Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Mateusz w każdym biegu pokazuje kawał dobrej jazdy. Oby tak do końca.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Oby cały ….
A już myślałem że będzie ten Vuolas. Dobrze że nic się nie stało bo uderzył w drewnianą bandę
Ostatnio zmieniony 2 czerwca 2023, o 21:16 przez samba, łącznie zmieniany 1 raz.
samba pisze:A już myślałem że będzie ten Vuolas. Dobrze że nic się nie stało bo uderzył w drewnianą bandę
No ciekawe jak byś go na juniorski wstawił ;)
Ciekawa sprawa, że Zmarzlik jest w parku maszyn i podpowiada Cierniakowi. Dopiero włączyłem transmisję, Zmarzlik pomaga tylko Cierniakowi, czy jest przy wszystkich chłopakach z reprezentacji Polski?
przecież na juniorce jechałby Grzelak z BanboremKaman pisze:samba pisze:A już myślałem że będzie ten Vuolas. Dobrze że nic się nie stało bo uderzył w drewnianą bandę
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Raf pisze:Ciekawa sprawa, że Zmarzlik jest w parku maszyn i podpowiada Cierniakowi. Dopiero włączyłem transmisję, Zmarzlik pomaga tylko Cierniakowi, czy jest przy wszystkich chłopakach z reprezentacji Polski?
Zmarzlik akurat tutaj ma swój interes ;-)
Flagg pisze:przecież na juniorce jechałby Grzelak z BanboremKaman pisze:samba pisze:A już myślałem że będzie ten Vuolas. Dobrze że nic się nie stało bo uderzył w drewnianą bandę
W meczu z GKM? Z awizowanego składu do zmiany na juniorski?
Ogólnie jak na dłoni widać, że najlepsi jeździecko są Cierniak, potem Rew i potem reszta
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Kaman pisze:Flagg pisze:przecież na juniorce jechałby Grzelak z BanboremKaman pisze:No ciekawe jak byś go na juniorski wstawił ;)
W meczu z GKM? Z awizowanego składu do zmiany na juniorski?
A ok. Myślałem tak ogólnie. W meczu z GKM faktycznie by nie mógł
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- tezetomaniak
- Trener
Raf pisze:Ciekawa sprawa, że Zmarzlik jest w parku maszyn i podpowiada Cierniakowi. Dopiero włączyłem transmisję, Zmarzlik pomaga tylko Cierniakowi, czy jest przy wszystkich chłopakach z reprezentacji Polski?
Połączyła ich miłość do obajtka.
kibicLBN pisze:Ogólnie jak na dłoni widać, że najlepsi jeździecko są Cierniak, potem Rew i potem reszta
Kowalski?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
No i Mateusz w półfinale pokazał sporą klasę.
Już rok temu Zmarzlik pomagał Cierniakowi na SGP2
Fajnie, że 3 naszych w finale.
Fajnie, że wygrał ten naprawdę "nasz" :D
pięknie, po drugie złoto :)
Serce podeszło mi pod gardło w 20 wyścigu. Dobrze że nic poważnego się nie stało. Start w finale wow. Ciekawe czy Pan z plecakiem coś doradził.
Pan z plecakiem to powinien poradzić się Cierniaka jak mieć takie starty jak finałowy.
Ja już zaczynałem pisać, że z 1 pola nie ma skąd wystartować, bo jakoś piaszczyście się zrobiło, a tu Mateusz strzelił, jak z procy. Widać było, że długo nie mógł znaleźć miejsca do startu i trochę chyba z przypadku tę koleinę przygotował.
Perez pisze:kibicLBN pisze:Ogólnie jak na dłoni widać, że najlepsi jeździecko są Cierniak, potem Rew i potem reszta
Kowalski?
Kowalski jest dobry, ma szybkość, umie jechać, ale wachlarz manewrów na torze Rew ma zdecydowanie większy i robi to ze swobodą.
Mateusz wyraźnie wyprzedza rowniesnikow na torze umiejętnościami i rutyną. Jedzie z nimi jak typowy senior z młodymi. Bywa tylko czasem chimeryczny i miewa mecze jak w Toruniu.
Pozytywne też jest to, że w zawodach indywidualnych o stawkę jest mocniejszy niż w lidze. Wyrobników ligowych, bez osiągnięć międzynarodowych w tym kraju mieliśmy po kokardę. Protasiewicze, Jagusie, Pawlickie, Janowskie i najlepszy przekład - Kołodziej. Wolę żeby Mateusz miał karierę jak Australijczycy - czyli w lidze 2.0-2.3 i tytuły MŚ niż 2.5 średnia w lidze, a na arenie międzynarodowej środek stawki albo poza SGP...
A ja nie. Zawody indywidualne naszych zawodników mam daleko w tyle. Jest to tylko dodatkowa okazja na odniesienie kontuzji. Liczy się tylko liga i Motor. Królestwo za takiego Kołodzieja.
No to mamy inaczej. Najbardziej emocjonuje się jak Ty - ligą, bo z drużyną jestem związany emocjonalnie od wielu lat, pokolenia się będą zmieniać a drużynę będziemy wspierać tę samą. Ale żużel to przede wszystkim sport indywidualny i jego solą są turnieje właśnie. I dlatego patrzę na zawodników bardzo z tej perspektywy osiągnięć indywidualnych. Te zawody mają inną specyfikę, nie ma jazdy parą, biegi są jeszcze mniej przewidywalne, ale tak jak mówię - większe emocje daje liga.