WidzÄ™ morale w Lublinie wysokie.
szkoda bardzo żeby bylo inaczej - jedziemy TYLKO z przedostatnią druzyna w ekstralidze
Skoro lubicie tak porównywać mecz do meczu to ja wam przedstawię waszym tokiem myślenia baraże z drugiej strony:
Sezon temu mimo tego, że mieliście silniejszy skład (Richardson, co by nie mówić był trochę lepszy od Karlssona, a Śledź był krajowym liderem)
Bzdura goni bzdurę - Karlik objeżdżał w Lublinie Lee a pod względem średniej lidereem był Piszcz.
niż obecnie nie potrafiliście wygrać u siebie z Rybnikiem, który ma praktycznie ten sam skład, a nie ma wątpliwości, że motory muszą być dużo mocniejsze niż w zeszłym roku. Idąc dalej waszym tokiem myślenia, można dojść do stwierdzenia, że jesteście dużo słabsi od RKM, czyli wychodzi na to, że 25pkt to wasz szczyt możliwości w ZG.A który mecz masz na myśli bo chyba nie pierwszy z Rybnikiem u Was???To nie jest złośliwość, ale czysta rachuba.
A ja myślę, że nie jesteście tacy mocni na jakich się kreujecie. my juz swoje przejeździlismy w elicie i wiemy jak to wygląda. W Lublinie jeżdżą też zawodnicy z doświadczeniem ekstraligowym.A już moim zdaniem, to uważam szczerze, że wasz skład jest porównywalny do bydgoskiego, ale z 2 różnicami. Nie macie tak wielkiego atutu toru i Karlsson to połowa Jonssona. Knappa pamiętam z 02' jak u siebie zrobił 9 pkt w 6, a w ZG 7pkt w 5 (z czego z tych 16pkt, 9 na kolegach z drużyny), Karlssona pamiętam z tego samego sezonu, gdy w ZG zrobił 8 pkt w 5, a u siebie 8 w 5 i 5 w 5. Franków jeździł sezon temu w Pile i w ZG zrobił 4 w 5 (3 na kolegach) i 7 w 5 (4 na kolegach), a u siebie 4 w 3 (2 na kolegach) i 13 w 5 (w meczu playoff gdzie ZG jechała o pietruchę i przegrywała wszystkie wyjazdy). Piszcza widziałem na ligowym dopiero w 2000 roku, a pozostałych seniorów przed 2000 rokiem.
Przypominam,. że w 1410 pokonaliśmy Krzyżaków pod Grunwaldem. To bardzo istotne dla statystyk.Uważam, że w Lublinie będzie ciężko. Niestety, ale mamy tylko 3 w miare pewnych zawodników na wyjazdy. O ile Okoń, Świst i Lee powinni zrobić około 30-35 pkt razem, to reszta ekipy już gorzej.
Piszesz i masz