1/2 DMP: Apator Toruń - Motor Lublin 51:39, 08.09.2024
Re: 1/2 DMP: Apator Toruń - Motor Lublin 51:39, 08.09.2024
Ile zer w sezonie ma przywieźć Fred po polewaniu i ŕównaniu żeby żużlowy omnibus nieeunuch Ziólkowski zobaczył co się dzieje?
Gelo pisze:Pewnie napiszę herezję ale przyczyną naszej porażki jest Zmarzlik. I drażnią mnie opinie typu "to tylko człowiek". Jakoś nie mam poczucia, że w Motorze kiedykolwiek w decydującym momencie wziął piłkę, trafił za trzy, zrobił przechwyt i trafił z półdystansu za dwa. Dzisiaj mial okazję pokazać, że jest czterokrotnym mistrzem świata. W Apatorze tylko jeden zawodnik jedzie w GP. Nie ma wytłumaczenia.
To nie jest herezja. 3x dostać na 1:5 w półfinale a samemu przywieźć tylko juniorów, jakiegoś noname i Pawełka to wstyd jak stąd do Kinic. Niestety nasza para z top2 GP położyła mecz po całości.
Co do rewanżu jestem dobrej myśli, po pierwszej serii już możemy być na prowadzeniu. Mimo tego jestem bardzo zniesmaczony występem naszej drużyny.
Motor mocny
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Środa, czwartek ma nie padać. Dopiero w piątek od 14. Holder niech wybiera Anglia lub Polska.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
rumburaquee pisze:Środa, czwartek ma nie padać. Dopiero w piątek od 14. Holder niech wybiera Anglia lub Polska.
Chyba też Kępa może zablokować jazdę. Wydaje mi się, że już kiedyś coś takiego było i nie mam na myśli tegorocznego przypadku z Lindgrenem. Coś mi świta, że chodziło o Jarka.
Ostatnio zmieniony 8 września 2024, o 23:43 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, w Szwecji i dostał chyba z 200 czy 300k kary, klub pokrył połowę
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
papi pisze:Tak, w Szwecji i dostał chyba z 200 czy 300k kary, klub pokrył połowę
No i mile widziany byłby podobny scenariusz.
Napiszę tak. Bartoszu Zmarzliku - pierwszy tytuł Mistrza Polski Motor Lublin zdobył bez Ciebie - przeciwko drużynie, w której byłeś liderem. Motor Lublin do którego odnosiłeś się z pogardą i wulgarnie. Ok. To miejsce gdzie dzisiaj pracujesz. Ale mistrzem świata się jest, a nie zdobywcą pucharu dla syna.
Nie znam przepisów wewnętrznych, ale warto to robić w porozumieniu z innym klubem (choćby negocjując "rekompansate"). Bo niestawienie się na wyznaczone zawody to prawdopodobnie powód do zawieszenia, także międzynarodowego. Z Jarkiem tam chyba był mocny kwas, który został upubliczniony po czasie
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
papi pisze:Nie znam przepisów wewnętrznych, ale warto to robić w porozumieniu z innym klubem (choćby negocjując "rekompansate"). Bo niestawienie się na wyznaczone zawody to prawdopodobnie powód do zawieszenia, także międzynarodowego. Z Jarkiem tam chyba był mocny kwas, który został upubliczniony po czasie
Kwas pomiędzy kim i Jarkiem?
Szwedzkim klubem
Gelo pisze:Pewnie napiszę herezję ale przyczyną naszej porażki jest Zmarzlik. I drażnią mnie opinie typu "to tylko człowiek". Jakoś nie mam poczucia, że w Motorze kiedykolwiek w decydującym momencie wziął piłkę, trafił za trzy, zrobił przechwyt i trafił z półdystansu za dwa. Dzisiaj miał okazję pokazać, że jest czterokrotnym mistrzem świata. W Apatorze tylko jeden zawodnik jedzie w GP. Nie ma wytłumaczenia.
Widzisz Gelu, nadszedł moment, kiedy się z Tobą zgodzę ;) Baretek w Lublinie nie ma momentów, gdy jest gamechangerem. Poniekąd jest to też "wina" tego, ze od czasów porażki w Grudziądzu zamiataliśmy ta ligą niesamowicie i wygrywaliśmy różnicą 10+, wiec nie było okazji, żeby jeden zawodnik się wybił. Ale z drugiej strony, mecze które przegrywaliśmy, przegrywaliśmy przez Zmarzlika. Toruń, Wrocław u siebie, znów Toruń, Wrocław na wyjeździe i ponownie Toruń. Jedynie za porażkę w Grudziądzu nie można mieć do Bartka żadnych pretensji (choć to wykluczenie... :))
Tak czy siak, nie miał Zmarzlik w Motorze mecze, o którym można powiedzieć, ze uratował nam skórę, Ze pojechał z taktycznej, a potem w 15 zapewnił remis/wygraną/awans.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Dla mnie wzorem sportowca jest Jordan. Po tym poznaje się gwiazdę - na 10 sekund przed końcem bierzesz sprawy w swoje ręce i robisz dla drużyny. Ok. W Rydze Zmarzlik wyciągnął maxa - fajnie ale dla siebie. Ale dzisiaj odjechał chujnię z grzybnią. To wstyd
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Najdszed ten wiekopony czas żeby to zmienił...
