Mecz o Baraże: Tż Sipma Lublin - Marma Rzeszów 52:37

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Robal666

#451 Postautor: Robal666 » 20 września 2004, o 23:58

A na moje oko było ponad 8 tyś.

harry
Trener

#452 Postautor: harry » 21 września 2004, o 00:40

Biletów sprzedanych było 5306. Na karnety weszło ponad 700 ludzi. Podstawówki było około 1000. Złodzei okradających klub wcisneło sie 100-200 osób. obsługi też około 200.
Tym razem obserwator ( S. Pieńkowski z Gorzowa) nie miał żadnych zastrzeżeń za to p. Bryła (sędzia) przeszedł wszystko co do tej pory widziałem. Może to klub kosztować nawet 15.000, zł. Nie chciał wyjść na próbę toru i napisał później, żę TO KLUB OPÓŹNIŁ JĄ! Zrobił odprawę o 16.00 i badanie alkomatem o 16.10 i też napisał że KLUB DAŁ CIAŁA! Skandal! I z własnej inicjatywy :wink: 8) :lol: zarządził wadanie gażników. Wszystko mu sie nie podobało!!!
Jakis mądry napisał, że Peter nie jedzie bo pewnie mu zalegamy z kasą. Przez cały sezon nie mieliśmy większych zadłużeń - najwyżej po meczach wyjazdowych a teraz nie wisimy mu ani złotówki!!
NASZ STADION ZMIEŚCI 11.000 ( JEDENAŚCIE TYSIĘCY) LUDZI. Zostało to policzone w połowie lat 90-siątych i to z miejscami stojącymi. Na Hansa pierwszy mecz sprzedano 12600 biletów.

Krychs
Senior

#453 Postautor: Krychs » 21 września 2004, o 07:02

Wypowiedzi po niedzielnym meczu za Przeglądem Żużlowym:

Wczorajszy mecz w Lublinie pomiędzy TŻ Sipma, a Marma PolskieFolie Rzeszów był z pewnością hitem sezonu dla obu drużyn. Kto wygrał to starcie będzie mógł wystąpić w barażach o ekstraligę. Zwycięską drużyną okazali się gospodarze którzy pokonali rzeszowian 52:37. Zobaczmy co po meczu powiedzieli zawodnicy obu drużyn oraz delegat PZM na te zawody Stanisław Pieńkowski.

RafaÅ‚ Trojanowski (Marma Rzeszów): „PrzegraliÅ›my, fatalnie można powiedzieć bez walki. NastawialiÅ›my siÄ™ tutaj na zwyciÄ™stwo, przygotowaliÅ›my siÄ™ do tego meczu. Jednak nawierzchnia toru tutejszego szczególnie start różniÅ‚ siÄ™ od tego jaki byÅ‚ w Tarnowie. Tam jest bardzo twardo a tu byÅ‚o bardzo przyczepnie nie mogÅ‚em w ogóle wyjechać ze startu. Po za tym te defekty, nie wiem przygotowaÅ‚em siÄ™ dwa tygodnie do tych zawodów wszystko byÅ‚o zrobione w stu procentach i nie wyszÅ‚o. Przeciwnicy byli dużo lepsi ze startu, a my nic nie mogliÅ›my zrobić.”

Tomasz KliÅ› (Marma Rzeszów ): „Tak gorÄ…co po meczu ciężko mi jest oceniać. Wydaje mi siÄ™, że wynik mówi sam za siebie.”

Tomasz RempaÅ‚a (Marma Rzeszów): „Na pewno przed meczem byÅ‚y bardzo różne nastawienia chodziÅ‚o przecież o baraże. PrzegraliÅ›my dlatego, że drużyna z Lublina miaÅ‚a bardziej wyrównany skÅ‚ad i to spowodowaÅ‚o, że wygrali.”

StanisÅ‚aw PieÅ„kowski (delegat PZM): „Mecz byÅ‚ bardzo dobry widowiskiem bo w zasadzie do jedenastego, dwunastego biegu trzymaÅ‚ wszystkich w napiÄ™ciu ponieważ odlegÅ‚ość punktowa nie byÅ‚a duża. Trzeba powiedzieć, że gospodarze bardzo dobrze przygotowali siÄ™ do zawodów. Wszyscy zawodnicy w zasadzie jeździli bardzo poprawnie. W drużynie goÅ›ci natomiast zawód sprawili tacy zawodnicy jak Baran, Trojanowski, Kuciapa. Jedynym zawodnikiem który bÅ‚yszczaÅ‚ byÅ‚ Tomasz RempaÅ‚a. ZwyciÄ™stwo gospodarzy caÅ‚kowicie zasÅ‚użone, zawody przebiegaÅ‚y w dobrej atmosferze bez żadnych zgrzytów. Szczególnie w parku maszyn panowaÅ‚ Å‚ad i porzÄ…dek i jako obserwator nie mam żadnych zastrzeżeÅ„ do dzisiejszych zawodów. Także pogratulować gospodarzom.”

