Dominik Kubera
Re: Dominik Kubera
Żeby nie było. Popieram polski skład na juniorce. Mamy z czego wybrać. Jakiś potencjał w nich jest.
Ale kto wie co tam Kępie przyjdzie do głowy :D
Ale kto wie co tam Kępie przyjdzie do głowy :D
Do czego to doszło. Środek sezonu, a my bardziej o transferach :) Jakby Domin odszedł to już dla nas koniecznością jest zachowanie Przyjemskiego. I w takiej konfiguracji można dać szansę komuś z I ligi (Douglas, Becker?). Co do Bańbora to też mu się chyba kontrakt kończy i jak tak dalej w jego wykonaniu pójdzie to nie wiem czy jest sens walczyć o niego za grube... Idee fixe składu np: 1 Zmarzlik 2 Lindgren 3 Cierniak 4 Underdog z I ligi 5 Vaculik + Jaworski i Przyjemski wygląda konkurencyjnie jak dla mnie. Na pewno nie faworyt, ale powalczyć by mogli. Moim zdaniem jest to ekipa na pierwszą czwórkę. Coś trochę jak z naszym pierwszym złotem. A jakby tak wypalił ten nasz wynalazek to ekscytacja wróci ;) Mnie właśnie najbardziej cieszyło jak goście których wynaleźliśmy zaczynali jechać u nas z pozycji tych słabszych, a tych przypadków było trochę.
Ps. Domin to nie jeździ na MMX?
Ps. Domin to nie jeździ na MMX?
Środek? Raczej początek 
Kępa i Pedersen? Zdziwiłbym się. Raczej optuję za tym co już mamy.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Klasyczny przykład to był Mikuś, jeszcze Bartulę 3 razy na jego torze dziabnął .
Perez pisze:Środek? Raczej początek
RACJA :)
Jeżeli Jacka już u nas w zasadzie nie ma, jeżeli milioner wyciągnie Domina, jeżeli Polonia awansuje i odejdzie Wiktor - to nie możemy składu uzupełniać Beckerem i Douglasem. Nie wiem co się dzieje z Bartkiem Bańborem - rok temu w lidze szału nie było ale były Srebrne Kaski, IMŚ juniorów i parę innych świetnych występów indywidualnych. A teraz lipa w każdej mocniej obsadzonej młodzieżówce. Ale i Małkiewicz po fajnym wejściu przez Wrocław, ochach i achach - spuścił na rok z tonu, a w tym roku fajnie odpalił, więc może podobnie będzie z naszym Bartkiem. Nawet chętnie byłbym za 2 młodymi Bartkami w składzie ale tu warunek pozostania Dominika i zastąpienia Jacka mocną armatą z extraligi. PGE - nie z Metalkasu.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Nie ma też Kuby Kępy i Ziółkowskiego. Wszystkich nam podkupili!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Nie no wiadomo, że sobie spekulujemy. Nikt nie wie, czy Dominik odejdzie, wymiana Holdera na Vaculilka to też wciąż tylko plotki i piekarnie.
Ale stawianie znaku zapytania przy Wiktorze jest jak najbardziej zasadne. Wizja powrotu do Bydgoszczy pewnie wciąż jest dla niego bardzo kusząca. Szczególnie, ze razem z Pawełczakiem mogą stworzyć najmocniejszą parę juniorów w lidze i mocno namieszać. I niby z jednej strony Wiktor i jego manager mówili, ze więcej takich umów jak rok temu nie będzie i nie będzie czekania, to tak naprawdę wszystkie karty są w rękach Wiktora. Oczywiście nie oznacza to, ze na pewno postawi taki sam warunek jak rok temu, ale nie można tego wykluczyć. Kępa może się co najwyżej zgodzić albo nie. A jak się nie zgodzi, a Polonia nie awansuje, to każdy z pozostałych 7 klubów weźmie Przyjemskiego z pocałowaniem ręki.
Ale stawianie znaku zapytania przy Wiktorze jest jak najbardziej zasadne. Wizja powrotu do Bydgoszczy pewnie wciąż jest dla niego bardzo kusząca. Szczególnie, ze razem z Pawełczakiem mogą stworzyć najmocniejszą parę juniorów w lidze i mocno namieszać. I niby z jednej strony Wiktor i jego manager mówili, ze więcej takich umów jak rok temu nie będzie i nie będzie czekania, to tak naprawdę wszystkie karty są w rękach Wiktora. Oczywiście nie oznacza to, ze na pewno postawi taki sam warunek jak rok temu, ale nie można tego wykluczyć. Kępa może się co najwyżej zgodzić albo nie. A jak się nie zgodzi, a Polonia nie awansuje, to każdy z pozostałych 7 klubów weźmie Przyjemskiego z pocałowaniem ręki.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Flagg pisze:Kępa może się co najwyżej zgodzić albo nie. A jak się nie zgodzi, a Polonia nie awansuje, to każdy z pozostałych 7 klubów weźmie Przyjemskiego z pocałowaniem ręki.
I tym samym Kuba jest niejako "zmuszony" się na to zgodzić, bo odpuszczeniem może bardzo poważnie wzmocnić rywala. Lepszego od Przyjemskiego niestety nie znajdzie nawet wśród zagranicznych juniorów.
Ponieważ jest realna możliwość odejścia Wiktora w przypadku awansu Polonii Motor nie może odpuścić Dominika. Po prostu nie może.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:Ponieważ jest realna możliwość odejścia Wiktora w przypadku awansu Polonii Motor nie może odpuścić Dominika. Po prostu nie może.
Więc pewnie Kuba będzie musiał złamać swoją zasadę i musi zacząć się policytować.
Kuba raczej udowodnił do tej pory, ze żaden zawodnik nie jest ponad budżet. Nie ważne jaki. Zresztą nie wydaje mi się, żeby to pieniądze w przypadku Dominika były decydujące. Owszem, będą ważnym dodatkiem, ale nie one głównie skłonią go do zmiany klubu. A wtedy nawet licytacja nic nie da.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Swoją drogą jestem na ile popularność siatkówki w Lublinie i jej ogromne sukcesy w 2025 roku wpływają na zainteresowanie sponsorów lokalnych żużlem. Bo to też może mieć znaczenie przy szukaniu finansów dla Domina.
Powiedzmy to.szczerze. Domin odejdzie, bo w Lublinie (przy Olkach, Julkach, Wilfredach i Bartkach) nie ma szans na zostanie Najlepszym Sportowcem Województwa w plebiscycie Kuriera Lubelskiego ;)
W lubuskim będzie mu łatwiej ;)
W lubuskim będzie mu łatwiej ;)
Konsekwentnie uważam, że Dominik powinien być priorytetem w budowaniu składu - jakiegokolwiek. Nie Zmarzlik. Ale mam przeczucie graniczące z pewnością, że to właśnie Bartek jest teraz oczkiem w głowie Kuby. Nie wiem - tak jak mam sentyment do sezonu 2018 z Ejdżejem tak mam wielki sentyment do sezonu 2022 z Mikkelem.