Ekstraliga 2025
- niespokojny
- Trener
Re: Ekstraliga 2025
To ja tylko napomknę, że Fredrik Lindgren w przyszłym roku skończy 40 lat. Przy podobnej formie myślę, że wiek może decydować o ewentualnych zmianach personalnych. No i pieniądze rzecz jasna.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Plan jest prosty. Trzymamy Fredrika jeszcze 2 lata, po czym wymieniamy na Przyjemskiego U24.
Coś gdzieś przeczytałem że ponoć Vacul dogadał się z Kubą że w 2026 dołączy do swojego dobrego kolegi w klubie na wschodzie. Nie wiem czy szydera czy nie, ale generalnie miałoby to sens.
"(...)Natomiast nic nie otrzymają już żużlowcy Orlen Oil Motoru, którzy właśnie kończą sezon. W poprzednich tegorocznych konkursach otrzymali jednak na rozgrywki ligowe w sumie 3 mln 540 tys. zł.(...)"
https://kurierlubelski.pl/ratusz-podzie ... 2-18854389
https://kurierlubelski.pl/ratusz-podzie ... 2-18854389
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
a rok temu dali coś na 4 kwartał?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Chyba nie. Podobna kwota dotacji jak rok temu.
Haron90 pisze:Coś gdzieś przeczytałem że ponoć Vacul dogadał się z Kubą że w 2026 dołączy do swojego dobrego kolegi w klubie na wschodzie. Nie wiem czy szydera czy nie, ale generalnie miałoby to sens.
To by miało sens. Stal w przyszłym roku prawdopodobnie szału nie zrobi - jednak Staszek wyciągał z nich maxa a Anżej mnie nie przekonuje. Do tego jak im ucieknie Misiek to będą w czarnej d... z U24. Vacul przyjaźni się ze Zmarzlikiem i już parę lat temu krążyły plotki że ten duet to wymarzona opcja dla Kuby. Tylko co wtedy? Pewnie pożegnamy się z Fredem.
Jak wprowadzą KSM to pojedziemy w składzie Zmarzlik, Vaculik, Cierniak, Bańbor, Jaworski, Grzeszczyk, Rachubik :)
Misiek w Rybniku to byłoby blade światełko w tunelu dla ROW-u. Gdyby Kuba faktycznie uciekł z lubuskiego kurortu, to Stal będzie musiała szukać polskiego U-24. Chyba na Boga nie zostawią Stojanowskiego! Może Bartkowiaka wezmą na dwa biegi w meczu, ewentualnie Grzelaka/Pludrę. Żaden nie "gwarantuje" choćby jednego punktu w meczu.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
- tezetomaniak
- Trener
Vacul już jechał za Cysiem Kasprzakiem do Lublina, ale po drodze zabłądzili.
Vacul to prawie co roku jedzie. Jak nie wiosną to jesienią.
tezetomaniak pisze:Vacul już jechał za Cysiem Kasprzakiem do Lublina, ale po drodze zabłądzili.
Raczej nie ma co porównywać tego co było wtedy z tym co jest dziś. Motor to nie niepewny Beniaminek tylko Mistrz, z mega reputacją, no i dobrym kumplem, IMŚ w składzie. Natomiast Gorzów, z tego co idzie wyczytać, szykuje się na przetrwanie wewnętrznych walk o władzę z czego żużlowcy dobrze zdają sobie sprawę. Ponoć już telefony się grzeją. Niestety dla Gorzowa, ale wygląda na to że Chomski faktycznie trzymał ekipę razem i bez niego będzie im trudno zatrzymać top ligi. Dobra wiadomość dla nas jest taka, że powrót BZ to Stali jest tak jakby mało realny na chwilę obecną.
Kiedyś to byłby hit ale teraz to już nie chcę tego Vacula w Lublinie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
nawet za Holdera? :D
Bez ironii, nawet. Tzn. Holdera bym wcześniej czy później wymienił ale nie na Vaculika. Za późno 
Czego za późno? Ewidentne wzmocnienie składu. Ligowiec lepszy niż Holder czy Lindgren.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Tak, tak, ale wydaje mi się, że to złotówa jednak :)
Sportowo na pewno nie stracilibyśmy, oczywiście. Ale wolałbym kogoś kogo "zbudujemy".