Mariusz Franków (TÅ» Sipma Lublin): „ Dla mnie jak zwykle pechowo, defekt w drugim wyÅ›cigu. Ale cieszÄ™ siÄ™ ogólnie, że wygraliÅ›my ten mecz. PokazaliÅ›my jednak, że potrafimy u siebie wygrywać przy równej jeździe wszystkich zawodników. MyÅ›lÄ™, że byÅ‚ to rewanż za mecz który tutaj przegraliÅ›my z Rzeszowem. Na pewno wtedy czuÅ‚em siÄ™ winny dlatego, że pojechaÅ‚em sÅ‚abo. ChciaÅ‚em powiedzieć, że byÅ‚o mi bardzo przykro wtedy, że ktoÅ› po prostu uważaÅ‚, że ja ten mecz oddaÅ‚em. Wydaje mi siÄ™, że dzisiejszy mecz pokazaÅ‚, że jest tak jak powinno być. Ale jak zwykle pech mnie nie opuszcza.”

Dawid Stachyra (TÅ» Sipma Lublin): „CieszÄ™ siÄ™ mecz wygrany to siÄ™ głównie dzisiaj liczyÅ‚o. Na baraże po prostu z przekroju caÅ‚ego sezonu zasÅ‚użyliÅ›my. Teraz czekamy na to z jakim przeciwnikiem bÄ™dziemy rywalizować. Ja ze swojej strony mogÅ‚em pojechać lepiej, troszkÄ™ źle siÄ™ przeÅ‚ożyÅ‚em, a później nie miaÅ‚em okazji jechać.”

Tomasz Piszcz (TÅ» Sipma Lublin):”Mój wystÄ™p nie byÅ‚ rewelacyjny. MyÅ›lÄ™, że troszkÄ™ borykam siÄ™ z sobÄ…. Ciężko mi siÄ™ jedzie muszÄ™ trochÄ™ siÄ™ zmobilizować, żeby moje wystÄ™py w barażach byÅ‚y lepsze i skuteczniejsze. Szczególnie na obcym torze, tutaj powinienem sobie poradzić. Warunki torowe w Lublinie jak zawsze bardzo trudne bo jest tu ciężki tor i rozsypujÄ™ siÄ™. Uważam, że warunki byÅ‚y dzisiaj równe dla wszystkich ale byliÅ›my u siebie i trochÄ™ to nam na pewno pomogÅ‚o. Bardzo siÄ™ cieszÄ™, że ten mecz rozegraÅ‚ siÄ™ w sportowej rywalizacji, że nie zaważyÅ‚y żadne poza sportowe aspekty kto ma wejść do baraży a kto nie.”

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#454 Postautor: mikas » 21 września 2004, o 07:53

harry pisze:Tym razem obserwator ( S. Pieńkowski z Gorzowa) nie miał żadnych zastrzeżeń za to p. Bryła (sędzia) przeszedł wszystko co do tej pory widziałem. Może to klub kosztować nawet 15.000, zł. Nie chciał wyjść na próbę toru i napisał później, żę TO KLUB OPÓŹNIŁ JĄ! Zrobił odprawę o 16.00 i badanie alkomatem o 16.10 i też napisał że KLUB DAŁ CIAŁA! Skandal! I z własnej inicjatywy :wink: 8) :lol: zarządził wadanie gażników. Wszystko mu sie nie podobało!!!

