychodzisz poza trybuny, co u nas jest sportem ekstremalnym, albo wytrzymujesz bez fajki te 2-3h...
Taki mniej więcej komunikat powinien odczytywać spiker przed każdą serią biegów.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Jakiś czas temu zgłosiłem do klubu fakt, że ludzie kopcą na potęgę i nic się z tym nie robi. Otrzymałem odpowiedź, że... nie zdawali sobie sprawy z problemu, bo nikt go nie zgłaszał 
Interwencja może i łatwa nie jest przy takim zagęszczeniu, ale sytuacja, w której chłopaki stoją sobie z fajami na koronie, ucinając sobie w tym samym momencie pogaduchy z najwyraźniej dobrze sobie znajomymi ochroniarzami, jest według mnie totalnie niedorzeczna. Następnym razem zrobię zdjęcia, wyślę do klubu i zażądam informacji zwrotnej, jakie konsekwencje spotkały tych konkretnych ochroniarzy. Bo po coś na stadion przyszli, z całą pewnością nie na meczyk i pogaduchy.
Uważam też, że komunikat spikera, powtarzany konsekwentnie co drugi bieg, że na stadionie obowiązuje zakaz palenia, też zrobiłby dobrą robotę. W momencie jego odczytywania kilka osób spojrzy wymownie na palacza, wywierając jakąś tam presję.
Interwencja może i łatwa nie jest przy takim zagęszczeniu, ale sytuacja, w której chłopaki stoją sobie z fajami na koronie, ucinając sobie w tym samym momencie pogaduchy z najwyraźniej dobrze sobie znajomymi ochroniarzami, jest według mnie totalnie niedorzeczna. Następnym razem zrobię zdjęcia, wyślę do klubu i zażądam informacji zwrotnej, jakie konsekwencje spotkały tych konkretnych ochroniarzy. Bo po coś na stadion przyszli, z całą pewnością nie na meczyk i pogaduchy.
Uważam też, że komunikat spikera, powtarzany konsekwentnie co drugi bieg, że na stadionie obowiązuje zakaz palenia, też zrobiłby dobrą robotę. W momencie jego odczytywania kilka osób spojrzy wymownie na palacza, wywierając jakąś tam presję.
Motor mocnyj!
Te komunikaty odkąd pamiętam wywołują jedynie salwę śmiechu troglodytów.
Już od czasów KMŻ, kiedy to wprowadzono zakaz palenia na obiektach sportowych. Spiker upominał, a na trybunach śmiech. Klub mógłby wykorzystać te elektroniczne banery reklamowe do wyświetlania informacji o zakazie palenia w trakcie przerwy między biegami. Podobnie informacja na tablicy gdzie wyświetlają wyniki. Aczkolwiek egzekwowanie zakazu palenia na naszym stadionie gdzie nie ma takich wyjść z sektorów jak w Toruniu jest praktycznie niemożliwe. No chyba, żeby wprowadzić zakazy stadionowe dla naruszających zakaz palenia w oparciu o zapisy z monitoringu aczkolwiek to nie piłka nożna i nie ma ewidencji kibiców. Ale to pole do popisu dla ustawodawców, a jednocześnie utopijna myśl.
Kshyhu pisze:Jakiś czas temu zgłosiłem do klubu fakt, że ludzie kopcą na potęgę i nic się z tym nie robi.
Panie, trzeba było zgłosić, że motocykle kopcą i to cztery naraz, co kilka minut i tak piętnaście razy albo i więcej.
Ge(L)o pisze:Kshyhu pisze:Jakiś czas temu zgłosiłem do klubu fakt, że ludzie kopcą na potęgę i nic się z tym nie robi.
Panie, trzeba było zgłosić, że motocykle kopcą i to cztery naraz, co kilka minut i tak piętnaście razy albo i więcej.
Tak dokładnie wygląda pomylenie odwagi z odważnikiem.
