Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: Stadion

#8551 Postautor: go! » 7 czerwca 2024, o 13:55

Czarek pisze:
go! pisze:
Czarek pisze:Kto jest w takim razie odpowiedzialny za to, że obietnica powstania stadionu nie zostanie spełniona?

Wszyscy Czarku. I opozycja i rzad, jakkolwiek i kiedykolwiek by sie tymi rolami nie przerzucali. Ten kraj stoi na niespelnionych obietnicach lub robieniu tego co sie obiecalo, ze sie nie zrobi.
Kto jak kto, ale ty chyba to rozumiesz?

Jacy wszyscy? Jeśli ktoś składa obietnicę, która nie ma szans na realizację to odpowiadają za to wszyscy?

"I opozycja i rzad" a glownie wyborcy :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#8552 Postautor: Cooper » 7 czerwca 2024, o 14:05

Gelo pisze:Skąd Ty to wziąłeś? Od zawsze twierdziłem, że bez wsparcia z zewnątrz inwestycja nie powstanie i nie ma na nią najmniejszych szans. I właśnie wsparcie rządu (pisowskiego) było najbardziej realne.

Może stąd:

Gelo pisze:No to się przeliczysz. Nikt nie będzie pomagał Żukowi w realizacji jego obietnic. I bardzo dobrze. Obiecał - niech się w końcu wywiąże.

Gelo pisze: odpowiedzialny za brak stadionu jest jeden - ten co obiecywał.

Gelo pisze:Więc jeszcze raz - to nie Kanthak obiecywał stadion lubelskim kibicom. Nie ma i nie było najmniejszego powodu, żeby kiwnął palcem. A już z pewnością nikt nie będzie Żuka wyręczał w realizacji jego obietnic.

To zaiste piękne twierdzić, że wsparcie PiSu było najbardziej realne twierdząc jednocześnie, że nikt nie będzie pomagał i nie ma najmniejszego powodu by kiwnął palcem ;]

A ja tylko przedstawiłem przykład, jak PiS mógł realnie przyspieszyć budowę stadionu w okresie swoich rządów, ale tego nie zrobił. A wręcz ją opóźnił.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

go!
Trener

#8553 Postautor: go! » 7 czerwca 2024, o 14:10

Cooper / Gelo

Jesli temat stadionu zuzlowego w Lublinie ma byc dla was tylko powodem do ciagniecia sie wzajemnie za wlosy, to moze skonczcie. Koniec koncow zawsze wasi polityczni idole dzialaja reka w reke i tym razem jest tak samo! Nie wiem skad te wzajemne animozje :)
Aaaa, zapomnialem, Gelo nie ma wlosow. Przynajmniej na glowie.

KDS
Junior

#8554 Postautor: KDS » 7 czerwca 2024, o 14:16

Czyli mamy do wyboru:

- Żuka, który obiecał stadion i coś w tym kierunku działa, choć możliwe że nie uda mu się dotrzymać obietnicy.
- PiS, który ma wywalone i nawet nie kiwnął palcem w sprawie stadionu. No ale mają czyste sumienie, bo przecież nic nikomu nie obiecali.

W jaki konkretnie sposób ci drudzy dają większą szansę na skuteczną budowę stadionu?

Nawet jeśli szanse Żuka wynoszą 1%, to wciąż 1% > 0%.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8555 Postautor: Gelo » 7 czerwca 2024, o 14:17

KrzyczącyK1b1c pisze:
Gelo pisze: I właśnie wsparcie rządu (pisowskiego) było najbardziej realne. A Żuk obiecał stadion nie Gelowi - tylko kibicom. Tym, którzy notabene idą dzisiaj w marszu upomnieć się o realizację obietnic. Mnie temat stadionu grzeje średnio - już.

