Dominik Kubera
Re: Dominik Kubera
Potrzebujemy nowego polskiego idola który pokocha Lublin i lubelskich kibiców :)
Jeszcze moment i okaże się za czasów Kępowych najwierniejszy będzie... Zmarzlik, który tutaj "tylko dla kasy" przyszedł :)
Jeszcze moment i okaże się za czasów Kępowych najwierniejszy będzie... Zmarzlik, który tutaj "tylko dla kasy" przyszedł :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Dudek ma kontrakt na 2026
https://ekstraliga.pl/se/dudek-na-dluzej-w-apatorze
Skończy na Piotrze Pawlickim i Vaculiku. To już dla mnie za dużo by było
https://ekstraliga.pl/se/dudek-na-dluzej-w-apatorze
Skończy na Piotrze Pawlickim i Vaculiku. To już dla mnie za dużo by było
Piter byłby super, niezależnie od sytuacji z Kuberą.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:Jeszcze moment i okaże się za czasów Kępowych najwierniejszy będzie... Zmarzlik
No jednak jeszcze trochę brakuje. Poza tym, to właśnie on jest powodem odejścia Kubery i pośrednio - moim zdaniem - Michelsena.
Cooper pisze:Potrzebujemy nowego polskiego idola który pokocha Lublin i lubelskich kibiców :)
Janowski albo Woryna
Cooper pisze:Vaculik jest za Holdera przypominam, za Dominika to my raczej potrzebujemy Polaka, wychodzi jakiś Janowski jak nic :)
To Fred nie w Falubazie?
Zgadza się. Vaculik ma zastąpić Holdera.
W świetle odejścia Dominika kluczowym puzzlem w układance jest Przyjemski. Jego pozostanie w klubie może determinować koncepcje budowy składu nie tylko na 2026, ale i późniejsze lata.
Czysto teoretycznie potrzebujemy zastępstwa za Dominika tylko na rok. Bo w 2027 Mati przechodzi na seniorkę, a Przyjemski na U-24.
Dodatkowo, pozostanie Przyjemskiego w klubie, pozwala na dużo większe pole manewru w 2026. Raz, możemy sięgnąć po obco, bo nie trzeba będzie patrzeć w kierunku zagranicznego juniora. Dwa, można iść w kierunku nieoczywistym, bo będą 2 RZ Wiktora w odwodzie do wykorzystania.
Jeśli jednak i Przyjemski się ulotni, to sprawy się mocno komplikują. Albo zostajemy na juniorce z trójką Bańbor/Jaworski/Szmyd, albo idziemy po zagranicznego juniora, a wtedy trzeba Polaka za Dominika.
Może być tak, że jeśli stracimy też Przyjemskiego, to klub będzie musiał sie zatrzymać, wziąć oddech i przegrupować siły.
To samo przyszło mi do głowy. Tyle się mówiło o tym, ze Zmarzlik przyjdzie, wydoi z kasy i pójdzie dalej. A tymczasem bardzo realny jest scenariusz, że spędzi w naszym klubie wiecej sezonów niż Dominik :)
W świetle odejścia Dominika kluczowym puzzlem w układance jest Przyjemski. Jego pozostanie w klubie może determinować koncepcje budowy składu nie tylko na 2026, ale i późniejsze lata.
Czysto teoretycznie potrzebujemy zastępstwa za Dominika tylko na rok. Bo w 2027 Mati przechodzi na seniorkę, a Przyjemski na U-24.
Dodatkowo, pozostanie Przyjemskiego w klubie, pozwala na dużo większe pole manewru w 2026. Raz, możemy sięgnąć po obco, bo nie trzeba będzie patrzeć w kierunku zagranicznego juniora. Dwa, można iść w kierunku nieoczywistym, bo będą 2 RZ Wiktora w odwodzie do wykorzystania.
Jeśli jednak i Przyjemski się ulotni, to sprawy się mocno komplikują. Albo zostajemy na juniorce z trójką Bańbor/Jaworski/Szmyd, albo idziemy po zagranicznego juniora, a wtedy trzeba Polaka za Dominika.
Może być tak, że jeśli stracimy też Przyjemskiego, to klub będzie musiał sie zatrzymać, wziąć oddech i przegrupować siły.
Cooper pisze:Jeszcze moment i okaże się za czasów Kępowych najwierniejszy będzie... Zmarzlik, który tutaj "tylko dla kasy" przyszedł :)
To samo przyszło mi do głowy. Tyle się mówiło o tym, ze Zmarzlik przyjdzie, wydoi z kasy i pójdzie dalej. A tymczasem bardzo realny jest scenariusz, że spędzi w naszym klubie wiecej sezonów niż Dominik :)
No nie tak dużo. Domin był u nas 5 lat. Zmarzlika mamy przyklepanego na co najmniej 4.Torsen pisze:No jednak jeszcze trochę brakuje
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Oby Mati został, żeby nie trzeba było identyfikować się z gośćmi pokroju Marcusa Birkemose. Jestem co prawda zahartowany, po tym jak jeździł dla nas dopingowicz łaguta.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Ostatecznie - nie ma obowiązku co roku być mistrzem Polski. Miałem nadzieje, że Motor jest materiałem na pobicie wszechrekordów i zamknie się pyski tym, którzy wróżyli Motorowi koniec ala Unia Tarnów. I tak - odejście Dominika to początek końca Motoru. Nawet gdy wymiana będzie pod względem sportowym 1 do 1 to jednak ciężko będzie kibicować Motorowi z Janosiem czy Piterem i w dodatku z duetem z Gorzowa, który to Gorzów szczerze nas nie cierpi.
Jednoczesne odejście Kubery, Przyjemskiego i Holdera raczej stawia nas w dramatycznej sytuacji, niż każe się zatrzymać, wziąć oddech i przegrupować siły.
Ale ze co? Że bronimy się rozpaczliwie przed spadkiem? W klubie gaszą swiatło? Czy o co chodzi?
Zmarzlik
Vaculik
Lindgren
?
Cierniak
Bańbor
Jaworski
Nie wiem, dla mnie to jak dramatyczna sytuacja nie wygląda. Ja wiem, że teraz juz patrzy się na Motor jak na drużynę, która musi walczyć tylko i wyłącznie o złoto, a najlepiej jakby była murowanym faworytem i miała dream team. A jak nie, to olaboga i koniec wszystkiego. No ale jednak chyba nie.
Zmarzlik
Vaculik
Lindgren
?
Cierniak
Bańbor
Jaworski
Nie wiem, dla mnie to jak dramatyczna sytuacja nie wygląda. Ja wiem, że teraz juz patrzy się na Motor jak na drużynę, która musi walczyć tylko i wyłącznie o złoto, a najlepiej jakby była murowanym faworytem i miała dream team. A jak nie, to olaboga i koniec wszystkiego. No ale jednak chyba nie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
To co Magic czy Piter? ;)