czy Stachyra junior jest potrzebny ?

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#76 Postautor: Gelo » 19 października 2004, o 18:22

Gawrzyk pisze:Gelu, mówisz tak jakbyś miał u siebie w pokoju mennicę i mógł zasponsorować sprowadzenie Hliba, Buczkowskiego czy Dobruckiego. Nie bierzesz wogóle pod uwagę tego, że aby miec takich zawodników i sezon zakonczyc bez długów trzeba mieć na to forse (dużą cześć) przed rozpoczęciem sezonu. Kto zaryzykuje podpisanie kontraktu bez gwarancji ze bedzie mozna sie z niego wywiązać ??

Piszę tak, jak podpowiada mi zdrowy rozsądek do realizacji celów - czyli w tym przypadku awansu. Jak nie wejdziemy z pierwszego miejsca, mozemy zapomnieć o barażach i tyle. Trzeba mieć do tego wielką forsę i nie musisz mi tego tłumaczyć. Wierzę, że uda nam sie pozyskać sponsora (na szczęście nie nasza w tym głowa) i kupić wartościowych żużlowców, a nie stojanów, pecynów czerwińkich czy kogo tam jeszcze. Zawodników tego formatu mamy pod dostatkiem i to własnego chowu. A nasi liderzy na wyjazdach to max 8 punktów.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#77 Postautor: $korzen$ » 19 października 2004, o 18:50

Gelu jesli chodzi o Gollobow i Rickardssona zapomniales lub celowo nie wspomniales o jednej najwazniejszej rzeczy, mianowicie to ze caly ich kontrakt i zdobycze punktowe oplaca RAFINERA TRZEBINA !. Wiec sam widzisz jaki jest wklad Tarnowian w tych zawodnikow. Sam tez wspomniales o sponsorach, chyba zapomniales w jakim wojewodztwie mieszkasz :) . Wielu wspomina o drugim sponsorze strategicznym, podaj mi chodz jedna "instytucje" 8) ktora byla by w stanie zucic tyle kasy ile zuca teraz Sipma badz ktora wogole weszla by w sponsoring zuzla. Na mysl przychodzi mi tylko Perla, ale slyszalem od wielu osob ze puki nasz zarzad nie zmieni sie pod wzgledem personalnym to Perla nawet nie chce sluchac o zuzlu.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#78 Postautor: Talib » 19 października 2004, o 19:13

"podaj mi chodz jedna "instytucje" ktora byla by w stanie zucic tyle kasy ile zuca teraz Sipma badz ktora wogole weszla by w sponsoring zuzla. "

Lubelski Węgiel S.A. Warto by o tym pomyśleć, bo coś mi się zdaje, że przygoda Łęcznej z ekstraklasą dobiega końca.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#79 Postautor: Gelo » 19 października 2004, o 19:42

Gelu jesli chodzi o Gollobow i Rickardssona zapomniales lub celowo nie wspomniales o jednej najwazniejszej rzeczy, mianowicie to ze caly ich kontrakt i zdobycze punktowe oplaca RAFINERA TRZEBINA !. Wiec sam widzisz jaki jest wklad Tarnowian w tych zawodnikow.

Nie wspomnialem - bo to nie ma znaczenia. znaleźli tam, to i my mozemy. Nie musi to być Trzebinia. Zobaczcie co robi Marma. Niech mi nikt nie próbuje wmówić że to zamożniejsza firma od Sipmy, bo mu sie roześmieję w twarz.
co do województwa - nie jest tak źle - jest Bogdanka, kopalnia która jako nieliczna w Polsce (jak nie jedyna) przynosi teraz zyski, jest Lubella (Marma przez kilka lat była tytularnym sponsorem Włokniarza), są zakłady tytoniowe i poważny producent piwa. Głowa działaczy żeby ten potencjał wykorzystać. Poza tym nigdzie nie jest powiedziane że sponsor ma być lubelski. Radson z tego co pamietam to portugalski producent grzejników.
Ostatnio zmieniony 19 października 2004, o 20:04 przez Gelo, łącznie zmieniany 2 razy.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#80 Postautor: Apocalips » 19 października 2004, o 19:56

Talib pisze:"podaj mi chodz jedna "instytucje" ktora byla by w stanie zucic tyle kasy ile zuca teraz Sipma badz ktora wogole weszla by w sponsoring zuzla. "

Lubelski Węgiel S.A. Warto by o tym pomyśleć, bo coś mi się zdaje, że przygoda Łęcznej z ekstraklasą dobiega końca.

