Jakiego obco chciałbyś widziec w sezonie 2005 w TŻ-cie?

żużel w Lublinie

Obcokrajowiec 2005

Jesper Jensen
30
35%
Billy Hamil
22
26%
Matej Zagar
6
7%
K. Iversen
17
20%
David Norris
2
2%
Sam Ermolenko
3
3%
inny
6
7%

Liczba głosów: 86

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#26 Postautor: Kaka » 21 października 2004, o 18:43

Z podanych w ankiecie moim zadaniem najlepszy bylby B. Pedersen, nie mialbym tez nic przeciwko jesli zostanie Karlsson, ale tak wogole(jakby to oczywiscie bylo mozliwe :wink: ) to najchetniej w Lublinie chcialbym zeby wystepowal Scott Nicholls :) . Pozdrawiam.

Tomi111

#27 Postautor: Tomi111 » 21 października 2004, o 19:01

ja głosuje na Marka Lorama bo jest z tych zawodników najlepszy jak robil w elidze tyle punktów to w 1 lidze robil by zapewne co mecz okolo 12-14 punktów lublin by zrobił furore kontraktując Lorama chętnie bym widzial go w Tż-cie:) :D

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#28 Postautor: RadeKas » 21 października 2004, o 19:56

Bimmer pisze:W żużlu nie ma smacznych kasków. Są tylko czerwone, niebieskie, żółte i białe. Aha, w Anglii, zdaje się, mają zielone, ale te ponoć również zbyt smaczne nie są :lol: :lol: :lol:

Cale forum lezy ze smiechu.

Nie wiem czy zauwazyles, ale pisze bez polfontow.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#29 Postautor: maestro76 » 21 października 2004, o 20:03

peter sie sprawdzil i nie ma co kombinowac .... choc jesli loram bylby porownywalny cenowo to mozna by sie zastanowic (zakontraktowanie lorama-mistrza swiata-byloby niezlym chwytem marketingowym..)
pozdr
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#30 Postautor: Łoptymista » 22 października 2004, o 10:22

Loramski... odmiana to dobra sprawa. Swoje pojedzie. Przynajmniej powinien.
Chociaz PK też bylby ok. Ale w przypadku PK konieczny jest zmiennik na mecze z Rzeszowem. ;)

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#31 Postautor: Scream » 22 października 2004, o 11:57

ooo Mark Loram w Lublinie? czemu nie, nie tylko dla zdobyczy punktowych ale rowniez i dla widowiska. tym bardziej ze nasz tor chyba bylby odpowiedni zeby Loram po przegranym starcie zaprezentowal nam to co w zuzlu jest najlepsze.
Obrazek

Czarek
Trener

#32 Postautor: Czarek » 22 października 2004, o 12:45

Loram jest bardziej walecznym od Karlssona zawodnikiem, ale jest też bardziej podatny na kontuzje.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

kamillublin

#33 Postautor: kamillublin » 22 października 2004, o 15:38

A ja tam chciałbym braci Drymlów :) heh :P
TYLKO MOTOR ! ! !

Krychs
Senior

#34 Postautor: Krychs » 22 października 2004, o 18:03

Jak podają Sportowe Fakty następujących 5 zawodników dostało stałe dzikie karty na GP 2005:
1. Hans Andersen
2. Bjarne Pedersen
3. Scott Nicholls
4. Lee Richardson
5. Ryan Sullivan

A więc jeżeli nie zmienią się obowiązujące przepisy napewno tych zawodników nie zobaczymy z koziołkiem na plastronie. Szczególnie szkoda tu Bjarne Pedersena na którego wielu z nas głosowało.

