Wiktor Przyjemski
Re: Wiktor Przyjemski
no Jeleń nawet zszedł do 2 ligi, po raz pierwszy w seniorskiej karierze. Kolejne 6 lat znowu spędził wyżej i dopiero na koniec zaliczył rok w Unii T
Poprawcie mnie - czy to nie było tak, że nie można podpisywać umów w trakcie sezonu ale tylko w tej samej lidze? Jeżeli tak było to Wiktor może podpisać w Polonii na legalu.
Na bank można podpisywać prekontrakty od 15 czerwca. Myślę, że właśnie taki dokument w blasku fleszy miał podpisać Wiktor.
Nie mam pretensji do zawodnika, że wraca do siebie. Przywiązanie do rodzinnych stron to nie jest przecież negatywna cecha. Ale z tą konferencją przed półmetkiem sezonu to jednak lekkie przegięcie pały. Wiktor musiałby pewnie siedzieć z Kanclerzem w ciuchach z koziołkiem, bo to przecież byłby występ publiczny
Nie mam pretensji do zawodnika, że wraca do siebie. Przywiązanie do rodzinnych stron to nie jest przecież negatywna cecha. Ale z tą konferencją przed półmetkiem sezonu to jednak lekkie przegięcie pały. Wiktor musiałby pewnie siedzieć z Kanclerzem w ciuchach z koziołkiem, bo to przecież byłby występ publiczny
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
O ile sie ni mylę, to zawodnicy bez klubu moga podpisywać pre-kontrakty od 15 czerwca. Natomiast zawodnicy z przynależnością klubową na 135 dni przed końcem obecnego kontraktu. To wypada 18 czerwca, czyli dokladnie w dniu planowej konferencji (środa).
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Już raz Kanclerz namioty rozstawiał na wielką fetę i coś wniosków brak, a jak patrzyłem w weekend, że Lewiszyn dwa razy wozi Buczka w Bydgoszczy to jeszcze różnie może być. W tym kontekście uważam, że zejście Wiktora ligę niżej to bezsens totalny, mówimy o gościu z TOP10 eligi... tym bardziej irracjonalne wydaje się, że ten prekontrakt nie ma żadnego zabezpieczenia na taką ewentualność (wypożyczenie).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- m.a.c.i.e.k.s
- Junior
Regulamin przynależności klubowej, Art. 223 pkt 4:
W okresie od 15 czerwca danego sezonu (dla zawodnika nie posiadającego
ważnego kontraktu) lub w okresie pomiędzy 135 dniem przed datą zakończenia
kontraktu (dla zawodnika posiadającego ważny kontrakt) - do 31 października
danego sezonu klub może podpisać i zawrzeć z zawodnikiem Prekontrakt na
poniższych zasadach...
pkt 8:
zgłoszony do zatwierdzenia przez właściwy podmiot zarządzający w ciągu
3 dni od daty jego podpisania – Prekontrakt nabiera mocy obowiązującej
i może być komunikowany publicznie z chwilą zatwierdzenia go przez
podmiot zarządzający, z zastrzeżeniem, że Prekontrakt zostanie
zatwierdzony wyłącznie w przypadku, gdy klub na dzień podpisania
Prekontraktu nie posiada przeterminowanych płatności w stosunku do
swoich zawodników z tytułu podpisanych przez niego kontraktów (podmiot
zarządzający odmawia zatwierdzenia Prekontraktu gdy klub na dzień
podpisania Prekontraktu posiada przeterminowane płatności w stosunku do
swoich zawodników z tytułu podpisanych przez niego kontraktów).
Może Polonia ma zaległości, stąd niezatwierdzony Prekontrakt i brak konferencji :)
W okresie od 15 czerwca danego sezonu (dla zawodnika nie posiadającego
ważnego kontraktu) lub w okresie pomiędzy 135 dniem przed datą zakończenia
kontraktu (dla zawodnika posiadającego ważny kontrakt) - do 31 października
danego sezonu klub może podpisać i zawrzeć z zawodnikiem Prekontrakt na
poniższych zasadach...
pkt 8:
zgłoszony do zatwierdzenia przez właściwy podmiot zarządzający w ciągu
3 dni od daty jego podpisania – Prekontrakt nabiera mocy obowiązującej
i może być komunikowany publicznie z chwilą zatwierdzenia go przez
podmiot zarządzający, z zastrzeżeniem, że Prekontrakt zostanie
zatwierdzony wyłącznie w przypadku, gdy klub na dzień podpisania
Prekontraktu nie posiada przeterminowanych płatności w stosunku do
swoich zawodników z tytułu podpisanych przez niego kontraktów (podmiot
zarządzający odmawia zatwierdzenia Prekontraktu gdy klub na dzień
podpisania Prekontraktu posiada przeterminowane płatności w stosunku do
swoich zawodników z tytułu podpisanych przez niego kontraktów).
Może Polonia ma zaległości, stąd niezatwierdzony Prekontrakt i brak konferencji :)
Raczej to:
Prekontrakt nabiera mocy obowiązującej i może być komunikowany publicznie z chwilą zatwierdzenia go przez podmiot zarządzający,
Może ktoś w Bydgoszczy jednak doczytał, ze nie mogą zrobić publicznego show z podpisania pre-kontraktu, bo publicznie może być on ogłoszony dopiero po zatwierdzeniu go przez władze ;) Co przecież moze trwać kilka/kilkanascie dni :)
Prekontrakt nabiera mocy obowiązującej i może być komunikowany publicznie z chwilą zatwierdzenia go przez podmiot zarządzający,
Może ktoś w Bydgoszczy jednak doczytał, ze nie mogą zrobić publicznego show z podpisania pre-kontraktu, bo publicznie może być on ogłoszony dopiero po zatwierdzeniu go przez władze ;) Co przecież moze trwać kilka/kilkanascie dni :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Albo Wiktora akurat głowa rozbolała ;)
Cooper pisze:Już raz Kanclerz namioty rozstawiał na wielką fetę i coś wniosków brak, a jak patrzyłem w weekend, że Lewiszyn dwa razy wozi Buczka w Bydgoszczy to jeszcze różnie może być. W tym kontekście uważam, że zejście Wiktora ligę niżej to bezsens totalny, mówimy o gościu z TOP10 eligi... tym bardziej irracjonalne wydaje się, że ten prekontrakt nie ma żadnego zabezpieczenia na taką ewentualność (wypożyczenie).
Sportowo mniej sensowny, bo zawsze jest wkalkulowane ryzyko, że posiedzi w niej dłużej niż sezon. Natomiast finansowo nie musi wyjść gorzej niż w Ekstralidze. Jestem skłonny uwierzyć Dominikowi i Wiktorowi jeśli swoje zmiany argumentują szukaniem nowych wyzwań. Z Motorem osiągneli już sufit. Co prawda mieli stabilną sytuacje, ale nie są w żaden sposób powiązani z Lublinem. Kubera może mieć dług wdzięczności wobec Kępy, ale jedzie już tu 5 sezon i znacznie przyczynił się do zdobycia 4 medali.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Z tego co wiadomo, to Wiktor nie ma u nas słabego kontraktu ;). A sportowo dla niego następnym krokiem - jeśli marzy o największych celach - powinna być jazda w Elidze 5 biegów jako senior a nie pojedynki z Lewiszynami i Zagarami.
Błagam, przestańcie już pisać, co by było dla Wiktora lepsze, bo nie wytrzymam i naprawdę napiszę, co mu w co, nawet licząc się z tygodniowym banem.
Ja do niedawna nie byłem entuzjastą Przyjemskiego w Lublinie, ponieważ zespół z nim wydawał się absurdalnie mocny i moje zainteresowanie żużlem zaczęło słabnąć. Do tego ciągle to mazgajenie się za Bydgoszczą, w której przecież i mieszka i się uczy i nawet od czasu do czasu na mecz pójdzie. Więc o co chodzi? Za czym tęskni?
Na wieść o odejściu Kubery i Holdera zmieniłem jednak zdanie i trzymałem kciuki za powodzenie rozmów z Wiktorem, ponieważ realne stało się duże osłabienie naszej drużyny.
Niestety Przyjemski dokonał głupiego wyboru, biorąc pod uwagę szanse Polonii na awans do Ekstraligi w tym roku. Ale dokonał go. Woli być w I lidze, niż w mistrzowskiej drużynie, w której może uczyć się od najlepszych i z najlepszymi rywalizować.
Więc naprawdę, nie rozczulajmy się nad tym, jak to Wiktor straci sportowo. Tak wybrał, woli tracić, to niech traci. Życzę wszelkiego powodzenia w traceniu.
Ja do niedawna nie byłem entuzjastą Przyjemskiego w Lublinie, ponieważ zespół z nim wydawał się absurdalnie mocny i moje zainteresowanie żużlem zaczęło słabnąć. Do tego ciągle to mazgajenie się za Bydgoszczą, w której przecież i mieszka i się uczy i nawet od czasu do czasu na mecz pójdzie. Więc o co chodzi? Za czym tęskni?
Na wieść o odejściu Kubery i Holdera zmieniłem jednak zdanie i trzymałem kciuki za powodzenie rozmów z Wiktorem, ponieważ realne stało się duże osłabienie naszej drużyny.
Niestety Przyjemski dokonał głupiego wyboru, biorąc pod uwagę szanse Polonii na awans do Ekstraligi w tym roku. Ale dokonał go. Woli być w I lidze, niż w mistrzowskiej drużynie, w której może uczyć się od najlepszych i z najlepszymi rywalizować.
Więc naprawdę, nie rozczulajmy się nad tym, jak to Wiktor straci sportowo. Tak wybrał, woli tracić, to niech traci. Życzę wszelkiego powodzenia w traceniu.