- tezetomaniak
- Trener
Zmarzlik jest w największym kryzysie sprzętowym w swojej karierze, a wy sobie rzucacie radami "to niech weźmie i zrobi" 
Flagg, skoro Motor przegrywa mecze, w których słabo jedzie Zmarzlik, to świadczy tylko o tym, że napinka o hydrze była z dupy wzięta, a odpowiedzialność jest na barkach jednego gościa :)
Flagg, skoro Motor przegrywa mecze, w których słabo jedzie Zmarzlik, to świadczy tylko o tym, że napinka o hydrze była z dupy wzięta, a odpowiedzialność jest na barkach jednego gościa :)
Tak , to jest też argument, którego użylem we dyskusji z kolegą. Że to działa w dwie strony. Skoro, przegrywamy mecze, gdzie Zmarzlik jeździ słabo, to znaczy, że jednak jest kluczowym zawodnikiem i od jego podstawy zależy wynik Motoru. O to trochę tkwi paradoks. Nie ma chyba meczu, o którym można powiedzieć, że wygrał go nam Zmarzlik, a jednocześnie niemal wszystkie porażki uzależnione są od jego postawy
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
I tylko raz gdy pojechał słabo to wygraliśmy mecz - finał domowy ze Spartą.
A co do zasady gdy jemu nie szło to i drużynie też nie szło. Ot jakiś system naczyń połączonych.
I jeśli mnie pamięć nie myli to Zmarzlik w tym roku komplet zrobił dwa razy. W Grudziądzu i w Lesznie. Na torze domowym ani razu. Za każdym razem coś wyszło w przynajmniej jednym biegu nie tak.
A co do zasady gdy jemu nie szło to i drużynie też nie szło. Ot jakiś system naczyń połączonych.
I jeśli mnie pamięć nie myli to Zmarzlik w tym roku komplet zrobił dwa razy. W Grudziądzu i w Lesznie. Na torze domowym ani razu. Za każdym razem coś wyszło w przynajmniej jednym biegu nie tak.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
I w piątek też wygramy. Pytanie czy wystarczająco wysoko.
Nikt się nie napinał o hydrze. Motor był hydrą - BYŁ. Unia Leszno też była a dzisiaj Smyk musi szukać sobie klubu po Poznaniach. Zawsze pisalem, że nic nie jest dane na zawsze i że jeszcze zatęsknimy za tym nudnym wygrywaniem. Szkoda, że stało się to szybciej niż się wydawało i szkoda, że w takim momencie. A Zmarzlik to czterokrotny mistrz świata z papierami na zostanie najwybitniejszym gościem w tej dyscyplinie sportu. Można oczekiwać że przynajmniej będzie remisował swoje biegi. Niestety to co się przez lata zarzucało Fredowi dopadło jego. Jak jedzie na siebie to wyciąga wynik. Dla drużyny niekoniecznie. I nie zmieni tego rehabilitacja i mistrz Polski dla Motoru.
Ostatnio zmieniony 9 września 2024, o 07:28 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Wyluzujcie trochę. Drużyna przegrała mecz, a wy zachowujecie się jakby ktoś umarł. Spokojnie. Sezon się jeszcze nie skończył, trzy mecze przed nami, a najgorsze co się może stać, to że Motor nie zdobędzie medalu. Są w życiu naprawdę gorsze rzeczy.
Tak tylko z ciekawości... Kiedy zawodnik jedzie dla siebie a kiedy dla drużyny? Mam wrażenie, że to w zależności czy zawodnika lubimy czy nie. Na przykład Kubera jak wygrywa to wygrywa dla drużyny, a jak Lindgren wygrywa to jedzie dla siebie.
Tak tylko z ciekawości... Kiedy zawodnik jedzie dla siebie a kiedy dla drużyny? Mam wrażenie, że to w zależności czy zawodnika lubimy czy nie. Na przykład Kubera jak wygrywa to wygrywa dla drużyny, a jak Lindgren wygrywa to jedzie dla siebie.
Ostatnio zmieniony 9 września 2024, o 07:31 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
To po co marnujesz swój cenny czas na coś tak nieistotnego jak żużel?
Ok - ja lubię się powyżalać na forum po spieprzonym meczu. Bez wyluzowania.
Szanuję, choć nie rozumiem. Gdyby mnie coś frustrowało, to bym odpuścił.
Nie rozumiesz, że ktoś może mieć pasję? Ja tego nie rozumiem. Gdybym uważał, że żużel jest nieistotny odpuściłbym czytanie a tym bardziej pisanie na forum.
Rozumiem, że ktoś może mieć pasje, sam mam. Istotą pasji jest dostawa endorfin, pozytywnych emocji, a nie frustracji.
Myślę, że nikt z piszących tutaj nie uważa, że żużel jest nieistotny.
Myślę, że nikt z piszących tutaj nie uważa, że żużel jest nieistotny.