Finał DMP: Motor Lublin - Apator Toruń 52:38 [88:92], 28.09.2025
Re: Finał DMP: Motor Lublin - Apator Toruń [36:54], 28.09.2025, godz. 19:30
Ja nie mówię, że źle :) Oba ustawienia mają swoje plusy i minusy. Wariant z Kvechem na 4 bieg to moim zdaniem wejście trochę all-in. Cała wiara idzie w tą czwórkę, że dowiozą.
Gdyby różnica była 6-8 punktow to miałoby sens. Ale mają aż 18 zapasu. Jak dla mnie Kvech pojedzie w pierwszym biegu. Szczególnie, że Dudek będzie tam mieć wewnętrzne pole.
Gdyby różnica była 6-8 punktow to miałoby sens. Ale mają aż 18 zapasu. Jak dla mnie Kvech pojedzie w pierwszym biegu. Szczególnie, że Dudek będzie tam mieć wewnętrzne pole.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Naszą - kiepską ale zawsze nadzieją, jest to, że rzeczywiście w Toruniu poza Dudkiem nie ma pewniaków, co było widać nawet w Toruniu. Gdyby lepsze zmiany poszły u nas, to byłyby nawet na to dowody :)
Juniorka toruńska w Lublinie nic nie ujedzie, chyba, że jedziemy Jaworskim, to może być nerwowy pojedynek. Ale oni są mocni u siebie, w dodatku są zbyt nabuzowani, w Lublinie to się kończy szybko zbliżającymi dechami na drugim łuku.
Na dziś bym się pokusił o stwierdzenie, że poza Dudkiem nie zrobią w Lublinie żadnej dwucyfrówki, no ale niestety tak wspaniale pojechaliśmy na Motoarenie, że nawet to może nam nie pomóc.
Juniorka toruńska w Lublinie nic nie ujedzie, chyba, że jedziemy Jaworskim, to może być nerwowy pojedynek. Ale oni są mocni u siebie, w dodatku są zbyt nabuzowani, w Lublinie to się kończy szybko zbliżającymi dechami na drugim łuku.
Na dziś bym się pokusił o stwierdzenie, że poza Dudkiem nie zrobią w Lublinie żadnej dwucyfrówki, no ale niestety tak wspaniale pojechaliśmy na Motoarenie, że nawet to może nam nie pomóc.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Od jutra mamy idealna pogodę na trening i robienie toru. Wiadomo, nikt nie będzie jeździł od jutra do soboty ale liczę na pełną mobilizację po naszej stronie i całą drużynę od piątku. A w niedzielę 18:6 po pierwszej serii.
Tak samo jak 90 minut na Bernabeu to bardzo długo, tak 15 biegów na Z5 to również bardzo dużo. Swoją drogą klub mógłby jakąś akcję w tym stylu przeprowadzić :) Trzeba walczyć do końca i na nich!
Tak samo jak 90 minut na Bernabeu to bardzo długo, tak 15 biegów na Z5 to również bardzo dużo. Swoją drogą klub mógłby jakąś akcję w tym stylu przeprowadzić :) Trzeba walczyć do końca i na nich!
Motor mocny
Z nudów w robocie przejrzałem sobie wątki na forum ze spotkań z Rybnikiem i Gorzowem i na ich podstawie przedstawiam kalendarium nastrojów na forum żużel.info
Niedziela - Wtorek: Bo herbacie, za duża strata, nie odrobią tego, cieszmy się srebrem
Środa - Piątek: Jakieś tam szanse są, trzeba spiąć poślady, powalczyć, a nuż się uda
Sobota - Niedziela: Na nich! Bierzemy to! Damy radę! Bez litości! Motor mistrz!
:)
A z innych ciekawych wydarzeń w tym tygodniu to czeka nas jeszcze Social Mediowa inba o skandaliczny sektor gości przy Z5 i za mała ilość biletów dla sympatycznych fanów Apatora Toruń :)
Niedziela - Wtorek: Bo herbacie, za duża strata, nie odrobią tego, cieszmy się srebrem
Środa - Piątek: Jakieś tam szanse są, trzeba spiąć poślady, powalczyć, a nuż się uda
:)
A z innych ciekawych wydarzeń w tym tygodniu to czeka nas jeszcze Social Mediowa inba o skandaliczny sektor gości przy Z5 i za mała ilość biletów dla sympatycznych fanów Apatora Toruń :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
A ile mają biletów i po ile ?
