Haron90 pisze:Grzyb to pseudo gangus, nie ma co porównywać Stacha do niego.
Niektóre z zarzutów to:
1. Przerost ego - podważanie decyzji zarządu, wiecznie niezadowolenie ze wszystkiego.
2. Przekładanie dobra zawodników ponad dobro klubu.
3. Zaniedbywanie juniorów.
4. Chore układy jego córki.
5. Spychanie na margines każdego, kto mu się przeciwiał.
Zresztą, tutaj macie link: https://www.facebook.com/story.php?stor ... 4m8aSOxwZo
Wiadomo, że część z zarzutów będzie przekoloryzowana, naciągnięta i wyolbrzymiona przez ludzi po drugiej stronie barykady - nie jest tajemnicą że tam się teraz odbywa swoista gra o tron. Jednak dorosłe życie uczy, że nie ma osób nie winnych a prawda zawsze jest gdzieś pośrodku. Ja osobiście nie chciałbym widzieć Stacha w Motorze.
Przeczytałem tę przydługą "analizę" i...
Nawet jeśli to wszystko byłoby w 100% prawdą (choć tego w ogóle bym w tych kategoriach nie oceniał), to nie uzasadnia zwolnienia Chomskiego w takich okolicznościach. Rozumiem, wychodzi coś naprawdę grubego, co uzasadnia działanie natychmiastowe, ale tutaj...? Trzeba było poczekać do końca sezonu, odczekać może jeszcze ze dwa tygodnie na "podsumowania" i dokonać zmian. W profesjonalny i kulturalny sposób. Jestem jednak przekonany, że w Gorzowie takich słów nie rozumieją, co jakoś specjalnie też mnie nie smuci.
Wybrano jednak zrobienie gównoburzy, która Stali się odbije - po raz kolejny - czkawką.
Odnosząc się do tej facebookowej analizy to... gościu domaga się budowania zespołu na "młodych zdolnych Paluchu, Bednarze i Pollestadzie. Mając do dyspozycji Vaculika i Thomsena/Lebiediewa, będzie można zbudować ciekawą drużynę, od której będzie można "coś" wymagać". Jednocześnie zarzuca Chomskiemu, że przez te wszystkie lata zdobył tylko jedno złoto. To powinno wystarczyć za komentarz. Autokomentarz ;)
Ta analiza jest o tyle ciekawa, że pokazuje jaki burdel panuje w Gorzowie i - co lepsze - że wydaje się, że brak tam jest kogoś kto ma pomysł na ogarnięcie tego bajzlu. Jeśli wszystko to jest prawdą - że Chomski wtrąca się w sprawy zarządu, zaniedbuje juniorów i ma jakieś niejasne układy z zawodnikami, a jego córka panoszy się w klubie to zestawiając to z tym, że jest on trenerem w Gorzowie od 9 lat! jest absurdalne. Przecież to są zarzuty dotyczące filozofii prowadzenia drużyny (z którą można się zgadzać albo nie) i patologii, która ma miejsce w tym klubie od lat. I nikomu do tej pory to nie przeszkadzało. Co więcej, ktoś swoim przyzwoleniem pozwalał Chomskiemu działać w ten sposób. Jeśli zarząd (albo otoczenie tego zarządu - bo tak widzę ten wpis) zarzuca trenerowi to co powyżej to wystawia sobie laurkę maksymalnego nieudacznika, który do tego dopuścił. I na koniec tenże zarząd nie potrafi nawet w rozsądny sposób zakończyć z Chomskim współpracy. Komedia :)
Osobiście mam gdzieś czy Chomski jest trenerem Stali czy nie, ale trzeba mu oddać jedno - w ostatnich latach wyciągał ze Stali maksa i - w mojej ocenie - robił wynik ponad stan. Z ciekawością będę przyglądał się dalszym losom tego klubiku.
Jeszcze jedno. Jeżeli w zarządzie jest właściciel sponsora i sponsor jednego z zawodników (Woźniaka) i nikt (np. piszący post na FB) nie widzi w tym problemu, to pokazuje także skale amatorszczyzny i bajzlu w tym klubie. Przecież to oczywiste pomieszanie ról i rażący konflikt interesów.
Jeszcze ten zarzut dot. negocjacji z Ratajczakiem, Menclem itd. ..."braku jaj". Przecież to zarzut do zarządu. Zatem zwalniamy trenera... w sumie logiczne. Ale tylko w Gorzowie ;)
A, i jeszcze... kto za Chomskiego? Paluch?
Co zarzucono Chomskiego? Niejasne układy z zawodnikami? No to zamieńmy go na takiego, którego układy z zawodnikami będą jasne. Relacja ojciec-syn jest jak najbardziej klarowna, a że może prowadzić do faworyzowania jednego z zawodników i oczywistych konfliktów - co tam, przecież to Gorzów. Tam takie rzeczy nie są problemem ;)