Bartek Bańbor
Re: Bartek Bańbor
Kuba od razu powinien zareagować - chłopcze naucz się najpierw jeździć tak żeby Cię nie objeżdzali z obu stron jak ostatniego frajera a dopiero potem pogadamy o pieniądzach.
Karamba pisze:pytanie kto nie otrzymał ? ha ha
Pawlicki i Janowski otrzymali na pewno
- Łoptymista
- Trener
Zapytałem czy sadzisz, że jeszcze nie mamy dogranej całej drużyny na 2026? Pod koniec września? To byłoby mega nieprofesjonalne. Kolejna sprawa to brak zaklepania tematu juniorów w sytuacji gdy tracimy najlepszego u21 we wszystich ligach to byłby babol nad babole.KrzyczącyK1b1c pisze:Nie wiem co masz na myśli. Musisz doprecyzować swoje pytanie.
Ostatnio zmieniony 30 września 2025, o 14:46 przez Łoptymista, łącznie zmieniany 1 raz.
Tyle przykładów a oni dalej się nie uczą. Każdy kolejny myśli, że jemu się uda? Jak dostał taką zajebistą ofertę to niech idzie bo z takich negocjacji to gówno będzie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Łoptymista pisze:Zapytałem czy sadzisz, że jeszcze nie mamy dogranej całej drużyny na 2026? Pod koniec września? To byłoby mega nieprofesjonalne. Kolejna sprawa to brak zaklepania tematu juniorów w sytuacji gdy tracimy najlepszego u21 we wszystich ligach to byłby babol nad babole.
Dopuszczam możliwość, że Bańbor w amoku zapomniał o podpisanym kontrakcie z Motorem na 2026, natomiast wydaje się to równie mało prawdopodobne. Szczególnie, że o odejściu mówił w mediach dwukrotnie - najpierw w wakacje i teraz po finale.
Syfy piszą, że nowy właściciel Włókniarza gotów jest spłacić nawet kary umowne za zerwanie kontraktu
Piękne świadectwo naszej ligi. Absolutnie żadnej wartości, dla kilku srebników każdy się tutaj skurwi.
+1Haron90 pisze:Piękne świadectwo naszej ligi. Absolutnie żadnej wartości, dla kilku srebników każdy się tutaj skurwi.
Najpierw Falubaz wchodzi jak do sklepu i próbuje kupić wszystkich, teraz Włókniarz.
Ale jak by ktoś pytał to Motor psuje rynek. A w Apatorze czterech gwiazdorów jeździ za zwrot kosztów dojazdu i obiad w garmażerce :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Co mówi Banbor nie ma żadnego znaczenia. Podpisal/Nie podpisał, rękę zapewne podał i warunki kontraktu uzgodnil. Nikt o zdrowych zmysłach przecież nie uwierzy, że 28 września Kuba nie ma dogadanych, choćby ustnie, zawodników.
Jeśli teraz wrócił po więcej hajsu, to podpisał na siebie wyrok w postaci przenosin do Czewy. I nie wierzę w to, że nie zdawał sobie z tego sprawy.
Podejrzewam, że Kępa już wolałby wspomóc finansowo bankruta z Gorzowa wykupując kontrakt np. Nagelsa niż dosypać Banborowi.
Więc nie ma co na darmo strzepic ryja i rozpatrywać jakiś scenariuszy.
Albo Banbor jest dogadamy z klubem i po prostu walną coś bez sensu w mediach, co się zdarza, albo może pakować busa do Częstochowy.
Jeśli teraz wrócił po więcej hajsu, to podpisał na siebie wyrok w postaci przenosin do Czewy. I nie wierzę w to, że nie zdawał sobie z tego sprawy.
Podejrzewam, że Kępa już wolałby wspomóc finansowo bankruta z Gorzowa wykupując kontrakt np. Nagelsa niż dosypać Banborowi.
Więc nie ma co na darmo strzepic ryja i rozpatrywać jakiś scenariuszy.
Albo Banbor jest dogadamy z klubem i po prostu walną coś bez sensu w mediach, co się zdarza, albo może pakować busa do Częstochowy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Nagelsa
Widział Pan tam gdzieś "s" na końcu?! ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jeśli Bańbor coś walnął, a klub ma wszystko pod kontrolą, to miło by było żeby klub w jakiś sposób zdementował te słowa. Najlepiej ogłoszeniem Bańbora na 2026, bo takie słowa sieją uzasadnione zmartwienie wśród kibiców. To nie jest kolejny artykul Ostafa czy randomowego twitterowicza, a źródłem jest sam Bańbor, niestety. Wczoraj ten news wisiał w głównych newsach na Sportowych Faktach, czyli pewnie kliknął się na kilkadziesiąt tysięcy wyświetleń. To nie jest już zwykły pierd puszczony przez kogoś w SM.
