Bartek Bańbor
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Bartek Bańbor
Kurcze, nie wiem czy ta wypowiedź dobrze świadczy o Bańborze. Przez własną fatalną dyspozycję jego pozycja w Motorze zaczynała być lekko zachwiana i tracił miejsce na rzecz Jaworskiego, a teraz brzmi jakby się przestraszył rywalizacji w przyszłym sezonie, mimo, że wcześniej mówi o pozytywnych skutkach. Dziwne strasznie.
Taka to już jest ta dzisiejsza młodzież, roszczenia i żale przede wszystkim. No ale cóż, będzie miał chłopak okazję się wykazać.
Nie wiem co jest w tym roszczeniowego, żużel to biznes, więcej jazdy, więcej kasy. Przyjemskiego przecież nie przeskoczy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Cooper pisze:Nie wiem co jest w tym roszczeniowego, żużel to biznes, więcej jazdy, więcej kasy. Przyjemskiego przecież nie przeskoczy.
Tylko, że akurat w tym sezonie najbardziej ze wszystkich dotychczasowych sezonów pozwolił na zasianie wątpliwości wobec niego.
Mnie w tej rozmowie zainteresowała kwestia "zastanawiania się co dalej". To już nie pierwsza tego typu wypowiedź Bartosza. W jakimś wywiadzie pomeczowym, zapytany o przyszłoroczny duet z Jaworskim, Bańbor odpowiedział mocno aluzyjnie, że za wcześnie o tym mówić, że właściwie nie wiadomo gdzie będzie startował w przyszłym sezonie itd. Z wywiadu na po-bandzie wynika, że jednak zostanie w Motorze. Ale wynika też, że rozważał możliwość zmiany klubu.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
I to po raz kolejny moim zdaniem pokazuje nam kibicom, że nie powinniśmy patrzeć na Motor jak na żużlowy raj, a dla zawodnika to po prostu miejsce pracy.
Cooper pisze:Nie wiem co jest w tym roszczeniowego, żużel to biznes, więcej jazdy, więcej kasy. Przyjemskiego przecież nie przeskoczy.
Gdy jesteś kilka poziomów niżej od kolegi, ale masz żal że on jest nr 1. Tak w skrócie.
Uważać młody Bańbor powinien. Lat temu kilka niejaki Bober szykował się do bycia liderem juniorów a zza pleców Wiktor L mu wyskoczył ..

Haron90 pisze:Cooper pisze:Nie wiem co jest w tym roszczeniowego, żużel to biznes, więcej jazdy, więcej kasy. Przyjemskiego przecież nie przeskoczy.
Gdy jesteś kilka poziomów niżej od kolegi, ale masz żal że on jest nr 1. Tak w skrócie.
Ale gdzie jest żal w tej wypowiedzi? Stwierdził tylko jakie profity ma lepszy junior i tyle. Rywalizacji o dodatkowe biegi ligowe z Przyjemskim by nie wygrał i chcąc startować częściej rozważałby zmianę klubu, gdyby Wiktor został w Motorze.
Po co te nadinterpretacje? :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Ale gdzie jest żal w tej wypowiedzi? Stwierdził tylko jakie profity ma lepszy junior i tyle. Rywalizacji o dodatkowe biegi ligowe z Przyjemskim by nie wygrał i chcąc startować częściej rozważałby zmianę klubu, gdyby Wiktor został w Motorze.
Po co te nadinterpretacje? :)
100%
Jest tutaj tylko jeden błąd myślowy Bartka. W każdym klubie ekstraligowym poza Rybnikiem byłby tym drugim. A rozwarstwienie między Przyjemskim a Bańborem w tym sezonie bardzo się powiększyło. Więc nie stroszyłbym tak piórek. Przyjemski jest jeden. A Bańbor w obecnej dyspozycji może mieć ogromne problemy z Krawczykami Kowolikami i Małkiewiczami.
Nie w każdym. W Toruniu, od przyszłego roku we Wrocławiu też mógłby być pierwszym juniorem.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
W obecnej dyspozycji?
Od powrotu do składu w 10 kolejce, Banbor ma średnia 1,84 w lidze, zdobył medal MIMP, w praktycznie kazdych zawodach młodzieżowych i u-24 robi pod komplet.
