Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
peterix
Szkółkowicz

#601 Postautor: peterix » 21 października 2004, o 10:16

Mój typ na sezon 2005:

Słaboń/Kościecha - oby się udało kogoś z tej dwójki!
Piszcz - na pewno zostanie
Knapp - musi zostać
.......... /Franków - choć oczywiście wolałbym kogoś nowego
Karlsson - jak Rzeszów go nie podkupi, a ponoć jest blisko
D.Stachyra - nie ma innego wyjścia
K.Kępa - niech się ćwiczy

w "rezerwie" Jeleniewski i Trumiński (żeby Franek nie czuł się za pewnie)

Żadnych tam Bajerskich, Pecyn, Burz, Fijałkowskich i innych tego typu wozaków.
No i szkółka niech zacznie w końcu... szkolić!!!
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#602 Postautor: KubuÅ› » 21 października 2004, o 10:30

sting126 pisze:
lucki73 pisze:1. Słaboń - 12 pkt.
3. Åšwiderski - 10,5 pkt.

nierealne calkowicie... Rusko ich obu na pewno nie pusci...

Ja sadze ze gdyby oni chcieli odejsc to by ich puscil, bo on kieruje sie tym ze z niewolnika niema pracownika.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#603 Postautor: dilucio » 21 października 2004, o 12:11

moj kolejny sklad na 2005 :)
1 Dobrucki/Jedrzejak
2 Knapp
3 Kosciecha
4 Piszcz
5 Loram/Karlsson
6 Kepa
7 Stachyra
rez Truminski,Jeleniewski,Frankow

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#604 Postautor: yamahaR1 » 21 października 2004, o 12:19

Knapp
Dobrucki
Piszcz
Słaboń
Loram
Kępa
Stachyra

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#605 Postautor: GRISZA » 21 października 2004, o 14:50

Zakładając, że ma to być skład marzenie na sezon 2005 i zakładając również, że mogę je napisać na tym forum , mój typ jest taki

Stal Rzeszów
1. Maciej Kuciapa
2. Karol Baran
3. Tomasz Rempała
4. Rafał Dobrucki
5. Peter Karlsson
6. Paweł Miesiąc
7. KtoÅ› tam :lol:

może być co :?:
Nie gniewajcie się że wpisałem skład Stali.
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Siwek Patataj

#606 Postautor: Siwek Patataj » 21 października 2004, o 15:09

Gelo pisze:
sting126 pisze:
lucki73 pisze:1. Słaboń - 12 pkt.
3. Åšwiderski - 10,5 pkt.

nierealne calkowicie... Rusko ich obu na pewno nie pusci...

Nierealne to są także zdobycze. Słaboń to zawodnik, który może robić równie dobrze 12 punktów jak i 4 (polecam uwadze jego wyniki w ZG). A i sprzętu nie będzie tego co teraz.

Ja powiem Gelu tak: Słaboń zawsze mnie rozczarowywał do... obecnego sezonu. Jakoś nie wierzyłem w tego chłopaka. Ale wiem jedno: każdy, absolutnie każdy kto choć jeden rok spędzi u boku Cieślaka i Rusko, przestaje być tym samym zawodnikiem co kiedyś i jak od sprężyny odbija się w górę. I po obecnym sezonie Słabonia, po jego profesjonaliźmie, także po jego wynikach widzę, że chłopak zrobił ogromny postęp. Jeśli w ekstraklasie jest na 1,500 pkt a jego średnia meczowa wynosi prawie 7 punktów, to przekonany jestem, że w I lidze robiłby ok. 2,000 i 10-11 punktów w meczu, regularnie.