Kargolo pisze:Flagg pisze:Nagelsa
Widział Pan tam gdzieś "s" na końcu?! ;)
Ależ Ty masz silną psychikę :)
No tu już nie chodzi tylko o Bańbora ale ogólnie o obecną sytuację. Zewsząd słychać, że znikąd pojawiła się Częstochowa która sypie złotem na prawo i lewo, to samo Rusko. I wszyscy mają w dupie, że kontrakty w jakiejś formie zostały podpisane. Nikogo to nie obchodzi, najwyżej "zapłaci się umowną karę". No bez jaj. Wszyscy jak kurwy których słowo, nawet na piśmie, to jedynie do podtarcia dupy jest dobre. A najbardziej chore jest chyba to, że to środowisko jest tak małe, tak wąskie, że dziś zrywasz kontrakt z jedną osobą, a już w kwietniu do niej zadzwonisz czy dorzuci kilka monet na kolejny sezon. Według jakich standardów jest to normalne, akceptowalne?
Serio, jeśli Bańbor negocjuje pomimo bycia po słowie, to może dla mnie wypierdalać pod jasną górę. Byle w podskokach.
Serio, jeśli Bańbor negocjuje pomimo bycia po słowie, to może dla mnie wypierdalać pod jasną górę. Byle w podskokach.
Flagg pisze:Co mówi Banbor nie ma żadnego znaczenia. Podpisal/Nie podpisał, rękę zapewne podał i warunki kontraktu uzgodnil. Nikt o zdrowych zmysłach przecież nie uwierzy, że 28 września Kuba nie ma dogadanych, choćby ustnie, zawodników.
Młody jest , nie takie tuzy wracały po więcej a potem dwa lata psu w dupę.
Haron90 pisze:
Dał mu przykład pan Michelsen jak zwyciężać mamy ;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Strategia musi być spójna. Nie ogłosili nikogo, ani Cierniaka, ani Limdgrena. Dziwne to by wyglądało, jakby nagle walnęli ogłoszenie o Banborze. Zaraz by były plotki, a dlaczego nie Cierniak? A gdzie Lindgren?
Klub nigdy nie bawił się w tego typu akcje. Ogłoszą skład wtedy, kiedy sami zdecydują, że jest czas. Szło się przyzwyczaić.
Przypominam, że np. w 2023 nigdy nie pojawiła się żadna informacja o jakimkolwiek przedłużeniu (poza Zmarzlikiem chyba, nie pamiętam już). Po prostu na podsumowsniu pojawił się Przyjemski, pożegnano Jarka i tyle. Oczywiście, wiadomo było, że cała reszta zostaje, ale oficjalki w SM odnośnie Cierniaka, Kubery, Holdera, Freda czy Banbora nigdy nie było.
Poza tym wciąż to jednak kibice nakręcają sami siebie w tej sprawie i tworzą sobie swoje teorie. Jakby klub miał reagować na każdą plotę, to nic innego by nie robili.
Oswiadczenie wyjdzie. Albo że strony Banbora, że fajnie było, ale czas na nowe wyzwania, albo od klubu, jak zaprezentują skład na 2026.
Ale to, że jakiś nowy szejk z Czewy wysyła oferty, nie oznacza, że teraz każdy zawodnik nagle ma w dupie wcześniejsze ustalenia i czeka z wypiekami na twarzy licząc zera na wirtualnym kontrakcie. Jasne, zawsze znajdzie się jakiś Doyle, ale kibice mają jednak tendencje do dramatyzowania.
Po tym tweecie Markowskiego az wszedłem sobie na X I poczytałem co tam kibice Leszna piszą. I nagle lament i odsądzenie Pitera od czci i wiary. Że kawał ch*"a, że menda, niech spier***la. Żadnej refleksji, żadnego zastanowienia. Godzinę później już Markowski twierdzi, że jednak Leszno. Wczoraj Leszno nakręca atmosferę o ogłoszeniu Pitera, dzisiaj nagle sie okazuje, że jednak nie, po chwili że tak. Mamy uwierzyć, że Leszno odpala kampanię wczoraj, po czym przychodzi do nich Piter i mówi hola hola, czekajcie, bo ja pewny nie jestem? A tera nagle wraca i mówi dawać papier podpisujemy? Wszystko w mniej niż 24 godziny?
Klub nigdy nie bawił się w tego typu akcje. Ogłoszą skład wtedy, kiedy sami zdecydują, że jest czas. Szło się przyzwyczaić.
Przypominam, że np. w 2023 nigdy nie pojawiła się żadna informacja o jakimkolwiek przedłużeniu (poza Zmarzlikiem chyba, nie pamiętam już). Po prostu na podsumowsniu pojawił się Przyjemski, pożegnano Jarka i tyle. Oczywiście, wiadomo było, że cała reszta zostaje, ale oficjalki w SM odnośnie Cierniaka, Kubery, Holdera, Freda czy Banbora nigdy nie było.
Poza tym wciąż to jednak kibice nakręcają sami siebie w tej sprawie i tworzą sobie swoje teorie. Jakby klub miał reagować na każdą plotę, to nic innego by nie robili.
Oswiadczenie wyjdzie. Albo że strony Banbora, że fajnie było, ale czas na nowe wyzwania, albo od klubu, jak zaprezentują skład na 2026.
No tu już nie chodzi tylko o Bańbora ale ogólnie o obecną sytuację. Zewsząd słychać, że znikąd pojawiła się Częstochowa która sypie złotem na prawo i lewo, to samo Rusko. I wszyscy mają w dupie, że kontrakty w jakiejś formie zostały podpisane. Nikogo to nie obchodzi, najwyżej "zapłaci się umowną karę". No bez jaj. Wszyscy jak kurwy których słowo, nawet na piśmie, to jedynie do podtarcia dupy jest dobre.
Ale to, że jakiś nowy szejk z Czewy wysyła oferty, nie oznacza, że teraz każdy zawodnik nagle ma w dupie wcześniejsze ustalenia i czeka z wypiekami na twarzy licząc zera na wirtualnym kontrakcie. Jasne, zawsze znajdzie się jakiś Doyle, ale kibice mają jednak tendencje do dramatyzowania.
Po tym tweecie Markowskiego az wszedłem sobie na X I poczytałem co tam kibice Leszna piszą. I nagle lament i odsądzenie Pitera od czci i wiary. Że kawał ch*"a, że menda, niech spier***la. Żadnej refleksji, żadnego zastanowienia. Godzinę później już Markowski twierdzi, że jednak Leszno. Wczoraj Leszno nakręca atmosferę o ogłoszeniu Pitera, dzisiaj nagle sie okazuje, że jednak nie, po chwili że tak. Mamy uwierzyć, że Leszno odpala kampanię wczoraj, po czym przychodzi do nich Piter i mówi hola hola, czekajcie, bo ja pewny nie jestem? A tera nagle wraca i mówi dawać papier podpisujemy? Wszystko w mniej niż 24 godziny?
Ostatnio zmieniony 30 września 2025, o 15:20 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Flagg pisze:Strategia musi być spójna. Nie ogłosili nikogo, ani Cierniaka, ani Limdgrena. Dziwne z to by wyglądało, jakby nagle walnęli ogłoszenie o Banborze. Zaraz by były plotki, a dlaczego nie Cierniak? A gdzie Lindgren?
Wydaje mi się, że był jeden wyjątek. Chyba Interia lub SF w którymś roku pisały, że Hampel ostro negocjuje z Motorem i dosłownie kilka lub kilkanaście godzin później pojawiła się oficjalka, że Hampel przedłuża. Może to był przypadek, ale timingowo wtedy ładnie sie zgrało.
Ostatnio zmieniony 30 września 2025, o 15:30 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 2 razy.
Plotki nie biorą się znikąd, od czegoś przeważnie się zaczyna, ktoś ma jakąś agendę. Nawet jak np Pawlicki nie chciał zrywać kontraktu z Lesznem, to mógł wykorzystać sytuację aby np tysiaka na punkcie jeszcze ugrać. Nie mówię, że tak zrobił, ale gdzieś te plotki mają swój początek. Odnośnie Bańbora, też nie twierdzę, że na 100% tak zrobił, ale chłopak już drugi raz to powtarza w mediach, co przypadkiem raczej nie jest.
Może i jest to trochę dramatyzowanie, a może już po prostu ten sezon się ulewa, bo umówmy się, więcej było rozczarowań niż chwil zachwytu.
Może i jest to trochę dramatyzowanie, a może już po prostu ten sezon się ulewa, bo umówmy się, więcej było rozczarowań niż chwil zachwytu.