Zresztą nawet wliczając pierwsza, fatalna część sezonu, to Banbor ma obecnie szósta średnia wśród juniorów.
A Malkiewicz to topka juniorów na świecie, więc to żadna ujma z nim przegrać. Krawczyk natomiast za rok nie będzie juniorem :)
Od powrotu do składu w 10 kolejce, Banbor ma średnia 1,84 w lidze, zdobył medal MIMP, w praktycznie kazdych zawodach młodzieżowych i u-24 robi pod komplet.
Zresztą nawet wliczając pierwsza, fatalna część sezonu, to Banbor ma obecnie szósta średnia wśród juniorów.
A Malkiewicz to topka juniorów na świecie, więc to żadna ujma z nim przegrać. Krawczyk natomiast za rok nie będzie juniorem :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
O Krawczyku wspomniałem w kontekście finału w TYM roku. Mam jakoś przeczucie, że Sparta przejdzie Apatora. A Bańbor jedzie lepiej od kilku tygodni. Jego poziom z początku sezonu dyskwalifikuje go jako lidera formacji juniorów mistrza Polski. Po prostu. Taki Mania pokazał w Bydgoszczy, że jest szybszy. To oczywiście nic nie znaczy ale znak ostrzegawczy jest. Red Flagg ;)
Jaki znowu Red flag. Za rok rywalizować będziemy zapewne w Play offach z Amatorem, Spartą i Falubazem. I tak, Bańbor ma szansę z:
Apator:
U24
Kawczynski
2 junior
Sparta:
Kowalski
Janowski
Kowalik
2 junior
Falubaz:
U24
2 junior
Hampel w dołku
Ratajczak w słabszej formie
Także Bartek w formie może zrobić różnicę na plus i przyczynić się do jakiegoś medalu. I piszę to ja - sceptyk jego talentu!
Apator:
U24
Kawczynski
2 junior
Sparta:
Kowalski
Janowski
Kowalik
2 junior
Falubaz:
U24
2 junior
Hampel w dołku
Ratajczak w słabszej formie
Także Bartek w formie może zrobić różnicę na plus i przyczynić się do jakiegoś medalu. I piszę to ja - sceptyk jego talentu!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Reprezentacja Polski zdobyła srebrny medal w Mistrzostwach Europy Par U19. Bartek wywalczył 5+1 pkt. w trzech startach.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Kiepski wystep Polakow. Jedynym powaznym rywalem byla Dania i zakonczylo sie to wyrazna porazka
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Młody Pedersen może być ciekawym juniorem za rok.
A czy zostanę? Czas pokaże - kończy tajemniczo Bańbor.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12122 ... oru-lublin
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12122 ... oru-lublin
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja wczoraj na Twitterze widziałem wpis jakiegoś anonima, że Bańbor miałby odejść do Włókniarza, ale to było jakieś anonimowe konto i zupełnie to olałem. Natomiast te słowa są nieciekawe. Kępa w wywiadzie dla Dziennika Wschodniego mówił, że jedziemy parą Bańbor - Jaworski.
Nie no. To byłoby jakieś science fiction, jakby Włókniarz juniora nam zabrał.
Pożyjemy zobaczymy. My już nic nie zrobimy.
Pożyjemy zobaczymy. My już nic nie zrobimy.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Natomiast to jest już drugi raz, gdy Bańbor publicznie podejmuje kwestię pozostania w Lublinie. Najpierw mówił, że gdyby został Wiktor, to by odszedł, a teraz, że nie wie czy zostanie pomimo odejścia Wiktora. Nieciekawie, szczególnie, że to nie są jakieś plotki transferowe, a wypowiedzi zawodnika.
Myślę, że podbija stawkę. Jeśli był ugadany na coś z Kubą, a teraz urządza takie gierki to możemy się powoli rozglądać za następcą.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jeśli na przełomie września i października nie jest z nim podpisana umowa, to jest to bardzo zaskakujące dla mnie. W ogóle myślałem, że Jaworski i Bańbor są zaklepani do końca juniorki, a okazuje się, że chyba nie.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
A może młody się zgrywa i daje pożywkę pismakom.