Ja go obserwuję jednak nie pod kątem tylko wyników, ale i podejścia do wykonywanych obowiązków. I przekonany jestem, że nie byłoby nietrenowania z zespołem jak Franków, nie byłoby opierdzielania się i przepuszczania klubowej kasy na koniki jak u Śledzia. Słaboń jest profesjonalistą, to widać gołym okiem. Zresztą... spójrzmy na całą Spartę Wrocław i powiedzmy sobie uczciwie, że każdy kto trafia do tej kuźni, profesjonalistą musi być, bo Rusko bumelanctwa i amatorszczyzny po prostu nie toleruje. Dla mnie Rusko jest wzorem żużlowego menagera i wiem, że każdy kto choć na rok zawita pod jego skrzydła, zmienia optykę podejścia do wykonywanych przez siebie obowiązków. I Słaboń moim zdaniem to właśnie zrobił, zmienił się diametralnie i jest już ukształtowanym zawodnikiem, który w moim przekonaniu mógłby pełnić nawet rolę lidera klubu I ligowego.

lucki73

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#607 Postautor: motorlublin » 21 października 2004, o 15:58

Bimmer pisze:
lucki73 pisze:Dla mnie Rusko jest wzorem żużlowego menagera

Obawiam się, że rodzina Dadosów może mieć inny pogląd w tej materii.

Zgdza się!Inny to mało powiedzine...DIMETRALNIE ODMIENNY pogląd...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#608 Postautor: grzesieck » 21 października 2004, o 16:04

cytacik z forum józkowego:

"Nie wiem czy to coś zmienia ... ale Adrian Gomólski nie kosztuje 400 tyś ... tylko 20 tyś. złotych.

Kwota 400 tyś. to suma za ... wypożyczenie Adriana. Kwota za którą można go kupić do te 20 ! Nieźle zakręceni ludzie są w Gnieźnie"

what do u think 'bout it?

za 20 tys. zł to chyba mozna go brac :twisted:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Siwek Patataj

#609 Postautor: Siwek Patataj » 21 października 2004, o 16:10

motorlublin pisze:
Bimmer pisze:
lucki73 pisze:Dla mnie Rusko jest wzorem żużlowego menagera

Obawiam się, że rodzina Dadosów może mieć inny pogląd w tej materii.

Zgdza się!Inny to mało powiedzine...DIMETRALNIE ODMIENNY pogląd...

No cóż... mawiają, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Nie wiem jak wyglądają zakulisowe rozgrywki na linii "rodzina Dadosów" - Andrzej Rusko, ale nie podejrzewam by Rusko w jakikolwiek sposób kopał dołki pod Robertem. To nie w jego stylu.

O zmarłych się źle nie pisze, więc napiszę tylko tyle, że Robert do rozsądnych ludzi nie należał (odnoszę się tylko do jego cech charakterologicznych, talentu bowiem odmówić mu nie można było). A Rusko lubi porządek, a nie bałagan. I pewnie to stąd teraz wzajemne animozje i obarczanie się wzajemnie winą.

Na marginesie tylko dodam, że mimo mojej całej sympatii do śp. Roberta, w sporze jego ze Spartą stałem po stronie Sparty. A braku obiektywizmu chyba zarzucić mi nie można.

Ale jeśli jest coś o czym nie wiem, a co nie jest tajemnicą, to z miłą chęcią się od obu kolegów dowiem.

lucki73

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#610 Postautor: bkapusta » 21 października 2004, o 16:17

grzesieck pisze:cytacik z forum józkowego:

"Nie wiem czy to coś zmienia ... ale Adrian Gomólski nie kosztuje 400 tyś ... tylko 20 tyś. złotych.

Kwota 400 tyś. to suma za ... wypożyczenie Adriana. Kwota za którą można go kupić do te 20 ! Nieźle zakręceni ludzie są w Gnieźnie"

what do u think 'bout it?

za 20 tys. zł to chyba mozna go brac :twisted:

sluchaj Jozkow a skonczysz jak oni;]
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#611 Postautor: motorlublin » 21 października 2004, o 16:22

Mimo,że posiadam sporą wiedzę w tej kwetii to wstrzymam się z publicznym głoszeniem...
Powiem krótko: PO pierwszej próbie śp. Roberta nikt zdrowy i myślący nie powinien dopuścić do tak szybkiego powrotu na tor.
Prezes Rusko wywierał ogromną presję i za wszelką cenę chciał odzyskac zainwestowane pieniądze.
A więcej nic nie powiem :(