Poczekaj, Gelu. Kilka postów wcześniej pisałeś, że PiS nie ma interesu w tym, by spełniać obietnice przeciwnego obozu - zgoda. Zatem czy PiS miałby interes w tym, by pomagać (poprzez dofinansowanie z rządu) w budowie stadionu, który obiecał prezydent i mógłby go promować jako swój sukces polityczny?

Interes PiS-u byłby oczywisty - taki jak w przypadku CPK, atomu, portów. Są inwestycje, które trzeba realizować chcąc cywilizacyjne nadgonić stracony przez komunę czas. Żeby nie brzmiało zbyt patetycznie - największe miasto po prawej stronie Wisły zasługuje na halę sportową (lub jak kto woli zadaszony stadion) z prawdziwego zdarzenia. Tym bardziej, że miasto to staje się najlepiej rozwijającym się ośrodkiem sportowym w Polsce a obiektu o odpowiedniej pojemności i standardzie nie ma. Każde szanujące się miasto powinno mieć kompletną infrastrukturę i każdy sposób na realizację tego jest dobry - nawet jak trzeba się dogadać z przeciwnikami politycznymi. Cel uświęca środki. Ja nie miałbym nic przeciwko, żeby w Lublinie stanęła Orlen Arena na 20 tysięcy miejsc, a żeby jej powstanie przypisał sobie prezydent Żuk. Mógłby nawet wjechać na inaugurację na białym koniu i wykrzyczeć - obiecałem - dotrzymałem.

go!
Trener

#8556 Postautor: go! » 7 czerwca 2024, o 14:35

Jak ty ciagle nic nie rozumiesz...
CPK, atom, porty to b dobre pomysly, ale to sa strategiczne inwestycje kraju.
A obietnica budowy jakiegos, nie taniego zreszta, stadionu jest tylko "intelektualną pokusą ćwierćinteligenta", a mozna nia kupic pol najwiekszego miasta po prawej stronie rzeki.
Ostatnio zmieniony 7 czerwca 2024, o 14:37 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#8557 Postautor: Cooper » 7 czerwca 2024, o 14:35

Gelo pisze:Interes PiS-u byłby oczywisty - taki jak w przypadku CPK, atomu, portów. Są inwestycje, które trzeba realizować chcąc cywilizacyjne nadgonić stracony przez komunę czas. Żeby nie brzmiało zbyt patetycznie - największe miasto po prawej stronie Wisły zasługuje na halę sportową (lub jak kto woli zadaszony stadion) z prawdziwego zdarzenia. Tym bardziej, że miasto to staje się najlepiej rozwijającym się ośrodkiem sportowym w Polsce a obiektu o odpowiedniej pojemności i standardzie nie ma. Każde szanujące się miasto powinno mieć kompletną infrastrukturę i każdy sposób na realizację tego jest dobry - nawet jak trzeba się dogadać z przeciwnikami politycznymi. Cel uświęca środki. Ja nie miałbym nic przeciwko, żeby w Lublinie stanęła Orlen Arena na 20 tysięcy miejsc, a żeby jej powstanie przypisał sobie prezydent Żuk. Mógłby nawet wjechać na inaugurację na białym koniu i wykrzyczeć - obiecałem - dotrzymałem.

Zgadzam się i podpisuję dwoma rękami.

A teraz mi powiedz czemu się tak nie stało przez 8 długich lat, gdzie rząd jedną decyzją mógł tego dokonać?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8558 Postautor: Gelo » 7 czerwca 2024, o 14:38

Hm - to raczej pytanie do Krzysztofa Żuka. Nie mam pojęcia dlaczego nie umiał/nie chciał doprowadzić inwestycji do końca. Czyli wywiązać się z własnej obietnicy.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#8559 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 7 czerwca 2024, o 14:43

Gelo pisze:Hm - to raczej pytanie do Krzysztofa Żuka. Nie mam pojęcia dlaczego nie umiał/nie chciał doprowadzić inwestycji do końca. Czyli wywiązać się z własnej obietnicy.

