Apator Toruń - Motor Lublin 21.06.2026 g.19:30 Niedziela
Re: Apator Toruń - Motor Lublin 21.06.2026 g.19:30 Niedziela
Zakontraktowaliśmy Zmarzlika na kolejne dwa lata, żeby walczyć o utrzymanie ?
Jesli sytuacja bedzie wygladac tak, ze w skladzie jest osmiu, a jedzie jeden, to pewnie tak :)
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Ge(L)o pisze:Zakontraktowaliśmy Zmarzlika na kolejne dwa lata, żeby walczyć o utrzymanie ?
sam Zmarzlik to za mało, co dobitnie widać w ostatnich spotkaniach, nawet jak by mógł jechać15 biegów
Tak mi wczoraj przyszło do głowy, że jest pewna tendencja w naszych meczach na Motoarenie i aż sobie sprawdziłem ostatnie 3 lata tam. Mianowicie, wydawało mi się, że zazwyczaj do drugiego równania, relatywnie dobrze się tam trzymamy względem końcowego wyniku. Wyniki wyglądają tak (liczby to bilans przed i po drugim równaniu):
2024:
RZ:
biegi 1-7: bilans: +2
biegi 8-15: bilans: -8
PO:
biegi 1-7: bilans: 0
biegi 8-15: bilans: -12
2025:
RZ
biegi 1-7: bilans: -6
biegi 8-15: bilans: 0
PO
biegi 1-7: bilans: -8
biegi 8-15: bilans: -10
2026:
RZ
biegi 1-8: bilans: -10
biegi 9-15: bilans: -22
Tylko w RZ rok temu byliśmy tam w stanie coś pojechać po drugim równaniu, zazwyczaj od tego momentu błądzimy jak we mgle. Ktoś mądrzejszy ma jakiś pomysł dlaczego? Dobra para juniorska z większą ilością startów w pierwszej części meczu względem drugiej? Zawodnicy pewnie takich rzeczy nie wiedzą i nie sprawdzają, natomiast p. Ziółkowski chyba powinien wyciągnąć jakieś wnioski i uczulić zawodników żeby pokombinowali i zwrócili uwagę na równanie i lanie wody. Głębiej per zawodnik już nie chciało mi się sprawdzać natomiast nie wierzę, że nie da się obejrzeć meczów z poprzednich lat (nie tylko z Motorem) i sprawdzić, jak, którędy jadą miejscowi.
Druga rzecz: skoro kilku naszych zawodników kompletnie nie potrafi czytać toru w Toruniu, a miejscowi robią go pod siebie, i zazwyczaj nic "dziwnego" się tam ze ścieżkami nie dzieje, to chyba warto zrobić sensowną odprawę z wideo i pokazać, którędy i jak się tam jedzie? Pomijam, że zawodnicy powinni to zrobić na własną rękę i być przygotowani. Poza Zmarzlikiem wczoraj wszyscy wyglądali tam jakby pierwszy raz na ten tor wjechali.
2024:
RZ:
biegi 1-7: bilans: +2
biegi 8-15: bilans: -8
PO:
biegi 1-7: bilans: 0
biegi 8-15: bilans: -12
2025:
RZ
biegi 1-7: bilans: -6
biegi 8-15: bilans: 0
PO
biegi 1-7: bilans: -8
biegi 8-15: bilans: -10
2026:
RZ
biegi 1-8: bilans: -10
biegi 9-15: bilans: -22
Tylko w RZ rok temu byliśmy tam w stanie coś pojechać po drugim równaniu, zazwyczaj od tego momentu błądzimy jak we mgle. Ktoś mądrzejszy ma jakiś pomysł dlaczego? Dobra para juniorska z większą ilością startów w pierwszej części meczu względem drugiej? Zawodnicy pewnie takich rzeczy nie wiedzą i nie sprawdzają, natomiast p. Ziółkowski chyba powinien wyciągnąć jakieś wnioski i uczulić zawodników żeby pokombinowali i zwrócili uwagę na równanie i lanie wody. Głębiej per zawodnik już nie chciało mi się sprawdzać natomiast nie wierzę, że nie da się obejrzeć meczów z poprzednich lat (nie tylko z Motorem) i sprawdzić, jak, którędy jadą miejscowi.
Druga rzecz: skoro kilku naszych zawodników kompletnie nie potrafi czytać toru w Toruniu, a miejscowi robią go pod siebie, i zazwyczaj nic "dziwnego" się tam ze ścieżkami nie dzieje, to chyba warto zrobić sensowną odprawę z wideo i pokazać, którędy i jak się tam jedzie? Pomijam, że zawodnicy powinni to zrobić na własną rękę i być przygotowani. Poza Zmarzlikiem wczoraj wszyscy wyglądali tam jakby pierwszy raz na ten tor wjechali.