A mi się wydaję, że Łęczna mając taki stadion i jednak sporo kasy,w razie czego w rundzie wiosennej, może poczynić różne kroki aby się utrzymać. W tamtym roku sprzedawała mecze, to czego w tym roku miałaby nie kupić :?: :twisted:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#82 Postautor: Apocalips » 19 października 2004, o 21:29

sting126 pisze:
Gelo pisze:Marma przez kilka lat była tytularnym sponsorem Włokniarza

Chyba Malma? :wink:

Makarony Malma :D

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#83 Postautor: Gelo » 19 października 2004, o 22:18

sting126 pisze:
Gelo pisze:Marma przez kilka lat była tytularnym sponsorem Włokniarza

Chyba Malma? :wink:

Pewnie że "L". pomyłka z rozpędu ;)

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#84 Postautor: Talib » 19 października 2004, o 23:26

Apocalips napisał:

"A mi się wydaję, że Łęczna mając taki stadion i jednak sporo kasy,w razie czego w rundzie wiosennej, może poczynić różne kroki aby się utrzymać. W tamtym roku sprzedawała mecze, to czego w tym roku miałaby nie kupić "

A wiesz co to są w ligach piłkarskich spółdzielnie? Pamiętasz jak pół piłkarskiej Polski wk....li panowie Grajewski i Pawelec z Widzewa. I co? Gdzie gra teraz Widzew, nikt mu nie odpuścił, nawet ta słynna Łęczna, która sprzedawała mecze jak leci, łodzianom nie popuściła. Ja stawiam, że Łęczna zleci z hukiem do drugiej ligi. Więc Lubelski Węgiel S.A. może zechce sobie poszukać klubu w stolicy województwa?

łukasz

#85 Postautor: Å‚ukasz » 19 października 2004, o 23:31

wierze ze dyrekcja klubu rozwaza wszystkie opcje jesli chodzi o nowych sponsorow i zawodnikow. teraz jest najgorszy okres , bo nic nie wiadomo i musimy sie uzbroic w cierpliwosc. do momentu jak nie bedzie oficjalnych informacji z klubu, wszystko inne to plotki...

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#86 Postautor: Apocalips » 20 października 2004, o 09:16

Talib pisze:Apocalips napisał:

"A mi się wydaję, że Łęczna mając taki stadion i jednak sporo kasy,w razie czego w rundzie wiosennej, może poczynić różne kroki aby się utrzymać. W tamtym roku sprzedawała mecze, to czego w tym roku miałaby nie kupić "

A wiesz co to są w ligach piłkarskich spółdzielnie? Pamiętasz jak pół piłkarskiej Polski wk....li panowie Grajewski i Pawelec z Widzewa. I co? Gdzie gra teraz Widzew, nikt mu nie odpuścił, nawet ta słynna Łęczna, która sprzedawała mecze jak leci, łodzianom nie popuściła. Ja stawiam, że Łęczna zleci z hukiem do drugiej ligi. Więc Lubelski Węgiel S.A. może zechce sobie poszukać klubu w stolicy województwa?

Byłbym bardzo szczęśliwy gdyby taka sytuacja miała miejsce. Nie mówię nie, ale będzie to jednak trudne :)

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#87 Postautor: Talib » 20 października 2004, o 09:37

Oczywiście, że będzie to trudne, ale sam fakt, że sponsor bardzo naciskał, aby Górnik Łęczna wystąpił w lidze pod nazwą Lubelski Węgiel o czymś świadczy. Chyba lepiej się reklamować przez klub ze stolicy województwa i to taki, którego mecze potrafią przyciągnąć 7-8 tys. ludzi. Ja nie twierdzę, że prezesi Bogdanki nie śpią po nocach myśląc jak tu wejść w sponsoring lubelskiego żużla, ale jeśli Łęczna zleci z ligii a bardzo wiele na to wskazuje raczej będą rozważać "wariant B". Dlaczego nie miałby nim być TŻ?

