Wiktor Przyjemski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

Re: Wiktor Przyjemski

#151 Postautor: Kargolo » 26 czerwca 2024, o 21:36

Kubera, Cierniak, Bańbor to taki trzon jak dla mnie, strata kogoś z tej trójki by mnie zabolała.
Odejście któregoś z pozostałych zawodników nie zrobi na mnie wrażenia. Jak Wiktor będzie chciał odejść to trudno. Na ten moment wolę się cieszyć, że na plastronie ma koziołka, a co będzie za rok - zobaczymy.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Ge(L)o
Trener

#152 Postautor: Ge(L)o » 26 czerwca 2024, o 22:10

Ja to w ogóle średnio rozumiem ten transfer. Wobec hegemonii na pozycjach seniorskich trzeba było postawić na rozwój wychowanka ( rozumiem, że Jaworski to najlepszy z nich). A tak wzięliśmy chłopaka na rok chyba tylko po to, żeby innym jeszcze bardziej grać na nosie.
Może napiszę na wyrost i paradoksalnie, ale nie wyszedł Kępie ten transfer.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#153 Postautor: Torsen » 26 czerwca 2024, o 22:25

Ja pisałem w zeszłym roku, że Przyjemski nie jest nam potrzebny - i zostałem zakrzyczany.
Ogólnie, z tych wszystkich wpierdoli, które w tym roku jak dotąd spuściliśmy, przyjemnie oglądało się tylko ten ostatni ;) Ja zasadniczo nie lubię meczów do jednej bramki nawet, gdy wygrywamy i nie lubię dream teamów z wyjątkiem reprezentacji USA w koszykówce z 1992 roku.
Nasz pierwszy mistrzowski sezon i skład był super.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#154 Postautor: RadeKas » 26 czerwca 2024, o 22:26

Zdaje się, że Kępa od lat ma zasadę, że jak jest do wzięcia zawodnik, który polepszy skład to bierze go i nie zastanawia się "po co".

Inna sprawa, że nie rozumiem po co Przyjemski tylko na rok przychodziłby do Motoru, ale wygląda na to, że tak właśnie zrobi.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Flagg
Trener

#155 Postautor: Flagg » 26 czerwca 2024, o 22:39

Torsen pisze:Ja pisałem w zeszłym roku, że Przyjemski nie jest nam potrzebny - i zostałem zakrzyczany.
Nie tylko ty :)

Inna sprawa, że nie rozumiem po co Przyjemski tylko na rok przychodziłby do Motoru, ale wygląda na to, że tak właśnie zrobi.
Na ten moment, poza wyjętymi trochę z dupy plotkami, nie ma żadnych znaków, że Wiktor nie będzie jeździć w Motorze. Wnioskowanie po minie/tonie wypowiedzi w wywiadzie jest dość pokrętną logiką. Powiem więcej, myślę, że jeśli tylko klub będzie na to stać (w sensie, że nie szukamy oszczędności), to myślę, że Przyjemski w 2025 roku będzie jeździć w Lublinie.

Co nie zmienia faktu, że skład:
Zmarzlik, Kubera, Hampel, Holder/Lindgren, Cierniak, Jaworski, Bańbor byłby bardzo spoko. Zaden hegemon, ale wciąz mocny kandydat do złota.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

ezbeg
Trener

#156 Postautor: ezbeg » 26 czerwca 2024, o 22:41

No chyba, że jednak liczył na więcej występów. Ale przy naszym składzie wiadome było, że większość spotkań zakończy po trzech biegach. Ale czy w Gorzowie miałby lepiej?

Dzisiaj w Przeglądzie Sportowym napisali, że rozmowy Motoru z Przyjemskim utknęły w martwym punkcie.

KrzysiekS
Senior

#157 Postautor: KrzysiekS » 26 czerwca 2024, o 22:44

Jedno jest pewne po tych 9 kolejkach he;) Wiktor się wypromował (potwierdził/udowodnił) niedowiarkom że się nadaje i jest najlepszy. Średnia około 2,00 i jeszcze dwa sezony na juniorce. Potrzebna jest tutaj podwyżka i podwyżka nastąpi niezawodnie. Pytanie gdzie...

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#158 Postautor: Maxx » 26 czerwca 2024, o 23:02

Nie mam przekonania czy Przyjemski dobrze czuje się w Motorze. Z drugiej strony jest pytanie, czy chłopak nie ma zbyt wygórowanych wymagań? Wystawienie ostatnio w nominowanych Bańbora o czymś może świadczyć...

Ge(L)o
Trener

#159 Postautor: Ge(L)o » 26 czerwca 2024, o 23:05

O niczym, bo Wiktor też miał pojechać, ale odmówił ze względu na stan zdrowia (oficjalnie).

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#160 Postautor: Torsen » 26 czerwca 2024, o 23:07

KrzysiekS pisze:Jedno jest pewne po tych 9 kolejkach he;) Wiktor się wypromował (potwierdził/udowodnił) niedowiarkom że się nadaje i jest najlepszy.

Narazie to udowodnił, że daje radę w środowisku maksymalnie przyjaznym - brak presji, rutyniarze i mistrzowie w drużynie, pełny piknik na trybunach. Czy byłoby tak samo w innych warunkach, tego nie wie nikt. Natomiast z pewnością Wiktor nie jest w takim momencie swojej kariery, w którym priorytetem powinny być zarobki, tym bardziej, że Motorze kloszardem z pewnością nie jest.
Ale jeśli jego odejście nie wiązałoby się z osłabieniem drużyny ponad poziom krytyczny i miałoby oznaczać szansę dla miejscowego chłopaka, to ja nie mam nic przeciwko.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#161 Postautor: Maxx » 26 czerwca 2024, o 23:11

Ge(L)o pisze:O niczym, bo Wiktor też miał pojechać, ale odmówił ze względu na stan zdrowia (oficjalnie).

Oficjalnie tak. Oby to było zgodne ze stanem faktycznym...

KrzyczącyK1b1c
Trener

#162 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 26 czerwca 2024, o 23:15

Torsen pisze:tym bardziej, że Motorze kloszardem z pewnością nie jest.

A ja taki pewny nie jestem. Kępa nie przepłaca i ma w ręku inne argumenty niż pieniądze, które mogły przekonać Wiktora. Pamiętajmy, że Mikkel też nie zarabiał kosmicznych pieniędzy, a był filarem klubu, jego kapitanem. Obecnie też mówi się, że Jack Holder ma 800k za podpis + 8 tysięcy za punkt. Nie są to specjalnie kosmiczne warunki.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#163 Postautor: Torsen » 26 czerwca 2024, o 23:23

Nie rozumiemy się chyba. Ty piszesz, że jego warunki nie są kosmiczne, a ja, że nie jest kloszardem. Chyba wiele mieści się pomiędzy tymi wartościami.
Chodzi mi o to, że Przyjemski na pewno dobrze zarabia. Może nie tyle, ile by mógł, ale nadal dobrze. Czy w wieku 19 lat jest tak istotne, czy w rok odłożysz milion, czy milion pięćset, w zamian za to mając najlepszych podpowiadaczy na świecie i spokojną głowę?