Dokładnie. Teraz wyjazdy trochę więcej powiedzą o naszej dyspozycji poza Z5. Czewa to widzimy, że to był sparing, gdzie nawet Stal robi prawie 60 pkt xD i raczej skończą z 0 punktów na koniec, więc fakt że zaczynamy sezon praktycznie na samych domowych meczach.
W Lesznie i Gorzowie na pewno będzie ciekawie. Obie drużyny od początku w niezłej dyspozycji i nasze wygrane tam po dobrych meczach będą dużą wartością dodaną (oczywiście te domowe z głównie z Toruniem i Spartą również są).
Motor Lublin - Sparta Wrocław 10.05.2026
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Motor Lublin - Sparta Wrocław 10.05.2026
Ostatnio zmieniony 11 maja 2026, o 10:06 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak patrzę na statystyki, to aż ciężko mi uwierzyć, że Vacul, który na początku sezonu nie wydaje się szybki i czekamy na jego rozkręcenie, ma już 7. średnią w lidzę na naprawdę dobrym poziomie :) co będzie jak się rozkręci? :) Kacper z kolei duuużo powyżej nadziei i oczekiwań. Bartek Bańbor po 4 mecżech średnia powyżej 2 i czołowa dziesiątka. A Mati niby słabo a wyżej od "optycznie rewelacyjnego" U24 Bloedorna.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
W pierwszej części meczu miałem wrażenie, że Janowski, Łaguta, Bewley, Kurtz, są szybsi od naszych. Zdecydowanie coś przekombinowali/źle zareagowali na zmiany torowe, ale początek mieli taki, że można się było obawiać o wynik końcowy. Wizualnie ten mecz był znacznie cięższy niż wskazują punkty, bo ciężko nam szły dwie pierwsze serie, a istniało ryzyko, że Sparta nadąży za zmianami toru. Trochę casus Torunia. My się tam zazwyczaj jako tako trzymamy do połowy zawodów, końcówka mocno dla Apatora.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Po pierwszej serii myślałem jak większość, że przy takim Janowskim i Łagucie będzie ciężko to wygrać, a później przeczytałem o Budniaku i zobaczyłem nagranie upadku i jakoś nie potrafiłem patrzeć w monitor. Mecz niby leciał, ale ja byłem jakiś wyłączony.
A później spojrzałem na wynik przed nominowanymi i byłem mocno zaskoczony.
Spoko, dwaj główni kandydaci do podium pogonieni mocno, duża szansa na pierwsze miejsce po zasadniczym i prostą drogę do finału.
A później spojrzałem na wynik przed nominowanymi i byłem mocno zaskoczony.
Spoko, dwaj główni kandydaci do podium pogonieni mocno, duża szansa na pierwsze miejsce po zasadniczym i prostą drogę do finału.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Nie wydaje Wam się że Vaculik z Fredem jakoś nie mogą dogadać się na torze, tak jakby te same ścieżki czy rywalizacja?
Nie - po prostu Lindgren już nie ten sam co kiedyś, a po drugie to mu fury nie jadą tak jakby chciał.
Przez lata był moim ulubionym żużlowcem i uważam że spośród zawodników czołówki jest najbardziej poszkodowany nie posiadając tytułu IMŚ. Ale od ok. 2 lat geniusz powoli gaśnie niestety. Na każdym froncie.
Przez lata był moim ulubionym żużlowcem i uważam że spośród zawodników czołówki jest najbardziej poszkodowany nie posiadając tytułu IMŚ. Ale od ok. 2 lat geniusz powoli gaśnie niestety. Na każdym froncie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Może i tak. Ale fakt faktem w tym roku brakuje Fredowi prędkości.
Po meczu ze Spartą po raz pierwszy w sezonie Wielki Motor faworytem buka
za fortuną zakład na wygranie ligi.
Motor 2,5
Sparta 2,75
Apator 3,85
za fortuną zakład na wygranie ligi.
Motor 2,5
Sparta 2,75
Apator 3,85