Sportowo na pewno nie stracilibyśmy, oczywiście. Ale wolałbym kogoś kogo "zbudujemy".
4 lata temu miałbym spocone ręcę na wieść o Vaculu, ale tera też mi sie jakoś do niego nie pali.
Takiego Douglasa byśmy przytulili i zrobili z niego SGP Rajdera. Oglądałbym ;)
Takiego Douglasa byśmy przytulili i zrobili z niego SGP Rajdera. Oglądałbym ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
on ma 31 lat, SGP to w telewizji
A Doyle ile miał? :)
Wiadomo, ze to pół żartem, pół serio :)
A jak ktoś lubi nasze środowiskowe dramy, to jest nowa, choć akurat szczebel niżej :)
Otóż chyba ojciec Krzysztofa Sadurskiego rozkecił nową inbę chyba na profilu Wilków Krosno :) Jesli wierzyć jego słowom, to Krosno już w lipcy dogadało sie i podpisało papiery z Krzyśkiem Sadurskim na starty w Wilkach jako U-24 w 2025 roku. PO czym uderzyli do Szostaka przekonując go, ze nie mają nikogo innego na ta pozycję. Szostak ponoć juz był zdecydowany na Wilki, ale po kontuzji wystawił na sprzedaż jakies tam opony, który mu zostały. Kupić je chciał właśnie Sadurski, jego ojeciec odezwał się do Szostaka w sprawie zakupu i tak od słowa do słowa okazało się, ze Wilki robiły w bambuko jednego i drugiego :D Sostak po tym zdecydował sie zerwać wszekie rozmowy i zostać w Ostrowie, a władze Krosna męczyły Sadurskich, żeby polubownie zdecydowalli się rozwiązać wcześniej podpisane papiery :)
Taką wersje przynajmniej przedstawia Wojciech Sadurski na FB. Nie potwierdziałem, ale zdaje się to ojciec Krzyśka :)
Wiadomo, ze to pół żartem, pół serio :)
A jak ktoś lubi nasze środowiskowe dramy, to jest nowa, choć akurat szczebel niżej :)
Otóż chyba ojciec Krzysztofa Sadurskiego rozkecił nową inbę chyba na profilu Wilków Krosno :) Jesli wierzyć jego słowom, to Krosno już w lipcy dogadało sie i podpisało papiery z Krzyśkiem Sadurskim na starty w Wilkach jako U-24 w 2025 roku. PO czym uderzyli do Szostaka przekonując go, ze nie mają nikogo innego na ta pozycję. Szostak ponoć juz był zdecydowany na Wilki, ale po kontuzji wystawił na sprzedaż jakies tam opony, który mu zostały. Kupić je chciał właśnie Sadurski, jego ojeciec odezwał się do Szostaka w sprawie zakupu i tak od słowa do słowa okazało się, ze Wilki robiły w bambuko jednego i drugiego :D Sostak po tym zdecydował sie zerwać wszekie rozmowy i zostać w Ostrowie, a władze Krosna męczyły Sadurskich, żeby polubownie zdecydowalli się rozwiązać wcześniej podpisane papiery :)
Taką wersje przynajmniej przedstawia Wojciech Sadurski na FB. Nie potwierdziałem, ale zdaje się to ojciec Krzyśka :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
E tam, fotka w bluzie była? Nie? To się nie liczy :D
Ja też bym teraz niespecjalnie chciał Vacula, trochę nudny żużlowiec. Takiego Janowskiego/Bewleya moglibyśmy przytulić i dać Rusce prztyczka w nos :D
Motor mocny
Częstochowa chce ratować sezon Birkemose? Kurna, już nastawian popcorn, tam to się nic nie uczą na błędach.
Po tym, jak im pięknie skład rozpieprzyło dwóch Duńczyków, biorą kolejnego prosto z odwyku xD. Kuchnie ich meczów to będzie coś pieknego.