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#35 Postautor: KubuÅ› » 22 października 2004, o 22:10

Wiec Bjare Pedersen juz odpada a tak chcialem go widziec u nas w sezonie 2005 :(

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#36 Postautor: boxing » 22 października 2004, o 23:15

I ja zaluje ze Bjarne Pedersen u nas nie pojezdzi. Z sensownych rozwiazan pozostaje Karlsson, Jensen, Loram, Max i troche mniej (najlepiej jako drugi "obco") Kenneth Bjarre, Matej Zagar - mlodziaki powinni notowac postep chociaz czy juz teraz dogonia starych mistrzow?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#37 Postautor: grzesieck » 22 października 2004, o 23:36

Wielka szkoda ze nie bedzie szansy na to zeby Bjarne jezdzil w TÅ»-cie...no ale skoro nie on to ja poprosze Lorama 8)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#38 Postautor: Cz@rek » 23 października 2004, o 00:42

[quote="kamillublin"]A ja tam chciałbym braci Drymlów :) heh :P[/quote

Pomysł ciekawy,ale Drymlowie raczej mocno się cenią a pozatym
w naszej lidze mają raczej opinie mało solidnych zawodników.
W tym sezonie nikt ich nawet nie zakontraktował!
A i oni pewnie o to nie zabiegali.
Ale można rozważyc za i przeciw.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#39 Postautor: _piotrusss » 23 października 2004, o 00:46

O ile pamiętam to do końca sezonu 2005 mamy zakontraktowanego Stefaniego... A więc jeśłi przepisy bedą pozwalaly na dówch obco to i tak mzoemy zakontraktowac jednego...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#40 Postautor: Radzio » 23 października 2004, o 08:02

_piotrusss pisze:O ile pamiętam to do końca sezonu 2005 mamy zakontraktowanego Stefaniego... A więc jeśłi przepisy bedą pozwalaly na dówch obco to i tak mzoemy zakontraktowac jednego...

Ale ponoć z tego co pamietam to jeśli stefani ma średnią mneijszą niż (jakaś tam - a pewnie ma) to kontrakt nie jest przedłużony i ponoć kończy kariere. Czy cośw tym stylu było dokładnych liczb nie podam bo nie pamietam:)

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#41 Postautor: piwo__ » 23 października 2004, o 09:42

Odnosnie Stefaniego to faktycznie mialbyc na 2 sezony pod warunkiem uzyskania pewnej granicy (rozniez dokladnie nie wiem). Ale mimo to w przyszlym roku chetnie znow zobaczylbym Petera... A jako swieza (stara) krew chcialbym zobaczyc na naszym torze bylego mistrza swiata :P Marka Lorama :) Mysle ze to byloby optymalne rozwiazanie jezeli chodzi o obco... Jednak narazie poczekajmy na decyzje najwyzszych w tym sporcie... POzdrawiam
MOTORLUBLIN

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#43 Postautor: $korzen$ » 23 października 2004, o 10:28

piwo__ pisze:). Ale mimo to w przyszlym roku chetnie znow zobaczylbym Petera... A jako swieza (stara) krew chcialbym zobaczyc na naszym torze bylego mistrza swiata :P Marka Lorama :) Mysle ze to byloby optymalne rozwiazanie jezeli chodzi o obco...

Rece opadaja jak takie cos sie czyta :lol: , myslisz ze jeden z tych zawodnikow zgodzil by sie na grzanie "lawy" w naszym zespole !? :lol: :lol:

Krychs
Senior

#44 Postautor: Krychs » 23 października 2004, o 12:07

Przecież nie musi to być wcale grzanie ławy. Można zakontraktować obu na równą ilość spotkań. Chociaż zdaje sobie sprawe, że nie byłoby nas stać na zakontraktowanie dwóch tak klasowych zawodników. Ja jestem za sprowadzeniem do nas wojownika żużlowych torów Marka Lorama.

Gość

#45 Postautor: Gość » 23 października 2004, o 13:42

Ludzie czy wy jesteście normalni ????
Czy sądzicie że Mark Loram mógłby jeździć w 1lidze ?
Przecież to niemożliwe , napewno na 100 % będzie jeżdził w ekstraligowym teamie.

Co do Karlsona to wydaje mi sie że jednak przejdzie do Rzeszowa , mam takie przeczucie.

Czyli kto pozostał do wyboru ??

Mikael Max
Jesper Jensen
Keneth Bjeere

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#46 Postautor: piwo__ » 23 października 2004, o 14:34

$korzen$ pisze:
piwo__ pisze:). Ale mimo to w przyszlym roku chetnie znow zobaczylbym Petera... A jako swieza (stara) krew chcialbym zobaczyc na naszym torze bylego mistrza swiata :P Marka Lorama :) Mysle ze to byloby optymalne rozwiazanie jezeli chodzi o obco...