Ale skoro obserwator, jak stwierdził po meczu nie miał żadnych zastrzeżeń co do organizacji to może jednak ewentualnych kar dałoby się uniknąć.Może tym razem ten obserwator za pieniądze Marmy będzie po naszej stronie :twisted: Czyj głos w sprawie organizacji meczu jest tu decydujący sędziego czy oberwatora??
A swoją drogą to wydać tyle kasy(sędzia, obserwator i nie wiadomo kto jeszcze i pomijając mecze poprzednie) i mimo wszystko nie dostać się do baraży przez beznadziejną postawę zawodników musi być dla Marmy wielkim ciosem.Pierwszy raz się okazało że nie wszystko można kupić. Coś mi się wydaje,że pani Półtorak nie przyzwyczajonej do czysto sportowej rywalizacji może się to nie spodobać i za rok Stal będzie się bronić przed spadkiem. Nie ma wyników nie ma pieniędzy z Marmy jak mówiła pani Marta :twisted:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

harry
Trener

#456 Postautor: harry » 21 września 2004, o 08:54

A swoją drogą to wydać tyle kasy(sędzia, obserwator i nie wiadomo kto jeszcze i pomijając mecze poprzednie) i mimo wszystko nie dostać się do baraży przez beznadziejną postawę zawodników musi być dla Marmy wielkim ciosem.Pierwszy raz się okazało że nie wszystko można kupić. Coś mi się wydaje,że pani Półtorak nie przyzwyczajonej do czysto sportowej rywalizacji może się to nie spodobać i za rok Stal będzie się bronić przed spadkiem. Nie ma wyników nie ma pieniędzy z Marmy jak mówiła pani Marta
Pani Półtorak jeszcze nie raz będzie musiała przełknąć gorzką pigułkę. Zajmowanie się żużlem i żużlowcami to mocno stresujące zajęcie a pewności nigdy nie ma dlatego byłem jednak mocno zdziwiony, że z Rseszwa wszyscy byli tacy pewni siebie...

rks

d

#457 Postautor: rks » 21 września 2004, o 10:08

mysle ze obecnie stadion na trybunach meisci kolo 17 tys plus jeszcze w okol czyli z 18 tys.jest male ale w meczu 1 rundy z gdanskiem bylo niby 10 tys czy 9 tys ,teraz sie mowi o rekordzie frekwencji przy......7,5-8 tys.wiec pytanie gdzie jest prawda.jesli wtedy to sam wyliczylem ze gdy niby z gdanskiem bylo 10 tys to bylo bodajrze z 5 sektorow pustych liczac razem caly stadion.w meczu z motorem cracoia zajela z polowe sektora moze 40 % i bylo ich 300 osob.czyli taki sektor to z 600 osob na fula anwet 100 wiecej.na hansie to bylo totalne wyladowanie ludzmi wszedzie .teraz na meczach jest luz .da sie wejsc .leza kurtki itd.wtedy czlowiek byl wcisniety w czlowieka

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#458 Postautor: RadeKas » 21 września 2004, o 10:08

Rzeszowiaki to maja poczucie humoru :D

Cytaty z Nowin:

"W barażach o awans do ekstraklasy wystąpią lublinianie, którzy nic nadzwyczajnego nie pokazali."

"Sukces był realny, gdyby poza rewelacyjnym Tomkiem Rempałą, na swoim poziomie pojechali Kuciapa, Baran, Trojanowski i Miesiąc. Niestety, stało się coś innego i dziwnego. Liczne defekty i w efekcie wyraźna porażka. To nie tak miało być. Zwłaszcza, że lublinianie jechali, co najwyżej średnio." - pani Poltorak

No generalnie to wesolo :lol: :lol:

Czarek
Trener

#459 Postautor: Czarek » 21 września 2004, o 10:09

Widzę, że nie wszyscy bywali na meczach za czasów Nielsena. Wtedy zajęte były wszystkie rzędy (nie było tych durnych krat, nawierzchnia była inna, nie kurzyło tak na wirażach), tłok był na koronie stadionu, na schodach, ścisk na ławkach (nie położyłbym, tak jak w niedzielę kurtki obok siebie), na meczu z Polonią (1991) ludzie stali pod tablicą świetlną, do tego byli szczuplejsi, dzisiaj więcej jemy (he,he), gorsza była ochrona i ogrodzenia, masę ludzi wchodziło bez biletów, mogło wejść ponad 20 tys.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#460 Postautor: Kiry » 21 września 2004, o 10:12

"W barażach o awans do ekstraklasy wystąpią lublinianie, którzy nic nadzwyczajnego nie pokazali."

"Liczne defekty i w efekcie wyraźna porażka. To nie tak miało być. Zwłaszcza, że lublinianie jechali, co najwyżej średnio."