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#89 Postautor: Apocalips » 20 października 2004, o 10:29

Gawrzyk pisze:nie sa zainteresowani zuzlem. poki co leczna jest w lidze i inwestuja w leczna.

....i nie sądzę, żeby w tym sezonie spadli... Nie po to wydawali kasę na ASA Kucharskiego :roll: Mają w tym roku swój Jubileusz i nie dopuszczą do spadku. Są inne biedniejsze kluby, które mogą w drugiej rundzie nie wytrzymać naporu i spaść...

Pozdrawiam - Apocalips

Krychs
Senior

#90 Postautor: Krychs » 20 października 2004, o 11:14

Apocalips pisze:....i nie sądzę, żeby w tym sezonie spadli... Nie po to wydawali kasę na ASA Kucharskiego :roll: Mają w tym roku swój Jubileusz i nie dopuszczą do spadku. Są inne biedniejsze kluby, które mogą w drugiej rundzie nie wytrzymać naporu i spaść...

Zgadzam się z Apocalipsem. Łęczna zrobi wszystko, aby pozostać w ekstraklasie. Tym bardziej, że przecież w tym sezonie spada bezpośrednio tylko jedna drużyna. Mają kasę i sobie poradzą. Nie po to budowali i unowocześniali stadion by teraz tułać się z powrotem w II lidze.

A co do sponsorów. Faktycznie jest jeszcze na lubelszczyźnie kilka dobrze prosperujących firm. Oprócz Sipmy przychodzi mi do głowy Lubella, Herbapol, Perła, Solidarność, Zakłady Azotowe w Puławach, Nałęczowianka. Można przecież także poszukać sponsorów poza województwem o zasięgu ogólnopolskim chcących reklamować się poprzez żużel. Trzeba także przycisnąć nasze lubelskie władze z Pruszkowskim na czele.
Cóż teraz wszystko w rękach działaczy...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#91 Postautor: Gelo » 20 października 2004, o 11:20

A co do sponsorów. Faktycznie jest jeszcze na lubelszczyźnie kilka dobrze prosperujących firm. Oprócz Sipmy przychodzi mi do głowy Lubella, Herbapol, Perła, Solidarność, Zakłady Azotowe w Puławach, Nałęczowianka. Można przecież także poszukać sponsorów poza województwem o zasięgu ogólnopolskim chcących reklamować się poprzez żużel. Trzeba także przycisnąć nasze lubelskie władze z Pruszkowskim na czele.
Cóż teraz wszystko w rękach działaczy...

Dokladnie - z firmami nie jest źle, tylko trzeba jasno okreslić cel i środki jakimi się ten cel ma osiągnąć. Dyrektor ma głowę do interesów i trzeba wierzyć że budżet pozwoli na zakontraktowanie zawodników gwarantujących awans. Podoba mi się wypowiedz trenera, ze przydałaby się świeża krew. Szkoda tylko, że temat dotyczy Dawida a rozmawiamy o sponsorach, może się przeniesiemy do innego wątku, bo sie bałagan robi?

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#92 Postautor: yamahaR1 » 20 października 2004, o 11:43

no właśnie tak żeby powrócić do tematu to ja myśle, że Dawid może jednak coś tam jeszcze pokaże ale z innym trenerem. Ojciec może mu podpowiadać w domu a na treningach byłoby coś więcej niż 2 palce i krzyk. Chociaż z drugiej strony naszym celem w tym sezonie były baraże i to osiągneliśmy więc nie ma większych podstaw do zwalniania Stachyry, a gdyby nie pech w tym sezonie(co nie zależało od trenera) mogło być jeszcze lepiej

rysiek ochódzki

#93 Postautor: rysiek ochódzki » 20 października 2004, o 11:43

Nie zapomnijcie, Panowie, tez o BRW. Meblarze są chyba w ofensywie, przeciez 70% produkowanych mebli w kraju jedzie za granicę. Ile z tego pochodzi z Biłgoraja? Jakby tak oblepić naszych takim logo i niech jadą do Zjednoczonego Królestwa, na drugą stronę Bałtyku... oczywiście wpisuję się tym życzeniem w ogólny postulat krążacy w kilku wątkach, zeby wzmocnić zespół klasowymi jeźdźcami - no takimi, którzy z powodzeniem mogą startować za granicą... Zysk dla meblarzy(i dla innych potencjalnych sponsorów) chyba oczywisty, o ile współgra, rzecz jasna, z ich planami ekspansji i rozwoju firmy. PS Do admina: gówniarzeria ubija gówno na forum, a mnie krew zalewa. Mówiłem: 3 posty pierdzenia i do domu, czekac na amnestię od admina.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#94 Postautor: yamahaR1 » 20 października 2004, o 11:51