Siwek Patataj

#612 Postautor: Siwek Patataj » 21 października 2004, o 16:48

motorlublin pisze:Mimo,że posiadam sporą wiedzę w tej kwetii to wstrzymam się z publicznym głoszeniem...
Powiem krótko: PO pierwszej próbie śp. Roberta nikt zdrowy i myślący nie powinien dopuścić do tak szybkiego powrotu na tor.
Prezes Rusko wywierał ogromną presję i za wszelką cenę chciał odzyskac zainwestowane pieniądze.
A więcej nic nie powiem :(

Maćku, jako że psychologia jest mi bardzo bliska, przeto wiem że w przypadku samobójców często podejmuje się natychmiastowo wszelkie działania, które mają na celu przywrócenie ich do świata normalnie funkcjonujących ludzi, by zatrzymać traumę, która może pojawić się w takim przypadku u nich.

Nie wiem, czy zamierzeniem Rusko było naprawdę odzyskanie zainwestowanych pieniędzy, czy też właśnie to co napisałem powyżej: przywrócenie go do świata normalnie funkcjonujących ludzi, czyli postępowanie tak jakby się nic nie działo. O to trzeba by było zapytać samego Rusko. Ja mogę tylko wypowiadać się jako uważny obserwator. I powiem Ci, że w przypadku takim, jaki wystąpił za sprawą Roberta, też czym prędzej starałbym się wdrożyć go od nowa w jego obowiązki, żeby chłopak nie miał czasu na myślenie o tym co zrobił i by nie powracały mu ponownie samobójcze myśli. I mówię Ci to jako osoba, która na psychologii człowieka zna się nie najgorzej. To oczywiście nie jest usprawiedliwianie Rusko, bo nie wiem jakie motywy nim kierują, są to jedynie moje przypuszczenia i moje zdanie. A obserwując A.Rusko od wielu lat, nie podejrzewam go po prostu o taką bezwzględność postępowania.

Wiadomo, że rodzina będzie szukała przyczyn takiego stanu rzeczy wszędzie, poza samą ofiarą. To naturalne, ale nieobiektywne wg mnie.
Na ich miejscu, zadałbym sobie natomiast takie pytanie: dlaczego Robert to zrobił. Ja chyba wiem i oni pewnie też, nawet lepiej ode mnie. Tylko o tym nie wypada publicznie mówić, zwłaszcza w kontekście tego, że o zmarłym w naszym systemie kulturowym po prostu nie wypada źle mówić.

lucki73

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#614 Postautor: yamahaR1 » 21 października 2004, o 17:39

tylko że Franków przyszedł do nas w ostatniej chwili za dadosa i był kompletnie nieprzygotowany a Słaboń całkowicie inaczej przepracuje zimę i pod względem kondycyjnym i przygotowania sprzętu. Poza tym Franek olewał treningi u nas, Słaboń przyjedzie pare razy i już będzie lepiej znał nasz tor niż Franków po całym sezonie

Siwek Patataj

#615 Postautor: Siwek Patataj » 21 października 2004, o 17:42

... A skad ta pewnosc? Franek tez mial nie schodzic ponizej 10 pkt. po dobrym sezonie w wyzszej klasie a jak to wygladalo wszyscy widzielismy. Wg mnie Krzysiek nie jest zawodnikiem, ktroy moglby spelniac role lidera druzyny (podobnie jak Swider zreszta). Jesli ktorys z nich mialby wystepowac u nas to tylko w takiej roli jak Franek w tym roku.

Pewność stąd co napisałem wcześniej - dlatego, że wychodzi z kuźni pod nazwą Sparta Wrocław Cieślaka i Rusko. Dla mnie to wystarczająca gwarancja. Wystarczy spojrzeć na wszystkich, którzy za kadencji tych obu panów startowali w tej drużynie (z bardzo malutkimi wyjątkami, ale to byli wychowankowie, którzy od samego początku jeździli dość mizernie).

