Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Hampelowi również nie udało się przejść eliminacji SEC. Zabrakło punktu do biegu dodatkowego.
Dziś o 19 w Grudziądzu IMP Challenge, a w obsadzie Hampel i Cierniak. Najlepsza osemka trafi do rozstawionych (m.in. Zmarzlik, Kubera), uzupelniajac grono tegorocznych finalistow.
P.S. Transmisja od 18:30 w Canal Plus Sport 5
P.S. Transmisja od 18:30 w Canal Plus Sport 5
Jutro zawody dla koneserów. W tym trójka naszych młodych adeptów:
https://speedwaynews.pl/zuzel/rusza-kol ... w-klubach/

https://speedwaynews.pl/zuzel/rusza-kol ... w-klubach/

Czy Julian Więckowski to zbieżność nazwisk czy jakaś rodzina?
Raf pisze:Czy Julian Więckowski to zbieżność nazwisk czy jakaś rodzina?
Syn ;)
Zawody młodzików odwałane z powodu złego stanu toru. Przesada kilka dni sucho. Oczywiście nie dowiemy się z sociali...
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Kaman pisze:Zawody młodzików odwałane z powodu złego stanu toru. Przesada kilka dni sucho. Oczywiście nie dowiemy się z sociali...
Mam nadzieję, że na Grudziądz ogarną.
Wyczuwam jakąś karę jak dla Krosna :-)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Bez jaj. Kiedy ostatnio u nas padało?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Flagg pisze:Bez jaj. Kiedy ostatnio u nas padało?
Czwartek?
-
Prostozautu
https://www.prostozautu.pl/index.php/20 ... y-galeria/
Tu macie opis dzisiejszej sytuacji oraz kilka moich zdjęć. Nie jestem jakimś wielkim specjalistą od torów ale postarałem się przekazać to co widziałem i słyszałem na stadionie.
Tu macie opis dzisiejszej sytuacji oraz kilka moich zdjęć. Nie jestem jakimś wielkim specjalistą od torów ale postarałem się przekazać to co widziałem i słyszałem na stadionie.
Prosto z autu - to amatorska strona o tematyce spoortowej
viewtopic.php?f=10&t=2338&start=9700 To o czym informowałem w sobotę. Zbronowali łuki i coś spie......
^^^Coś nowy toromistrz słabo jeszcze ogarnia...może do piątku dadzą radę ale liczyłem jeszcze na jakiś trening w środę lub czwartek choć wtedy jakieś przelotne deszcz zapowiadają.
Jutro debiut Dawida Grzeszczyka w DMPJ w Tarnowie ;) + Bańbor, Jaworski, Młynarski
Dawno już DMPJ-a nie śledziłem z taką uwagą i nadzieją. Średnia wieku naszych jest taka, że weteranem wydaje się Janek Młynarski ;). Nowa fala juniorskiego Motoru zbiera pierwsze doświadczenia (mam na myśli 500 to do dociekliwych/dokładnych). Może być ciężko, no ale szlifowanie czas zacząć. Oby to był taki pierwszy krok nawiązujący do ekip MDMP z czasów Staszka, Dadosa, Piszcza czy wcześniej Mordela, Śledzia, Muszyńskiego...
Krosno wygra ale 2 miejsce jest nasze :-)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Gdzie można znaleźć jakąś tabelę DMPJ?
Jak zobaczyłem Cierniaka w składzie, to się wkurzyłem po raz pierwszy... Jak zobaczyłem wyścig numer 9 i rezerwę zwykłą, to wyłączyłem relacje. Brak słów... Ręce opadają.
Ale z czym masz problem. Mateusz sam mówil, że potrzebuje startów, bo jeszcze nie czuje się optymalnie. Każdy z młodych pojedzie po 4 razy. Nie szukaj problemów, tak, gdzie ich nie ma
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Nie kumam dlaczego?
Robią tak, by każdy trochę pojechał. Chłopakom brakuje startów, Mateuszowi póki co również
Robią tak, by każdy trochę pojechał. Chłopakom brakuje startów, Mateuszowi póki co również
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Mam problem z tym, że mistrz świata juniorów jeździ i zabiera biegi chłopakom, którym te starty coś dają i ich potrzebują, tylko po to, żeby odznaczyć że zespół wygrał. Czy Drabik, Kubera czy Smektala kiedykolwiek jeździli w tych zawodach? I to o jeszcze na torze, który Cierniaka zna jak własną kieszeń. Mateuszowi dadzą wiele starty w Szwecji, starty tutaj nie dają mu nic, a odbiera miejsce tym, którzy powinni tu startować.
Druga sprawa. Jak nie wyjdą z grupy, to ich jazda skończy się na kilku turniejach i potem fajrant na resztę sezonu. A jak wyjdą (w czym jednak Mateusz może znacznie pomoc), to mają jeszcze kilka półfinałowych turniejów do odjechania. Więc same korzyści.
Drabikowi się zdarzyło.
Naprawdę, 4 zamiast 5 biegów to jest tak wielki dramat? Szczególnie, że w przypadku awansu będą mieli dodatkowe 20 czy więcej?
Drabikowi się zdarzyło.
Naprawdę, 4 zamiast 5 biegów to jest tak wielki dramat? Szczególnie, że w przypadku awansu będą mieli dodatkowe 20 czy więcej?
Ciekaw jestem Jaworskiego, bo krążyły legendy, że będzie chleb z tej mąki
zaczął nieźle, teraz 0. Ale i ciekawi mnie jak ta jazda wygląda. Płynność, szybkość, przegląd sytuacji na torze.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Trzeba będzie pewnie poczekać do turnieju w Lublinie. Ja się wybiorę, bom ciekaw i Jaworskiego i Grzeszczyka