Czyli rząd dawał kasę, oferował ją, a ten nie doprowadził inwestycji?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#8560 Postautor: Cooper » 7 czerwca 2024, o 14:45

Gelo pisze:Hm - to raczej pytanie do Krzysztofa Żuka. Nie mam pojęcia dlaczego nie umiał/nie chciał doprowadzić inwestycji do końca. Czyli wywiązać się z własnej obietnicy.

Żuk przestał być członkiem rządu w 2009 roku.

A rząd PiS, od 2015 nie kiwnął palcem by pomóc. Mimo, że był największą nadzieją :) A bez pomocy rządu nie było szans by się to udało. No nie wiem co tu jeszcze można dodać Gelu.

Warto zauważyć, że pierwszy raz Żuk obiecał stadion jeszcze chyba przed zmianą rządu na PiS, więc możemy podziękować wyborcom :P

go!
Trener

#8561 Postautor: go! » 7 czerwca 2024, o 14:47

Cooper pisze:A teraz mi powiedz czemu się tak nie stało przez 8 długich lat, gdzie rząd jedną decyzją mógł tego dokonać?

A to juz 8 lat temu Zuk obiecal ten stadion? Pytam powaznie

KrzyczącyK1b1c
Trener

#8562 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 7 czerwca 2024, o 14:50

go! pisze:
Cooper pisze:A teraz mi powiedz czemu się tak nie stało przez 8 długich lat, gdzie rząd jedną decyzją mógł tego dokonać?

Nie wiem czy 8, ale 6 na pewno: https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ja/9cx4jmt

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8563 Postautor: Gelo » 7 czerwca 2024, o 14:51

Żuk przestał być członkiem rządu w 2009 roku.
Nie widzę związku z tematem
A rząd PiS, od 2015 nie kiwnął palcem by pomóc.
Po raz chyba dziesiąty powtórzę - nie kiwnął, bo nie miał kiwnąć.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#8564 Postautor: Torsen » 7 czerwca 2024, o 14:52

:lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8565 Postautor: Gelo » 7 czerwca 2024, o 15:01

go! pisze:

Więcej. Pierwsze wizualizacje były za poprzedniej platformy. Niestety wtedy również zakończyło się na pozorowaniu działania.

KDS
Junior

#8566 Postautor: KDS » 7 czerwca 2024, o 15:07

Przyznaj - Tobie nie chodzi o żaden stadion, tylko o wykazanie, że PiS jest lepsze PO. Jak stadion nie powstanie, to pewnie będziesz się cieszył, bo dojdzie Ci nowy argument.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#8567 Postautor: niespokojny » 7 czerwca 2024, o 15:16

To jest beton, tego nie skruszysz ;)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8568 Postautor: Gelo » 7 czerwca 2024, o 15:19

KDS pisze:Przyznaj - Tobie nie chodzi o żaden stadion, tylko o wykazanie, że PiS jest lepsze PO. Jak stadion nie powstanie, to pewnie będziesz się cieszył, bo dojdzie Ci nowy argument.

Nie mogę tego przyznać. Chodzi mi wyłącznie o stadion - o dobro miasta, klubu i jego kibiców. I nie - nie będę się cieszył jak stadion nie powstanie, bo chciałbym jeszcze kiedyś pójść na żużel w Lublinie. Do tego, że PiS jest lepsze od PO też specjalnie nie muszę szukać argumentów, bo to widać na każdej płaszczyźnie. A i tak przekonanie do swoich argumentów członka wrogiego plemienia zmanipulowanych sekciarzy to mission impossible. Problem tkwi w tym, że wyborcy PO nie oczekują od swoich wybrańców realizacji obietnic. W swoich wyborach kompletnie nie kierują się wiarygodnością tego czy innego polityka. Najważniejsze są igrzyska "dorwać pisiora" - komisja, audyt, gaz, pała i uchwała.

