Tylko, że ten podział on sobie stworzył na podstawie przynależności partyjnej. Wszyscy w PO źli, zdeprawowani, zdrajcy, krętacze itd. Natomiast w pis wszyscy dobrzy, choćby ich na taśmach nagrali, choćby pracownicy zeznawali przeciwko nim, choćby było czarno na białym w postaci przelewów i dokumentów. Wtedy taka sytuacja nazywa się „zemstą polityczną” albo „reżimem”. Mamy tu o to posłusznego, bezkrytycznego żołnierza, gotowego walczyć za partię z każdym kto uważa inaczej. Strach przed przyznaniem, że pis nie jest krystaliczny wywołuje jeszcze bardziej zajadły atak. Fakty dobiera tak, żeby jak najszybciej ugasiły ból wywołany dysonansem poznawczym. Jeżeli mówiłem dużo o bańkach informacyjnych, to Gelo jest na poziomie sekciarstwa.
Tylko politykom ze złymi intencjami, zależy na tym żeby nie dopuszczać do krytyki rządzących. Ile ukręcono śledztw i ile afer zbagatelizowano? Ile to razy słyszałem, że to „kapiszony” albo „aferki”? W każdej partii są czarne owce, więcej lub mniej. Dobrze jest gdy partia chce się oczyścić z takich osób a nie w zaparte broni złodziei do samego końca, robiąc z części ludzi idiotów. To szkodzi państwu i obywatelom, a taka postawa jak Gela robi przysługę mataczom. Mówię to, każdemu bez względu na sympatie polityczną, bo takie grupy ślepych wyznawców ma każda licząca się partia.
Jeżeli chodzi o kluby żużlowe to taki odsetek syfu jaki wychodzi we władzach miał miejsce w innym sporcie? Ostatnio chyba w piłce za czasów fryzjera. No i czemu media milczą i nie wałkują tematu Leszna, Gorzowa, Zielonej których fundusze mogły pochodzić z przestępstwa? Najwyraźniej spółki skarbu są bardziej chwytliwe bo to przecież „wspólne”, kombinowanie i robienie wałków bardziej wpisuje się w tradycje narodowe i mentalność większości społeczeństwa.
Żużlowe różności
- niespokojny
- Trener
Re: Żużlowe różności
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
go! pisze:Cooper pisze:Kluby powinny być chcrześcijańsko-narodowe wtedy byłoby wszędzie uczciwie, bez lewizny i lewactwa.
o co ci chodzi z tym chrzescijanstwem? Ja sie do waszego politykierstwa z Gelem nie wtracam, rozumiem ze jestescie sobie potrzebni niezbednie zeby zyc. Jak kwiatki i pszczoly.
Ale co przeszkadza ci chescijanstwo to juz nie rozumiem.
Akurat religia niesie ze soba m.in. 10 przykazan, ktore sklaniaja do samomoralnosci i moze bylo by i bardziej uczciwie.
No i git, nic nie mam "z tym chrześcijaństwem", raczej hipokryzja mnie drażni :)
go! pisze:Akurat religia niesie ze soba m.in. 10 przykazan, ktore sklaniaja do samomoralnosci i moze bylo by i bardziej uczciwie.
Taaa, bo to akurat od "przepisów" zależy
Ostatnio zmieniony 1 lipca 2026, o 14:39 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
To powinieneś zacząć od pieca. Tylko nie będzie wtedy komu kibicować politycznie.
bo oni sami nie wiedzą czy im przeszkadza. Ich guru jednego dnia fotografuje się z ołtarzykiem w domu i robi znak krzyża na chlebie a nazajutrz fotografuje się z wulgarnym wielorybem nawołującym do robienia "dymu w kościołach" i mazania sprayami po fasadach. Dodatkowo bardzo ochoczo poszukują pedofili wśród księży mając w swoich szeregach mnóstwo wszelkiej maści dewiantów z wielbicielami dzieci i piesków na czele.Ale co przeszkadza ci chescijanstwo to juz nie rozumiem
To w końcu jest to nasza wojna czy nie nasza?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
- tezetomaniak
- Trener
go! pisze:Akurat religia niesie ze soba m.in. 10 przykazan, ktore sklaniaja do samomoralnosci i moze bylo by i bardziej uczciwie.
Może to być szokujące, ale są ludzie, którzy wiedzą jak być dobrym i empatycznym człowiekiem bez wymyślonych przez innych mechanizmów sterowania ludem :)
I oczywiście nie chodzi tu tylko o jedną religię, wszystkie zostały wymyślone w tym samym celu.
Zupełnie nie wiem jak uratować tego posta pod żużlowe różności. Jak tam ten Kubera, ma bliżej do domu?