Z tym toromistrzem ciekawa sprawa. Maciek będzie sam wsiadał na traktor?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Ciekawa sprawa, że porównują Ostrów Wielkopolski do Lublina. Miasta które dzieli jakieś pincet kilometrów i nie biorą pod uwagę terenu na jakim położony jest nasz tor. W Krośnie też tor nad samym Wisłokiem.
Otóż to. U nas klimat jest trochę ostrzejszy i wiosna przychodzi później. Do tego nie oszczędziły nas mroźne noce i opady śniegu. Zresztą co jakiś czas pada deszcz i jest wilgotno. Nie jest teraz łatwo usunąć wodę z toru. Jak wyjadą na Zygmuntowskich na tor koło 21 marca to będzie dobrze.
Pytanie dlaczego nie szukamy sparingów na wyjeździe. Nawet z klubami z 1 ligi
Pewnie jakiś Ostrów będzie do dyspozycji. Krążą plotki że możemy pojechać coś z Apatorem. Ale wcale bym się nie zdziwił jakby do żadnego sparingu nie doszło. Przecież do pierwszego meczu większość naszych zawodników będzie miała odjechane kilka zaodów i to bynajmniej nie treningów.
Drużyna, która przez trzy lata przegrala u siebie jeden mecz, okazjonalnie pozwalając rywalom dobić do 40 punktów, będzie brać przykład z ekipy, która po awansie dostała u siebie w czapę 20 punktami od bezpośredniego rywala w walce o utrzymanie, a przez resztę sezonu miała gigantyczny problem, żeby dobić do czterdziestki na własnym torze. Mają poczucie humoru :)
Co roku mamy ten sam problem i co roku gwałcimy rywali z uśmiechem na ustach
Co roku mamy ten sam problem i co roku gwałcimy rywali z uśmiechem na ustach
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Kargolo pisze:Wszystko się zgadza i temat był poruszany wielokrotnie. Na tak ciasnym stadionie zakaz palenia jest praktycznie nie do wyegzekwowania.
tylko radykalne kroki https://www.facebook.com/watch/?v=497398707076930
Perez pisze:Z tym toromistrzem ciekawa sprawa. Maciek będzie sam wsiadał na traktor?
Zwłaszcza, że nie wyglądał na wiek emerytalny :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Marek Kępa ma zdaje się doświadczenie w tej kwestii ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
W audycji 5:1 zdementowano plotki o przejściu na emeryturę toromistrza.
Nasi zawodnicy jadą na zgrupowanie do Gorican, które ma się odbyć w dniach 12-14 marca. Szkoda tylko, że takich informacji nie da się uzyskać od klubowych mediów :)
I znowu o kewlarze dowiemy się z rolek zawodników? Rok temu wymówką była wojna, co w tym roku?
Już pomijając fakt, że mogli się pokusić o kewlar z motywem mistrzowskim, aż samo się prosi o fajny film na YouTube, aby przypomnieć plebsowi kto jest królem :-D.
Już pomijając fakt, że mogli się pokusić o kewlar z motywem mistrzowskim, aż samo się prosi o fajny film na YouTube, aby przypomnieć plebsowi kto jest królem :-D.
Udało się znaleźć sparingpartnera. 24.03 jedziemy z Toruniem na Motoarenie. Trzech naszych zawodników będzie jeździło 3 dni pod rząd, także na brak jazdy nie powinni narzekać :D
Oby cało i zdrowo na tej Motoarenie :-)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Wasyl97 pisze:Udało się znaleźć sparingpartnera. 24.03 jedziemy z Toruniem na Motoarenie. Trzech naszych zawodników będzie jeździło 3 dni pod rząd, także na brak jazdy nie powinni narzekać :D
Pewnie umowa Kępy z Termosem przy wypożyczeniu Wiktora zawierała sparing w marcu.
Nasi już jeżdżą w Gorican. Jakby nie media społecznościowe zawodników, to nic nie byłoby wiadomo. Klub wyznacza nowe standardy.