Inne sporty
Re: Inne sporty
A nie mieliście wrażenia, że Świderskiego zjadła trema i postępował przez to chaotycznie?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Nie wiem, czy to trema. Jednak to nie przypadek, ze gość grał w PAOKu Saloniki, MLS czy teraz W Weronie, a nie w Juventusie, Arsenalu czy Borussi Dortmund. To jest niesamowity walczak, ma niezłe wyczucie w polu karnym, ale technicznie wirtuozem nie jest. Tak samo Buksa. No i kilka razy jednak to było widać.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Szkoda że trochę obsrał zbroję jak miał sytuację 1 na 1 z obrońcą. Zwolnił i zastanawiał się długo co robić jak trzeba było iść w pojedynek. Może faktycznie nie udźwignął wagi meczu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
I jeszcze jedno. Warto zwrócić uwagę na wypowiedzi samych zawodników po ostatnich meczach i po meczach za Santosa czy Michniewicza. Widać, że oni wierzą w tego Probierza, tak jak wierzyli w Nawałkę. Że to co proponowali Santos i MIchniewicz ich po prostu męczyło. Że nie chcieli tak grać i źle się w takiej taktyce czuli.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
A Angliki jak zawsze - przereklamowane
Flagg pisze:Sam nie byłem zwolennikiem wyboru Probierza. Był to wybór jeden z najgorszych możliwych.
Jakie były inne wybory możliwe najlepsze oprócz Papszuna? Nic mi do głowy nie przychodzi.
Póki co tylko Niemcy zachwycili, a Hiszpanie zaimponowali skutecznością. Papierowi faworyci dupy nie urywają.
Osobiście gra Włochów bardzo mi się podobała. Przycisnęli, a jak mieli wynik to nie forsowali tempa. Drużyna turniejowa, będą mocni.
Niemcy za to nie będą w stanie utrzymać takiego tempa przez cały turniej, muszą zwolnić albo nie starczy sił w fazie pucharowej.
Będzie ciekawie, nie ma wyraźnego faworyta, myślałem że takim może być Francja z ich potężną mocą w ataku, ale dupy nie urwali wczoraj.
Lukaku kontynuuje swoją passę w reprezentacji. Od MŚ w Katarze żaden zawodnik nie miał takiej ilości sytuacji bramkowych na dużych turniejach. Zawsze przydzbani albo ma pecha. Prawdziwy talizman rywali Belgów.
Niemcy za to nie będą w stanie utrzymać takiego tempa przez cały turniej, muszą zwolnić albo nie starczy sił w fazie pucharowej.
Będzie ciekawie, nie ma wyraźnego faworyta, myślałem że takim może być Francja z ich potężną mocą w ataku, ale dupy nie urwali wczoraj.
Lukaku kontynuuje swoją passę w reprezentacji. Od MŚ w Katarze żaden zawodnik nie miał takiej ilości sytuacji bramkowych na dużych turniejach. Zawsze przydzbani albo ma pecha. Prawdziwy talizman rywali Belgów.
Jprd., Szpakowski komentuje.
Tym samym nasz los jest przesądzony ;(
Tym samym nasz los jest przesądzony ;(
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Tak jest! Nie możemy przegrać z drużyną która umie kopać tylko po nogach zamiast w piłkę!
Sędzia też wspaniały.
Uważam, że jesteśmy najgorszą drużyną na tym turnieju. Gramy taką kupę, że aż wstyd. Na tych kołków w obronie nie mogę patrzeć. Standardowa sytuacja. Mecz otwarcia, mecz o wszystko i we wtorek mecz o honor. Nerwów szkoda, człowiek głupi, zawsze wierzy w tych patałachów i trenera pozera eleganta. Wypie.....ć.