Rece opadaja jak takie cos sie czyta :lol: , myslisz ze jeden z tych zawodnikow zgodzil by sie na grzanie "lawy" w naszym zespole !? :lol: :lol:

Wcale tak nie mysle... Wrecz jestem pewien ze to nie mozliwe... Zle sie wyrazilem ale Loram mial byc alternatywa na wypadek gdyby Peter niestety zlapal pare zlotych w innym klubie... Poza tym nie jest powiedziane ze bedzie mozna wystawic w meczu tylko jednego obco :):):)
Ostatnio zmieniony 23 października 2004, o 14:37 przez piwo__, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTORLUBLIN

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#47 Postautor: boxing » 23 października 2004, o 14:37

Hollywood: to ze Loram bedzie jezdzil na zapleczu Extraligi nie jest nierealne - skoro Nicky Pedersen mogl jezdzic w ROWie...A kto z wielkich E-ligi bedzie mocno zawziety na zakontraktowabie "Maltanczyka"? Chyba nikt - bardziej na topie sa Jonsson, Rickardsson, Crump, Adams, Sullivan, chyba mimo wszystko takze Hancock, Nicky Pedersen i wiele wskazuje na to ze nasz niedoszly Bjarne Pedersen (w Gdansku). Wychodzi na to, ze kazdy team z E-ligi ma juz swoja zagraniczna gwiazdke zatem Loramski chcac odjechac kilkanascie meczow w Polsce musi szukac klubu w 1 lidze (chyba ze jadnak Wroclaw i Zielonka bedzie chciala wymienic swoich "obco"). Nie wiem tylko jakiego rzedu kase zada za mecz Mark, ale wiem ze Peter tani nie jest (wydaje mi sie, ze dyrektor Siwek wspominal ze tansi byliby od Petera Bjarne Pedersen i chyba Scott Nocholls - to bylo powiedziane a'propos negocjacji kontraktu Karlssona przed barazami). Gdyby Loram byl tanszy albo porownywalny cenowo z Karlssonem to chetnie zobaczylbym go w naszych barwach bo to bardzo waleczny i widowiskowo jezdzacy zawodnik, z tytulem IMS na koncie a i o jego punkty mozemy byc spokojni. Tym bardziej ze wiele wskazuje na to ze Jozki skusza jednak Petera. Zatem - Loram na obco nr 1. A coraz bardziej sklaniam sie do tego aby nawiazac kontakt z Matejem Zagarem - mlody ambitny perspektywiczny zawodnik, mysle ze dlugo nie trzeba by czekac na jego punkty - na zapleczu ligi angielskiej mial chyba najlepsza srednia ale nie wiem czy po wszystkich meczach czy dane jakie widzialem to byly wyniki czastkowe. Pewnie ze wielkich gwiazd w tej lidze nie ma ale jednak o czyms swiadczy srednia lepsza od Craiga Boyce'a, Seana Wilsona...Zatem Zagara widzialbym jako obco nr 2 - jezeli bedzie mogl startowac tylko jeden w meczu to Zagara wziac powiedzmy na 4 mecze a reszte niech jedzie Loram. Jezeli bedzie w meczu jechac 2 obco - to takze widze Zagara w skladzie. Pytanie tylko jedno - czy nas na nich stac bo pewnie o to sie wszystko rozbije...Jakby co to powtorze sie na obco nr 1 Loram ew. Jesper Jensen na obco nr 2 Zagar ew.Kenneth Bjarre. Ale para Loram-Zagar - to mogloby byc TO! Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#49 Postautor: Talib » 24 października 2004, o 11:04

"Myslę, że Loram byłby super zawodnikiem na pierwszą ligę i wcale się nie zdziwię jeśli kolejny rok spędzi w Rybniku."

Nie chciałbym palnąć czegoś głupiego, ale osobiście wydaje mi się, że w Rybniku mają delkatnie mówiąc zastrzeżenia do zaangażowania Lorama w mecze ligowe. Oczywiście moga się z nim przeprosić jak Zielonka z Pedersenem, ale ... No właśnie to jest miejsce na negocjacje z Loramskim.