Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kdsz
Trener

Re: Żużel w TV

#19526 Postautor: kdsz » 5 września 2023, o 06:36

Gelo pisze:Tym bardziej że jest głównym kandydatem do dzikusa w GP.

Moim zdaniem nie dostanie. Wystarczy, że Dudek w ostatnich dwóch rundach będzie w półfinałach i mu dadzą za nazwisko. Domin musiałby walić komplety w ekstralidze i SEC.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

Flagg
Trener

#19527 Postautor: Flagg » 5 września 2023, o 08:06

Głównym kandydatem to on może być w oczach kibiców. I to pewnie głównie tych z Lublina (choć akurat Dominik lubiany jest również w innych miastach). Już mamy 2 Polaków w przyszłorocznym cyklu, a na 99% Janowski jest wyżej w hierarchi Discovery niż Kubera i on jest na ten moment kandydatem nr. 1 z Polski. Do tego dodajmy, że w cyklu może nie utrzymać się zaden Duńczyk. MM wprawdzie pewnie utrzyma się przez SEC, ale Madsen to pewniak, a i Thomsen ze względu na kontuzje dostanie. Do tego Discovery raczej będzie chciało utrzymać w cyklu całą trójke Brytyjczyków. Jest jeszcze Fricke. IMO szanse Domina w tym roku są bliskie zeru.

Choć jak sie okazuje, Domin właśnie zgarnał swoje pierwsze zwycięstwo w Grand Prix, wiec moze szanse rosną :D

"Dominik Kubera wygrał zawody Grand Prix! Mimo, że nie było go na liście startowej turnieju w Cardiff. Jak to zrobił? Spieszymy ze szczegółami.

Teraz już poważnie - nie były to zawody w wyścigach na żużlu, tylko zmagania wędkarskie. Rywalizacja toczyła się, jak na najlepszym turnieju żużlowym. Tyle, że w ciszy i przy dużym skupieniu. Areną zmagań był staw Pośrednik w Pawłowicach koło Leszna.

Żużlowiec wygrał czwartą rundę cyklu Grand Prix Sekcji Wędkarskiej Kociugi. Do rywalizacji przystąpiło kilkunastu zawodników, walczących o nagrodę - Puchar Radnego Michała Michalskiego. Kubera od niedawna jest członkiem sekcji wędkarskiej z Kociug. W nowych barwach zaliczył drugi start i od razu sukces. W debiucie zajął trzecie miejsce, teraz pierwsze."

https://magazynzuzel.pl/pl/11_aktualnos ... xSIqT8A1fc
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#19528 Postautor: kdsz » 5 września 2023, o 08:23

Rozkminialiśmy ostatnio z córką zagadnienie dzikich kart. Wyszło nam, że w sezonie 2024 w GP wystartują:

1. Zmarzlik (top 6)
2. Lindgren (top 6)
3. Vaculik (top 6)
4. Holder (top 6)
5. Doyle (top 6)
6. Bewley (top 6 albo DK, gdyby utrzymał się Lambert)
7. Woźniak (GPCh)
8. Lambert (GPCh albo top 6)
9. Kvech (GPCh)
10. Michelsen (SEC)
11. Fricke (DK)
12. Madsen (DK)
13. Woffinden (DK)
14. Janowski/Dudek (DK)
15. Thomsen (DK)

Łącznie:
Polska, Australia, Wielka Brytania i Dania - po 3
Szwecja, Słowacja i Czechy - po 1

Gdyby Kvech przestraszył się rywalizacji i zrezygnował z udziału, to wówczas Przemo wchodzi jako trzeci Polak, a dzikusa, zamiast Janowskiego albo Dudaka, pewnie dostałby Lebiediew.

Flagg
Trener

#19529 Postautor: Flagg » 5 września 2023, o 08:31

I tak to pewnie bedzie wyglądać. Tylko jedna uwaga, jesli Lambo utrzyma się w TOP 6 kosztem Bewley'a, to do cyklu wchodzi i Kvech i Przemo. I wtedy nie ma DK dla kogoś z miejsc 6, 11-15(stawiam na Fricke'a, Janowski IMO dostanie nawet jak będzie już 3 Polaków)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#19530 Postautor: kdsz » 5 września 2023, o 08:52

Jeśli Magic w dalszym ciągu będzie oglądał plecy takich asów jak Anders Rowe, to ja nie bardzo widzę dla niego ratunek. Janowski to wielkie nazwisko w GP, ale są pewne granice. Włos mi się jeży na głowie na myśl, że w sezonie 2024 Polskę w cyklu może reprezentować skład Zmarzlik, Woźniak i Pawlicki.

BTW, jak myślicie, czy nie jest czasem tak, że kontuzja trafiła się Thomsenowi jak ślepej kurze ziarno? Wydaje mi się, że jadąc wszystkie rundy zbyt wiele by nie zdziałał i mogłaby się pojawić koncepcja zastąpienia Andersa Rasmusem Jensenem. Szczególnie jeśli Rasser pokazałby się z dobrej strony w połowie września w Vojens. A tak organizatorzy mają "moralny obowiązek" nominacji dla Thomsena ;)