To tylko dwa cytaty z artykułu pomeczowego dla gazety Nowiny.

http://www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040921/SPORT/40920007
Obrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#461 Postautor: RadeKas » 21 września 2004, o 10:15

Troche sie spozniles. Ale nie zmienia to faktu ze rzeszowiakom poczucia humoru nie brakuje :D. To chyba jedyne co im zostalo

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#462 Postautor: Kiry » 21 września 2004, o 10:24

Hehe, racja, ale linka dolożyłem :lol:
Obrazek

rysiek ochódzki

#463 Postautor: rysiek ochódzki » 21 września 2004, o 11:59

Panowie! co to k..a jest? to jest forum o meczu L-Rz? 2/3 postów to jakies pierdzenie, jak i w kazdym wątku zresztą. Każdy kto zatruje forum swoimi 3-ema gownianymi postami powinien dostac bana. Piszcie o meczu: na jakiej zasadzie, przed prezentacją, "reklamuje się" takich vip-ów;) jak senator Pawełek czy prezydent Pruszkowski? nie podobała mi się jazda pary piszcz-knapp, a Wam? truminski wygral wtedy, kiedy najbardziej trzeba było. szkoda mi kuciapy - biedak latał po parkingu przed 15. biegiem cały wk..., poza tym, po defekcie, schodząc do parkingu, tez mu sie dostało od kibicow(?). szkoda, że poza kilkoma biegami nie był to emocjonujący mecz. szkoda, ze 2/3 ludzi na stadionie za ch..j nie wie co to jest sportowy doping. PS cieszę się, że mamy baraże.

Gość

#464 Postautor: Gość » 21 września 2004, o 12:03

Rysiek , mleko z lodem ci do głowy uderzyło ?
Pierwszy twój post a jaki błyskotliwy.

rysiek ochódzki

#465 Postautor: rysiek ochódzki » 21 września 2004, o 12:32

hollywoodzie! no wlasnie... twoj post jest takim pierdzeniem i zostały ci jeszcze dwa ;). To wynik amnestii dla pierdzacych i to, co było do tej pory sie nie liczy. Lecz od dzis, od 12ej, nie piszta juz gówien. obecny mój post to ni mniej, ni więcej, tylko takie samo pierdzenie, jak hollywooda -nic nie wnosi do meritum. Odejmuję sobie niniejszym jeden post z puli i zostały mi juz tylko dwa na pierdzenie. pozdrowienia!
PS
z tą polewaczką to jakieś jajko: miała lać czy nie;) - powiedzcie cóś więcej?
nie widzę związku między słabszą jazdą na żużlu a przerzucaniem węgla.

max3
Zawodowiec

#466 Postautor: max3 » 21 września 2004, o 14:52

W ktorym meczu byla wieksza frekfencja na mecz z Grudziadzem czy z Rzeszowem????

Shack
Administrator

#467 Postautor: Shack » 21 września 2004, o 17:21

Ja wciaz uwazam, ze to w naszej druzynie drzemia wieksze mozliwosci! Takie jest moje zdanie....

Naszym zaowdnikom nie wyszedl jeden mecz(gdy jechali w pelnym skladzie) i niestety on zadecydowal o tym, ze znalezlismy sie na 3.pozycji.
Szkoa tylko, ze nasz team mogl pokazac pelnie swoich umiejetnosc w drugiej czesci sezonu, a nie od poczatku...

Ja po raz kolejny mowie, ze jedynym wymiernikiem klasy zespolu nie jest miejsce w tabeli.
Podkreslam, ze nie chce ropoczynac kolejnyc klotni - taka jest moja opinia i zapewne nie tylko moja Wiekszosc przeciez uwaza Wasze zwyciestwo za niespodzianke

a ukraincy dalej swoje :lol: :lol: :lol:

Gość

#468 Postautor: Gość » 21 września 2004, o 17:52

JakÄ… ku... niespodzianke ?
To że wygraliście raz od wielu lat w Lublnie (przy pomocy ...... ) nie znaczy że jak teraz przegraliście to niespodzianka.
Przypomnij sobie zasrańcu sezon 2003.
Cała ta jeb... Stal jest chu.. warta , zawdonicy , zarząd , sponsor od kondonów i pojeb.... kibice ukraińscy.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#469 Postautor: Maxx » 21 września 2004, o 17:58

Co tu dużo gadać, wygrał lepszy i koniec kropka!
Marne Folie pokazały w Lublinie ile są warte. Poza jednym Tomkiem Rempałą nie ma w Rzeszowie zawodników. Wielki lider Kuciapa walczył ze swoim motocyklem a nie z naszymi zawodnikami.
I jeśli ktoś w Rzeszowie twierdzi, że Stal jest lepsza od naszego TŻ to chyba powinien zacząć czytać bajki Andersena... :)