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#8569 Postautor: Fantys » 7 czerwca 2024, o 15:22

Panowie marnujecie się tutaj na forum,zapisywać się do partii i brać się za robotę,liczę na Was że każda Wasza obietnica zostanie spełniona.

go!
Trener

#8570 Postautor: go! » 7 czerwca 2024, o 15:32

KDS pisze:Przyznaj - Tobie nie chodzi o żaden stadion, tylko o wykazanie, że PiS jest lepsze PO. Jak stadion nie powstanie, to pewnie będziesz się cieszył, bo dojdzie Ci nowy argument.

W sumie to taka jest prawda. Z tym, ze gdyby role sie odwrocily i prezydentem bylby ktos z PIS to bylo by to samo. Tylko na odwrot niz przez ostatnie 8 lat.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#8571 Postautor: niespokojny » 7 czerwca 2024, o 16:07

Wydawałoby się, że wobec taśm na których Ziobryści uzgadniali jak wyprowadzać pieniądze z kasy państwa, żelbetoniarze nabiorą trochę dystansu i te popierdywania będą nieco słabsze w najbliższym czasie. Jak jednak widać, dysonans poznawczy sprawia ogromy ból który starają się zagłuszyć z determinacją, porównywalną do tej gdy pomstowali o Sama Masters w składzie. Było to parę lat temu. Indywidualnego Mistrza Australii przypomnijmy ;)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Czarek
Trener

#8572 Postautor: Czarek » 7 czerwca 2024, o 16:40

niespokojny pisze:Wydawałoby się, że wobec taśm na których Ziobryści uzgadniali jak wyprowadzać pieniądze z kasy państwa, żelbetoniarze nabiorą trochę dystansu i te popierdywania będą nieco słabsze w najbliższym czasie. Jak jednak widać, dysonans poznawczy sprawia ogromy ból który starają się zagłuszyć z determinacją, porównywalną do tej gdy pomstowali o Sama Masters w składzie. Było to parę lat temu. Indywidualnego Mistrza Australii przypomnijmy ;)

Niepotrzebnie tak się obsr...ś. Nowa ekipa robi podobnie o czym dowiesz się niedługo. Tym bardziej mogliby dać Żukowi na stadion, ale on nie jest entuzjastą tęczowych marszów, więc może dlatego.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#8573 Postautor: dannie » 7 czerwca 2024, o 17:11

go! pisze:A takie pytanie, bo ja srednio sledze te bredzenia.
Czy ten stadion, to musi byc taki moloch za miliardy z dachem na pilota? Nie mozna tanszym kosztem wybudowac po prostu nowoczesnego stadionu dla zuzla? Przeciez glownie chodzi o ilosc miejsc dla kibicow, a chyba budowa widowni nie jest najdrozsza w takim projekcie? I dalej w temacie, w jakim stopniu teren pod obecnym Z5 moglby sfinansowac ten projekt?

I to są bardzo dobre pytania, na które nie znamy odpowiedzi, bo Prezydent Żuk (albo szerzej urząd miasta) nie zechciał nas poinformować czy w ogóle sam sobie zadał takie pytania, a jeżeli zadał to jakie padły odpowiedzi.

O tym właśnie pisałem we wcześniejszym poście. Karmi się ludzi ładnymi wizualizacjami, napuszcza na siebie (przeciwnicy/zwolennicy), ale nie przedstawia się konkretnych danych, aby można było jakoś rzetelnie ocenić ten cały pomysł.
Obrazek

BR
Senior

#8574 Postautor: BR » 7 czerwca 2024, o 18:35

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11266 ... zed-ratusz

Jednak marsz przeciwko PiSowi który nie wybudował stadionu.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#8575 Postautor: RadeKas » 7 czerwca 2024, o 18:38

Na zdecydowanej większości obiektu w Lublinie brakuje plastikowych krzesełek, przez co klub nie ma możliwości sprzedaży biletów na konkretne miejsca.

?????
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.