Ja już się wiary oduczyłem dawno. Dlatego patrzę na takie mecze jak dziś na zasadzie "no tak, wiadomo przecież". I łatwiej takie turnieje wtedy wchodzą.
edit: Ale tak poza tym to wystarczy jakieś 5-0 z Francją i mamy jeszcze szanse
.
edit: Ale tak poza tym to wystarczy jakieś 5-0 z Francją i mamy jeszcze szanse
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Serce kibica wygrywa u mnie z mózgiem.
A najbardziej mnie wkurwia Zieliński i kolejni trenerzy, którzy na niego stawiają. Chłop zagrał milion meczów w reprezentacji, w tym dobre dwa, w tym jeden z San Marino.
A najbardziej mnie wkurwia Zieliński i kolejni trenerzy, którzy na niego stawiają. Chłop zagrał milion meczów w reprezentacji, w tym dobre dwa, w tym jeden z San Marino.
Druga połowa tak od wejścia Lewandowskiego przypomina mi mecz z mundialu w Rosji z Kolumbią.
Matko Boska Szpakowska... "ale polegliśmy po walce z podniesionym czołem" z wielką dumą.
Jak ma być dobrze w tym kraju?
Jak ma być dobrze w tym kraju?
Richie Faulkner:
Nie rozumiem tego sportu. Angole grają jeszcze gorzej a mają 4 punkty. Jeszcze 4:1 od Francji i aufwiedersehen.
- tezetomaniak
- Trener
Reprezentacja Polski skórokopów na turniejach to jak Apator na wyjazdach. "Wiara, wiara jest w nas", po czym szybki wpierdol i do domu 
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Euro 2016 było wyjątkiem od reguły.
W Euro 2016 udało się Nawalce coś, co nie udało się wielu przez te wszystkie lata. Polacy nie popełniali durnych błędów. Nikt się nie zagapiał, nikt nie podawał do przeciwnika przed swoim polem karnym, nikt się nie przewracał o własne nogi. A nawet jeśli to było 2, którzy to naprawili.
Na Euro 2016 nie grali nic wielkiego, ale powyższe wystarczyło, żeby solidnie powalczyć o coś więcej.
Na Euro 2016 nie grali nic wielkiego, ale powyższe wystarczyło, żeby solidnie powalczyć o coś więcej.
Tam paru naszych miało swój prime. Dało się z tego wyciągnąć wtedy więcej. Niedosyt zajebisty był.
Tam w środku rządził Krychowiak. Był wtedy w świetnej formie i robił różnice. On tak przerzucał grę po całym boisku pięknymi crossami, a my teraz nie mieliśmy w ogóle takich zagrań. Do tego świetny był w destrukcji. To był absolutnie topowy zawodnik całego turnieju. Od kiedy nie ma mocnego Krychowiaka, ta kadra gra słabo. To jest najważniejsza pozycja w futbolu. Pamiętam jak Real złapał dołek, bo nakupili gwiazd, a oddali niepozornego Makelele i Claude zbudował potęgę uwczesnej Chelsea.
Myślę, że Probierz chciał na siłę wszystkich zaskoczyć. Urbański i Taras fajnie się pokazali z Holandią, a on nagle z dupy zmienił cały środek pola i przód. Po co w dzisiejszym futbolu wstawiać w ataku dwóch dobijaczy jak Buksa i Piątek? Zieliński grał fajny mecz, ale mijając jednego zawodnika rozglądał się za podaniem i nie miał z kim wymienić piłki.
Najgorszy mecz kadry Probierza do tej pory, ale bez względu na wynik z Francją dałbym mu kolejne eliminacje. Pamiętajmy w jakiej dupie byliśmy po poprzednich pozorantach i że na to Euro awansowaliśmy psim swędem. Ta kadra jest w budowie, a grupę mamy drugą z najcięższych na turnieju.
Najgorszy mecz kadry Probierza do tej pory, ale bez względu na wynik z Francją dałbym mu kolejne eliminacje. Pamiętajmy w jakiej dupie byliśmy po poprzednich pozorantach i że na to Euro awansowaliśmy psim swędem. Ta kadra jest w budowie, a grupę mamy drugą z najcięższych na turnieju.