Kubera, Cierniak, Bańbor to taki trzon jak dla mnie, strata kogoś z tej trójki by mnie zabolała.
Odejście któregoś z pozostałych zawodników nie zrobi na mnie wrażenia. Jak Wiktor będzie chciał odejść to trudno. Na ten moment wolę się cieszyć, że na plastronie ma koziołka, a co będzie za rok - zobaczymy.
Wiktor Przyjemski
Re: Wiktor Przyjemski
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Ja to w ogóle średnio rozumiem ten transfer. Wobec hegemonii na pozycjach seniorskich trzeba było postawić na rozwój wychowanka ( rozumiem, że Jaworski to najlepszy z nich). A tak wzięliśmy chłopaka na rok chyba tylko po to, żeby innym jeszcze bardziej grać na nosie.
Może napiszę na wyrost i paradoksalnie, ale nie wyszedł Kępie ten transfer.
Może napiszę na wyrost i paradoksalnie, ale nie wyszedł Kępie ten transfer.
Ja pisałem w zeszłym roku, że Przyjemski nie jest nam potrzebny - i zostałem zakrzyczany.
Ogólnie, z tych wszystkich wpierdoli, które w tym roku jak dotąd spuściliśmy, przyjemnie oglądało się tylko ten ostatni ;) Ja zasadniczo nie lubię meczów do jednej bramki nawet, gdy wygrywamy i nie lubię dream teamów z wyjątkiem reprezentacji USA w koszykówce z 1992 roku.
Nasz pierwszy mistrzowski sezon i skład był super.
Ogólnie, z tych wszystkich wpierdoli, które w tym roku jak dotąd spuściliśmy, przyjemnie oglądało się tylko ten ostatni ;) Ja zasadniczo nie lubię meczów do jednej bramki nawet, gdy wygrywamy i nie lubię dream teamów z wyjątkiem reprezentacji USA w koszykówce z 1992 roku.
Nasz pierwszy mistrzowski sezon i skład był super.
Zdaje się, że Kępa od lat ma zasadę, że jak jest do wzięcia zawodnik, który polepszy skład to bierze go i nie zastanawia się "po co".
Inna sprawa, że nie rozumiem po co Przyjemski tylko na rok przychodziłby do Motoru, ale wygląda na to, że tak właśnie zrobi.
Inna sprawa, że nie rozumiem po co Przyjemski tylko na rok przychodziłby do Motoru, ale wygląda na to, że tak właśnie zrobi.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Nie tylko ty :)Torsen pisze:Ja pisałem w zeszłym roku, że Przyjemski nie jest nam potrzebny - i zostałem zakrzyczany.
Na ten moment, poza wyjętymi trochę z dupy plotkami, nie ma żadnych znaków, że Wiktor nie będzie jeździć w Motorze. Wnioskowanie po minie/tonie wypowiedzi w wywiadzie jest dość pokrętną logiką. Powiem więcej, myślę, że jeśli tylko klub będzie na to stać (w sensie, że nie szukamy oszczędności), to myślę, że Przyjemski w 2025 roku będzie jeździć w Lublinie.Inna sprawa, że nie rozumiem po co Przyjemski tylko na rok przychodziłby do Motoru, ale wygląda na to, że tak właśnie zrobi.
Co nie zmienia faktu, że skład:
Zmarzlik, Kubera, Hampel, Holder/Lindgren, Cierniak, Jaworski, Bańbor byłby bardzo spoko. Zaden hegemon, ale wciąz mocny kandydat do złota.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
No chyba, że jednak liczył na więcej występów. Ale przy naszym składzie wiadome było, że większość spotkań zakończy po trzech biegach. Ale czy w Gorzowie miałby lepiej?
Dzisiaj w Przeglądzie Sportowym napisali, że rozmowy Motoru z Przyjemskim utknęły w martwym punkcie.
Dzisiaj w Przeglądzie Sportowym napisali, że rozmowy Motoru z Przyjemskim utknęły w martwym punkcie.
Jedno jest pewne po tych 9 kolejkach he;) Wiktor się wypromował (potwierdził/udowodnił) niedowiarkom że się nadaje i jest najlepszy. Średnia około 2,00 i jeszcze dwa sezony na juniorce. Potrzebna jest tutaj podwyżka i podwyżka nastąpi niezawodnie. Pytanie gdzie...
Nie mam przekonania czy Przyjemski dobrze czuje się w Motorze. Z drugiej strony jest pytanie, czy chłopak nie ma zbyt wygórowanych wymagań? Wystawienie ostatnio w nominowanych Bańbora o czymś może świadczyć...
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
O niczym, bo Wiktor też miał pojechać, ale odmówił ze względu na stan zdrowia (oficjalnie).
KrzysiekS pisze:Jedno jest pewne po tych 9 kolejkach he;) Wiktor się wypromował (potwierdził/udowodnił) niedowiarkom że się nadaje i jest najlepszy.
Narazie to udowodnił, że daje radę w środowisku maksymalnie przyjaznym - brak presji, rutyniarze i mistrzowie w drużynie, pełny piknik na trybunach. Czy byłoby tak samo w innych warunkach, tego nie wie nikt. Natomiast z pewnością Wiktor nie jest w takim momencie swojej kariery, w którym priorytetem powinny być zarobki, tym bardziej, że Motorze kloszardem z pewnością nie jest.
Ale jeśli jego odejście nie wiązałoby się z osłabieniem drużyny ponad poziom krytyczny i miałoby oznaczać szansę dla miejscowego chłopaka, to ja nie mam nic przeciwko.
Ge(L)o pisze:O niczym, bo Wiktor też miał pojechać, ale odmówił ze względu na stan zdrowia (oficjalnie).
Oficjalnie tak. Oby to było zgodne ze stanem faktycznym...
MOTOR LUBLIN
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Torsen pisze:tym bardziej, że Motorze kloszardem z pewnością nie jest.
A ja taki pewny nie jestem. Kępa nie przepłaca i ma w ręku inne argumenty niż pieniądze, które mogły przekonać Wiktora. Pamiętajmy, że Mikkel też nie zarabiał kosmicznych pieniędzy, a był filarem klubu, jego kapitanem. Obecnie też mówi się, że Jack Holder ma 800k za podpis + 8 tysięcy za punkt. Nie są to specjalnie kosmiczne warunki.
Nie rozumiemy się chyba. Ty piszesz, że jego warunki nie są kosmiczne, a ja, że nie jest kloszardem. Chyba wiele mieści się pomiędzy tymi wartościami.
Chodzi mi o to, że Przyjemski na pewno dobrze zarabia. Może nie tyle, ile by mógł, ale nadal dobrze. Czy w wieku 19 lat jest tak istotne, czy w rok odłożysz milion, czy milion pięćset, w zamian za to mając najlepszych podpowiadaczy na świecie i spokojną głowę?
Chodzi mi o to, że Przyjemski na pewno dobrze zarabia. Może nie tyle, ile by mógł, ale nadal dobrze. Czy w wieku 19 lat jest tak istotne, czy w rok odłożysz milion, czy milion pięćset, w zamian za to mając najlepszych podpowiadaczy na świecie i spokojną głowę?