A Franek? Dla mnie jedno wielkie nieporozumienie, ale wiem, że wtedy akurat nikogo bardziej wartościowego a wciąż wolnego na żużlowym rynku nie było. 100 razy wolę Słabonia i Świdra od Franka. Franek dla mnie jest wyjątkowo mało profesjonalny. Abstrahując od jazdy Franka - na torze wygląda trochę jak dziad.

lucki73

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#616 Postautor: KubuÅ› » 21 października 2004, o 18:05

Ja chcialbym zeby sklad na ten sezon wygladal nastepujaco

R.Kosciecha
T.Piszcz
G.Knapp
R.Dobrucki
M.Loram
K.Kepa
D.Stachyra

Rezerwa
D.Jeleniewski
S.Truminski

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#617 Postautor: KubuÅ› » 21 października 2004, o 18:31

http://www.speedway.fakty.pl podaja nazwiska czolowych zawodnikow i z kim prawdopodobnie prowadza rozmowy na temat startow w sezonie 2005

http://www.speedway.fakt.pl/news.php?id=437

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#618 Postautor: kdsz » 21 października 2004, o 18:36

lucki73 pisze:AbstrahujÄ…c od jazdy Franka - na torze wyglÄ…da trochÄ™ jak dziad.

Slyszalem kiedys opiniÄ™, ze sylwetka Franka na wirazu przypomina menela wymiotujacego w krzaczorach. I trudno sie z tym nie zgodzic ;)
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#619 Postautor: Gelo » 21 października 2004, o 23:14

Pewność stąd co napisałem wcześniej - dlatego, że wychodzi z kuźni pod nazwą Sparta Wrocław Cieślaka i Rusko. Dla mnie to wystarczająca gwarancja.

Muszę Cie rozczarowac. Słaboń trafił do Zielonej Góry po startach we Wrocławiu i jezdził beznadziejnie. Nie wierze mu i tyle.

Johnny Bravo

#620 Postautor: Johnny Bravo » 22 października 2004, o 03:14

Moim zdaniem nie ma co sprowadzać dwóch czy trzech nowych zawodników.

Postawmy na to co się sprawdziło, czyli na Knappa, Piszcza, Frankówa, Trumińskiego. Co do tego ostatniego mam watpliwości, ale patrząc na jego występy z uwzględnieniem przygotowania sprzętowego kondycyjnego itp wypadł bardzo dobrze. Zawodnikiem który będzie walczył o skład obok niego powinien być Jeleniewski. Proponuję pożegnać się z Mordelem.

Czyli mój skład wyglądałby tak

1. Piszcz
2. Franków
3. Knapp
4. Wolne miejsce
5. Obcokrajowiec
6. Kępa
7. Stachyra

O to wolne miejsce powinno walczyć 2-3 zawodników. Jeleń, Trumiński oraz ktoś nowy - potrzeba świeżej krwi.

Rano na forum zapewne zostane zrównany z ziemią za taki skład, jednak uważam, że ci zawodnicy mieli bardzo słabe sezony (poza Knappem), stać ich na o wiele lepsze wyniki (Knappa również). Dlateog warto dać im szanse. Sprowadzenie kogoś ich pokroju mija się z celem.

Pzdr

max3
Zawodowiec

#621 Postautor: max3 » 22 października 2004, o 19:26

Jezeli mamy walczyc o extralige i wyjsc z pierwszego miejsca to musimy miec mocny sklad porponuje:
1.Tomasz Jedrzejak(Piotr Swiderski,Stanislaw Burza,Robert Kosciecha)
2.Tomasz Piszcz
3.P.Karlsson
4.G.Knapp
5.M.Kuciapa
6.K.Kepa
7.D.Stachyra
w rezerwie(Truminski lub Jeleniweski ,jeden musi odejsc)
W tym przypadku nie musimy kupowac juniora ,przy tak silnych seniorach.a po wejsciu do extraligi nie musimy zmieniac praktycznie skaldu .
Ostatnio zmieniony 22 października 2004, o 19:55 przez max3, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#622 Postautor: Gelo » 22 października 2004, o 19:51

max3 pisze:Jezeli mamy walczyc o extralige i wyjsc z pierwszego miejsca to musimy meic mocny skal porponuje:
2.Tomasz Piszcz
3.P.Karlsson
4.G.Knapp
5.M.Kuciapa
6.K.Kepa
7.D.Stachyra
w rezerwie(Truminski,Jeleniweski ,jeden musi odejsc)
W tym przypadku nie musimy kupowac juniora ,przy tak silnych seniorach.a po wejsciu do extraligi nie musimy zmieniac praktycznie skaldu .