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#470 Postautor: Apocalips » 21 września 2004, o 19:05

Maxx pisze:Co tu dużo gadać, wygrał lepszy i koniec kropka!
Marne Folie pokazały w Lublinie ile są warte. Poza jednym Tomkiem Rempałą nie ma w Rzeszowie zawodników. Wielki lider Kuciapa walczył ze swoim motocyklem a nie z naszymi zawodnikami.
I jeśli ktoś w Rzeszowie twierdzi, że Stal jest lepsza od naszego TŻ to chyba powinien zacząć czytać bajki Andersena... :)

Nie wiedziałem, że Hans wziął się za pisanie bajek :wink: Pewnie jedna z tych bajeczek dotyczy TŻ-u i jego "przekrętów" :wink: :lol:

P.S. Jeden post z puli na pierdzenie wykorzystałem. Pozostały mi jeszcze tylko dwa :cry:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Ares

#471 Postautor: Ares » 21 września 2004, o 19:07

Po pierwsze chcialem pogratulowac Lublinowi zasluzonego zwyciestwa.

Po drugie: cos musi w tym byc skoro nie tylko w Rzeszowie ludzie twierdza ze Stal jest Lepsza druzyna. Owszem wygraliscie mecz ale ja i tak twierdze ze Stal ma lepszy sklad i mam ku temu powody.

Po trzecie: mialem nadzieje ze atmosfera na trybunach w niedziele bedzie super i bardzo sie zawiodlem. Nie mowie ze byla to wina tylko kibicow z Lublina bo u nas tez sie znalazlo paru przypalow ale my przynajmniej nikogo nie obrazalismy i wiekszosc osob potrafila sie zachowac kulturalnie mimo prowokacji ze strony gospodarzy.

Po czwarte: Gratuluje dopingu ( u nas chyba nigdy sie nie zdarzy zeby 80% stadionu spiewalo :( )
Stal Rzeszów to jest potega,
Stal Rzeszów najlepsza jest,
Stal Rzeszów trzeba szanować,
Stal Rzeszów ZKS.

Shack
Administrator

#472 Postautor: Shack » 21 września 2004, o 19:13

Po drugie: cos musi w tym byc skoro nie tylko w Rzeszowie ludzie twierdza ze Stal jest Lepsza druzyna. Owszem wygraliscie mecz ale ja i tak twierdze ze Stal ma lepszy sklad i mam ku temu powody.

i wlaśnie przez takie wpisy caly stadion skandowal "jeb** rzeszow jeb**". Czas spojrzeć troche krytyczniejszym okiem na poczynania waszych gwiazd, zamiast przyznawać im dzikie karty do GP.

Po trzecie: mialem nadzieje ze atmosfera na trybunach w niedziele bedzie super i bardzo sie zawiodlem. Nie mowie ze byla to wina tylko kibicow z Lublina bo u nas tez sie znalazlo paru przypalow ale my przynajmniej nikogo nie obrazalismy i wiekszosc osob potrafila sie zachowac kulturalnie mimo prowokacji ze strony gospodarzy.

dziwne, że byliście jedyną grupą przyjezdnych tak "miło" przywitanych w Lublinie. Nie daje Ci to do myslenia ??? Idz dopisz jeszcze dwie strony w temacie "obcokrajowiec na baraze" na waszym forum :lol:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#473 Postautor: RadeKas » 21 września 2004, o 19:13

Nie martw sie. U nas zdarzylo sie pierwszy raz w sezonie :P. Druzyna jechala jak monolit to i stadion stal sie takim :D.

ps. a ja nie wiedze zadnych powodnow aby twierdzic ze Rzeszow jest lepszy. Wrecz przeciwnie :twisted:
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#474 Postautor: grzesieck » 21 września 2004, o 19:21

Podsumujmy... Rzeszów jest lepszy bo...PRZEGRAL !? :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#475 Postautor: Erwin » 21 września 2004, o 19:24

Jaki Rzeszów lepszy :shock: , co to za brednie, szlak mnie trafia jak czytam takie posty :evil: , dostaliście w dupe (przyp. 52:37) i nie ma wątpliwości która drużyna jest lepsza :!: admini weźcie się w końcu za tą hołotę bo robi się chlew, jeszcze troche i co niektorzy nie beda tu zaglądać :evil: