Motor Lublin - Sparta Wrocław 50:40
Re: Motor Lublin - Sparta Wrocław, 02.06.2024, godz. 19:15
Przecież Ostaf już wyjaśnił ze Jaworski o to odmłodzenie kadry :)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Przecież my nawet z Fredem mamy najmłodszy skład meczowy w lidze xD
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Smektała na odbudowę ;)
Ty mnie nie strasz :)
Wiadomo że wszystko będzie zależeć od kasy. Ja mam jakieś poczucie że Wiktora Przyjemskiego będzie ciężko utrzymać i stąd to wprowadzanie naszego młodego. Jeśli byłoby średnio i nieco trzeba będzie odchudzać kontrakty (czyli Fred lub Jack) to fajną opcją rozwojową wydaje się ten Hansen z Czewy.
Ale co Wy już tak opcję oszczędnościową włączacie?? :) Jakieś przecieki? :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Wyrocznia w postaci Ostafińskiego tak powiedziała. Do tego w komentarzach na FB nie mogą się mylić. Nie ma innej możliwości. Koniec jest bliski.
Lubelski mental w krystalicznej postaci. 10 mistrzów Polski tego nie zmieni. W życiu bym nie przypuszczał że Ostafiński jest taki mocny
aaaaa, ok :) przepraszam w takim razie, niczego napisanego przez tego parcha nie czytam :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Zdaje się Ancelotti kiedyś powiedział, że nie ważne ile trofeów i spotkań w sezonie wygrałeś i nawet jeśli byś wygral każdy mecz po 5:0 to między sezonami i tak powinno się zmienić 2-3 zawodników. Po to, żeby uniknąć zastoju i wprowadzić świeżość do zespołu. Wiadomo, mówił to w kontekście piłki nożnej, gdzie jednak te składy są dużo szersze, ale może coś w tym być.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Gelo pisze:Lubelski mental w krystalicznej postaci. 10 mistrzów Polski tego nie zmieni. W życiu bym nie przypuszczał że Ostafiński jest taki mocny
Z niego już nawet na Canal+ w Kolegium Żużlowym się śmiali. Facet jest zdewaluowany.
No to jest kretyn ekstremalny. Ale jak widać w lubelskich kibicach jest.w stanie zasiać ziarno niepewności że kasa się skończy wszyscy odejdą i będzie armagedon. Przenosząc to na grunt ogólny skądś to znam od 13 grudnia
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:No to jest kretyn ekstremalny. Ale jak widać w lubelskich kibicach jest.w stanie zasiać ziarno niepewności że kasa się skończy wszyscy odejdą i będzie armagedon. Przenosząc to na grunt ogólny skądś to znam od 13 grudnia
Bo po prawdzie, kiedyś to musi się skończyć i kiedyś nasza potęga się skończy. Raczej nie w tym i nie w przyszłym sezonie, ale realnie myślący kibic raczej spodziewa się nadejścia odrobiny chudszych czasów. Oby tylko nie tak skrajnych, jak Unia Leszno po swojej dominacji.
Ale to wiadomo że nic nie trwa wiecznie. Ten i może przyszły rok - przez Zmarzlika. Ale wydaje mi się że przez ostatnie 3 lata jesteśmy już na tyle uznaną marką że nawet jak spadniemy do 1 ligi będziemy w awangardzie. Nowy stadion byłby pewnym gwarantem. Ale to nie nastąpi niestety
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:Nowy stadion byłby pewnym gwarantem.
Pewnie podobnie myśleli w Łodzi, że nowy stadion będzie powodem do zbudowania składu na awans. Póki co się nie doczekali i awans im nie "grozi".
W Łodzi jednak nigdy nie było takiego hype'u na żużel jak w Lublinie. Plus mają na stanowisku prezesa gościa, który może i umie w biznes (nie oceniam), ale o prowadzeniu klubu sportowego pojęcie ma blade.
Chude lata pewnie nadejdą prędzej czy później, ale z drugiej strony historia zna też długie okresy dominacji jednego klubu. Może nie w żużlu, ale w innych dyscyplinach ;)
W Lesznie moda na żużel powoli się kończyła i stadion potrafił świecić pustkami nawet w złotych sezonach. U nas, póki co, się na to nie zapowiada. Oczywiście , to nie jest gwarantem dominacji i złotych medali, ale myślę, że jeszcze kilka sezonów w czubie będziemy
Chude lata pewnie nadejdą prędzej czy później, ale z drugiej strony historia zna też długie okresy dominacji jednego klubu. Może nie w żużlu, ale w innych dyscyplinach ;)
W Lesznie moda na żużel powoli się kończyła i stadion potrafił świecić pustkami nawet w złotych sezonach. U nas, póki co, się na to nie zapowiada. Oczywiście , to nie jest gwarantem dominacji i złotych medali, ale myślę, że jeszcze kilka sezonów w czubie będziemy
KrzysiekS pisze:Wiadomo że wszystko będzie zależeć od kasy. Ja mam jakieś poczucie że Wiktora Przyjemskiego będzie ciężko utrzymać i stąd to wprowadzanie naszego młodego.
O losie… serio myślisz, że Zmarzlik Jaworskiemu oddał bieg bo Kępa chciał zaoszczędzić?
Już pomijając niuanse finansowe, to raczej świadczy o tym jak dobrze jest w tym klubie a nie jak źle.
Pewnie podobnie myśleli w Łodzi, że nowy stadion będzie powodem do zbudowania składu na awans. Póki co się nie doczekali i awans im nie "grozi".
Zawdzięczają to tylko i wyłącznie swojemu „dobrodziejowi” z zakładu pogrzebowego.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Ten dobrodziej umoczył kilka milionów SWOICH złotych we własną fanaberię. Ma świetny tor i stadion - czego w mieście mistrza Polski nie ma i nie będzie. Trafił na trudny grunt gdzie rządzi piłeczka i dokonuje średnich wyborów personalnych. Ale mi zaczyna być żal.
Cooper pisze:KrzysiekS pisze:Wiadomo że wszystko będzie zależeć od kasy. Ja mam jakieś poczucie że Wiktora Przyjemskiego będzie ciężko utrzymać i stąd to wprowadzanie naszego młodego.
O losie… serio myślisz, że Zmarzlik Jaworskiemu oddał bieg bo Kępa chciał zaoszczędzić?
Kolega chyba mial na mysli ze stopniowo wprowadza sie Bartosza aby byl za rok realna alternatywa na miejsce w podstawowym skladzie w przypadku ewentualnego odejscia Przyjemskiego.
A nie ze zbieraja gdzie sie da w sakiewke na lepszy kontrakt dla kogos tam ;)
No trzeba przyznać, że Wiktor stoi trochę między młotem, a kowadłem. Dla niego chyba najlepiej, jakby ta Polonia jednak nie awansowała :D Nie zazdroszczę chłopakowi sytuacji, bo:
1) Jeśli nie wróci do Bydgoszczy w przypadku awansu, to kibice w Bydgoszczy i innych miast Polski zjedzą go w internetach. I nie będzie miało znaczenia, że on chyba nigdy wprost nie obiecywał, że w przypadku awansu Polonii, na pewno do niej wróci. To siedzi w głowach ludzi z Bydgoszczy i innych miast (choć tu bardziej chodzi o bycie przeciw Motorowi), bo sami sobie to wmówili
2) Jeśli wróci, to istnieje spora "szansa"/ryzyko, że te trzy sezony jakie ma w Elidze odjedzie w różnych klubach. Polonia raczej na 99% będzie głównym kandydatem do spadku. Z obecnego składu do Eligi nadaje się właściwie tylko Huckenbeck, a i to na druga linię. Może Buczkowski, ale to również druga linia, podobnie Lyager. Marzenia o Woźniakach czy Sajfutdinowach można włożyć między bajki. Jeden ma ważny kontrakt w Stali na 2025, a drugi ogłosi pozostanie w Apatorze, zanim Bydgoszcz w ogóle powącha Ekstraligę. Do Grudziądza podjazdu mieć nie będą, Zielona pewnie też się wzmocni. Ich ewentualna nadzieja, to rozbiór Włókniarza, albo utrzymanie się Leszna i nadzieja, że za rok będą jeszcze słabsi. Czyli ten rok w Motorze, za rok Polonia, a za dwa znowu będzie trzeba szukać klubu w Elidze. Taki brak stabilizacji raczej dobrze nie wpływa na młodego zawodnika.
Nie wiemy też, jakie były rozmowy Wiktora z Motorem. Kępa musiał poruszyć temat długoterminowej współpracy, nawet jeśli omawiany kontrakt był jednoroczny. Przyjemski tani nie był, bo przecież chyba było trzeba też zapłacić Polonii ekwiwalent za wyszkolenie(?), a to małe pieniądze raczej nie były (120 tys za sezon). Czy Kępa wykładałby takie siano mając z tyłu głowy, ze to tylko jednoroczna zabawa? Nie wiem.
Tak czy siak, Motor bez Wiktora sobie poradzi, wiec to nie my jesteśmy tutaj w najgorszej sytuacji. I autentycznie nie zazdroszczę chłopakowi wyboru. No chyba, że on sam jest jasno zdecydowany, ze wraca do Bydgoszczy.
1) Jeśli nie wróci do Bydgoszczy w przypadku awansu, to kibice w Bydgoszczy i innych miast Polski zjedzą go w internetach. I nie będzie miało znaczenia, że on chyba nigdy wprost nie obiecywał, że w przypadku awansu Polonii, na pewno do niej wróci. To siedzi w głowach ludzi z Bydgoszczy i innych miast (choć tu bardziej chodzi o bycie przeciw Motorowi), bo sami sobie to wmówili
2) Jeśli wróci, to istnieje spora "szansa"/ryzyko, że te trzy sezony jakie ma w Elidze odjedzie w różnych klubach. Polonia raczej na 99% będzie głównym kandydatem do spadku. Z obecnego składu do Eligi nadaje się właściwie tylko Huckenbeck, a i to na druga linię. Może Buczkowski, ale to również druga linia, podobnie Lyager. Marzenia o Woźniakach czy Sajfutdinowach można włożyć między bajki. Jeden ma ważny kontrakt w Stali na 2025, a drugi ogłosi pozostanie w Apatorze, zanim Bydgoszcz w ogóle powącha Ekstraligę. Do Grudziądza podjazdu mieć nie będą, Zielona pewnie też się wzmocni. Ich ewentualna nadzieja, to rozbiór Włókniarza, albo utrzymanie się Leszna i nadzieja, że za rok będą jeszcze słabsi. Czyli ten rok w Motorze, za rok Polonia, a za dwa znowu będzie trzeba szukać klubu w Elidze. Taki brak stabilizacji raczej dobrze nie wpływa na młodego zawodnika.
Nie wiemy też, jakie były rozmowy Wiktora z Motorem. Kępa musiał poruszyć temat długoterminowej współpracy, nawet jeśli omawiany kontrakt był jednoroczny. Przyjemski tani nie był, bo przecież chyba było trzeba też zapłacić Polonii ekwiwalent za wyszkolenie(?), a to małe pieniądze raczej nie były (120 tys za sezon). Czy Kępa wykładałby takie siano mając z tyłu głowy, ze to tylko jednoroczna zabawa? Nie wiem.
Tak czy siak, Motor bez Wiktora sobie poradzi, wiec to nie my jesteśmy tutaj w najgorszej sytuacji. I autentycznie nie zazdroszczę chłopakowi wyboru. No chyba, że on sam jest jasno zdecydowany, ze wraca do Bydgoszczy.
- tezetomaniak
- Trener
Flagg pisze:Czy Kępa wykładałby takie siano mając z tyłu głowy, ze to tylko jednoroczna zabawa? Nie wiem.
Siano to wykłada taki Skrzydlewski czy wcześniej np. Półtorakowa. Kępa zarządza tym co dostanie od sponsorów.
Myślę, że nie miało żadnego znaczenia, czy Przyjemski chciałby umowę na rok czy na 3 lata. Liczyło się wzmocnienie Motoru tu i teraz najlepszym juniorem na rynku oraz oczywiście zablokowanie takiego transferu do rywali.
Gelo pisze:Lubelski mental w krystalicznej postaci. 10 mistrzów Polski tego nie zmieni. W życiu bym nie przypuszczał że Ostafiński jest taki mocny
Mentalem lubelskim w krystalicznej formie (w domyśle słabym, zacofanym, zaściankowym czy w każdym razie pejoratywnym) określasz branie pod uwagę różnych scenariuszy? Poważnie to piszesz? Czyli co. Rozeprzyjmy się w fotelach wygodnie, łyknijmy perły i z uśmiechem samozadowolenia zakładajmy, że w tym co jest teraz mamy constans. Doskonały przepis.
Właśnie taki mental w krystalicznej postaci był udziałem Gorzowa czy Leszna. Czym to potem skutkuje. Skowytem, stawaniem na głowie, hukiem pękających dupsk...
To żeby dorzucić do pieca, to szanse na awans Polonii właśnie znaczenie wzrosły. Brady Kurtz doznał kontuzji więzadeł. Nie znalazłem informacji jaką dokładnie to kontuzja, czy zerwanie, czy naderwanie czy jeszcze coś innego, ale ewentualna operacja kończy mu sezon. Ponoć rozważa opcje nie poddawania się operacji i próbie jazdy z jednoczesną rehabilitacją, ale to może mieć oplakane skutki długoterminowe.
Trzeba czekać na więcej informacji
Trzeba czekać na więcej informacji
Czekaj, spokojnie. Po pierwsze to są więzadła w kostce, a nie kolanie i możliwości funkcjonowania z ich urazem są diametralnie inne. Po drugie może jeździć i się rehabilitować, a ewentualną operację odroczyć na okres po sezonie.
Kolejny wątek jest taki, że kluczowe będą Play offy a na nie powróci też Berge i Krosno może być w grze. No i zobaczymy czy rozkręci się Ostrów.
Kolejny wątek jest taki, że kluczowe będą Play offy a na nie powróci też Berge i Krosno może być w grze. No i zobaczymy czy rozkręci się Ostrów.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- tezetomaniak
- Trener
Zerwane nie są. Na pewno będzie próba intensywnej rehabilitacji i jazdy bez operacji. Z jakim skutkiem to się okaże, to w końcu prawa noga.
Żeby wrócić do tematu, myślicie, że Sparta ujdzie 40 pkt? ;)
Żeby wrócić do tematu, myślicie, że Sparta ujdzie 40 pkt? ;)