- Lumpproletariacki
- Szkółkowicz
Sorry, ale jeśli nie ma papieru, to znaczny, że nauka jednak poszła w las i to byłaby kompromitacja. Oczywiście jeśli to prawda, to świadczyłoby o Bańborze i jego doradcach jak najgorzej, ale i o klubie nie najlepiej. Można czarować jakimiś Nagelami, ale gdyby doszło do wyjęcia lidera formacji juniorskiej, to wstyd na całą wieś :)
Plotki mają różne źródła. Czasem są to kontrolowane wycieki mające określony cel, jak np. właśnie wzbudzić niepewność w środowisku albo wprowadzić nerwowa atmosferę. Innym razem to jest plotka, która jest gdzies przekazana półsłówkami, w luźnej dyskusji, która przechodzi przez kilka osób, każda z nich trochę zmienia jej treść, albo nadaje jej większego dramatyzmu. A czasem plotkarze dodają dużo od siebie biorąc pod uwagę aktualna sytuację.
Przykład Pawlickiego i Leszna.
1. Unia około 20 godzin temu wrzucz na SM post, że czekaja na coś i doczekac sie nie mogą. Wszyscy są przekonani, że wieczorem nastąpi ogłoszenie Pitera. Nie następuje.
2. Po środowisku idzie płota, że Włókniarz rozsyła oferty, że dostali je Piter i Janowski (i pewnie wielu innych)
3. Ktoś dodaje sobie 2+2 i wychodzi mu na to, że Unia nie ogłosiła Pitera, bo ten pewnie negocjuje z Włókniarzem/Spartą.
4. Koniec końców to prawdopodobnie jedna wielka gówno prawda, bo Unia wcale nie miała planu oglaszac Pitera wczoraj. Ale ludzie ubzdurali sobie, że ogłoszenie powinno być wczoraj i zaczęli tworzyć teorie.
Przykład Pawlickiego i Leszna.
1. Unia około 20 godzin temu wrzucz na SM post, że czekaja na coś i doczekac sie nie mogą. Wszyscy są przekonani, że wieczorem nastąpi ogłoszenie Pitera. Nie następuje.
2. Po środowisku idzie płota, że Włókniarz rozsyła oferty, że dostali je Piter i Janowski (i pewnie wielu innych)
3. Ktoś dodaje sobie 2+2 i wychodzi mu na to, że Unia nie ogłosiła Pitera, bo ten pewnie negocjuje z Włókniarzem/Spartą.
4. Koniec końców to prawdopodobnie jedna wielka gówno prawda, bo Unia wcale nie miała planu oglaszac Pitera wczoraj. Ale ludzie ubzdurali sobie, że ogłoszenie powinno być wczoraj i zaczęli tworzyć teorie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tylko, że z Bańborem jest o tyle gorsza sytuacja, że samo zamieszanie pochodzi z wypowiedzi samego zainteresowanego.
18 sierpnia: – W Lublinie mam dobre warunki, wszystko jest w porządku. Wiktor, z tego co wiem, już ogłosił odejście. Gdyby został, pewnie bardziej bym się zastanawiał, co dalej.
28 września: - Jeśli zostanę w Motorze, to przyjmę zadanie lidera formacji młodzieżowej, jestem na to gotowy. A czy zostanę? Czas pokaże - kończy tajemniczo Bańbor.
Zawodnik dwukrotnie w nieco ponad miesiąc mówi o chęci odejścia. Raz wskazuje konkretny powód, który zniknął, a drugi raz pozostawia sam niedomówienie. To jednak znacznie więcej waży niż pogłoski mediów czy "informatorów".
18 sierpnia: – W Lublinie mam dobre warunki, wszystko jest w porządku. Wiktor, z tego co wiem, już ogłosił odejście. Gdyby został, pewnie bardziej bym się zastanawiał, co dalej.
28 września: - Jeśli zostanę w Motorze, to przyjmę zadanie lidera formacji młodzieżowej, jestem na to gotowy. A czy zostanę? Czas pokaże - kończy tajemniczo Bańbor.
Zawodnik dwukrotnie w nieco ponad miesiąc mówi o chęci odejścia. Raz wskazuje konkretny powód, który zniknął, a drugi raz pozostawia sam niedomówienie. To jednak znacznie więcej waży niż pogłoski mediów czy "informatorów".
Gdzie Ty tu widzisz chęć odejścia to jest Twoja słodka tajemnica :)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:Może jestem naiwny ale ja w tej wypowiedzi nie widzę zapowiedzi odejścia z Motoru.
Już gdzieś to czytałem :)
Chęć odejścia? Zdecydowana nadinterpretacja.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ok, w takim razie nazwę to inaczej. Dopuszczenie odejścia z Motoru jeszcze przed przyszłym sezonem. Tak może będzie precyzyjniej, ale równie alarmująco.