Mam przeczucie graniczące z pewnością, że przyjedzie ich sporo więcej niż będą mieli biletów, co skończy się mniejszą lub większą awanturą.
Mam przeczucie graniczące z pewnością, że przyjedzie ich sporo więcej niż będą mieli biletów, co skończy się mniejszą lub większą awanturą.
Sektor gości ma chyba coś koło 300-350 miejsc, a regulaminowo powinien mieć ich 5% pojemności stadionu, czyli 465.
Ceny nie znam. Dla nas to 110 zł, ale klub chyba jeszcze nie ogłaszał ceny dla przyjezdnych.
Ceny nie znam. Dla nas to 110 zł, ale klub chyba jeszcze nie ogłaszał ceny dla przyjezdnych.
Taka sama cena jak dla gospodarzy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- tezetomaniak
- Trener
Hayden pisze:Od jutra mamy idealna pogodę na trening i robienie toru. Wiadomo, nikt nie będzie jeździł od jutra do soboty ale liczę na pełną mobilizację po naszej stronie i całą drużynę od piątku. A w niedzielę 18:6 po pierwszej serii.
Chyba sie szykują w rewanżu na beton, bo widziałem Zmarzlika na torze w Poznaniu
Pretensje o rozmiar sektory gości niech sobie kierują do Prezydenta Miasta Lublin, jako reprezentanta właściciela obiektu.
Oni co mecz płaczą że sektor za mały, że flag nie mogą wnosić, że ich nasz klub źle traktuje.
Oni co mecz płaczą że sektor za mały, że flag nie mogą wnosić, że ich nasz klub źle traktuje.
Gorzej że pewnie kupią dużo biletów z otwartej sprzedaży i może być wesoło na trybunach.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jednak na naszych sektorach ich się nie spodziewam. Chyba, że jakieś mocno pojedyncze sztuki.
Ile biletów dziś w otwartej sprzedaży ?
Ile biletów dziś w otwartej sprzedaży ?
Cała pula biletów na sektor gości została przekazana ichniemu stowarzyszeniu kibiców, które rozdało je wg własnego uznania. Podobno kryterium była udokumentowana obecność na minimum 4 wyjazdach w tym roku.
No tak, bo rok temu byli też oburzeni że na wyjazd pojechali ludzie co tylko oglądali mecz i jedli kiełbasę.
Wezmą braci po szalu z Gniezna i Grodziska Wlkp.
Wezmą braci po szalu z Gniezna i Grodziska Wlkp.
Marcin Musiał twierdzi, że Motor wciąż jest faworytem do złotego medalu.
https://youtu.be/PD9EvNIqMcg?si=tOcH7l1ES2RDjnaF&t=2662
Nie zgadza się z nim Władysław Komarnicki. Zdaniem senatora mistrzostwo stracimy przez kontuzję Wiktora Przyjemskiego.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... 5qCRDjWUbA
https://youtu.be/PD9EvNIqMcg?si=tOcH7l1ES2RDjnaF&t=2662
Nie zgadza się z nim Władysław Komarnicki. Zdaniem senatora mistrzostwo stracimy przez kontuzję Wiktora Przyjemskiego.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... 5qCRDjWUbA
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
A ja się paradoksalnie z oboma po części zgodzę. Motor teoretycznie wciąż może być traktowany jako faworyt (patrząc na wcześniejsze mecze na Zygmuntowskich), ale kluczowa może się okazać dyspozycja Przyjemskiego.
Ktoś wcześniej wspominał o kontuzji Wiktora, której miał się nabawić w Vojens. Ja też zwróciłem na to uwagę (w transmisji telewizyjnej chłodził drugą nogę). Kontuzja kostki (przerabiałem ostatnio, po raz kolejny) goi się bardzo dobrze i nie sądzę (oczywiście ani nie jestem lekarzem, ani nie mam wiedzy co i w jakim zakresie zostało w stawie skokowym uszkodzone) żeby miało to dzisiaj duży wpływ na dyspozycję Wiktora. Gorzej wygląda sprawa drugiej nogi - cholera wie co ma tam uszkodzone i jak mu to przeszkadza w jeździe. Ale w Toruniu nie wyglądało to dobrze.
