Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Nie wiem jaki jest cel opowiadania takich bajek jak robienie lubelskiego żużla na Gwardii. Jeszcze lepszy farmazon niż kilka lat temu budowanie toru na Arenie.
Gelo pisze:Nie mylisz się. Natomiast jest to wygodny wykręt od odpowiedzialności i łatwe wytłumaczenie swojego nieudacznictwa - nie da się. Czyli standard. Za to kibel za 600 tysięcy, w którym nikt nie sra - da się..
W sensie jak Kępie nie uda się zrobić stadionu zastępczego w Warszawie to będzie wykręt dla Żuka i wytłumaczenie nieudacznictwa że ten nie zrobił stadionu w Lublinie, czy jakiś to inny wywód logiczny? :)
BTW chyba dawno remontu łazienki nie robiłeś, skoro 600 tys to szokująca cena za budynek z toaletami ;)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Gelo nie ma czasu na takie pierdoły,musi narzekać na 1.5 etatu.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Dziś o 19 w podcaście "Mówi się żużel" rozmowa z panem Markiem Kępą.
Przy okazji polecam poprzedni odcinek z Jarosławem Pabijanem. Mimo, że nie było wielu anegdot czy nowych informacji, to słuchało mi się bardzo fajnie.
Przy okazji polecam poprzedni odcinek z Jarosławem Pabijanem. Mimo, że nie było wielu anegdot czy nowych informacji, to słuchało mi się bardzo fajnie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Czy prowadzący podcast nadal ma tendencję do opowiadania swoich historii spikerskich zamiast słuchania tych od gości?
to się raczej nie zmieni, ale... jak podkreśla - to jest podcast, nie wywiad. Z Pabijanem dobrze się słuchało, dzisiejszy odcinek też obowiązkowy
Jak nie za bardzo lubię podcasty (i Dreczkę na dobrą sprawę), tak odcinek z Zagarem wysłuchałem cały, z przyjemnością.
Cooper pisze:Czy prowadzący podcast nadal ma tendencję do opowiadania swoich historii spikerskich zamiast słuchania tych od gości?
Niestety tak... Widzę, że nie tylko mi rzuca się w oczy niepowstrzymana żądzą ględzenia o sobie (nawet bez nawiązania do aktualnego wątku) przez prowadzącego. Wydaje mi się, że pan JD bardzo chciałby sam zostać bohaterem jakiejś rozmowy (tyle ma do powiedzenie o sobie), ale jak na złość nikt go nie chce zaprosić.
ale najlepsze u niego są te wstawki sponsorowane, rynce opadajo :)
Wstawki sponsorowane są bo środki na takie podcasty musi jakoś czerpać. Ja oglądam/słucham prawie każdy materiał. Nie da się powiedzieć że wszystko idealnie mi podchodzi do ucha, ale podczas zimowej przerwy to fajna odskocznia. Na pewno o wiele ciekawsze materiały niż artykuły wyssane z palca na sportowych portalach wałkowane wielokrotnie.
Są na luzie, pozwalają poznać bliżej ludzi ze środowiska żużlowego. Mnie to ciekawi.
A na podcast z Markiem Kępa czekam z niecierpliwością.
Są na luzie, pozwalają poznać bliżej ludzi ze środowiska żużlowego. Mnie to ciekawi.
A na podcast z Markiem Kępa czekam z niecierpliwością.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
ale ja mu nie zarzucam samych wstawek tylko, że czyta je przy drugiej osobie. Można to nagrać oddzielnie i wkleić przy montażu
https://www.youtube.com/watch?v=-lQk_oG0GWM Marek Kępa - najstarszy fergańczyk | S04E09
Pan Marek musi dostawać konkretne pytania, bo jak dostaje ogólny temat to opowiada o wszystkim ale niekoniecznie o tym, o co jest pytany ;)
Im dalej tym lepiej, początek był trochę chaotyczny
Im dalej tym lepiej, początek był trochę chaotyczny
Vino pisze:Cooper pisze:Czy prowadzący podcast nadal ma tendencję do opowiadania swoich historii spikerskich zamiast słuchania tych od gości?
Niestety tak... Widzę, że nie tylko mi rzuca się w oczy niepowstrzymana żądzą ględzenia o sobie (nawet bez nawiązania do aktualnego wątku) przez prowadzącego. Wydaje mi się, że pan JD bardzo chciałby sam zostać bohaterem jakiejś rozmowy (tyle ma do powiedzenie o sobie), ale jak na złość nikt go nie chce zaprosić.
Nie mówię, że nie da się tego podcastu słuchać, bo się da. Ale nie mogę się wyzbyć odczucia, że w mniemaniu pana JD funkcja spikera/prezentera żużlowego jest bardzo wysoko spozycjonowana w tym sporcie. Generalnie goście są lepsi niż prowadzący, co oczywiście dobrze, byle tylko taka świadomość była też u prowadzącego :)
Obejrzałem wczoraj roztrzygnięcie PS na Sportowca Roku. No, nie spodziewałem się, że kajakarstwo górskie w Polsce jest takie popularne. I że 6-ty tytuł mistrza świata nie wystarczy Zmarzlikowi nie tylko do wygranej, ale nawet do podium plebiscytu.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
boxing pisze:Obejrzałem wczoraj roztrzygnięcie PS na Sportowca Roku. No, nie spodziewałem się, że kajakarstwo górskie w Polsce jest takie popularne. I że 6-ty tytuł mistrza świata nie wystarczy Zmarzlikowi nie tylko do wygranej, ale nawet do podium plebiscytu.