chyba nam jednak pozostaje liczyć na to że Dawid się przełamie psychicznie i zacznie odkręcać ten gaz. Sporo ludzi pisało o Buczkowskim albo Gomólskim a pomijając kwestie finansowe nimi się interesuje pół ekstraligi i chyba szans na nich nie ma. Chyba że nie będą mieli zagwarantowanej dużej ilości startów to może któryś z nich wybierze Lublin żeby za rok z nami wkroczyć do ekstraligi :twisted:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#95 Postautor: Gelo » 20 października 2004, o 12:09

Sporo ludzi pisało o Buczkowskim albo Gomólskim a pomijając kwestie finansowe nimi się interesuje pół ekstraligi i chyba szans na nich nie ma.

Gomólskim ekstraliga raczej sie nie interesuje - za wypożyczenie 400 baniek zapłaci tylko szaleniec i to za zawodnika o ktorym nic nie wiadomo. Buczek to inna sprawa. Rzeczywiscie to zawodnik który mógłby już spróbować sił w ekstralidze, ale skoro miałby się dalej rozwijać (a mógłby jeszcze się podciągnać w I lidze) i osiągnąć awans to chyba dałby sobie jeszcze czas. Trzeba być konurencyjnym i postarać sięo tego zawodnika - to prawdziwa perełka - a że kosztowna - no cóż. To co się zdarzyło teraz, że stosunkowo małymi środkami udało sie powalczyć o ektsraligę może się już nie powtórzyć - i na 99% się nie powtórzy. Nasi rywale z pewnoscia przemeblują składy tak, że będzie bardzo ciężko powalczyć Piszczem i Knappem. Junior ktory może nawiązać wealkęna wyjazdach z liderami gospodarzy to skarb. Buczek to jeden z takiej dwójki - drugi to Hlib oczywiscie.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#96 Postautor: yamahaR1 » 20 października 2004, o 12:14

dzisiaj w tygodniku żużlowym przeczytałem że Gomólskim już w tamtym sezonie interesowała się Bydgoszcz ale jednak ostatecznie został w Gnieźnie. Teraz znowu Bydgoszcz chce go u siebie i pewnie jeszcze z 1 klub z eligi by się znalazł

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#97 Postautor: Gelo » 20 października 2004, o 12:16

yamahaR1 pisze:dzisiaj w tygodniku żużlowym przeczytałem że Gomólskim już w tamtym sezonie interesowała się Bydgoszcz ale jednak ostatecznie został w Gnieźnie. Teraz znowu Bydgoszcz chce go u siebie i pewnie jeszcze z 1 klub z eligi by się znalazł

Bydgoszcz interesuje się tez Buczkiem - nie dziwie sie - mają tam młodzieżową plażę

Krychs
Senior

#98 Postautor: Krychs » 20 października 2004, o 12:27

Gelo pisze:Bydgoszcz interesuje się tez Buczkiem - nie dziwie sie - mają tam młodzieżową plażę

Czyli podobnie jak my...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#99 Postautor: Gelo » 20 października 2004, o 12:29

Krychs pisze:
Gelo pisze:Bydgoszcz interesuje się tez Buczkiem - nie dziwie sie - mają tam młodzieżową plażę

Czyli podobnie jak my...

No prawie - Kacper, Dawid i djrafix chyba by sie obrazili jak bys im to powiedzial.

Krychs
Senior

#100 Postautor: Krychs » 20 października 2004, o 12:37

Gelu Kacper i Dj Rafix to narazie melodia przyszłości i zarazem jedna wielka niewiadoma. Życze im jak najlepiej, ale czy będą błyszczeć na żużlowych torach :?: A jeśli chodzi o Dawida bardzo lubie tego zawodnika. Ale jak narazie nie może się jakoś odblokować i miast czynić postępy cofa się w rozwoju :cry: