Finał DMP: Sparta Wrocław - Motor Lublin 43:47, 29.09.2024,
Re: Finał DMP: Sparta Wrocław - Motor Lublin 43:47, 29.09.2024,
Nie ma co bić piany. Najpewniej nie pojechalibyśmy dzisiaj. Od 17 do późnego wieczora prognozowane, co prawda przelotne, ale jednak opady.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Przynajmniej będzie racjonalne wytłumaczenie, dlaczego nie było fety mistrzowskiej ;)
Uważacie, że lepiej było przełożyć na kolejny weekend czy jechać na torze, który byłby niebezpieczny albo nieprzewidywalny?
Sam nie bardzo mam zdanie na ten temat, toru nie widziałem... Ale argument, że w sobotę można pójść na piwo, a w poniedziałek nie, jest chyba najgłupszym z możliwych.
Uważacie, że lepiej było przełożyć na kolejny weekend czy jechać na torze, który byłby niebezpieczny albo nieprzewidywalny?
Sam nie bardzo mam zdanie na ten temat, toru nie widziałem... Ale argument, że w sobotę można pójść na piwo, a w poniedziałek nie, jest chyba najgłupszym z możliwych.
Najważniejsza sprawa - mecz się jeszcze nie odbył i teoretycznie możemy zostać z tym świętowaniem jak Kanclerz z namiotami. To tylko sport.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
istred pisze:Przynajmniej będzie racjonalne wytłumaczenie, dlaczego nie było fety mistrzowskiej ;)
Gdzieś się chyba zgubiłeś :) Przełożenie na kolejny weekend brałbym z pocałowaniem w rękę :) Marudzimy o poniedziałek, a nie samo przełożenie, bo tu chyba każdy normalny widzi, jakie są prognozy :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Wiem, że marudzicie na poniedziałek, stąd właśnie przyszły weekend traktuje jako alternatywę poniedziałku.
Przyszły weekend to już prawie połowa października. Ryzyko kolejnego przełożenia... Poniedziałek jednak za 2 dni, pewność prognoz nieporowalna.
Przyszły weekend to już prawie połowa października. Ryzyko kolejnego przełożenia... Poniedziałek jednak za 2 dni, pewność prognoz nieporowalna.
I tu się zgadzam. Im dalej w las tym bardziej nieprzewidywalnie z aurą ze wskazaniem na większe prawdopodobieństwo problemów, niż ich braku. Decyzja logiczna i w pełni ją rozumiem, sam bym pewnie tak zdecydował. Korona mi z głowy nie spadnie, pójdę na stadion w poniedziałek. Odpadnie mi po prostu radocha ze wspólnego świętowania po meczu i posłuchania na gorąco odgłosu pękającego tyłka Cieślaka, Łopacińskiego, czy innego Noskowicza. Kilka dni później to już nie będzie to samo :/
edit: @Flagg, pamiętasz może, kiedy w ostatnich latach najpóźniej rozgrywano finał DMP?
edit: @Flagg, pamiętasz może, kiedy w ostatnich latach najpóźniej rozgrywano finał DMP?
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Gelo pisze:Nie mam problemów z alko w każdej chwili mogę przestać :)
Ale po co;)
Następny weekend odpada bo 11-go jest gala Ekstraligi. A ta jest na pewno nieprzekłądalna :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- tezetomaniak
- Trener
Nie możecie urlopu na wtorek wziąć? Kwestia kibicowskich priorytetów, chyba Ge(L)o o tym wspominał ;)
Sarkazm? :)
Jeśli nie, to ewidentnie nie jestem prawdziwym kibicem, bo kibicowskie priorytety są nieco niżej od życiowych xD
Jeśli nie, to ewidentnie nie jestem prawdziwym kibicem, bo kibicowskie priorytety są nieco niżej od życiowych xD
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Różnice między sobotą a poniedziałkiem dostrzegam, ale już między niedzielą a poniedziałkiem niekoniecznie. Jak mecz jest (jak był od lat) w niedziele to też następnego dnia do roboty. Co za różnica czy to poniedziałek czy wtorek?
Knajpy to nie muzea żeby w poniedziałek były nieczynne.
Knajpy to nie muzea żeby w poniedziałek były nieczynne.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Patrząc na dzisiejszą pogodę, a co ważniejsze - na prognozy, decyzja o dzisiejszym odwołaniu w 100% celna. Zakładam, że dali poniedziałek, bo nie wiedzieli jak się zachowa tor po takich opadach i co ważniejsze, w takiej temperaturze. Jednak opadów w październiku nie możemy porównać do opadów czerwcowych czy lipcowych, gdy ziemia jest nagrzana, a pamiętamy, że plandeka na różnych torach przepuszczała wodę.
Będzie corrida na drugim łuku? 
ostatnimi czasy to w Toruniu i Gorzowie bywal "lubelski" drugi luk i nikomu nic nie przeszkadzalo
Re: Finał DMP: Sparta Wrocław - Motor Lublin, 29.09.2024, godz. 19:15
kdsz pisze:Średnia drużyn:
Sparta Wrocław 1.562 < Motor Lublin 1.901
I już wiadomo, że wygrywamy dwumecz finałowy 99:81
Czysta matematyka. To było zapisane w gwiazdach.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Gratulacje dla Prezesa, Zawodników, Drużyny, Trenera, Menadżera, Kierownictwa, Kibiców Motoru Lublin. Jesteśmy najlepsi.
Motor Lublin Mistrz Polski 2024.
Motor Lublin Mistrz Polski 2024.