Kibice motorsportu w tym sezonie wyjątkowo się podzielili na wsparcie Kubicy oraz Zmarzlika. W efekcie obaj nie znaleźli się na podium.
Za to nie pojmuję skąd się bierze popularność Miko Marczyka. Przecież te mistrzostwa Europy to nawet nie jest 2 liga wyścigów samochodowych.
Miko nie bierze udziału w wyścigach, tylko w rajdach.
Jeśli to nie jest druga liga rajdów samochodowych to co jest jeszcze pomiędzy WRC i ERC?
Jeśli to nie jest druga liga rajdów samochodowych to co jest jeszcze pomiędzy WRC i ERC?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Gdyby były rzeczywistą 2. Ligą dla WRC to nasze mistrze by do WRC trafiali bo medali w tych mistrzostwach Europy natrzaskali, tylko że rzadko w ogóle pojawiali się w WRC o jakichkolwiek sukcesach nawet nie wspomnę.
Na pełen etat w WRC jeżdżą wyłącznie absolutne kozaki, które dostały się do zespołów fabrycznych oraz ludzie bogaci lub wystarczająco medialni dla sponsorów aby być w stanie skompletować budżet na odpowiednią ilość rund. Miko nie zalicza się do żadnej z tych grup, ale jednak jest mistrzem Europy, jeździł najrówniej w tej drugiej lidze. Wypada to docenić.
Odnoszę się oczywiście tylko do Twoich postów, te plebiscyty to mi latają koło ... ;)
Odnoszę się oczywiście tylko do Twoich postów, te plebiscyty to mi latają koło ... ;)
Oj te wszelkie konkursy popularności cieszą się swoimi prawami. Zagłosuje na X, bo Y nie lubię (mimo że jest wybitnym sportowcem). Albo zagłosuje dla żartów na tego i tego. Tak mało miarodajne :)
Zmarzlik ma duży elektorat negatywny. Wprawdzie była mobilizacja środowiska i kluby namawiały w swoich socjalach na głosowanie. Przy czym jak wszedłem w komentarze pod postem na fp Apatora, to entuzjazmu nie było ("na wroga nie głosujemy", "wspierajcie lokalnych sportowców" itp.). A wręcz niektórym to dalej bąbelki z szampana od września płyną we krwi ("powinien być Dudek").
Ale już kiedyś po igrzyskach w Atlancie wygrał Citko (chociaż wtedy brak było sukcesów piłkarskich, to ludzie widzieli w nim zbawiciela). To samo po igrzyskach w Pekinie wygrał Kubica (wówczas 4 w F1), a nie któryś z złotych medalistów.
Zmarzlik ma duży elektorat negatywny. Wprawdzie była mobilizacja środowiska i kluby namawiały w swoich socjalach na głosowanie. Przy czym jak wszedłem w komentarze pod postem na fp Apatora, to entuzjazmu nie było ("na wroga nie głosujemy", "wspierajcie lokalnych sportowców" itp.). A wręcz niektórym to dalej bąbelki z szampana od września płyną we krwi ("powinien być Dudek").
Ale już kiedyś po igrzyskach w Atlancie wygrał Citko (chociaż wtedy brak było sukcesów piłkarskich, to ludzie widzieli w nim zbawiciela). To samo po igrzyskach w Pekinie wygrał Kubica (wówczas 4 w F1), a nie któryś z złotych medalistów.
kibicLBN pisze:Za to nie pojmuję skąd się bierze popularność Miko Marczyka. Przecież te mistrzostwa Europy to nawet nie jest 2 liga wyścigów samochodowych.
Serio? Ja typa pierwszy raz widziałem na oczy. Wystarczy przeanalizować charakter "gali", medium transmitujące, obecnych na widowni, promotora Hołka na scenie i wystarczy wsłuchać się w dwa zdania wypowiedziane przez podmiot liryczny. Pupilek obecnej władzy - i to tyle w tym temacie.
Miko Marczyk dołączył do Orlen Teamu za Obajtka, 2020 rok.
Chyba nie liczysz, że to jakoś wpłynie na opinię Gela na jego temat? ;)
Jakie to ma znaczenie, które miejsce zajął BZ? Ja ostatni raz galę przeglądu oglądałem pewnie za prezydentury Wałęsy, no może wczesnego Kwaśniewskiego. I tylko dlatego, że w domu był jeden telewizor i nie mogłem sobie wybrać kanału. Kompletnie bezwartościowe wydarzenie, podobnie zresztą jak wręczanie Szczakieli.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"