Popieram w całej rozciągłości

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#623 Postautor: mikas » 22 października 2004, o 20:08

Ja również byłbym za takim składem tylko czy bedzie nas stać na dwoch takiej klasy zawodników?? Sam Ogór to wydatek ok.250.000 (coś koło tego ma w kontrakcie), Kuciapa podobnie. Chociaż ja zamiast józka wolałbym Kościeche tym bardziej ze ktoś cos wspominał ze chciałby on jeździć w I lidze. Jeśli znalazłyby sie pieniądze to jestem za, jesli takich pieniędzy nie będzie to widziałbym zamiast Ogóra kogoś z Wrocławia i wtedy skład wygladałby tak:

Słaboń/Świderski-wypozyczenie
Piszcz
Karlsson
Knapp
Kościecha
Dawid
Kacper

Myśle ze takim składem tez spokojnie moglibyśmy powalczyć o pierwsze miejsce.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#624 Postautor: Jinxsior » 22 października 2004, o 20:27

Na SF jest artykuł o Holcie.Jest tam napisane ze skonczył mu sie kontrakt w Czestochowie i jesli nie podpisze nowego to na liste bedzie wystawiony za 200tys.
Porownujac ta cene i cene za pana "Ogora" nie trzeba chyba tego wogole komentowac ktory z tych zawodnikow bylby wzmocnieniem.

Siwek Patataj

#625 Postautor: Siwek Patataj » 22 października 2004, o 20:31

max3 pisze:Jezeli mamy walczyc o extralige i wyjsc z pierwszego miejsca to musimy miec mocny sklad porponuje:
2.Tomasz Piszcz
3.P.Karlsson
4.G.Knapp
5.M.Kuciapa
6.K.Kepa
7.D.Stachyra
w rezerwie(Truminski lub Jeleniweski ,jeden musi odejsc)
W tym przypadku nie musimy kupowac juniora ,przy tak silnych seniorach.a po wejsciu do extraligi nie musimy zmieniac praktycznie skaldu

Max, żartujesz prawda? Pozwól, że obliczę Ci siłę uderzeniową tego składu w ekstraklasie w oparciu o wyniki poszczególnych zawodników z ostatnich sezonów spędzonych przez nich w e-lidze, a jeśli nie występowali w e-lidze, to w I lidze (oczywiście pomnożone o odpowiedni współczynnik).

1. Tomasz Jędrzejak (38 miejsce e-liga - 2003) 1,414 śr. mecz. e-liga ~ 7 pkt.
2. Tomasz Piszcz (32 miejsce e-liga - 2002) 1,577 śr. mecz. e-liga ~ 8 pkt.
3. Peter Karlsson (21 miejsce e-liga 2001) 1,816 śr. mecz. e-liga ~ 9 pkt.
4. Grzegorz Knapp (15 miejsce I-liga 2004) 1,931 śr. mecz. e-liga ~ 7 pkt.
5. Maciej Kuciapa (38 miejsce e-liga 2001) 1,385 śr. mecz e-liga ~ 6,5 pkt.
6. Dawid Stachyra (47 miejsce I-liga 2004) 1,000 śr. mecz e-liga ~ 1,5 pkt.
7. Kacper Kępa (nie startował) śr. mecz e-liga przypuszczalnie ok. 1,5 pkt.

I mam nadzieję, że umiesz liczyć, więc zlicz sobie: 7+8+9+7+6,5+1,5+1,5= 40,5 pkt. I wiesz co to znaczy? Że w tym składzie nie jesteśmy wygrać prawie żadnego meczu w e-lidze!!! I los Motoru Lublin AD. 2006 (jeśli weszlibyśmy do e-ligi)= los ROW Rybnik AD.2004 czyli spadek z hukiem!!!

Proszę Max o rozsądek. No chyba, że Stachyra strach pozostawi u psychoanalityka, a Kacper będzie miał początk jak Bajerski w 1992 roku. Ale o ile pamięć mnie nie myli, to takiego debiutu od czasów Bajerskiego w e-lidze nie miał nikt.

lucki73