Zwróciłbym też uwagę na toruński tor, który z perspektywy telewizora wydawał się dość ciężki (jak na warunku ekstraligowe oczywiście). Może na lubelskim betonie będzie się Wiktorowi jechać lepiej.
Ktoś wcześniej wspominał o kontuzji Wiktora, której miał się nabawić w Vojens. Ja też zwróciłem na to uwagę (w transmisji telewizyjnej chłodził drugą nogę). Kontuzja kostki (przerabiałem ostatnio, po raz kolejny) goi się bardzo dobrze i nie sądzę (oczywiście ani nie jestem lekarzem, ani nie mam wiedzy co i w jakim zakresie zostało w stawie skokowym uszkodzone) żeby miało to dzisiaj duży wpływ na dyspozycję Wiktora. Gorzej wygląda sprawa drugiej nogi - cholera wie co ma tam uszkodzone i jak mu to przeszkadza w jeździe. Ale w Toruniu nie wyglądało to dobrze.
Zwróciłbym też uwagę na toruński tor, który z perspektywy telewizora wydawał się dość ciężki (jak na warunku ekstraligowe oczywiście). Może na lubelskim betonie będzie się Wiktorowi jechać lepiej.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Dlatego na tę chwilę uznaję, że Wiktor nie jest w stanie rywalizować na tyle, by zrobić np. bezcenne 6 punktów w 3 biegach (normalnie byłby w stanie).
W ogóle jakaś piekarnia stąd słyszała o tym urazie z Vojens i do tej pory się nie wychylała? Teraz jak już to wyszło, to przydałyby się jakieś informacje.
W ogóle jakaś piekarnia stąd słyszała o tym urazie z Vojens i do tej pory się nie wychylała? Teraz jak już to wyszło, to przydałyby się jakieś informacje.
po co w trzech w dwóch zrobi 3,3 i fajrant.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Na 12. bieg by się przydał. Akurat on w dobrej dyspozycji może pokonać Lambo (sugerując się składem z czerwca), czyli tego najsłabszego z seniorów Apatora.
Edit. w sumie nie znamy składu 12 biegu biorąc pod uwagę możliwości RT.
Edit. w sumie nie znamy składu 12 biegu biorąc pod uwagę możliwości RT.
Ostatnio zmieniony 23 września 2025, o 16:19 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.
Flagg pisze:Z nudów w robocie przejrzałem sobie wątki na forum ze spotkań z Rybnikiem i Gorzowem i na ich podstawie przedstawiam kalendarium nastrojów na forum żużel.info
Żadne półśrodki Flagg, oceniam nasze szanse na 25 % max dlatego już czekam na PO 2026 kiedy wpadniemy na Apator i zemścimy się przeokrutnie nowym lepszym składem.
PS. z drugiej strony 01.06.2025 Stadio la Gruz
MOTOR: Dominik Kubera 7+1 (1*, 3, 3, 0, 0); Fredrik Lindgren 9+3 (2*, 2*, 2*, 1, 2); Jack Holder 10+2 (2, 2*, 1, 3, 2*); Mateusz Cierniak 8 (0, 3, 3, 2); Bartosz Zmarzlik 13 (3, 2, 2, 3, 3); Wiktor Przyjemski 7 (3, 3, 1); Bartosz Jaworski 1 (1, 0, 0); 16. Bartosz Bańbor ns.
55 punktów z czego uwaga po 3 biegach był remis 9-9 i dopiero w czwartym Apator dostał 5:1
To mi się podoba. O to chodzi.
Czyli każdy z naszych ma pojechać na swoim średnim poziomie i mamy to ?
Ja się zgadzam z panem z Twittera, że tyle wystarczy.
Richie Faulkner:
Trafnie ocenił siłę torunian na Zygmuntowskich ha ha.